0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #240 -: Февруари 16, 2016, 12:28:03 pm »
HrisAni, как са ти правили ранен скрининг без ФМ? Нухалната транслуценция мериха ли?

Magi_st, действително тези седмици са за късен БХС, но когато говорих с док, той изрично ме извика на ФМ тогава. Убедена съм, защото каза, че ще видим пола на бебчо. Аз отказах да правя ранен БХС, за късен не сме отваряли дума.

Д- р измери всичко на бебо и дадох кръв. Извинявам се ако греша - но ФМ не е ли по подробна. - броят се пръстчета, гръбначе, сърце, клампи :)

Ние на моята ФМ (първа, в 12 седмица) направихме измерванията - НТ, главичка - дупе, обиколка на главата, разни други разстояния (помня коляно - бедро), някакви ъгли мерихме (между челото и челюстта май...), видяхме мозъка, че има две половинки, че ръчичките са 2 и крачетата също, пръстите също ги броихме, макар че аз не ги различих изобщо, стомахче видяхме, коремната стена, бъбречетата, чухме сърцето. И май това беше. 

*
« Отговор #241 -: Февруари 16, 2016, 16:51:38 pm »
Оказа се, че не е днес, а на 18ти...много съм отвеяна.. :lol:
Както и да е, аз си правих БХС още в 12та седмица, излезе ми добре резултата, някъде 1 към 5000...
За какво ще ми се прави 2ри път БХС?

блу Във Франция правих 3 фетални (11та, 25та и 32ра май) и един БХС в 11та седмица. Също така гестационен диабет в 28ма седмица. Горе долу тези бяха най-запонящи се.

« Отговор #242 -: Февруари 16, 2016, 17:28:54 pm »
Не е задължително да ти се прави 2ри път БХС. По това, което аз разбрах, ако първия БХС ти е кофти, не те насочват веднага към амнио, а към втори БХС. Ако резултатите от втория са зле, тогава амнио. Аз, понеже не съм правила първия БХС, ако реша да правя втори, ще имам един вид само един БХС преди евентуална амниоцентеза.

Където и да отворя да прочета обаче, е посочено, че втория БХС е по-читав откъм резултати. Не съм решила още дали ще го правя. За първия бях решила, че ако УЗ е ок и няма отклонения, няма да го пускам. Така и стана.

*
« Отговор #243 -: Февруари 16, 2016, 17:33:34 pm »
Ами това за което ще ходя на 18ти е ФМ със сигурност, не е 2ро БХС, защото си е записано като час за ФМ...Както казах, БХС резултатите са ми добре...Няма логика да ми е ок резултата и да ме пращат за 2ри БХС...

Много гадно звучи, ама аз вече се чудя дали не ми ги записват за да си плащам по 150лв за ФМ всеки път  :lol: :lol:
« Последна редакция: Февруари 16, 2016, 17:35:10 pm от Krisi08 »

« Отговор #244 -: Февруари 16, 2016, 18:08:29 pm »
Да, и при мен е така, Криси, и аз се чудих защо, но факт. Изрично го питах доктора да ми повтори между кои седмици да си запиша час - каза 16 и 18. Понеже тогава бях в 12, даже ми каза - ела след 1 месец, в 16та и ще ти кажа пола. И го нарече втора ФМ.

При мен едва ли е до парите, защото на първата ФМ, която по ценоразпис му е 80 лв., накрая вика, дай 60, че ти си редовна (не е докторът, който ми следи бременността, но го посещавам често).  8O Чак се шокирах  :lol: 

« Отговор #245 -: Февруари 16, 2016, 19:48:58 pm »
Здравейте, момичета!
Аз в петък минах на ФМ и пуснах БХС, защото не бях пускала с първата ФМ. Сега се надявам да излезе хубав резултат и да не се тревожа.
А за движението на бебето мисля, че вече го усещам, но само от вр. на време. Усещам леко бутане или поне така си мисля.
Относно контракциите и аз усещам понякога да е малко по- твърд коремът и докторката го усети, и ми каза да пия 3х2 магнерич.
Цветенце, браво за хубавите новини.
*
« Отговор #246 -: Февруари 16, 2016, 21:37:28 pm »
сладка, в коя седмица си?

Криси, във Франция не са ли безплатни БХС и ФМ?

« Отговор #247 -: Февруари 17, 2016, 12:25:34 pm »
Блу, в 19 г.с. съм.
 Някой има ли проблем с венците? Мен много ме болят и един зъб сега лекувам и се надявам скоро да ми мине, че е мн. неприятно.
*
« Отговор #248 -: Февруари 17, 2016, 12:49:42 pm »
Блу, в 19 г.с. съм.
 Някой има ли проблем с венците? Мен много ме болят и един зъб сега лекувам и се надявам скоро да ми мине, че е мн. неприятно.
Аз имах проблем с венците, но когато бях в 7-ми месец вече. Венецът ми беше започнал леко да кърви и беше подут, където имах проблем с един зъб преди време. Но мазах няколко пъти мястото с едно гелче Gengigel предписано ми от моята зъболекарка, подходящо е за бременни. След около две седмици мазане само вечер преди лягане, венецът се успокои и нямаше помен от проблем.
*
« Отговор #249 -: Февруари 17, 2016, 13:03:04 pm »
Сладка, възможно е да е бебето в тези седмици.
Леко да мине зъболекарят! И мен ме тресат зъболекарски неволи в последно време.  :(

« Отговор #250 -: Февруари 17, 2016, 14:40:43 pm »
Здравейте, момичета. Приемате ли новозабременели?  :D Радвам се, че вече и аз мога да пиша в темата. В 8г.с. съм и сега тепърва се информирам за нещата, свързани с бременността и Ви чета с интерес. Съвсем в началото не ми се гадеше и мислех, че ще ми се размине, но в 6г.с. започна гадене. Сутрин е най-тежко, но се появява и през целия ден. От време на време повръщам и доста ми олеква. Вие как се справяте с гаденето? Аз установих, че най-много ми се гади като ми е празен стомаха и хапвам доста често (плод, бисквита или каквото имам под ръка). Силните миризми ужасно ме дразнят, миризмата на храна също. Добре, че е топло времето и мога да проветрявам по цял ден, защото не искам вкъщи да ми мирише на нищо  :D
« Отговор #251 -: Февруари 17, 2016, 15:23:28 pm »
Здравей и добре дошла. Относно гаденето, аз лично повръщам всяка сутрин, като до преди седмица ми се случваше и през деня или вечерта. Пиех чаша сода с изцеден лимон, ябълка и краставици със сирене помагаха също :)
« Отговор #252 -: Февруари 17, 2016, 15:38:14 pm »
Mомичета, излезе ми резултат от БХС, който е лош. За синдрома на Даун е 1:280, а за Едуардс е 110
« Отговор #253 -: Февруари 17, 2016, 15:42:57 pm »
този резултат по кой показател е възрастовия или комбиниран? Коментирали с д-р?
« Отговор #254 -: Февруари 17, 2016, 16:04:24 pm »
Не знам по кой е, как да разбера. Много се притесних.Даже не знам какво да правя.
« Отговор #255 -: Февруари 17, 2016, 16:09:05 pm »
ако може да го копираш,и най-добре се обади на д-р. Много често се правят допълнителни изследвания и всичко е в норма.
« Отговор #256 -: Февруари 17, 2016, 16:16:14 pm »
Аз ще говоря с доктора. Те ми предлагат само прена тест, който бил с 99% точност. А на изследването пише възраст към термин 30.3.
« Отговор #257 -: Февруари 17, 2016, 16:18:56 pm »
Трябва да пише някъде "комбиниран риск", "възрастов риск"... Твоят какъв е? Най-добре копирай целите резултати тук. На колко години си? И кои са "те", които ти предлагат само пренатест?
« Последна редакция: Февруари 17, 2016, 16:21:19 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #258 -: Февруари 17, 2016, 16:21:08 pm »
Сладка, не бързай да се притесняваш. Обсъди с доктор. Ако трябва и с генетик. Ако можеш - направи прена-теста, той наистина ще даде отговор с посочената вероятност, а не крие никакъв риск. Струва си да се направи. Къде си правила феталната морфология?
« Отговор #259 -: Февруари 17, 2016, 16:28:00 pm »
... Ако можеш - направи прена-теста, той наистина ще даде отговор с посочената вероятност, а не крие никакъв риск. Струва си да се направи. ...

Само дето при положителен резултат, задължително се потвърждава пак с амниоцентеза. Хубаво е, когато се препоръчва пренатест, това да става ясно на майката, защото е важно.