Ето ме и мен. Чисто нова, все едно нищо не са ми правили
Така, накратко процедурата е много лека. Приеха ме в отделение в 7:30часа, после имаха съвещание и няколко пункции. Влязох в операция към 10. Направиха ми ЕКГ, пак консултация с анестезиолог. Влязохме в операционната, сложиха ми абокад, анестезия и кислородна маска. Процедурата включва оглеждане на тръбите, матката, яйчниците, оценка на структура, изследване за инфекции, офис хистероскопия и нещо като хидротубация.
Събудих се към 11:30 в стаята, бях на система с физиологичен р-р.
Док минава поне 3 пъти да ме види, изписаха ме още същия ден към 14часа. Дадоха ми запис и епикриза и естествено ми разясниха всичко.
Чувствах се много добре, бях леко прегракнала заради кислорода, следобед имах доста подуване и ме втресе за малко от упойката. Спах целия следобед, не ме болеше много, по скоро бях подута и отекла, но не изпитвах сериозна болка. Вечерта си вечерях нормално, изпих един ибопрофен, но можех да мина и без него. На сутринта вече бях нов човек. Болките са като лека мускулна треска и дискомфорт при опит да се изтегнеш. Днес вече нищо ми няма, само лека тъпа болка. Имах съвсем малко кървене, днес и то спря.
Като цяло много лека операция. Получих много отговори и съм доволна че я направих.
Мецинка, не знаех че и там правят, навсякъде където четох и даже в клиниката ми казаха, че само те я правят. Все едно, радвам се че повече лекари се усъвършенстват и прилагат все по-нови и иновативни методи.