0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #960 -: Ноември 16, 2016, 10:45:42 am »
Пепита, недей да се самообвиняваш така.Ти си постъпила по най-правилния начин за теб в този момент, това е важното.А ние сме тук ще те подкрепим и ще ти дадем сили :)

« Отговор #961 -: Ноември 16, 2016, 13:15:12 pm »
Здравейте, не съм писала мноого отдавна иии рядко влизах да Ви чета. Края на лятото посетих  гинеколог след година неуспешни опити. Последваха изследвания: Chlamydia -отрицателни
TSH   2.79   mcIU/ml   0.27 - 4.20
LH   7.94   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH   9.46   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin   271.70   mcIU/ml   Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511
Estradiol   61.28   pg/ml   Ж:Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7
спермограма перфектна. Док ми каза, че нямам О а и аз се досещах, че има нещо понеже базалната температура ми се повиши драстично след Април месец.                                                                               
 Имах задържан фоликул в дясно. В продължение на три месеца пиех Оргаметрил по схема, но така и не се спука, нито намаля. Док ме посъветва да си направя диагностична лапароскопия, съмняваше се, че кистата е ендометриозна. На 7 този месец лапарото мина. Тръбите са проходими и сега чакам резултата от кистата.                                                                                           Това е при мен :-) 
*
« Отговор #962 -: Ноември 16, 2016, 16:05:47 pm »
Хрис, ТСХ е малко по-височко.Пуснете и другите хормони и антителата да видиш дали са ОК.Съотношението ЛХ:ФСХ също не е оптимално.Какво казва лекарят за това?За лапароскопията, не е приятно, но поне ще знаеш какво става с теб.

« Отговор #963 -: Ноември 16, 2016, 17:18:05 pm »
Бях в напасване на дозата еутирокс. Сега го приемам половин хапче еутирокс 25.Преди два месеца се наложи да пускам туморен маркер CA 125 ( отрицателен) ,пусках и TSH беше под 2.
  Утре ще пускам пак контролно на своя глава, че личната не иска да ми дава направление за ендото. Да пусна и FT4 , FT3 ? Мислех само TSH.  Анти телата знам,че са високи, изследвах ги Април едва ли са спаднали ;-).
 Продължавам да пия по половин хапче, ако има отклонение ще ходя на частно :-) то се е видяло.
 Иначе изследванията ... казаха, че са добри.  8O           
Съотношението LH и FSH не е оптимално? Това какво значи?
(изследванията са правени на 4 ден от МЦ)
« Последна редакция: Ноември 16, 2016, 17:20:53 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #964 -: Ноември 17, 2016, 08:48:54 am »
Лх и ФСХ трябва да се 1:1, за това казах че не са оптимално, но са добри.За ТСХ важното е че сте взели мерки и дано е паднало под 2, хубаво е да е около 1,5.Щом и антителата са високи, значи си с Хашимото.Хубаво е да се следят и фТ3 и фТ4, защото понякога се влияят от хормона.А пък по време на бременност се следят и те задължително.

Дано и Марси се включи да даде още малко насоки.А след лапарото проследявали ли са дали имаш овулация?

« Отговор #965 -: Ноември 17, 2016, 11:01:10 am »
 :(
Дойде ми.Такива яки болки имах,че ми идеше да умра.Да не говорим,че ако зарева,няма да спра :balk_146:
*
« Отговор #966 -: Ноември 17, 2016, 12:18:03 pm »
Ох Ели, съжалявам.Записвай сега час и правете СГ.Започвайте не се бавете, пък лекарката да приказва каквото си иска.Да ти кажа, като съм говорила с лекари, някой не избързват с изследванията, защото пациентите се сърдят, че от вратата ги хващат и без да ги оставят по нормален начин да опитват им изписват много изследвания.Аз обаче не съм от този тип и щом съм отишла в клиника, значи искам да правим нещо и това винаги го казвам на докторите.Да знаят!Та запиши час, поговори с жената, че вече не искаш да чакате и да оставяте на късмета възможността за естествено забременяване и почвайте.
 :bighug:

« Отговор #967 -: Ноември 17, 2016, 18:20:22 pm »
Даа,вече съставих план. Утре ще звънна на докторката,най вероятно няма да ми вдигне,затова ще звъня в клиниката да запазя час.
Докато чакам да дойде,си пускам изследвания  в събота и записвам час на мъжо за СГ.Не мога да бездействам вече,това ме побърква.Днес ревах като дърта магарица :(
« Последна редакция: Ноември 17, 2016, 20:13:29 pm от Елица84 »
« Отговор #968 -: Ноември 17, 2016, 18:49:13 pm »
Такааа... кистата се оказа ендометриозна . Утре съм при док. до колкото разбрах по телефона ще съм на инжекции.
 Показател       Резултат   Измерителна единица   Референтна област

TSH                         2.67       mlU/ml     0.27-4.2
fT3                         4.41       pmol/l     3.1-6.8
fT4                       15.69       pmol/L     12.0-22.0
TSH пак се е повишил.
 Бихте ли ме насочили към действаща тема за ендометриозна киста да не досаждам тук. Имам нужда да разбера какво ме очаква.
« Последна редакция: Ноември 17, 2016, 20:46:08 pm от Hris_80 »
*
« Отговор #969 -: Ноември 17, 2016, 21:07:05 pm »
Лх и ФСХ трябва да се 1:1, за това казах че не са оптимално, но са добри.За ТСХ важното е че сте взели мерки и дано е паднало под 2, хубаво е да е около 1,5.Щом и антителата са високи, значи си с Хашимото.Хубаво е да се следят и фТ3 и фТ4, защото понякога се влияят от хормона.А пък по време на бременност се следят и те задължително.

Дано и Марси се включи да даде още малко насоки.А след лапарото проследявали ли са дали имаш овулация?
И на мен ми направи впечатление, че ФСХ е леко завишено спрямо стойността на ЛХ, но изследването е направено при наличие на киста, това също може да е причина за по-високата стойност на ФСХ.

Hris_80, ето линк към подраздел Ендометриоза:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=36.0

*
« Отговор #970 -: Ноември 21, 2016, 11:24:28 am »
Ехо, как сте.Тука голямо затишие.Дано да е за хубаво.

« Отговор #971 -: Ноември 21, 2016, 16:19:49 pm »
Момичета, за какво е сигнал, когато lh и fsh не са 1:1. Този месец ги пуснах на 3-ти ден от МЦ и резултатър е: lh -3.34 (2.12 - 10.89), fsh - 8.78 mME/ml (3.85 - 8.78).
*
« Отговор #972 -: Ноември 21, 2016, 23:24:31 pm »
Момичета, за какво е сигнал, когато lh и fsh не са 1:1. Този месец ги пуснах на 3-ти ден от МЦ и резултатър е: lh -3.34 (2.12 - 10.89), fsh - 8.78 mME/ml (3.85 - 8.78).

Alexa_C, завишеното ниво на ФСХ  дава информация за намаляване на яйчниковия резерв, но е добре да се доуточни с допълнителни изследвания: АМХ и Инхибин Б, по преценка на твоя лекар, брой на антралните фоликули също.

« Отговор #973 -: Ноември 22, 2016, 09:20:16 am »
Марси, сърдечни благодарности за отговора!
« Отговор #974 -: Ноември 23, 2016, 14:56:47 pm »
Здравейте, момичета!Новичка съм и предварително се извинявам за дългия пост! Със съпругът ми правим опити за бебе от около година, но и двамата имаме силно рискова професия, "благодарение" на която опитите ни се свеждат до няколко пъти в месеца, толкова успяваме да уредим :-) Винаги съм била с цикъл от 25 +- дни, но от силното напрежение получих и изместваща се овулация...по принцип цикъла ми е точен, но понякога при силен стрес, времето, и други такива овулацията се измества с няколко дни. За да сведа проблема до минимум и да улучим момента, пия М2 тон и съм много доволна. Усещам си овулацията 12-13 ден, цикъл на 25. И така до миналия месец, когато не успях да си взема добавката навреме и я започнах с десетина дни закъснение. Трябваше да ми дойде 19.11. Последното ни палавеене беше на 12.11., а на 19.11. бяхме в планината за 2 дни и аз се бях опаковала като подарък, защото имам доста обилен и тежък цикъл. Болки в гърдите, в корема, силни, всички признаци си имах и точно на датата ми дойде лелката, обаче първия ден само прицапа едно такова светло, розово-ръждиво. Вечерта при първата глътка вино ми стана много лошо. На следващата сутрин станах и вече корема и кръста ме боляха ама много, никога не съм била по-уверена, че ми е дошло и направо се опулих...нищо. малко светло петънце вечерта и оттогава няма и помен. Чаках, чаках, а гърдите ме болят при допир и зърната са чувствителни, стомахът ми къркори и се подува от всяка хапка и вече се чудя какво става. Направих тест на 22.11 сутринта, но беше отрицателен. А като се има предвид, че може да се е изместила пак овулацията, като изчисля кървенето е било 7-8 дни след последния кекс...Не съм я засичали точно този месец, понякога си взимам тестчета, и не мога да съм сигурна кога е била...и очевидно откачам.... Не мога да определя дали съм избързала с теста или организма ми пак се е побъркал. А кръвен по технически причини сега не мога да направя. Съжалявам, че и вас товаря така, но направо не знам какво да мисля вече. Благодаря ви, че ме изслушахте :-) А така се надявам на един малък подарък, не смея да кажа на половинката, за да не го стресирам, но той вече става подозрителен :-)
« Отговор #975 -: Ноември 23, 2016, 15:06:56 pm »
Добре дошла Koprina,
Въпросното зацапване може да е било имплатационно зацапване,което искренно ти желая.Реално за "пиклив тест" е било рано според мен.Такъв най-рано може да си направиш  на 25.11 (14 дни след половия контакт) и пак не е сигурно дали ще покаже.Въпреки стресиращата си работа,ако си в по-голям град има клиники ,който работят и в почивните дни(все ще имаш такива) помисли и за това.Най-добрия варянт е все пак,а ако останеш на варянта с домашния,най-добре сутрин.
Стискам палци
« Отговор #976 -: Ноември 23, 2016, 15:30:58 pm »
Много ти благодаря за коментара, миличка! И аз си го помислих, но като не знам практически какво представлява това имплантационно зацапване, не смея и да се надявам :-) И имам толкова ясно изразен ПМС , че дори не помислих за друго, докато зацапването просто не се превърна в лелка...Отново благодаря за подкрепата, ще се снабдя с още един тест, пък ако е отрицателен, направо ще посетя гинеколожката :-)
*
« Отговор #977 -: Ноември 23, 2016, 18:05:28 pm »
Здравейте, момичета.

Този месец започваме с инсеминация. От вчера си правя Гонал. Много е странно, но го започнах без преглед и без изследвания, а първият преглед ще е след 3 дена на Гонал и тогава ще са и кръвните изследвания.
Аз като Тома неверни, си пуснах на 2ри ден хормони. Почти са наред- само лх:фсх не е 1:1, а е 6,5:8, но не мисля, че е проблем, а Е2 ми е 120.
И така, за първи път правим нещо съществено.
Имам надежда, че инсето ще даде резултат, защото до сега само посткоиталният ни тест е негативен, всички други изследвания са добри.
Късмет на всички!
« Отговор #978 -: Ноември 23, 2016, 18:55:23 pm »
Добре дошла, Коприна.Красиви две черти ти желая.  :)
Павла,стискам палци,айде дано инсето даде резултат и да си много щастлива по празниците :crossfingers:
И аз имам новини.Моята половинка направи СГ, резултата е тератозооспермия 8O с 4%морфология
Объркана съм много, момичетата тук пишат, че шансът при такъв резултат за естествено забременяване е много  нисък.
Направо съм в потрес.
Сега чета и се ограмотявам,ще го пращам на уролог, да видим какво ще каже.Знаете ли някой добър такъв в Пловдив?
Моят час при лекарката е чак на 5 другия месец,още не знам и при мен какво е положението.
Искам да благодаря на д-р Даскалова от сърце за вниманието,съветите и бързото реагиране.Късмет момичета :)
*
« Отговор #979 -: Ноември 23, 2016, 19:18:45 pm »
Елица намерих тази тема за теб
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32896.0

Тератозооспермия Доста често се развива на фона на някоя от възпалителни заболявания на половите органи.Най-често, това може да бъде простатит, епидидимит или орхит.Също така един от факторите, предразполагащи към тератозооспермия може да служи на тестисите разширени вени - варикоцеле.

Тези фактори са основните, поради което развива theratozoospermia.В допълнение към тези, има цял списък от причини, които могат да допринесат за развитието на тази патология.На първо място, това е грешен начин на живот и лоши навици.Особено отрицателно въздействие върху spermogramme пиене на големи количества алкохол и тютюнопушене.В допълнение, тези нежелани ефекти на околната среда под формата на топлина, радиация, и постоянно нервно напрежение може да предизвика развитието на тератозооспермия.
« Последна редакция: Ноември 23, 2016, 19:27:48 pm от f_32 »