Ели, и от мен голямо браво, че сте осъзнали наличието на някаква пречка за постигане на мечтата и най-важното, че сте поели пътя за нейното отстраняване и сбъдване на най-съкровеното желание. Дано постигнете мечтания резултат скоро и х2
Аз, за разлика от много жени, никога не съм се притеснявала да споделя, че нещо не е наред. Още от самото начало, когато рабрахме, че проблем има. Партньорът ми също не е от хората, които се страхуват да кажат това или онова, въпреки, че е от стеснителните типове. Той по-скоро в началото не знаеше каква е моята настройка и дали е уместно това да се обсъжда извън нашето си гнездо. Разбира се, с него говорехме много и всеобхватно и в крайна сметка разбрахме, че и двамата не се тревожим и нямаме пречка да говорим за проблема си. Всички близки хора около нас (семейство, близки роднини, приятели, работодатели и колеги) знаеха с какво се налага да се справим. За наша голяма изненада, имахме (и продължаваме да имаме) подкрепата на всички. Тези хора направиха толкова много за нас през годините, за което винаги ще им бъдем благодарни. Е, имаше и една-две "издънки", но пък бяхме подготвени и за това.
Единствено реакция "успокойте се и ще стане" сме чували от родителите си, но те са друго поколение, което просто не е дотам запознато с проблемите на репродуктивната медицина. В началото малко им се ядосвах за това натякване, но после се опитахме да поговорим и обясним малко по-подробно и резултат наистина имаше.
Ние също имаме познати на нашата възраст, които имат репродуктивни проблеми, но не дават и дума да се каже за това - ядосват се, нервничат, отричат, сменят темата. Дори изпадат в състояние на завист като разберат, че някой от обкръжението им очаква дете. Не знам, различни психики и емоционални състояния, може би.
Не на последно място искам да споделя, че "Зачатие" беше едно от първите места, където се почувствах свободна да споделя ставащото с мен и с мъжа до мен. Всички тези "орисници" тук са и част от виновниците да имам тази лентичка в подписа си
Силвия, съжалявам за всички неволи, през които се е наложило да минете, но това не трябва да е пречка да изпадаш в отчаяние и тъжни мисли. Представям си какво напрежение и тревоги ви е коствало. Не мисли, обаче, че след като през тези 5 месеца не се е получило с опитите за бебче, това на всяка цена означава проблем. Имате възможност да си дадете още малко време и ако нещата все още не се случват, вече може да се насочите към репродуктивен специалист. Тестовете за овулация наистина могат да бъдат голяма досада, но не приемай опитите за нещо толкова хубаво като някакво задължение. Опитай се за мислиш за бъдещето бебче като за вълнуващо събитие. Правете любов с партньора, обичайте се и се подкрепяйте. Ако имаш възможност и желание, може да посетиш гинеколог, за проследяване на овулацията - да се види как нараства фоликула, лигавицата на матката, кога обичайно настъпва овулацията. Така, в следващите няколко месеца, ще може да се съсредоточите в предполагаемите фертилни дни, което да доведе до по-големи шансове за успех.
Момичета, много стиснати палци за скорошен успех желая!