0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #800 -: Август 05, 2016, 19:18:06 pm »
bebeshok0326 благодаря , разбирам и мнението на Jbrul.
*
« Отговор #801 -: Август 05, 2016, 20:05:15 pm »
Минавам да се извиня за ползването на израза "да се лъжем" твърде буквално, прозвуча грубо, не съм искала. Просто имах предвид, че си трябват сериозни мерки в такава ситуация, а всякакви "спомагателни" - колко ще помогнат не се знае, предполага се, че не вредят поне. Но да не се разчита на тях само и главно. Успех и скорошен положителен резултат пожелавам!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #802 -: Август 05, 2016, 20:20:44 pm »
Jbrul,за мен няма защо да се извиняваш.Тук сме да споделяме различни гледни точки и мнения.Така си го усетила,така си го написала 😊
*
« Отговор #803 -: Август 06, 2016, 07:46:56 am »
Лично при мен билколечение вкара в ред ммного завишените ми андрогени, за около два месеца. Без прием на медикаменти. Ако човек има време трябва да пробва- според мен- от най- щадящото организма, към по-агресивно лечение. Когато обаче време няма - не вреди паралелно да се приемат и добавки, билки и т.н към основното лечение, СЛЕД съгласуване с доктор, защото дори и билките , както помагат, могат и да объркат хормоните, когато не се приемат правилно. Аз не съм пила билки на таблетки, а истински свежи билки , които приемах като чай с много строг режим. Лорена87, ако се интересуваш - пиши ми на лични, да ти кажа при кой лекар се консултирах. Успех ти желая :)
« Отговор #804 -: Август 07, 2016, 18:30:30 pm »
Здравейте момичета! Аз отново съм с кървене ,ходих да видят , плода се развива , сърдечни пулсации има , не се вижда отлепване. Ами откъде е кървенето , незнаят. Искаха да ме прегледат гинекологично , но аз отказах ..сега си мисля , че допуснах грешка. Не съм имала никакви ранички през живота си , но имам два кюртажа след миседа и спонтанния . Последния през януари. На 15 август трябва да се запиша вече при лекар да ме следи , ако не се засили кървенето и всичко премине , дали да не ме прегледат гинекологично. Имам едно секцио преди 10 години , но едва ли е от операцията , дори да има сраствания.с двурога матка съм. Всички казват че е от матката, но в понеделник пак имах кървене, в петък розова слуз при избърсване. Сега пак . Ще видим . Аз вече не вярвам , искам да повярвам , но Божа работа.

« Отговор #805 -: Август 08, 2016, 14:43:29 pm »
yana_c,не се отчайвай.Лежи повече.Всичко ще е наред.Не мога да ти дам съвет за прегледа.Имам колежка която е с двурога матка и тя е кървяла много,но да е жива и здрава малката на 2 год. е вече.При браточетка ми така и не с разбра от какво е кървенето,но беше през 15 тина дни до края на бременноста и пак да е жива и здрава малката на 20 дни е :).
Успех
« Отговор #806 -: Август 08, 2016, 18:52:29 pm »
Благодаря , bebeshok0326 , вероятно е от двурогата матка , сега кървенето вече е зацапване -  много тъмно кафяво - черно даже , оскъдно е , е видим , лежа си , ставам да хапна и с детето ако има нещо , но много повръщам , пия деган , но пак.  - неволите на бременността :) какво да се направи. надяваме се на по добър изход :)  имаме си кученце и тъй като е много , много малко още не се изкарва навън , което ме спасява сега  детето е безумно щастливо и през целия ден се занимава с него , така че аз си почивам :))) Бъдете здрави , момичета :)   

« Отговор #807 -: Август 09, 2016, 09:43:01 am »
Здравейте!

Отдавна не съм писала, но редовно наминавам и чета.

yana_c, стиснати палци от мен за успешен финал на бременността ти.

При мен няма кой знае какво положително развитие. Сменихме клиниката и доктора и на практика започваме отначало. Някои неща успяхме да направим вече - изследване за проходимост на тръбите (ура, проходими са!), нова спермограма (ура, добра е!)... Радвам се, че не се съгласих на лапароскопията, която ми предлагаше предишния ми лекар за установяване на проходимостта - колкото и да е щадяща, щеше да бъде 4та коремна операция за мен. Хормони не можахме да пуснем в този цикъл - на 3 ден имах 15 мм фоликул и доктора каза, че ако това е нов фоликул, който е тръгнал рано, нищо няма да е като хората и изследването се обезсмисля. Е, нов се оказа, спукал се е на 11 или 12 ден - в петък още беше там, а вчера, на 13 ден, вече беше спукан. Лошото е, че вчера имах само 6 мм лигавица. Докторът иска да я проследи и да види дали само в този цикъл нещо се е объркало и не е нараснала, или по принцип имам проблем и не се задебелява достатъчно. Надявам се да е само сега.

Та така... Освен лигавицата, за която не се знае дали по принцип нещо не е ОК, друг проблем не намираме. Но не сме пуснали хормони, де. Предложението на доктора е да проследим лигавицата в още един цикъл; ако не е добре - да се опитаме да я стимулираме да расте с лекарства. Същевременно да ме стимулира леко, макар да изглежда, че си овулирам нормално, и да опитаме спонтанно зачеване с таймиран контакт. Ако не, можем да опитаме инсеминация. Та това при мен. Много я мисля тази лигавица...

*
« Отговор #808 -: Октомври 03, 2016, 19:38:24 pm »
Знам, че темата е почти умряла, но все пак ако някой може да ми отговори :)
В България прави ли се изследван и ваксинация против рубеола, ако няма антитела?
Ако да, задължително ли е?
Ако сте се ваксинирали, колко време след това се пазихте? Тъй като тук ми казват нещо го рода на 4-6 месеца, което ме връща мноооого време и пари назад.
Аз съм ваксинирана, също така по спомени на майка ми и съм я прекарала супер леко и пак нямам антитела, дали въобще има смисъл да се ваксинирам?
Имам подобен случай с ваксината за хепатит Б- ваксинация, след година и половина- нямам антитела, нова ваксинация- след 2 години пак нямам и имунолозите ми казаха, че няма смисъл да продължавам да се ваксинирам.
Другото, което е- преди няколко месеца (7-8) НК клетките ми бяха нещо повишени (след един абсцес, който направих), да не ги "разбутам" пак( сега са напълно в норма)?
За 15 години има 2 прекъснати бременности заради рубеола и общо 40 случая. В моя регион не е имало рубеола през последните 6 години.И все пак риск- полза?
*
« Отговор #809 -: Октомври 03, 2016, 21:15:09 pm »
Павла, в Германия и Л-бург проверяват за наличието на антитела срещу рубеола и силно препоръчват ваксинация преди планиране на бременност. Не знам колко искат да се изчака след това. Аз имах антитела и се чудех откъде, докато стигнахме до извода, че вероятно съм ваксинирана в училище. Майка ми каза, че не съм я била карала.

*
« Отговор #810 -: Октомври 03, 2016, 21:43:06 pm »
Pav-la, преди известно време и мен силно ме вълнуваше темата за рубеолата. Коментирали сме с момичетата в тази тема, която е свързана основно с мое питане:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51452.0
Ако нещо може да ти е полезно, надникни.
В крайна сметка, на мен не ми се наложи да се ваксинирам, защото според резултата от НЦЗПБ имам антитела, които според специалистите там са по-скоро от ваксина в училищна възраст.

Допълвам: Според листовката на ваксината, а и според лекарите, периодът на изчакване след поставяне на ваксината, е минимум 3 месеца.
« Последна редакция: Октомври 03, 2016, 21:48:08 pm от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #811 -: Октомври 03, 2016, 21:55:53 pm »
Павла, сега ще я реанимираме тая тема. :)

На въпросите ти - прави се изследване, което показва има или няма имунитет. Изследват се антитела срещу рубеолния вирус от клас IgG. При липса на имунитет се предлага имунизация.

Имунизациите в България са регламентирани с Наредба № 15 от 12 май 2005 г. за имунизациите в Република България, издадена от МЗ. Имунизация срещу морбили, паротит и рубеола с комбинирана ваксина морбили-паротит-рубеола се препоръчва за лицата, родени преди 1991 г. (след 91 г. се предполага, че са ваксинирани).

Имунизация срещу рубеола се препоръчва за всички непреболедували от рубеола и неимунизирани съгласно имунизационния календар подрастващи момичета, девойки и жени в детеродна възраст.

При несигурност относно имунния статус се препоръчва имунизация без изследване, като трябва да се избягва забременяване в последващите два-три месеца.

Общо взето е това, ние препоръчваме на всички жени да изследват имунитета си преди забременяване и също така да се имунизират, ако нямат имунитет. Ние си имаме рубеола всяка година - ето малко данни:

1990 г. - 12839
1995 г. - 10382
2000 г. - 28449
2005 г. - 1968
2010 г. - 39
2011 г. - 41
2012 г. - 18
2013 г. - 10

Имаме и пациентки, при които сероконверсията става между две бременности без ваксина и без клинична картина на рубеола. Свят широк, хора разни. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #812 -: Октомври 04, 2016, 14:50:57 pm »
Благодаря ви :)
Мели, явно точно заради това тук се правят 2 изследвания през известно  време. Ще разговарям с лекаря си и ще реша след като направя и второто изследване.
« Отговор #813 -: Октомври 20, 2016, 07:06:59 am »
Здравейте,момичета.Чета ви много отдавна,смяла съм се с Вас,плакала съм с Вас,били сте ми подкрепа, когато имах нужда.Бих искала да се присъединя,макар че,темата малко замря.Радвам се,защото това май се дължи на толкова много  положителни тестове.Пожелавам на себе си и на всички тук,да видим втората чертичка скоро.С ММ правим опити за бебе от година и половина, за сега без резултат.Скоро имам час в репродуктивна клиника,надявам се да разбера причината за неуспеха :)
*

Tsveteto

• **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
« Отговор #814 -: Октомври 20, 2016, 09:36:11 am »
Здравейте,момичета.Чета ви много отдавна,смяла съм се с Вас,плакала съм с Вас,били сте ми подкрепа, когато имах нужда.Бих искала да се присъединя,макар че,темата малко замря.Радвам се,защото това май се дължи на толкова много  положителни тестове.Пожелавам на себе си и на всички тук,да видим втората чертичка скоро.С ММ правим опити за бебе от година и половина, за сега без резултат.Скоро имам час в репродуктивна клиника,надявам се да разбера причината за неуспеха :)

Здравей, Елица84!
Стискам палци скоро да се появи 2рата чертичка!  Към коя клиника си се насочила?
« Отговор #815 -: Октомври 20, 2016, 16:38:19 pm »
Благодаря за топлото посрещане.Ходих при един лекар от Пловдив,който ми изписа Кломид още на първия преглед,без абсолютно никакви изследвания 8O.Сега три месеца по късно,вече доста по наясно с темата реших,че няма да отида там повече.Насочила съм се към New Life,чувам добри отзиви.   
*
« Отговор #816 -: Октомври 20, 2016, 17:00:29 pm »
И аз съм в темата, ама не върви да си пиша сама.При нас няма никакъв развой за сега.С мое мъж решихме януари да запазвам час пак в клиниката и да почваме.Няма смисъл да чакаме, аз одъртявам няма да се подмладявам.

*
« Отговор #817 -: Октомври 20, 2016, 18:56:29 pm »
Елица84, Добре си дошла и дано скоро да се похвалиш с положителен тест :)
Аз, също съм в темата, макар и с известно прекъсване  :oops:
След като родих, с моят мъж не сме се пазили, но така и не се получи по естествен път  :oops:
Та, отново сме на ринга :) От миналата седмица съм в стимулация при д-р Даскалов и екипа на New Life  :P
Маги, така е - времето лети  :wink:
*
« Отговор #818 -: Октомври 20, 2016, 19:46:10 pm »
Пета, ама как съм го написала все едно сме някакви баби.А не сме бе.Виж ни на снимката кви сме убави  ;)

Шегата на страна с моя цикъл веднъж на 28 дни веднъж на 23, много съм се притеснила, дали нещо нямам проблеми с резерва.Но доктора ще каже, аз само гадая.

*
« Отговор #819 -: Октомври 20, 2016, 20:19:04 pm »
Пета, ама как съм го написала все едно сме някакви баби.А не сме бе.Виж ни на снимката кви сме убави  ;)
Не сме! Точно в разгара сме си  :wink: Убавици сме, даам  :D
А за цикъла - не гадай, а действай!
Като гледам, повечето сме се наредили за втори път на клона :)
Дано всички имаме късмет!