Здравейте!
Отдавна не съм писала, но редовно наминавам и чета.
yana_c, стиснати палци от мен за успешен финал на бременността ти.
При мен няма кой знае какво положително развитие. Сменихме клиниката и доктора и на практика започваме отначало. Някои неща успяхме да направим вече - изследване за проходимост на тръбите (ура, проходими са!), нова спермограма (ура, добра е!)... Радвам се, че не се съгласих на лапароскопията, която ми предлагаше предишния ми лекар за установяване на проходимостта - колкото и да е щадяща, щеше да бъде 4та коремна операция за мен. Хормони не можахме да пуснем в този цикъл - на 3 ден имах 15 мм фоликул и доктора каза, че ако това е нов фоликул, който е тръгнал рано, нищо няма да е като хората и изследването се обезсмисля. Е, нов се оказа, спукал се е на 11 или 12 ден - в петък още беше там, а вчера, на 13 ден, вече беше спукан. Лошото е, че вчера имах само 6 мм лигавица. Докторът иска да я проследи и да види дали само в този цикъл нещо се е объркало и не е нараснала, или по принцип имам проблем и не се задебелява достатъчно. Надявам се да е само сега.
Та така... Освен лигавицата, за която не се знае дали по принцип нещо не е ОК, друг проблем не намираме. Но не сме пуснали хормони, де. Предложението на доктора е да проследим лигавицата в още един цикъл; ако не е добре - да се опитаме да я стимулираме да расте с лекарства. Същевременно да ме стимулира леко, макар да изглежда, че си овулирам нормално, и да опитаме спонтанно зачеване с таймиран контакт. Ако не, можем да опитаме инсеминация. Та това при мен. Много я мисля тази лигавица...