0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #740 -: Юли 10, 2016, 09:51:40 am »
Здравейте момичета :) Не бях писала много време, но покрай ремонт, местене, бремеността нямах често достъп до интернет. Записвам се да ви следа, да ви стискам палци и да се моля с вас.
Не мога да подмина обаче Mirracles и да не и кажа едно голямо ЧЕСТИТО !!!!. Много се радвам за тебе и ти желая лека и спокойна бременист. :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #741 -: Юли 10, 2016, 10:29:52 am »
..... Просто се чудя доколко мога да разчитам на БТ за определяне нивата на естрогена - до тук си правя извода,че не може да се обвърже БТ с естрогена
Базалната температура е фертилен признак свързан с хормона прогестерон.
 
Това което дава информация за динамиката на естрогена е цервикалната слуз, както и положението и твърдостта на маточната шийка.
Изграждането на ендометриума (маточната лигавица) е свързано с естрогена, затова като вторичен признак за нивата на този хормон, може да послужи евентуално положението и твърдостта на шийката, също наличието и вида на цервикална слуз.

П.П.  Доколкото изобщо може да се разчита на тези признаци, тъй като има индивидуални особености в начина, по който се променя вида на ЦС и шийката, а и може да има разлики в циклите.
« Последна редакция: Юли 10, 2016, 11:12:52 am от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #742 -: Юли 10, 2016, 10:50:44 am »
ХрисАни,

Благодаря ти мила! Чакаме те да се включиш и в бременната тема с хубави новини!

Мила Лили,

С риск неволно да те засегна, ще ти кажа, че често това желание да разберем в такъв медицински детайл взаимовръзката между хормоните и процесите в тялото ни и да бъдем наясно всеки месец с динамиката на хормоните и овулирането, само ни натоварва излишно. Самата аз често залитам много в четене и желание да съм наясно с нещата и ако мога да им повлияя в правилна посока. Но е факт, че след дълги опити забременях спонтанно напук на заключенията на лекарите, при това в период, в който нищо не следях под лупа и си "почивах" преди следващия опит инвитро. Много от момичетата, които са забременели, ще ти кажат, че са успели в момент, в който няма логика да им е била овулацията. Зачатието не е точна наука, която да изучим и явявайки се на "изпит" да успеем. Била съм на твое място и те разбирам прекрасно! Но докато си почиваш преди следващия опит от все сърце ти желая едно лято, изпълнено с любов и релакс, без фиксиране вурху хормони и БТ, лято, в което и ти да обориш статистиките и да ни зарадваш с положителен тест!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #743 -: Юли 11, 2016, 14:20:15 pm »
Няма с какво да ме засегнеш  :bighug: то е ясно, че лятото ще е изпълнено с любов и релакс, както и всичките ми лета преди това, за съжаление без положителен тест. А и ти самата като си била на мое място знаеш, че мотото "успокой се и ще стане" е най-неприложим в нашия случай. Надявам се поне това лято да се окаже пък различно и току виж ми донесло някоя изненада


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #744 -: Юли 12, 2016, 21:09:39 pm »
Здравейте момичета съвсем случайно попаднах на този сайт и се радвам за което. От няколко месеца със съпруга ми правим опити за бебе, но то се бави някъде по трасето  :) не сме правили още изследвания мисля да изчакам още един два месеца. Чух за витамини уж за по-лесно зачеване (pregnatcare) миля, че се казват, някоя от вас използвала ли ги е и мислите ли, че ще има някакъв положителен ефект от тях. Извинявам се ако въпроса ми се повтаря.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #745 -: Юли 12, 2016, 22:31:05 pm »
Здравей, Melani123 :) Според мен витамини и добавки се пият при нужда и причина :) Не мисля, че конкретно споменатите от теб могат да навредят, но и не съм убедена, че могат да помогнат, ако не е там проблемът( ако изобщо има проблем). Ако е удобно - на колко си години? Ако си под 30 и няма причина да бързате, дайте си малко време - поне година опити. Ако си над 30 - можеш най- ефтино и лесно да проследиш един цикъл с гинеколог има ли О, или поне тестове за О да правиш плюс мерене на БТ(но това е е по-затормозяващо от преглед при док, според мен). Ако споделиш колко дни е цикълът ти и редовен ли е,и повече инфо, може и повече съвети от други момичета да получиш :) Стискам палци супер скоро да видиш положително тестче :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #746 -: Юли 12, 2016, 23:15:29 pm »

Здравей lilitu,  благодаря за отговора на 28 години съм, както споменах от няколко месеца правим опити и още е рано да отида на лекар за евентуален проблем. Мисля да пробвам и с тестове за овулация както си ме посъветвала, но се надявах и с прием на витамини да има някаква положителен ефект. Иначе цикъла ми е редовен, продължителността му е 28 дни, като този месец беше 29, защото ми закъсня с 1 ден. На всички момичета пожелавам успех и скоро да видим двете чертички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #747 -: Юли 13, 2016, 09:50:03 am »
Здравей Мелани123,

Добре дошла и скорошно сбъдване на вашата мечта!
Не е рано да споделиш с гинеколога си плановете ви и той да прецени какви изследвания да ти пусне. Независимо от възрастта, при планиране на бебе се препоръчват предварителен преглед и изследвания, които биха проверили има ли нещо, което би застрашило евентуална бременност. На мен в началото ми пуснаха цитонамазка,  секрет за хламидии и кръв за полово предавани болести (васерман)  и основни хормони.
Може да се направи и ехографско потвърждаване на овулацията.
Относно витамините, можеш да започнеш с прием на фолиева киселина, която лекарите задължително препоръчват още когато започнат опитите. А кои комбинирани пренатални витамини или други добавки са подходящи за теб, можеш да питаш лекаря си. Те евентуално могат да помогнат за подготовка на организма и формиране на по-качествени яйцеклетки. Има много варианти, по-евтини и по-скъпи. На мен в началото ми бяха изписали Огестан.
Желая ти успех!
« Последна редакция: Юли 13, 2016, 10:05:55 am от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #748 -: Юли 13, 2016, 12:10:03 pm »
Здравейте момичета съвсем случайно попаднах на този сайт и се радвам за което. От няколко месеца със съпруга ми правим опити за бебе, но то се бави някъде по трасето  :) не сме правили още изследвания мисля да изчакам още един два месеца. Чух за витамини уж за по-лесно зачеване (pregnatcare) миля, че се казват, някоя от вас използвала ли ги е и мислите ли, че ще има някакъв положителен ефект от тях. Извинявам се ако въпроса ми се повтаря.

Здравей, Melani123! :)
При балансирано хранене може и да се окажат излишни една част от допълнително приетите витамини, но това което наистина е много важно, е приемът на фолиева киселина, за да се избегне рискът от малформации - поне месец преди забременяване, а през бременността поне до края на първия триместър, може и през цялата бременност. ФК може да се приема продължително, няма странични ефекти, излишните количества се изхвърлят с урината.
Препоръчителната дневна доза е 400 микрограма (0,4 милиграма), такова е количеството и в споменатите от теб витамини. Също съдържат бетакаротин вместо вит. А (ретинол, една от формите на вит. А, не е добре да се предозира през бременността, затова по-добре бетакаротин), може би е добър вариант мултивитамини.
Има много разработени формули витамини и микроелементи при зачеване, може да обсъдиш с лекаря си, ще прецениш какво да избереш и спрямо цената....
Ползваш ли календар за определяне на фертилния период от цикъла, може да си направиш регистрация в календара към сайта на Зачатие: Овулационен календар, евентуално и тестове за овулация за по-точно определяне на конкретните дни.
Желая успех в опитите ви! :)
« Последна редакция: Юли 13, 2016, 12:20:25 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #749 -: Юли 14, 2016, 02:02:56 am »
Здравейте на всички и от мен.Аз също се опитвам да забременея от една година след аборт,но нещата не се получават.Хубавото е че си имам едно детенце на 5 годинки е и вече мечтая за второ.Имам доста нередовен цикъл,всички изследвания са ми в норма и не знам ,защо не се получава,Не знам и какво да правя дайте някакво съветче.Надявам се да съм олучила темата,ако не съм се извинявам предварително.
« Последна редакция: Юли 14, 2016, 02:05:15 am от nincheto1991 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #750 -: Юли 14, 2016, 08:48:42 am »
Нинчето, какви изследвания си правила и при кого?Били ли са на определена дата имало ли е преди това гинекологичен преглед.Нередовния цикъл говори точно, че има някакъв проблем и най-вероятно той е хормонален, но ние можем само да гадаем без да видим някакви изследвания.
Успех :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #751 -: Юли 14, 2016, 09:52:41 am »
Здравейте ,много съм озадачена нямам никаква чувствителност и обичайните болки в гърдите. Та по подробно цикълът ми е на 28-29дни от 17ден температурата ми се покачва постепенно на 37-37,2 градуса от тогава горе долу започват и болките в гърдите. Този  месец  по това време на цикъла (от 12-19ден) бяхме в Гърция за седмица и като се прибрахме продължих меренето от 20-ти ден и за моя  изненада беше 36,7- 36,8 като във ФФ даже на 23-ти ден- 36,5 и след три дни постепенно се покачи на 37градуса тъкмо бях решила ,че ще излезе ановулаторен цикъл .Във момента съм 32ри ден от МЦ с темп.37,2.Въпросът ми е ако съм с много късна овулация може и да закъснее,но защо гърдите не само не ме болят, но направо изчезнаха какво става :( Така подробна съм, защото немога да кача графиката ,закоето моля да ме извините  :oops:
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #752 -: Юли 14, 2016, 10:31:03 am »
Здравей Елизабета,
 Всяка промяна от ежденевието ти влие на тялото ти и неговите симптоми.Все пак то не е машина.Болките в гърдите за мен не са критерии.Дано да сте улучили момента :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #753 -: Юли 14, 2016, 10:51:05 am »
Благодаря ти за отговора .Да тялото не е машина ,но от близо година и половина се вслушвам в него и досега такава графика не съм имала и това много ме притеснява. Дано всичко  с организма ми е наред пък ако е писано това ще е успешния ми цикъл дори и странен :) Между другото графиката ми дали се вижда.
<a href="http://www.mamaibebe.com"><img src="http://www.mamaibebe.com/ticker.php/pregnancy/167461.gif" alt="Линийки от www.mamaibebe.com" border="0" /></a>
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #754 -: Юли 14, 2016, 11:27:53 am »
Между другото графиката ми дали се вижда.

Не, не се вижда.

Успех с опитите! Промяната в цикъла ти може да се дължи на пътуването до Гърция.  :goodluck:


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #755 -: Юли 14, 2016, 12:26:56 pm »
magi_st.Изследванията са ми за всички хормони,дори и за щитовидната жлеза си правих,бях дори на невролог и от там ми казаха че всичко ми е на психика,на нервна почва,просто съм по притеснителна,изживявам нещата малко по трудно.Просто съм си подлагала организма под напрежение.И затова и е нередовен цикъла ми.И все си мисля дали,защото миналата година направих аборт не по мое желание стана,и за това да не се получават нещата.Всеки път когато очаквам да видя теста положителен,а той се оказва отрицателен се чувствам отвратително наревавам се едно хубаво.Гинеколога ми каза че можем да регулираме цикъла,но до сега така и не съм го направила,защото всеки път си мисля че ще се получат нещата от само себе си.Обичам децата и като не става се измъчвам.Другото което е мъжа ми е по чужбина и се виждаме на 2-3 месеца за по 2-3 седмици,почти не улучваме точните моменти.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #756 -: Юли 14, 2016, 12:36:09 pm »
Нинчето, направени хормони на 3-5 ден от МЦ, като преди това има гинекологичен преглед дали няма задържана киста?Питам защото много често гинеколозите просто правят хормони в някой си ден и гледат референтните стойности.Също така е хубаво да се пусне и спермограма в клиника по репродуктивно здраве.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #757 -: Юли 14, 2016, 13:01:13 pm »
magi_st.Както казваш ти може да не са ми пуснати правилно изследванията не помня какво точно вече съм правила.Но за кисти са ми казвали че имам,защото при преглед ми видяха че има и ми изписаха хапчета и тя си се пукна и ми дойде МЦ.Можели тези кисти коите се получават преди цикъл да са ми проблема
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #758 -: Юли 14, 2016, 13:25:41 pm »
Първо трябва да се направят коректно хормоналните изследвания.Хормоните влияят на овулацията, да това дали ще правиш или не кисти.От хормоните може да се разбере много и да няма как да забременееш като имаш кисти, защото кистата реално е не овулирала яйцеклетка.

Ето една статия, за хормоналните изследвания кога и защо се правят. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=475:----sp-2046880207&catid=183&Itemid=150

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #759 -: Юли 14, 2016, 13:36:19 pm »
Благодаря ти magi_st