0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #680 -: Юни 07, 2016, 10:58:33 am »
Здравей Лорена, високото ФСХ и ниско амх показват състоянието на яйчниковия резерв. Вероятно е силно намален, но не изчерпан напълно (все още), така, че е нормално да имаш цикъл (ако за това си мислиш, че не си в менопауза). И аз съм така  :(  Ако е възможно, повтори изследванията в друга лаборатория (знам, че са скъпи), ако ли не, предполагам лекаря ще те посъветва как да постъпите. Хубаво е да се направи няколко поредни месеца фоликулометрия, за да се види дали има или няма О. Неприятна история, моя амх беше 0.21 и направи си ми казаха, да се отказвам, освен, ако не искам да опитам с донорска яйцеклетка :( Дано при теб е лабораторна грешка и нещата да са по-розови от моите.
П.П на колко години си?
« Отговор #681 -: Юни 07, 2016, 12:03:31 pm »
Здравей Калия на 38 години ще повторя изследването в друга лаборатория на другия цикъл да видя какви ще са резултатите.В този цикъл в който ги направих имах задържан фоликул и цикъла беше предизвикан с прогестереонов препарат може и това да е оказало влияние незнам.
*
« Отговор #682 -: Юни 07, 2016, 13:28:25 pm »
Здравей Калия на 38 години ще повторя изследването в друга лаборатория на другия цикъл да видя какви ще са резултатите.В този цикъл в който ги направих имах задържан фоликул и цикъла беше предизвикан с прогестереонов препарат може и това да е оказало влияние незнам.

При това положение задължително повтори изследванията, защото стойностите не са достоверни.

*
« Отговор #683 -: Юни 07, 2016, 13:30:33 pm »
при всички случаи хормоналната намеса и приемането на каквито и да е хормонални препарати се отразява върху стойностите на хормоните. Поне при мен това съм го доказала и не един път. Каквото искат лекарите да ми казват и както искат да ме убеждават, че лекарствата се изчиствали за 24 часа. Те може да се изчистват, но дългосрочните им последствия върху жлезите остават. Моето ФСХ е по принцип в горната граница на референтните стойности. След предната ми стимулация скочи до над 30, после в течение на няколко месеца падаше надолу докато стигна до 9 този месец. Така че има смисъл да се изчака един месец поне хормоните да се успокоят и нормализират, преди да се пусне пак ФСХ

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #684 -: Юни 07, 2016, 14:37:05 pm »
Благодаря момичета задължително ще ги повторя в следващия цикъл.
*
« Отговор #685 -: Юни 07, 2016, 15:00:41 pm »
Лорена, според мен изследването не е достоверно заради задържания фоликул.На мен са ми отказвали да ми направят изследване на хормони точно поради тази причина.Повтори ги.

*
« Отговор #686 -: Юни 07, 2016, 16:15:25 pm »
при всички случаи хормоналната намеса и приемането на каквито и да е хормонални препарати се отразява върху стойностите на хормоните. Поне при мен това съм го доказала и не един път. Каквото искат лекарите да ми казват и както искат да ме убеждават, че лекарствата се изчиствали за 24 часа. Те може да се изчистват, но дългосрочните им последствия върху жлезите остават. Моето ФСХ е по принцип в горната граница на референтните стойности. След предната ми стимулация скочи до над 30, после в течение на няколко месеца падаше надолу докато стигна до 9 този месец. Така че има смисъл да се изчака един месец поне хормоните да се успокоят и нормализират, преди да се пусне пак ФСХ

Лорена, и моите наблюдения са, че може рязко да се повиши ФСХ след стимулация.
При мен също се случи така да изследвам хормони в цикъла след стимулация, и ФСХ беше скочил над 40, при мен хормонът беше вече над референтни граници, но не чак такива стойности, варираше между 16-18.
Разбира се, казаха ми че по-разумно е да прекратим опитите, което и направих, но при мен ситуацията беше по-различна. От две година преди това ФСХ беше над референтни граници, бяхме направили достатъчно неуспешни опити (с различни варианти на стимулиране)...  и така стигнах до логичното решение за донорска процедура.

Но тъй като при теб ФСХ е бил в норма преди стимулацията (а и заради задържания фоликул също) смятам, че има смисъл да изчакаш и да провериш хормоните отново.
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 16:18:28 pm от marsi »

« Отговор #687 -: Юни 07, 2016, 16:40:22 pm »
Много се надявам наистина това повишение до небесата да е от неуспешната стимулация и последващия цикъл със задържан фоликул.Тази стойност толкова много ме шокира ,че всякакви мисли ми минаха днес през главата.Надявам се другия месец нещата да са по различни и всичко да започне да се нарежда малко по малко.
« Отговор #688 -: Юни 08, 2016, 14:40:31 pm »
Ще ги повторя другия месец но само ФСХ  така се разбрахме с лекаря.
*
« Отговор #689 -: Юни 08, 2016, 15:37:28 pm »
Лорена, вярвам че всичко ще е наред и ще си отдъхнеш.

« Отговор #690 -: Юни 08, 2016, 16:37:16 pm »
Дано Маги ,че от вчера не знам къде съм.
« Отговор #691 -: Юни 08, 2016, 21:57:28 pm »
Здравейте  :P От 2 години правим опити, от февруари започнахме изследвания, откриха ми два полипа  и ги премахнахме с хистероскопия през април.Май месец правих цветна снимка, една отпушена и една запушена тръба.Спермограмите на ММ ( две на брой) са  нормални.Пих противозачатъчни два месеца преди хистероскопията.
Изледвала съм всички хормони, но при мен
ФСХ  8.23
АМХ 0.8
В момента правим опити  за спонтанно забременяване.
Мисля позитивно и силно се надявам  в този или следващия  месец да се случи забременяване, колкото и да е нереално.
« Отговор #692 -: Юни 08, 2016, 23:14:11 pm »
В момента правим опити  за спонтанно забременяване.
Мисля позитивно и силно се надявам  в този или следващия  месец да се случи забременяване, колкото и да е нереално.
Аз съм с амх 0.21 и аз на чудо се надявам. Добре дошла в отбора, чудеса се случват всеки ден!
Гуш!
« Отговор #693 -: Юни 09, 2016, 06:32:21 am »
За всички Вас, силни прегръдки от мен.
« Последна редакция: Юни 09, 2016, 06:43:06 am от taiti_bali »
« Отговор #694 -: Юни 09, 2016, 10:35:07 am »
Успех, момичета. Въпреки, че вече не съм в темата ви навестявам честичко :-) и чакам а нетърпение новите положителни тестове. Прегръдки!!

« Отговор #695 -: Юни 20, 2016, 14:22:43 pm »
здравейте момичета :) нормално ли е да ме боли много кръста, главата и много често да ми изтръпват ръцете и краката.. за апетита мога да кажа че се е увеличил но не съм като ламя... а ниско долу ме преболява от време на време  osi_10
*
« Отговор #696 -: Юни 20, 2016, 14:59:38 pm »
Деси1234, нормално за какво?Съмняваш се за бременност, очакваш цикъл? Принципно това са често срещани симптоми и за двете неща :) Ако желаеш дай повече информация, за да сме ти полезни  :bighug:
« Отговор #697 -: Юни 29, 2016, 11:38:47 am »
Здравейте момичета , ние отново подновихме опитите за бебе . Имам обаче следния проблем. В събота на 25 - ми се появиха болки при пишкане после ми минаха до тази сутрин , пуснах урина даде положителен за белтък , множество бактерии , кр.пик.киселина , следи кръв , левкоцити. Ясно е че ще се пие антибиотик , само , че се страхувам . Незнам дали има бременност. Все още е рано . На 4 ти / 5 ти очаквам лелката. Ами това е , ако някой е пил антибиотик в съвсем ранна бременност нека сподели. Ще мина през личната към 17часа  , сега съм на работа . Желая ви здраве момичета ! Благодаря  :)

« Отговор #698 -: Юни 29, 2016, 12:29:31 pm »
Здравейте, момичета! Със съпруга ми правим опити за бебе от 1 год.Направихме спермограма в клиниката на д-р Владимиров-отлична спермограма.Този месец имах много бледо кафяво зацапване на 21 ден от цикъла ( цикълът ми винаги е бил много редовен 28 дни).На 15.06 бях на преглед и д-ра ми каза, че овулацията вече е минала.Момичета, на какво може са се дължи това зацапване :( Моля Ви да отговор.
« Отговор #699 -: Юни 29, 2016, 14:48:31 pm »
Здравей marcheto61,
Не се притеснявай,а зсъщо съм с подобни зацапвания на 7-8 месеца веднъж.Докторите на мен са ми обяснявали,че може да е в следствие на овулация,стрес,след полов акт и др. и че ако се повтори  в следвашите 2-3 цикъла,тога трябва да се търси причина.