при всички случаи хормоналната намеса и приемането на каквито и да е хормонални препарати се отразява върху стойностите на хормоните. Поне при мен това съм го доказала и не един път. Каквото искат лекарите да ми казват и както искат да ме убеждават, че лекарствата се изчиствали за 24 часа. Те може да се изчистват, но дългосрочните им последствия върху жлезите остават. Моето ФСХ е по принцип в горната граница на референтните стойности. След предната ми стимулация скочи до над 30, после в течение на няколко месеца падаше надолу докато стигна до 9 този месец. Така че има смисъл да се изчака един месец поне хормоните да се успокоят и нормализират, преди да се пусне пак ФСХ
Лорена, и моите наблюдения са, че може рязко да се повиши ФСХ след стимулация.
При мен също се случи така да изследвам хормони в цикъла след стимулация, и ФСХ беше скочил над 40, при мен хормонът беше вече над референтни граници, но не чак такива стойности, варираше между 16-18.
Разбира се, казаха ми че по-разумно е да прекратим опитите, което и направих, но при мен ситуацията беше по-различна. От две година преди това ФСХ беше над референтни граници, бяхме направили достатъчно неуспешни опити (с различни варианти на стимулиране)... и така стигнах до логичното решение за донорска процедура.
Но тъй като при теб ФСХ е бил в норма преди стимулацията (а и заради задържания фоликул също) смятам, че има смисъл да изчакаш и да провериш хормоните отново.