0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #60 -: Януари 14, 2016, 07:13:59 am »
Maki честито сърчице! Много се радвам за теб и съм сигурна,че този път всичко ще е наред  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #61 -: Януари 14, 2016, 09:19:06 am »
Маки:bighug:

Ади, и моето кръвно по време на бременността беше по-нисичко - 80/60. Не ме отразяваха особено. По-опасно било да е високо. И на мен ми казваха да пия кафенце.
А иначе по принцип кръвното ми е 100/80. След раждането се качи на 135/90 и не можех да си стоя на краката. Много високо беше за мен.

Ние май изтървахме О  :( На база на Т мисля, че ми е била вчера, а кексът беше в неделя. Нямаше как да направим още един  :?
« Отговор #62 -: Януари 14, 2016, 09:46:45 am »

Маки,

Честито сърчице!!! Стискам палци всичко да е наред и занапред и само хубави новини!  :love:
Както и на всички останали бременни момичета! Леко бременеене до щастлив финал!

Момичета,

Отдавна не съм писала, защото няма новини, а и никакво настроение за писане нямам.
Здачките са ме завъртели така, че не ми остава енергия за нищо допълнително. Като цяло съм в някаква енергийна дупка. Много се надявам скоро този период да отмине, защото ми е много шашаво. Шеговито го отдавам на Ретроградния Меркурий и се надявам на по-благоприятна звездна конфигурация в най-скоро време.

Реших да сменя клиниката. Днес съм на преглед в новата клиника и се надявам да плануваме процедура за средата на февруари. Този месец ще пробваме сами. Честно казано всякакво желание за кекс ми се е изпарило и интимния ни живот никак не ме вдъхновява точно в момента. Надявам се да е временно състояние, защото не ми се иска това да се отрази на връзката ни. Направо не мога да се позная. Никога преди не съм имала проблеми с либидото. Предполагам, че това е, защото спонтанен секс не сме правили от известно време. Все е под график и с плануване и това някак си отнема от удоволствието на цялото упражнение. А и някакси подсъзнателно свързвам секса с липсата на положителни тестове и това ме депресира. Някоя от вас има ли подобни изживявания? Как се справяте с тези периоди?

Възлагам големи надежди на новата клиника и се надявам процедурата през февруари да е успешна. Дори не искам да си мисля какво би станало, ако не успеем. На фона на сегашната ми депресивна настройка, дори не искам да си мисля как би ми се отразило това. Но колкото да избягвам тази мисъл тя се прокрадва в мен. Чудя се вече как да поддържам оптимистичния тонус...
Вашият оптимизъм на какво се крепи и как го поддържате за по-дълго време?
*
« Отговор #63 -: Януари 14, 2016, 14:04:38 pm »
Mirracles и нашия ред ще дойде, не се депресирай излишно. Аз все си давам надежди, макар че и аз съм до под кривата круша както се казва. Радвам се с момичетата, кой две чертички, кой сърчице ... но нещо не ми се пише, може би защото нямам нищо положително. Вие добре сте решили да смените клиниката, успех в новата и дано да ви е на късмет. Много мнения съм чела с негативни коментари относно смяната на клиниките, според мен ако искам и сто клиники ще сменя докато не намеря моята, където ще съм спокойна, уверена, ще получавам нужното внимание и качествено обслужване

*
« Отговор #64 -: Януари 14, 2016, 14:15:25 pm »
Маки, супер много се радвам за теб! Дано всичко да е наред и за напред :)
Ади, по едно кафе не ти пречи, по СЗО е до 2-3 еспресо кафета на ден. Няма смисъл да ти става лошо и да ти се вие свят.
При мен- излезе  спермограмата на ММ, супер е :) Но аз този месец направих абсцес на гърдата и се тъпча с антибиотици, за всеки случай са такива, които не пречат при бременност, но аз така или иначе съм го отписала този месец. Другия ще пробваме с Кломид, а каквото стане, нищо, че лекарят не иска проследяване на О.
Късмет на всички, които все още чакаме добрите новини  :bighug:
« Отговор #65 -: Януари 14, 2016, 14:24:55 pm »
Mirracles, успех с новата клиника. Пиши след прегледа да споделиш впечатления!
А ти нали щеше да стартираш процедура в старата? Какво стана? Явно съм изпуснала.

Pav-la
, браво за хубавата спермограма. Щом тези АБ не пречат действайте си, а пък каквото стане!

Лили, я по-весело  :D За където сме тръгнали, там ще стигнем  :P
« Последна редакция: Януари 14, 2016, 14:29:25 pm от 47 Smiles »
*
« Отговор #66 -: Януари 14, 2016, 15:03:49 pm »
Аз пък съм за смяна на клиниката. Ако имате два-три опита и не могат да разберат защо не става, просто е нужен по-друг поглед върху нещата. Иначе само се въртите в кръг. Аз пък другото не го разбирам - да направи човек 10-15 опита на едно и също място и накрая едно голямо нищо.

*
« Отговор #67 -: Януари 14, 2016, 18:36:05 pm »
Макииии, честито ти тупкащо сърчице! Да не спира да тупка поне 100 години!  :bighug: А ти да изкараш лека и безсимптомна бременност!

Мира, аз подкрепям смяната на клиника, подкрепям абсолютно всичко, което ще ни накара да сме по-спокойни и уверени в успешния финал.
А пък, за секса...доста дълъг период бях в сексуална криза и аз се чудех какво да направя, даже май ви питах.... Реших, че проблема ми е, че не се чувствам желана (което не беше вярно, но иди обяснявай на изкривените ми представи и чувства) и че ми липсва самочувствие, изядено от депресивните ми състояния. Така че,купих специално бельо за секс, високи токчета, малко свещи, изненадвам го като се прибира, и като му видях погледа   :biglove:  Не ми се правеше секс, но след този поглед....  :oops: Оффф, малко се отплеснах. Мисълта ми беше: направи му някаква изненада, дори въобще да не ти се занимава, ще се почувствате и двамата по-добре. Не всичко се върти около бленуваното бебе, малко позабравихме самите себе си.

Момичета, стискам палци на всички в темичката: на тези, които още чакаме да видим положителния тест, да го видим много скоро; и на тези, които са го видели, да си бременеят спокойно и да си гушнат мечтите на термин.  :bighug:

« Отговор #68 -: Януари 14, 2016, 18:50:11 pm »
Иееее, каква тема сте подхванали само....да се отчета и аз тогава. И на мен хич, ама хич не ми се прави кекс. Опитвам се да си втълпя, че ми се прави, но нещо не ми се получава. Въпреки, че уж се примирих с положението и си казах, че вече кекса ще е за удоволствие-ц! Понякога си мисля, че е от критическата, която не знам дали изобщо карам, понякога си мисля даже, че съм вече фригидна! Нооо, като се замисля...та ние нямаме никакво разнообразие! Все използваме някакви моменти, в които малката я няма...да, ама то 10 години едно и също. Иска ми се да сменя обстановката. Да идем някъде на почивка, ако ще да е за два дни...малко романтика, да не мислим за ежедневните проблеми, които ни съсипват най-вече спихически...Иначе и аз страдам от комплекси. Не можах да свикна с наднормените си килограми, не се чувствам никак секси и това до голяма степен ми пречи-убедена съм! Айде оплаках се!
« Отговор #69 -: Януари 14, 2016, 19:46:59 pm »
Момичета,

Ето ме и мен. Взех решение, че ще се преместя от Щерев във Виена Инвитро Център. В самото начало ходих на преглед и в двете клиники и Виена Инвитро Център ми беше допаднал повече, но ходих в Щерев, за да ми направят оперативната хистероскопия. Е, това е вече зад гърба ми и след като видях, че за всеки преглед в Щерев ми отива по един работен ден и не се спогодихме особено с док там, реших да се върна в Токуда. Прегледът мина добре. Единствено лигавицата ми е малко тънка и ще я проследим. Вероятно заради операцията, но се надявам да се възстанови до другия цикъл. Ако всичко е наред, в края на месеца очаквам цикъла и стартираме стимулацията.

Имам въпрос към момичетата, които вече са имали стимулации. От къде си купихте медикаментите за стимулация. На мен ще ми трябват Мерионал от 75 или 150 IU, Пурегон 300 IU, Оргалутран. Има ги в аптеката на болницата, но не съм проверила още колко струват.
*
« Отговор #70 -: Януари 14, 2016, 20:14:57 pm »
Ее, россс, мерси, дано да бие 100 години и всички скоро да гушкаме бебета.

Аз вчера голям стрес изживях. Така се зарадвах, че бебето е живо и си отправя на седмиците, че тази като каза, че сакът малко изоставал и го помислих за формалност.

Снощи като влезнах в Гугъл и такива ужасии прочетох --> шансът за аборт е 80-90% и често причината за такава аномалия са НК клетки 56+, които аз наистина имам завишени :(

И така, радостта беше за кратко, сега е само стрес... Чакам си съдбата...

Мира, Лили, россс и всички опитващи, пожелавам ви положителни тестове съвсем скоро и здрави бебета на термин.

Мира, аз бях при Стаменов и лекарствата там си ги взимах. Не помня да са били по-скъпи от аптеката. Но тогава в аптеките се правеха заявки, а дозата се решаваше и променяше на всеки 2 дни. Та предишните стимулации, дето ги бях поръчвала в аптеки така ми изгоряха 7 Меногона... Та така платих само това, което използвах...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #71 -: Януари 14, 2016, 20:16:24 pm »
оооо Mirracles значи ще сме на едно място  :) и аз бях така,от Щерев в Токуда,но не съжалявам.В Токуда са професионалисти и никога не съм губила излишно време,винаги ми намират час ако трябва и в 7:30,не съм отсъствала от работа и в офиса даже не разбират,че правя процедури.Иначе и аз в Щерев много време губих,след лапарото само да ми свалят конците - работа за 5 мин, ги чаках 4 часа и закъснях половин ден за работа.А лекарката десет пъти мина покрай мен...за прегледите да не говоря,сигурно за пункция щеше да ми се наложи отпуска да взимам.
Аз не знам какво става с мен,днес съм със зацапване и се чудя сега като цикъл ли да го броя и изобщо ще имам ли цикъл този месец... :(

« Отговор #72 -: Януари 14, 2016, 20:47:41 pm »
Ще си направим отделна тема на дезертиралите от Щерев и преместили се във Виена Ин Витро Център  :lol: Шегувам се! Не ги подценявам в Щерев относно професионализма им, просто исках и на мен да ми обръщат толкова внимание, колкото на жените от Моето мечтано бебе и сигурно нямаше да сменям клиниката и аз.
Много се радвам между другото за семействата от този формат по Нова телевизия. Двете двойки вече имат бебенца, а и третото е на път  :P

Маки, тези филми да си ги избиеш от главата  :balk_149:
Я кажи кога се пада терминът и коя зодия ще е бебчето?

Бройте ме +1 за кексуалната криза  :lol:

« Отговор #73 -: Януари 14, 2016, 21:13:05 pm »
Смайлс,

Направо сме си за нова тема, но "вдигнах" старата, вместо това :)

Маки,

Никакво филмиране не си  позволявай.
Същата енергия, която ти отива, за да четеш в нета и да се тревожиш я съсредоточи в това да се настройваш, че ти не си статистика. Каквото и където и да го пише, Господ се грижи за теб и твоето бебче и всичко ще е наред!

Колкото до сексуалната криза, съвсем нормално е да минаваме и през такива фази, защото стреса от неуспехите и цялото това превръщане на секса в "опити за бебе" няма как да не ни се отразят.
Все пак се надявам бързо да ни мине и в скоро време да се похвалим с горещи и страстни преживявания, а не с поредните "опити". И най-вече дано в скоро време ни зарадват положителни тестове!  :D
« Отговор #74 -: Януари 15, 2016, 14:49:20 pm »
Маки, честито сърчице и от мен! Пожелавам страховете да са напразни и на термин да гушкаш мечтаното бебче!

Сексуална криза и аз имах допреди месец някъде. И ние като Кали се дебнем малката да заспи, тя пък заспива късно, после на мен вече ми се е доспало и като си представя как трябва да ставам в 6:30 на другия ден - всичко ми се отщяваше. Плюс секса по график. Но в последно време ми минава сякаш, правихме секс и извън графика и започвам да се пооправям малко.

« Отговор #75 -: Януари 15, 2016, 17:04:23 pm »
Момичета,

Писах в темата за Виена Инвитро Центъра, но там има много малка активност, затова да попитам и тук, ако някой може да отговори, забравих да попитам последният път в клиниката.
При настъпване на бременност след процедура във Виена Инвитро Център къде се прави проследяването на бременността? В Токуда ли? Защото не съм виждала да идват бременни пациентки в самия център? Моля тези, които имат опит да споделят.
« Отговор #76 -: Януари 15, 2016, 19:52:33 pm »
Marracles, току що писах там  :wink:
« Отговор #77 -: Януари 17, 2016, 10:53:43 am »
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала и като виждам колко много момичета са забременели се оказва, че зимния период е много подходящ за зачеване  :heartbeat: Честито на всички бременни, нека да имате лека и безпроблемна бременност. Ние имаме вече 8-9 месеца несуспешни опити. Вкарахме моето ТСХ в перфектни стойности за забременяване (от 4,2 стана 1,3), така че засега нещата са добре. С всеки изминал месец го мисля все по-малко и съм се съсредоточила върху други неща, защото постоянното чакане ме изморяваше и в един период бях станала вманиачена. Все ще стане някога, но никой не знае кога :ask: Пожелавам успех на незабременелите още момичета и не го мислете толкова много. Вероятно ще стане, когато най-малко го очакваме  :wink:
« Отговор #78 -: Януари 17, 2016, 20:14:19 pm »
Здравейте момичета
отдавна не съм писала, но нямаше какво, но пък всеки ден ви чета. След лапароскопията октомври пробвахме да си направим бебче, но без успех. И тази седмица бях на фоликуметрия при д-р Даскалов няма задържан фоликул и сега в петък пак съм на фоликуметрия да видим фоликули дали са тръгнали и колко са големи. Междувремено д-р Даскалова иска съпруга ми да си направи нова спермограма, защото предишната е правена в обикновена лаболатория. Той тази седмица ще я прави. Та засега сме до никъде. Но докато не излезнат и резултатите от спермограмата освен фоликуметрия друго не можем да направим май.
Стискам палци на всички ни този месец, а на бремените лека и безпроблемна бременост до финала. :bighug:
« Отговор #79 -: Януари 19, 2016, 14:10:37 pm »
Здравейте момичета,

Нещо доста е притихнала тази темичка :) Как сте, мили момичета? Какво ново при вас?
Надявам се, че сте се отдали на щастливо бебеправене и затова не ви остава време да пишете тук  :D А бременните пък вече съвсем други неща ги вълнуват и сигурно пишат из другите теми на форума, където могат да получат по-адекватен съвет.

Аз чакам с трепет началото на февруари, когато се очаква да започнем инвитро процедурата.
В този цикъл малко по-тънка ми върви лигавицата (7.3 мм на 14 ден при фуликул 22 мм и предстояща О), надявам се в стимулирания цикъл да достигне оптималния размер (между 8 и 11 мм май било оптимално за имплантация). Вероятно заради хистероскопията през декември ми е малко по-тънка от обикновено.