Павла, тези клетки с цифрите са много неприятни, 16 56 са доста гаднички, но пък при мен с доста завишение и без терапия (единствено рибешки омеги по много) и не знам дали са се нормализирали, защото тук не ги изследват, но налице е успешна (дано до термин и на живо и здраво бебе) бременност.
Та си мисля, че тези клетки може и да се нормализират естествено, но не ги подценявай и ако може говори с имунолог!
Интересно, че единствения проблем в миналото и при мен бяха точно тези клетки, както и спонтанно запушване на тръбата с течност (хидросалпингс), който също някак си с времето и "естествено" си изчезна, съвсем неочаквано и викат лекарите, че дори и течността да изчезне, тръбата остава увредена, но при мен 3 бременности се получиха по естествен начин, след изчезването на хидросалпингса, та явно тръбата е здрава...
Пожелавам ти съвсем скоро да успеете по естествен начин!
Лили, преди няколко години и на мен ми спря цикъла за 2-3 месеца и много се бях уплашила и ходих на GPто в Англия (те там за да те пратят на специалист, наистина голям проблем трябва да има човек), та ревах, молих й се, но дори репродуктивни хормони не ми пусна. Каза, че спорадична липса на цикъл е нормална и едва 6 месеца липса се приемало за евентуален проблем и тогава можела да ме изследва. То пък между 2рия и 3тия месец ми дойде, но от тогава (до първата ми бременност) цикъла ми беше 1-2 дни слабо кървене и 1 ден цапане. Максимум 2-3 дни и приключваше, НО пък и бременностите ми станаха точно след този епизод и при толкова оскъден цикъл (на 26 дни ми идваше) и аз също се бях отписала, но забременях.
Яна, след втория миссед и на мен ми се обърка цикъла, след първия миссед много лесно забременях, но след втория цикъла беше нередовен, непредсказуем и с липса на ЦС...
Според мен няма какво да чакате, ами почвайте да бебе правите, ако това е което искате. Аз чаках 3 месеца след втория миссед по препоръка на доктор, но после осъзнах, че е можело да не чакам. Пълно е в нета с истории на успешни бременности веднага след миссед, още преди първата М (която както каза Синеочка, е горе долу месец след аборта)...
Аз всъщност не знам защо препоръчват докторите чакане --> може би за да не се разочароваме ако не стане веднага?! Както и да е аз чаках, защото имах и консултация в репродуктовна клиника --> там лекарят каза "няма какво да чакате, всичко ви е наред"...
Според мен слушай тялото си. Аз лично много исках да пробваме веднага и чакането ме депресираше. Ако пък имаш нужда от почивка 3-6 месеца --> изчакай. индивидуални са нещата и един подход за всички случаи не действа...