0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #500 -: Април 10, 2016, 15:55:06 pm »
 Blue sky -Мерси,след този цикъл най-вероятно ще се заема със редпродуктивния специалист....надеждата умира последна нали знаеш... 
*
« Отговор #501 -: Април 11, 2016, 10:52:35 am »
От работа не мога да стигна до тук.

Сиси, дали са ти добър съвет, не си губи времето и нервите!

Дано всички болни са оздравели!

При нас нищо ново.Замислила съм се за едно изследване на щитовидните хормони тоя или другия месец, ще го видя.

« Отговор #502 -: Април 11, 2016, 11:38:38 am »
Здравейте,помогнете и вече не знам при кой специалист да отида в гр.Русе никой не ми казва къде имам проблем,с предишния ми приятел сме правили 3г.опити за бебе,но не стана,със сегашния ми приятел правим вече от 4месеца.Ходила съм при доста 'специалисти' всеки ми казва спокойно божа работа,последно ходих при Дуваджиев първо ми каза че нямам овулация на 14 ден като ме провери,но аз мисля че мойта е по късно защото нямам  редовен цикъл.Направи ми следните изследвания TSH-3.66  Пролактин-661.6 FSH-5.9 И Естрадиол <73.4 и ми каза че всичко ми е в норми но аз не съм много сигурна в това приписа ми Утрогестан и Клостилбегит и ми каза също нещо абсурдно за мен че с тези хапчета ако не забременея до 6 месеца ин витро тогава. Това ли са всички изследвания който трябва да ти установят къде имаш проблем?????   
« Отговор #503 -: Април 11, 2016, 11:43:54 am »
Здравейте,помогнете и вече не знам при кой специалист да отида в гр.Русе никой не ми казва къде имам проблем,с предишния ми приятел сме правили 3г.опити за бебе,но не стана,със сегашния ми приятел правим вече от 4месеца.Ходила съм при доста 'специалисти' всеки ми казва спокойно божа работа,последно ходих при Дуваджиев първо ми каза че нямам овулация на 14 ден като ме провери,но аз мисля че мойта е по късно защото нямам  редовен цикъл.Направи ми следните изследвания TSH-3.66  Пролактин-661.6 FSH-5.9 И Естрадиол <73.4 и ми каза че всичко ми е в норми но аз не съм много сигурна в това приписа ми Утрогестан и Клостилбегит и ми каза също нещо абсурдно за мен че с тези хапчета ако не забременея до 6 месеца ин витро тогава. Това ли са всички изследвания който трябва да ти установят къде имаш проблем?????   
А и относно овулацията друг уж специалист ми беше казал че имам овулация но се сещам че беше по късна 5,6 дена преди на ми дойде цикъла.
*
« Отговор #504 -: Април 11, 2016, 12:07:56 pm »
Отидете в репродуктивна клиника не при обикновен гинеколог.Намерете си и добър ендокринолог, ТСХ е леко завишено за забременяване.

Клостилбегит се пие само след проверяване проходимостта на маточните тръби, пие се по схема и под лекарско наблюдение.

*
« Отговор #505 -: Април 11, 2016, 18:11:36 pm »
Здравей, Полито!
Напълно подкрепям мнението на Маги_ст. Може и да се повторя на места, но нищо...
 Добавям, че пролактина ти е твърде висок. Изискванията при вземането на кръв за пролактина са: без секс предната вечер, гърдите да не са пипани, мин.8 часа сън, преди взимането на кръв мин.15 минути пълен покой.
Не е ли пускан ЛХ?
Клостилбегит се пие само при доказано проходими тръби ( НЕ се вижда с ултразвук, има специални методи за тази цел ).
Най-добре си запази час в репродуктивна клиника!
Успех!

« Отговор #506 -: Април 11, 2016, 20:31:15 pm »
polito1990   и аз съм от Русе и аз това се чудя-къде и при кого да отида,днес звънях на Шишкова-искам да ти кажа,чее изощо не и пукаше...аз какво искам и тя кога може да ме прегледа...и се отказах от нея....и мисля да пробвам при Дуваджиев да видим той  какво ще реши.А за репродуктивни в Русе-нямам никакво мнение,но една моя не е много доволна от Щерев...
*
« Отговор #507 -: Април 11, 2016, 21:50:45 pm »
Един от вариантите е д-р Бойчев, Тутракан мисля че е близо до Русе!
*
« Отговор #508 -: Април 12, 2016, 09:15:48 am »
Вариантите за Русе са, Тутракан, Плевен, Варна и София.Всеки сам преценява колко време и пари може да отдели, но здравето и това да имаме дете е най-важното.

« Отговор #509 -: Април 12, 2016, 21:33:34 pm »
Незнам на кой да се доверя-в тутракан гледат да те пратят към ин-витро щото там им е парата....никой не се занимава на сериозно...навсякъде са ужасни лекарите....Почва гадното ходене по мъките-аз трябва да изляза сигорно 1 месец отпуска за да имам поне някакъв резултат от каквото и да е било...Пари трябват много (не че няма да ги дам,въпроса е от къде да взема...)...Не ми се мисли какво ме очаква
*
« Отговор #510 -: Април 12, 2016, 22:44:48 pm »
Сиси, не се отчайвай! Начини се намират!
Аз съм от Бургас и пътувах до София. (Все още пътувам).Наложи ми се операция. За всяко посещение ми е трябвало между 1 и 3 дни отпуск. За самата процедура взех отпуск 9 дни + съботите и неделите стават повече, а после болничен. Можеш да си вземеш предварително  болничен от ЛЛ ако се налага, за да пътуваш, смятам, че ще ти влезе в положение.
 И аз го мислех много: пари, отпуск, ще се справя ли... хиляди въпроси... Ще минеш през много емоции, докато не вземеш решение. Това няма да те успокои, но пък ще си по-сигурна (звучи абсурдно, но няма как да го обясня).
Пари трябват за предварителните прегледи и изследвания, но за процедура може да се кандидатства по фонда.
Хващай бика за рогата и действай!

« Отговор #511 -: Април 13, 2016, 19:01:52 pm »
Здравейте момичета незнам какво да кажа при мен нещата са пак в застой.От няколко месеца се опитваме да направим инсеминация но все не се получава.Днес бях на преглед след стимулация с менопур 75 за 4 дни и яйчниците ми не отговарят на стимулацията .Не съм с ИЯР хормоните ми бяха наред като ги пусках а сега излиза,че нещата са се променили.Незнам какво да правя то е ясно ,че ще чакам следващия цикъл да пускаме FH и антимюлеров хормон но възможно ли е за няколко месеца да са се променили толкова фатално нещата.Миналата години съм пила кломен възможно ли е той да ми е повлиял на хормоните ,пих ги сам три месеца.
« Отговор #512 -: Април 13, 2016, 20:12:29 pm »
Очаквах да съм нападната заради това,че писах за пари,време и т.н....но благодаря за куража,явно трябва психически да се настроя....А относно ин-витро изобщо не съм запозната какво се прави и как и т.н....и така се надявам никога да не разбера...дано имам голям късмет...
*
« Отговор #513 -: Април 13, 2016, 22:39:04 pm »
Сиси, никой няма да те напада. Изследванията са наистина скъпи и почти нищо не се поема от Касата. Това е факт. Пътуванията, квартирите и т.н. също са си доста пари. Но ако се стигне до ин витро (спокойно, не е толкова страшно, по света са родени 5 млн. бебета, заченати по този начин), Фондът ще ви поеме опита.
Мен процедурата никога не ме е плашила. Страх ме беше да не остана без деца. Не беше невъзможно да стане по естествен начин, но това чакане действа много зле на психиката. И добре, че не чаках, защото сумарно пет години горе-долу не сме се пазили и не съм забременяла (освен чрез процедури).

Лорена, стискам ти палци да е било нещо инцидентно. Може би това не е правилният препарат за теб. Аз имам опит само с пурегон.

*
« Отговор #514 -: Април 14, 2016, 09:58:31 am »
Лорена, както Блу казва може препарата да не е бил правилния за теб.Има жени който не отговарят добре на всеки препарат, обсъдете го с лекаря си.

Сиси, тези терзания сме ги имали всичките.За съжаление парите никога не стигат.Всички сме събирали всеки лев, за изследвания, за пътувания, за да видим накрая усмивката на малкото човече. Както Блу е писала и мен не ме беше страх от ин витрото, напротив, аз бях спокойна защото знаех, че има начин.Ако беше безнадеждно щях да откача сигурно. Процедурата не е страшна, важен е резултата!

« Отговор #515 -: Април 14, 2016, 15:41:47 pm »
Дано е инцидентно само за този месец,февруари правих стимулация пак с менопур но тогава по други причини не стигнахме до инсеминация но и тогава много бавно растеше фоликула ,имах 6 дни с менопур от 75.
*
« Отговор #516 -: Април 14, 2016, 17:28:13 pm »
Lorena, аз също не реагирах на Менопур (и то на големи дози). Беше ми първа стимулация. Яйчниците ми, лигавицата... всичко сякаш заспа - ни един фоликул и дебелина не повече от 4мм. И аз като теб много се изплаших, чудех се изобщо дали някога ще успея. Вярно, че аз съм с редуциран резерв, но пък нямам проблеми с ФСХ (последно 5,48). След това имам стимулация с Клостил и малки дози Мерионал и се получиха два много хубави ембриона. Не настъпи бременност, но все пак си върнах надеждата, че не всичко е загубено. Пожелавам ти много успех следващия път :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #517 -: Април 14, 2016, 19:12:21 pm »
Благодаря Злате дано се оправят нещата за напред.Незнам ФСХ ми беше 6,8 и ЛХ също но това е от миналата година сега може да се е променило.Имах една стимулация с клостил и имаше много фоликули но това беше преди година. Незнам как ще се справим психически от тук нататък вече започва да се усеща разочарованието и напрежение  и в двамата след всеки проблем който се появява.
« Отговор #518 -: Април 14, 2016, 19:27:49 pm »
Здравейте момичета :) Да ви попитам за съвет :P В понеделник имах много прозрачно течение, подобно на белтък, вторник и сряда нищо, днес толкова силно и разтегливо, даже се наложи веднага да се преобуя :D Днес си направих тест за ову - отрицателен..... Има ли възможност ову-та да ми е била точно вторник и сряда....да продължа ли с тестовете и утре и в други ден???
Чела съм, че точно такова течение е предшественик на ову-то.....нали така???
При вас как е?
« Отговор #519 -: Април 14, 2016, 21:33:41 pm »
monsi02 ,аз преди ову не виждам никакви промени в нищо...всичко е както и преди и след ову..дори днес имам доста " хубава" ову понеже лентичката на теста ми я показа на 30-та секунда..ще се надявам да се случи нещо хубаво :) Аз съм с цикъл 25 дена,днес е 11-я...всичко ми е редовно ..10 ден като правя теста едва едва се появява втора черта...