0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #480 -: Март 31, 2016, 10:40:21 am »
Благодаря DreamOn дано са на бременност днес усещам корема си ниско долу стегнат все едно имам мускулна треска без болка мога да кажа само едно стягане.Гърдите ме наболяват от време на време не постоянно.Трябва да ми дойде след 4 дни дано не ме изненада по рано с тези симптоми.
« Отговор #481 -: Март 31, 2016, 11:02:49 am »
Rosss,

Търкулвам се и аз в прашеца и дано ни донесе много радостни новини!
На теб Rosss, лека бременност до успешен финал!

Пуснах си изследване за TSH, заедно с кръвната картина за годишния профилактичен преглед от работата. Исках да пусна и другите, но лаборантката там ме убеди, че като начало трябва да пусна само TSH и само ако има отклонения да правя и другите. Честно казано не ми се спореше рано сутрин с нея, а и имаше много чакащи и оставих нещата така. TSH-то ми е съвсем в норма 1.6 и не се различава особено от стойността преди стимулацията. Сега съм в чуденка дали да пускам и другите хормони на щж преди да отида на ендокринолог и изобщо при това положение струва ли си да ходя, за ради другите симптоми, които имам (сърцебиене, нощно потене, постоянно чувство за умора) или да изчакам да видя дали тези симптоми ще продължат или ще изчезнат.
« Отговор #482 -: Март 31, 2016, 19:11:21 pm »
Здравейте момичета(жени).Какво ще кажете за моите ситуации.А те са:правим опити от доста време поне 2 години,като се има в пред вид,че не всеки месец сме правили точно когато съм във ОВУ,но миналата година 2015.09 месец забременях,но се оказа извънматочна,премахна ембриона,имам 2 тръби,но от тогава насам всеки месец правя тестове за ОВУ и виждам кога са положителни,но до ден днешен няма резултат,според Вас какво да правя,какви изследвания?Незнам от къде да почна,надявам се всеки месец ,но...
Успех на всички !
« Отговор #483 -: Март 31, 2016, 19:48:45 pm »
Рос, честито и благодаря за прашеца, успешен финал ти желая!
Миракълс, аз съм с такива симптоми постоянно-сърцебиене, нощно потене и перманентна умора, но при мен проблема е щж. Не съм чела назад, но от кога са ти тези симптоми? Нормално е сякаш по това време на годината да се чувстваме така, пролетна умора ;) дано не  е нещо сериозно. Пий някакви витамини и все пак се консултирай с ендокринолог. Успех и на теб!
Аз да се похваля, че се преборих най-сетне със зверския косопад. От две седмици пия комбинирани витамини на Допелхерц (преди си взимах само техния селен)-съдържат всичко-като се почне от витамини-Б6, Ц, Д3 и т.н до селен, цинк, магнезий, фолиева и омега 3. АКо някой го интересува, казват се от А до Я + омега 3.
*
« Отговор #484 -: Март 31, 2016, 19:58:01 pm »
И аз се цопвам под прашеца на rosss!!!
Пожелавам на всички много късмет и скоро да се похвалим всички с  :bfp:

Аз от утре започвам стимулация за инвитро. Надявам се да имаме късмет и да мога да ви се похваля в края на този месец!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #485 -: Април 01, 2016, 08:30:56 am »
Привет, успех на всички стискам палци.

Сиси, как са ти махнали ембриона?Правила ли си цветна снимка за проходимост на тръбите след това да видиш дали няма увреждане по тръбата все пак?

Mirracles
, може да е остатъчно от стимулацията знам ли и аз.Аз винаги съветвам да се пускат и ТАТ и МАТ, защото може ТСХ да е в норма, но те да са почнали да се покачват и да са извън норма, което показва, че в жлезата започват необратими промени.

« Отговор #486 -: Април 02, 2016, 14:32:08 pm »
Здравейте дами Имам въпрос свързан с направленията.Ходих при личната ми лекарка за направление,казах й че съм правила тестове и 2та са + и искам направление за гинеколог.тя ми издаде направление не за преглед а по програма "Майчино здравеопазване".проблем ли ще е ако не е за преглед.ще ми трябва ли за прегледа от другите направления.благодаря предварително
*
« Отговор #487 -: Април 02, 2016, 16:53:20 pm »
cvetenceto29, с това направление трябва да отидеш при АГ, който ще следи бременността ти. Избери си лекар, който работи със здравна каса за проследяване на бременността - предвидените по НЗОК прегледи и изследвания, издаване на болничен при нужда, и т.н.
При първото посещение лекарят ще определи термина, УЗ преглед, разговор за това дали има някакви рискови фактори (работа, кръвногрупова несъвместимост с бащата, гестационен диабет, някаква фамилна обремененост, и др.).
В сайта на д-р Даскалови по месеци са описани прегледите и изследванията: Програма "Майчино здравеопазване" към НЗОК
Лека бременност! :)
« Последна редакция: Април 02, 2016, 16:56:29 pm от marsi »

« Отговор #488 -: Април 02, 2016, 16:56:43 pm »
Благодаря за информацията.Желая успех на всички бебеправещи
*
« Отговор #489 -: Април 04, 2016, 11:35:32 am »
Мацки, де се изпокрихте.Аз си изпих кафето, работя упорито, макар и да ми е трудно да се съсредоточа.

Кой до къде стигна с изследвания и процедури?

*
« Отговор #490 -: Април 04, 2016, 11:44:05 am »
Здравеите, дами!
Наистина не сме/сте много активни...
Аз чакам утре да видя как се развиват нещата, нали от 1 април започнах със стимулацията. Утре имам анализ и преглед.... Ще споделя с вас как е минало.
Успех на всички!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #491 -: Април 04, 2016, 14:21:28 pm »
Здравейте, как сте? :)

Аз да се оплача - моето малко вирусче за нула време стана на пневмония, а хем се борих с него. Сега пия антибиотици и пазя леглото. Чувствам се ужасно :( Как можах да се разболея така точно в най-хубавите слънчеви дни? :(

Този месец директно го отписвам с бебеправенето. Както и да е, сега се съсредоточавам върху оздравяване и възстановяване, а после продължаваме нататък.

« Отговор #492 -: Април 04, 2016, 19:30:45 pm »
Magi_ st,

Вероятно ще тествам и другите хормони скоро, но така или иначе няма за къде да бързам. Още пия бетаблокера и ми е доста странно. Има и хубави дни, но като цяло нямам търпение кардиолога да каже, че почвам схемата за спиране. А той уви не казва това засега.

DreamOn,

Много съжалявам, че така се е усложнил грипа при теб. Погрижи се добре за себе си и гледай да се възстановиш добре. Аз още се възстановявам след моя бронхит и последствията му.
« Отговор #493 -: Април 05, 2016, 10:34:39 am »
Здравейте момичета :) много се радвам за всички + тестове, дано скоро всички се похвалим :)
Аз съм решила този месец тестове за ову да правя чак когато получа лепкавата  и разтеглива целв слуз...да видя дали пак ще ми е на 25-ти ден както миналия път... явно нищо не се знае и при всеки е съвсем различно
При една приятелка с редовен 28-дневен цикъл....ову й е на 5-6 ден (и на мен ми изглежда невъзможно първата фаза да й е 5 дни, но е факт), колкото и да не ни се вярва....забременя безпроблемно само с няколко месеца опити :) така че никой да не се отчайва :)
« Отговор #494 -: Април 05, 2016, 10:36:40 am »
Здравейте днес ми се появи зацапване но нямам болки като преди цикъл, днес ми е първия ден на закъснението и незнам дали е преди цикъла зацапване.Много ми се иска да не ми дойде този месец но уви не се знае още.
*
« Отговор #495 -: Април 05, 2016, 12:37:54 pm »
Да мина да се отчета и аз. След като направихме всичко всевъзможни изследвания излезе, че мъжът ми има уреаплазма, а от там аз имам лека завишени антиспермални антитела в серума (при норма 60 аз имам 69). Сега ще минем и двамата лечение и каквото стане. От абсцесът на гърдата, който направих миналия месец са ми завишени НК клетките, но те падат като отшумява инфекцията( при норма 17 моите са 21, при второто изследване 19). Все пак ще ги следим. За всеки случай ще направим и една диагностична лапароскопия, че параовариалната  ми киста е леко нараснала за 4-5 месеца.
Не знам кое от тези неща може да е причината, но все пак имаше една бременност, така че да преборим инфекцията и кистата, а после се надявам на така дългоочакваната успешна бременност.
Стискам палци на всички, които се борим и надяваме това да се случи в най- скоро време. :)
« Отговор #496 -: Април 05, 2016, 13:29:22 pm »
Здравейте,
Току що се регистрирах :) Съвсем нова съм тук. И понеже вече никак ме няма на креативност използвах един мега стар БГ мама юзън нейм ахахха. Ама няма лошо.
На 30 години съм. От септември правим опити за бебе, но не съвсем. Опитвахме 2 месеца но аз имах парене и се оказа някаква бактерия. Сега се излекува и от този месец отново опитваме. Това са ни 1те опити за детенце.
Цикъла ми е на 30-32 дни зимата и на 25-28 дни лятото поне последните 2 години:)
Мисля да си взема тест за овулация евентуално ако не е станало сега края на март. Въпреки,че нямам никакви симптоми по-различни от тези на предстоящ цикъл и се съмнявам да е станало бебе толкова бързо :)
Успех на всички тук :)
« Отговор #497 -: Април 07, 2016, 21:02:37 pm »
Здр magi_st  махнаха го чрез лапароскопия...не съм правила нищо само обикновен преглед на видеозон-уж всичко е наред..... и проблема е че незнам с какви прегледи и от къде да тръгна да търся причината за неуспешното зачеване..и мисля утре да ходя на преглед и да обсъдя с друг гинеколог да видя какво ще каже..защото времето лети и почвам много да се притеснявам....дали ще се случи изобщо..
Успех на всички :)
« Отговор #498 -: Април 07, 2016, 21:10:31 pm »
И отделно в епикризата ми пише : " поразен фимбриален апарат"
което ако сте запознати знаете за какво служи този апарат..и се чудя дали е възможно да  е проблема в него...отделно че пише за сраствания и т.н. и т.н... и един гинеколог ми каза ако ти се направи лапароскопия-диагностична...ще ти кажат че са премахнали срастванията..ама те пак се появяват така че...не си  мисли че никога повече няма да имаш...
Което страшно ме успокои !
*
« Отговор #499 -: Април 07, 2016, 22:43:45 pm »
Сиси, здравей! Разбирам, че си притеснена. В твоя случай бих се насочила към репродуктивен специалист без да губя време. Не към кварталния гинеколог.
За срастванията трябва да прецени лекарят. Ние не знаем колко са били, какво са махнали. Като цяло, може да настъпи бременност в такъв случай, може да стане и извънматочна, може и да не се получи изобщо. Намери си добър специалист и той ще прецени как да действа по-нататък!
За случването - ще се случи. Начини има.

little_mermaid, добре дошла и скоро да имаш повод да се похвалиш!  :D