Не ми говорете за съотношение заплата осигуровки/данъци, При 100 изкарани евро на частно за мен остават 20-25. До стъп до специалист и с пари- няма. Чакаш, ако искаш чакаш с месеци за някой много посредствен и после си блъскаш главата.
И да разглезени сме. Тук все още се казва на лекаря или медицинската сестра служител, а положението е съвсем различно. Отношението тук, с малки изключения, там масово не се получава. Примери бол. Само ще кажа, че аз за всичко, за което не мога сама да си помогна или личният лекар не може, се прибирам. Много глупости ми минаха през главата, много некомпетентност, но ако не знам как трябва да е, не се усеща- било заради куртоазия, любезност и други глупости, които не лекуват.
Другото- стандар на живот не е заплата отнесена към България- 1500евро във Франция не са като 3000лв в България. Наем, храна, транспорт, лечение, достъпност, детски градини, качество н живот- това е стандарт, а искам да ви кажа, че не е по- висок, не е както си мислим, че е "там". 100 лв тук са много повече от 100 евро там.
Искам да ми говорят на "ти", да ме навикват дори, но накрая да ми помогнат, отколкото да са най- любезните и мазни хора на света и а си загубя две години с глупости.
Извинявам се, но не понасям плюенето по България и по лекарите и учителите ни- по- голяма глупост от това няма.