0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #400 -: Март 18, 2016, 18:43:56 pm »
Тестостеронът е в норма, винаги като съм изследвала Е2 е бил супер. Този пък какво му стана...
Moже и да е грешка или просто да ми този месец по късно О. , или въобще да я няма. В петък имам час, просто ми стана странно...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #401 -: Март 18, 2016, 18:49:47 pm »
Здравей Pav-la,
Естрадиола е динамичен хормон и напротив, в началото на М (т.е 3ти ден) е нормално да е нисък. Той нараства с наближаващата О. Недей да правиш моята грешка и да се фрапираш от изчетени глупости в интернет за нисък естрадиол. За да се установи проблем  трябва да се проследи през целия месец как се движи, нараства ли, ненараства ли и т.н. Този резултат сам по себе си нищо не говори. Обсъди с ендокринолог все пак защото е под долната граница за първата фаза на цикъла.
« Последна редакция: Март 18, 2016, 18:53:25 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #402 -: Март 18, 2016, 18:57:23 pm »
Мерси, Криси. Днес пуснах всичко, което може човек да се сети, абсолютно всичко дори и имунологични и токсоплазмози и тн. Дадох 700 лева, а има още изследвания, които да си правя :(
Имунологичните не са ми излезли, но всичко останало е напълно в норма, освен тези двете.
Като по разгърнах това-онова стигнах до заключението, че всичко е ок, просто към 10ти ден пак трябва да го изследвам и после 7 дена след О. с прогестерона. Поне, че съм си в България, че ще мога да проследя и О. на ехо.
Вече не знам, чак ми се иска да излезе нещо, за да знам срещу какво се боря, че то така- Нищо ви няма, няма причина да не става, а не става...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #403 -: Март 18, 2016, 20:29:09 pm »
Павла, и аз това си помислих, че е някаква грешка, защото другите са ти ок. Пък и при това идеално съотношение на лх и фсх... нито показва поликистоза, нито показва проблем с резерва...Да, нормално е естрадиола да е нисък в началото на цикъла, защото фоликулите са твърде малки, но чак под долната граница. Много е хубаво, че си си в БГ и че ще проследите какво се случва. Това ще даде най-точно отговорите.
Успех! :)


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #404 -: Март 19, 2016, 09:12:46 am »
Павла разбирам те много добре :( Незнам какво да те посъветвам, в София къде ще правиш фоликуметрия? Аз също като теб се прибрах от Франция и започнах директно с изследванията от миналия юни. Оказа се, че "гениалният" ми лекар във Франция тотално ми е спрял овулацията с изписването на естрадиол и имах сумати загубени месеци.

Тук в клиниката като показах какво пия, директно го хвърлиха в кофата :lol: Поне от гледна точка на внимание и изследвания съм много доволна, въпреки че много момичета се оплакват във форума как не обръщат достатъчно внимание в клиниките, но повечето не са били във Франция да видят там какво е ;) Дано си намериш правилния доктор за теб и се намери бързо каква е причината и я отстраните!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #405 -: Март 19, 2016, 12:51:52 pm »
Криси, аз съм от Варна. Но лошото е, че не мога да си позволя да остана дълго тук, а  ММ съвсем. Оказа се, че фоликулите, които са ми измерени във Франция като бях на Кломид са съвсем различни размери, от това което ми каза лекарят и сме ги изпуснали. Сега се надявам да не са станали кисти. Но ако са, поне ще имам обяснение защо ми  е нисък Е2.
След този месец, поне ще съм наясно какво става и в зависимост от резултатите ще си дам още малко време, за да мога да си оправя нещата във Франция и ако няма дете в този период, ще се върна за повече време, а ММ ще идва когато трябва.
Ние сме много разглезени в България, а имаме избор, достъп, голяма част от лекарите обръщат внимание и най- важното- човечни са. Във Франция освен любезност, друго за сега не съм срещнала, като най- лошото е, че и професионализъм и адекватност не съм.
Щом сме решили ще се случи по един или друг начин, надявам се.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #406 -: Март 19, 2016, 16:51:09 pm »
Извинявам се предварително, че ще оспамя темата!
Не сме разглезени! Плащаме си! Търсим кой е най-добрия и отиваме да си платим на него! Защото така или иначе ще си платим на някого, нищо, че си плащаме и осигуровките! А за стандарт на живот, въобще не ми се говори...имам чувството, че сме единствената страна, в която хората теглят кредити, за да могат да си платят лечението...  :(
Много наши лекари специализират във Франция, означава ли, че не са на ниво?!
Съжалявам, че не сте попаднали на добри лекари!
И все пак, не сме разглезени!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #407 -: Март 19, 2016, 17:22:43 pm »
rosss Защо мислиш, че в чужбина не се плаща?  :wink: Във Франция пък съвсем, за да ти обърнат внимание и да те изпратят при специалист или трябва да имаш незнам си колко спонтанни аборта (т.е да те успокояват 2-3 години че все ще стане и "да се успокоиш")  или директно отиваш на частно и си плащаш....Ама там не говорим за 30-50лв за преглед (както е тук) а минимум 200 евро. Като не се залъгвай, че там всички са на 5000€ заплата и едва ли не бълха ги е ухапала с някви си 200 евра... :wink: 

Нещата са абсолоютно идентични, само че там трябва да плащаш петорно...И само дето там много често и да искаш да си платиш, няма кой да ти обърне внимание, защото следващия свободен час е след 3 месеца... като не говорим за репродуктивна клиника, а за всякакъв вид специалисти...А, няма и да ти казвам аз какви осигуровки си плащам там, понеже си плащам и тук и там като собственик на компании и в двете държави.... еми мерси, ама с егати кефа си плащам тука и ще продължавам да си плащам :lol: :lol:

...имам чувството, че сме единствената страна, в която хората теглят кредити, за да могат да си платят лечението...  :(
Като човек прекарал 50% от живота си в чужбина, в не една-две държави, ти казвам че си много далеч от истината..виж в Америка за какво иде реч...
« Последна редакция: Март 19, 2016, 17:47:17 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #408 -: Март 19, 2016, 20:59:40 pm »
Криси, като човек живял толкова много в чужбина, би следвало да правиш разлика между стандарта. Заплатата ми е около 700 лв.  Представи си каква част от нея би отишла за едномесечна фоликуметрия. Въобще не говоря само за репродуктивните проблеми, защото и без това нищо не се покрива от касата освен ако не си одобрен от фонда. Прост пример: трябва ми направление, отивам при личния лекар, вися половин ден, т.е. взимам си отпуск, най-накрая идва реда ми и ми казва, че направленията са свършили :). Ако пък ми дадат направление, се оказва, че то вече няма да бъде валидно, когато избраният от мен доктор, има свободни часове по здравна каса. Затова, за да не губя поне от отпуската си, направо си записвам часове с платен прием. От лични наблюдения, повечето хора правят точно така. Относно осигуровките - единствената им полза за мен е, че ще получавам майчинство, живот и здраве. Дано да ме опровергаят и да вземам и пенсия като остарея :lol:

При моя мисед аборт нямам епикриза, нямам хистология- бях приета в патология на Бургаската окръжна болница. Като ме изписаха, нищо не ми беше обяснено. На тръгване една от акушерките ми подшушна, че е хубаво да бия около седмица гентамицин, за да се избегнат инфекции и ми бутна една ампула в ръката!? Много професионално....

Във форума, едва ли има и едно момиче, което, въпреки че си е плащало за прегледи (разбира се при един от най-добрите АГ в града, след като е изчела хилядите коментари в нет-а), не е загубило минимум 1 година, слушайки, как всичко й е наред.

Въобще не говоря за Америка - та там нямат задължително здравно осигуряване ( работодателя задължително да ти внася здравни осигуровки ) и всичко си зависи от това по колко и къде си внасят здравни осигуровки.

Хванах се за една дума.
Възможно е да не съм права!
Но от моята гледна точка - въобще не се чувствам разглезена!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #409 -: Март 19, 2016, 21:47:53 pm »
Хванах се за една дума.
Възможно е да не съм права!
Но от моята гледна точка - въобще не се чувствам разглезена!

Аз също не смятам така, аз в случая по-скоро ти писах за самите осигуровки и просто защото масово хората смятат, че като си в чужбина и едва ли не си заобиколен от кадърни лекари и уникално отношение, което съвсем не е така. Не смятам, че в бг хората са разлигавени, напротив, за съжаление и аз съм се натъкнала неведнъж на ужасяващи неща и в държавни и частни болници.

Но, повярвай ми много от нещата които ги описваш и там ги има и нещата са пропоционални спрямо заплатата. Имало е ситуации в които детето ми е било болно и обстойни изследвания са ми излизали и по 500€, които на всякаква заплата са си много, а после държавата ми връща 43€ :lol: Сега разбрах, че и майчинство няма да получавам, нищо че внасям луди осигуровки от 2012 :) Аз вече с груб черен хумор се бъзикам с мъжа ми, че само някоя трансплантация на орган по здравната каса там би ми избила всичко дето съм внесла до тоя момент :lol: :lol:



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #410 -: Март 20, 2016, 00:55:45 am »
Не ми говорете за съотношение заплата осигуровки/данъци, При 100 изкарани евро на частно за мен остават 20-25. До стъп до специалист и с пари- няма. Чакаш, ако искаш чакаш с месеци за някой много посредствен и после си блъскаш главата.
И да разглезени сме. Тук все още се казва на лекаря или медицинската сестра служител, а положението е съвсем различно. Отношението тук, с малки изключения, там масово не се получава. Примери бол. Само ще кажа, че аз за всичко, за което не мога сама да си помогна или личният лекар не може, се прибирам. Много глупости ми минаха през главата, много некомпетентност, но ако не знам как трябва да е, не се усеща- било заради куртоазия, любезност и други глупости, които не лекуват.
Другото- стандар на живот не е заплата отнесена към България- 1500евро във Франция не са като 3000лв в България. Наем, храна, транспорт, лечение, достъпност, детски градини, качество н живот- това е стандарт, а искам да ви кажа, че не е по- висок, не е както си мислим, че е "там". 100 лв тук са много повече от 100 евро там.
Искам да ми говорят на "ти", да ме навикват дори, но накрая да ми помогнат, отколкото да са най- любезните и мазни хора на света и а си загубя две години с глупости.
Извинявам се, но не понасям плюенето по България и по лекарите и учителите ни- по- голяма глупост от това няма.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #411 -: Март 20, 2016, 11:42:39 am »
[quote author=Pav-la link=topic=51415.msg11
Извинявам се, но не понасям плюенето по България и по лекарите и учителите ни- по- голяма глупост от това няма.
[/quote]

!? Къде е плюто в постовете!?
Това което съм споделила е част от моята реалност.

Когато някой заживее в моите обувки, тогава да дойде и да ми каже колко съм разглезена!

Това е последното което ще кажа по въпроса, че много оспамих темата.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #412 -: Март 20, 2016, 12:27:25 pm »
Рос, не е насочено към теб. Извинявай ако си се почувствала обидена. Това, което си цитирала е по скоро за обобщаването- "тук" е гадно, а "там" е хубаво и като основни аргументи са доходи, здраве и образование, а поне според мен има други бази за сравнение, по които "там" може да бие.
Пак ти се извинявам, ако си се почувствала обидена.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #413 -: Март 21, 2016, 18:30:50 pm »
Естрадиол    188.6pmol/l   М(49.6-218)Ж(фазиF:90.1-716,O:243-1509,L:147-224,postmenoph.36.7-145)
ЛХ и ФСХ по 6,7 и 7,7 от днес. Може наистина Е2 да е било грешка. Иначе толкова да се вдигне за 2 дена.
А това, че започва да се разминава ЛХ от ФСХ показателно ли е за нещо? Или не е необходимо да е идеално 1:1?
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #414 -: Март 21, 2016, 18:48:16 pm »
Момичета какво мислите за този тест.......
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #415 -: Март 21, 2016, 21:14:00 pm »
Момичета какво мислите за този тест.......
Монси, според мен е положителен.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #416 -: Март 21, 2016, 23:31:27 pm »
Pav-la според мен си беше абсолютно нормално за 3ти ден, сега все ще се качва ;)
За съотношението, не е нужно да е идеално 1:1, а горе долу. До колкото знам не е ОК, ако съотношението е 1:2, примерно 6 и 12...Мисля, че за хормоните специялно няма какво да се притесняваш..

монси и според мен е положителен. Това означава, че О би трябвало да настъпи до 24-48ч, за това се залавяйте за работа :)
« Последна редакция: Март 21, 2016, 23:36:07 pm от Krisi08 »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #417 -: Март 22, 2016, 10:04:49 am »
Естрадиол    188.6pmol/l   М(49.6-218)Ж(фазиF:90.1-716,O:243-1509,L:147-224,postmenoph.36.7-145)
ЛХ и ФСХ по 6,7 и 7,7 от днес. Може наистина Е2 да е било грешка. Иначе толкова да се вдигне за 2 дена.
А това, че започва да се разминава ЛХ от ФСХ показателно ли е за нещо? Или не е необходимо да е идеално 1:1?
Павла, мерните единици на естрадиола в двете изследвания са различни, нали?!
При първото беше по спомен 9, което е около 33 pmol/l.
Аз, все пак си мисля, че е грешка.
Моето съотношение лх/фсх също не е идеално 1:1. Док не намери нещо обезпокоително. Както Криси казва, проблем е когато е 1:2.
Броихте ли фоликули? Какво казва док?
Успех !



Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #418 -: Март 22, 2016, 10:39:13 am »
Добро утро, момичета. Дано не спамя и аз по тази тема с "разглезените" българки... Аз имах щастието да родя сина си в Италия преди седем години и половина. Искам да кажа, че абсолютно всички изследвания ми бяха безплатни, а отношението на лекарите уникално като за чужденка. Единственото плтено ми беше 4Д два пъти през бременността. Да не говоря за страхотното и професионално отношение на лекарите по време на раждането в едно съвсем малко и обикновено градче в Италия. Винаги ще съм им благодарна.
Аз съм вече бивш журналист и  съм писала и взимала интервюта от наистина много изстрадали за съжаление българи в нашите болници. И искам да ви кажа, че разликата от България до чужбина е наистина огромна. Това е моята гледна точка. Не сме разглезени, напротив! Трябва да бъдем внимателни и много предпазливи с всяка една институция у нас.
В момента съм бременна с второ ангелче и веднага се насочихме към частна болница. Живи и здрави ще си поемем всички разходи. Аз лично съм се сблъсквала с отвратително отношение в държавните болници, а причината, поради която напуснах журналистиката беше поемане на всяка човешка съдба присърце. Толкова много мъка и безнаказаност в нашата свидна родина....
Пожелавам лек ден на всички и успех на всички жени, които желаят бебчета.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #419 -: Март 22, 2016, 12:24:33 pm »
Здравейте ,
Досега не съм се включвала в каквито и да било коментари по въпроси но сега имам една огромна тревога!Навършвам 41 октомври , имам прекрасен син на почти 11 години, и  по принцип винаги съм
искала две дечица!!Както при повечето средно статистически български семейства основно страховете са как ще го отгледаме , едва избутахме първото.Да живяхме на квартира до 2012 и от 4 години сме със свекърва ми в София заедно в семейното им жилище(свекър си не знам починал е преди да се запознаем с мъжа ми). Още когато сина ни беше на 7-8 исках и говорих с мъжа ми и той също искаше 2-ро детенце, но все нещо ни спираше.Сега отново сме в разговори че ако сега не започнем да правим опити до края на година да забременея няма за кога да чакаме, а мъжа ми е вече на 48.И пак същото как ще се оправяме финансово, макар и двамата да работим за по 800 лева (пак не стигат но ... има и по зле със сигурност от нас)
Страховете ми са дали още съм годна да забременея като се има предвид на нередовния ми цикъл в последните 2-3 години , или ми идва по два пъти в месеца или ме прескача, секса не ни е проблем, не се оплаквам в това отношение.Опасението ми е че колкото и да искам няма да се получи.Може би ми трябва психологическо спокойствие което на този етап липсва- аз ли със си втълпила че трябва да стане сега или нещо не ми е наред?Дайте ми съвет как да постигна мечтата си за 2-то сладурче, и бащата иска но Парите го спират дали ще имаме достатъчно .... и ще се справим ли  :(