0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #40 -: Януари 10, 2016, 13:39:26 pm »
Запустяла е тази темичка тези дни :) Влизам малко да поспамя  :lol:
Нашият ремонт на детската стая напредва славно! В момента правят шпакловка и се надявам утре или  най-късно в други ден да приключат, за да започнем с боядисването :) после ламината иииии обзавеждането. Още не може да решим окончателно какви да са цветовете. Гледаме, умуваме... Такава мизерия е в нас, само ходя с прахосмукачката, ама то след мен става същото. Като гледам колко хубаво става ми се приисква и в спалнята да почнем ремонта, ама....няма да стане скоро, че доста се поохарчихме. Е, ако вземе, че стане бебе, щем, не щем ще намерим пари за ремонт :) Нямам търпение вече да отделим каката и да се отдадем на бебеправене :)
След като се установи, че са ме предозирали с този еутирокс, сега съм на 50/75 и редувам. Като че ли се чувствам по-добре. Отдавна не съм имала аритмия, чувствам се значително по-спокойна, но това може да се дължи на почивката по празниците. Имам час за 10.02 при докторката във Варна, но още не съм решила дали да ходя. Не за друго, ами няма да мога да сколасам с всички изследвания, които иска да направя, пък и каза контрола на ТСХ на 40-ден, а то точно на 10.02 е 40-ден. Вероятно ще се обадя да променя часа, ще видим. иска ми се да ида и при старата си гинеколожка, че нещо тоя в репродуктивната ме изгуби безвъзвратно с неговите глупости. Ще помоля моята да ме следи месец, два да видим дали има О, може пак хормони да пусна... Имам чувството, че като започнем активно да бебеправим и хормоните ще си дойдат на мястото (хахахахах, любовна терапия) и бебето ще стане скоро!
Това е за сега от мен :)
Хубав и усмихнат ден на всички и да видим скоро две чертички :)
*
« Отговор #41 -: Януари 10, 2016, 16:45:50 pm »
Кали, не щат да пишат напоследък момичетата и туй то. Нито тук минават да кажат на кого как е минал денят, нито кой ден от цикъла са и какви изследвания/ опити правят, нито какви симптоми имат/ нямат...нито тук, нито във фейсбук групичката се вясват и черни точки съм им написала на всичките   :?

Аз си чакам датата за УЗ, симптоми никакви  8O и много се притеснявам. Две вечери подред котката като се разхожда върху мен и усетих гърдите да ме наболяват, не им е приятно котки отгоре... Снощи се прибрахме, след цял ден скитня, и тя от радост скача и се хвърля върху мен в леглото, и гърдите грам болка нямах...

За киселини, запек, жажда, преяждане на разни храни или неприяждане на други, както и какъвто и да е помен от гадене --> и дума не може да става. Просто не съществуват...

За бебеправенето и хормоните съм абсолютно съгласна, защото ние като не успявахме няколко месеца и ММ явно на работата беше Гугъл-вал, защото една вечер си идва и вика: -трябва повече опити да правим. Прочел бил, че колкото повече опити в месеца, толкоз това сигнализирало тялото на жената да се подготвяло за бременност...та явно има връзка между колко често се прави и подготовката на тялото.

Кали, пожелавам ви веднага след ремонта да се сдобиете с повод и за нов ремонт  :)

Хубав и усмихнат ден на всички и излизайте вече от таи хибернация  :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #42 -: Януари 10, 2016, 17:30:09 pm »
makiyaki, не се шашкай, че нямаш симптоми. Аз и преди съм писала, че грам симптом нямах и до последно се съмнявах, че съм бременна (даже и като почна да ме поритва беба, пак не ми се вярваше). Радвай се и се наслаждавай на бременността си, ще видиш, че този път всичко ще е наред!
Никакви ги няма мацките, да :( кой бебеправи, кой (бременните) мързелува...
Пфууу, утре сме на работа, може пък да се активизират  :lol:
Айде, ще слагам масата след малко. Идвайте, че пак ще скучая като гледам програмата на телевизиите.
П.П Ако не сте гледали ,,марсианеца", препоръчвам го. Ние го гледахме оня ден и ми хареса (аз как бъде филми не гледам и не харесвам нищо, освен любовни ,,бози").
Лека и набебе!
« Отговор #43 -: Януари 10, 2016, 17:58:51 pm »
Ето един бебеправещ на хоризонта  :lol:
Мога да се похваля с цял един кекс днес  :P, и то с болен мъж  :(
Напоследък кексът при нас е голям мираж поради един куп причини.
Замислям се и аз като Lilibel да меря вечер Т и то с термометъра на детето за ухо, че сутрин ми стана невъзможно. И аз мисля, че и вечер отчита, защото пробвах и след О имам по 37.2-37.4 като меря с ушния, а преди О си е 36.5-36.8.

Маки, не се притеснявай за липсата на симптоми и аз си изкарах една почти безсимптомна бременност.
Кали, стискам палци ТСХ-то съвсем скоро да влезне в норми.

Хубава вечер на всички  :P
ПП. Свалила съм днес 5 филма и дано детенце да заспи навреме, че да гледам единия  :P
*
« Отговор #44 -: Януари 10, 2016, 22:22:06 pm »
Аааа, аз съм на линия, ама мен ме е срам да пиша вече, да не изляза аз най-активната по всички теми :)

Маки Не се филмирай, вече си в доста хубава седмица, почти 7ма, бебето вече сигурно си има и сърдечна дейност  :wink: Почивай и се наслаждавай :)

Калия много се радвам за вас, че сте предприели ремонта на детската стая :) То, срамно беше, хем, стая си имахте, хем детето с вас да спи :) Браво на мама, че е мотивирала тати, и браво на тати, че е свършил ремонта :) Айде сега като изнесете малката и кака да я направите  :lol:

П.С Марсианеца и ние скоро го гледахме, много ми хареса и на мен :) Стажантът също не е лош, комедия :)

« Отговор #45 -: Януари 10, 2016, 22:44:47 pm »
Ех, Криси, ние мотивация имахме и свободна стая имахме, но парички нямахме :) Както и да е, важното е, че сме почти на финала. Ох, как иска тя да стане кака, до като до преди две години не искаше и да чуе....Комшиите на свекито имат малко дете (почти на 2 год.) и тя все у тях ходи, все с него да играе. Понякога говори по бебешки като него...Дано да успеем, дано я направим кака и да си ма другарче в живота, че хич не е хубаво да си само дете. Аз имам сестра, мм има брат и не можем да си представим живота си без тях...ех...дано!
*
« Отговор #46 -: Януари 11, 2016, 12:22:22 pm »
Здравейте,момичета.
Включвам се след доста време първо да Ви поздравя с настъпилата Нова година. Нека сте много здрави, да имате сили и надежда за по-добри дни и да се радвате на разбирателство от най-близките си.
Дано има много бебета и всеки от Вас да изпита тези вълнуващи моменти да стане родител през 2016 година.
При мен няма нищо ново- все така си ме посещава лелката,няма никакви симптоми да се получи нашето бебе,но... какво да се прави. Живеем с надеждата,че все един ден Господ ще се смили над нас и ще ни зарадва.
Надявам се,че и при Вас ще настъпи този момент.
Хубав ден от мен и поздравления за положителните тестове на мамите от форума  :)
 :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #47 -: Януари 12, 2016, 13:11:30 pm »
Здравейте!

Маки, липсата на симптоми нищо не означава :) Аз си имах пълен набор, че и отгоре, но повечето ми приятелки нямаха абсолютно никакви, освен нарастващ корем. Нито гадене, нито сънливост, нито киселини - нищичко. Имат си съвсем здрави и доносени деца, което пожелавам и на теб, а и на всички в темата :)

Аз напоследък не пиша много. Втори месец опити след хистерото - неуспешни. Продължаваме нататък и се надяваме :)

Пък да ви се оплача какви неволи ми се струпаха... Дъщеря ми пипна въшки в детската градина. Купих от аптеката лосион - препоръчаха ми го като най-ефективен, с едно намазване и стоене 15 минути изчезвали гадовете - мазах, ресах със ситно гребенче (приложено към лосиона) и... жестока алергия! Като се поду малката, като почервеня, като се обрина... Чудо на чудесата. Биха ѝ Урбазон, още пие противоалергични и не ходи на градина, а аз съм болнични, за да я гледам. Отгоре на всичко прехваления лосион не помогна за гадинките - тази сутрин видях, че още има гниди и въшки и се чеше. Та сега е намазана по бабешки с газ, мас и оцет и се надявам да се справим с гадовете най-сетне, че не знам какво да правя, след тази алергия ме е страх да я намажа с купешки лосион, да не се повтори.

Та тъй, оплаках се...

*
« Отговор #48 -: Януари 12, 2016, 14:45:39 pm »
Мечта, все едно слушам историята на сестра ми и племенницата ми. Декември хващат въшки, сесра ми я маже с някакъв медикамент от аптеката и алергична реакция, а въшките си живеят. Гас, мас и оцет е най-сигурният и най-натуралният начин, тези отрови от аптеката се чудя изобщо как ги продават.

За симптомите, на мен ми е по-лесно и приятно без тях. Иначе с или без аз си се притеснявам...дано утре имам добри новини...

Ррр, пожелавам ти, както и на всички бебеправещи, в най-скоро време да се появят двете черти на положителния тест :)

Удмивчица, кои са филмите, че аз и без туй по цял ден се мотам и поне да изгледаме някой филм...

Исках да питам за закуските--> момичета, вие закусвате ли и какво? Аз вчера и днес закусвах хладилника. Отварям го и първото нещо изпречило ми се на погледа го хващам и си го натъпкван в устата, ей така, както съм пред хладилника и той е отворен. И след като изям няколко неща, вече затварям хладилника и се успокоявам  :?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #49 -: Януари 12, 2016, 21:39:05 pm »
Удмивчица, кои са филмите, че аз и без туй по цял ден се мотам и поне да изгледаме някой филм...

Маки, не съм ги гледала още и не мога да кажа дали са хубави. Пиша ти ги на английски, че сигурно така ще ги търсиш.
Zen (2009)
The Revenant (2015)
The Intern (2015)
Second chances (2013)
A very merry Mix Up (2013)
Само първия ни го препоръчаха, а другите видях, че са в Замунда в топ филмите най-отгоре и затова ги насвалях и тях  :lol:

А ти пиши след прегеда. И на краката съм стиснала палци да чуете утре най-хубавия тупкащ звук и така още 9 месеца :P
« Отговор #50 -: Януари 13, 2016, 07:30:16 am »
Маки, за закуската... аз по принцип не закусвам сутрин, пия едно кафе и съм готова. Има моменти, в които съм гладна и ям. Преди да забременея, това се случваше след О и преди да вляза в офиса, си вземах някоя тестяна закуска. Това определено помогна да кача кг по време на опитите... :x

Сега не бих казала, че нещо се е променило. Продължавам да си пия по едно слабо кафе сутрин, но се насилвам да изяждам и по някой банан. Онзи ден, когато бях на ЖК, не бях пила и яла нищо, заради изследванията. Акушерката ми мери кръвното и щеше да припадне - 80/50 беше. Пита ме пия ли кафе, казах и да, по принцип, но днес не съм, и тя ми каза добре, сега като ти взема кръв иди изпий едно, че да не те мисля, много ти е ниско кръвното. Та така... и аз симптоми нямам.

За въшките - като бях дете помня, че освен мазането с газ, мас и оцет, майка ми сядаше и по цели нощи чистеше гнидите - живи, умрели, махаше ги до една, докато аз си спя... не знам в днешно време дали има препарати, които буквално да ги махат от косата?! Не ми се вярва...

*
« Отговор #51 -: Януари 13, 2016, 11:24:16 am »
Да си кажа и аз мнението за въшките, като една голяма въшла. Помните, че през мътните години на 90-те имаше бум на въшки. Аз бях от децата, които прихващаха от нищото буби. Майка ми и кака ми се бяха изчълнили с мен, с какво ли не са ме мазали газ, оцет и олио, шампоан Хигия, няколко силни препарата и всичко това в комбинация. Ужас беше, а чистенето на гниди от руса коса е направо мисия невъзможна...Радвам се, че това е вече зад гърба ми. Дрийм, надявам се да се преборите успешно и окончателно с гадините :)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #52 -: Януари 13, 2016, 11:27:09 am »
Маки, стискам палци за добри новини и тупкащо сърчице!

За закуската, аз закусвам. Едно време не закусвах изобщо и си ми беше добре. Започнах като забременях с дъщеря ми, защото ми прилошаваше и не издържах и си ми стана навик. Закусвах каквото ми се прияждаше, твърде често тестени неща, които си дадоха отражение в килограмите, естествено, но после ги свалих. Сега закусвам бисквити обикновено - Белвита си купувам.

Бабината рецепта за въшки сякаш даде резултат. И много ресане със ситно гребенче, естествено. Доколкото четох, без ресане няма резултат от нищо - каквото и да е мазилото, то само ги задушава, но после трябва или да се реши много със ситен гребен, или да се пощи с ръце, косъм по косъм, за да се махнат гнидите. Иначе може да се окаже, че има някоя оцеляла и всичко да започне отначало. Надявам се наистина да сме се справили с нашествието.

Синеочка, сега видях, че и ти си писала. И аз бях от въшлите, а и съм руса  (естествено, сега се боядисвам). Дъщеря ми и тя е руса и е нещо страшно. Отгоре на всичко кожата на главата ѝ се лющи след алергията и ми е трудно да разбера кое е излющена кожа, кое е гнида... Ужас. Но дано да сме приключили, поне засега :)

*
« Отговор #53 -: Януари 13, 2016, 13:33:24 pm »
Благодаря за стиснатите палци, момичета, вярвам че всичко ще е наред и довечера късно (ваше време, че часът ми е чак следобед, но като сложим +7 часа разлика и при вас ще е посред нощите) ще пиша как е минало...

Сестра ми в Англия нямах гас, мас и оцет и се изчистиха с пощене. Тя успяла на магия да убие буболечките дето снасят и останали яйцата, дето трябвало да се изтребят преди да са се излюпили... Та и те денонощно пощене.

Ади, как така 80/50...много опасно, да се пазиш ей! За кафе е по-трудно, но защо не си носиш в чантата винаги с теб по една малка кока-кола, така и да усетиш, че ти пада кръвното ще можеш веднага да пийнеш...

Аз май съм като гладната мечка дет хоро не играела. Изобщо не мога да се съсредоточа върху задачи на празен търбух  :oops:

Ади, ти на обед какво ядеш --> обяд или закуска. В смисъл храната закусваща ли е или обядваща?

Хубав ден и усмихнат ден на всички!

« Отговор #54 -: Януари 13, 2016, 14:17:22 pm »
На обяд обядвам като за двама обикновено, съвсем обядваща храна :D За кръвното - такова си е, ниско е по принцип, а като не съм пила кафе - съвсем.

*
« Отговор #55 -: Януари 13, 2016, 14:34:05 pm »
За ниското кръвно може да пиеш айран в промишлени количества и аз бях с ниско кръвно, също като твоето .

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #56 -: Януари 13, 2016, 22:48:15 pm »
Добри новини днес --> имаме си бебе със сърце и сърдечна дейност.

Нищо друго не ми казаха, защото тя не била доктор и нямала право да ми казва нищо, но й обясних за предишните ми случки и й казах, че не мога да чакам тя да праща измерванията на радиолог, който да прецени дали всичко е наред и да каже на мойта докторка, която да ми се обадила и да ми съобщи новините...

Та показа ми бебето и сърцето как тупка и дано и другите измервания да са добри :)

« Отговор #57 -: Януари 13, 2016, 22:53:29 pm »
Поздравления, Маки! Само хубави новини ти пожелавам! Дано всичко е наред и на финал едно малко съкровище! :)
*
« Отговор #58 -: Януари 13, 2016, 23:08:52 pm »
makiyaki, браво :), много се радвам, дано всичко е така добре и занапред! :D

Ади, течности пиеш ли достатъчно? Айран, както Синеочка писа, а и вода в достатъчно количество за деня. Моето кръвно е нисичко, дори се е случвало да ми прилошава, кока-кола най-бързо ми помага в критичен момент.
« Последна редакция: Януари 14, 2016, 10:39:25 am от marsi »

« Отговор #59 -: Януари 14, 2016, 05:40:40 am »
Пия, да. Просто тогава, заради кръвните изследвания, които трябваше да дам, не бях пила/яла нищичко, дори вода.

Иначе пия по много вода, а откакто знам, че съм бременна, и по много айрян и кисело мляко като цяло, защото зъбите ми са зле и правя, каквото мога, за да не остана без тях до края на бременността. Което не пречи днес да съм на зъболекар, защото ми падна една пломба  :x

Аз критични моменти нямам, това ми е нормалното състояние, затова някак не се притеснявам от кръвното си. В началото на февруари съм на ЖК, където ще коментираме има ли нещо притеснително с кръвните ми изследвания, примерно хемоглобин...