0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #360 -: Март 01, 2016, 10:05:55 am »
Честита Баба Марта и от мен. Румени, засмени и  :bfp: цяла година ;)

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #361 -: Март 01, 2016, 10:15:50 am »
Честита баба Марта, мили момичета!

Нека щъркелът ни донесе мечтаното щастие и да озари дома на всяка от нас с много щастие!
Скорошни радостни вести желая на всички ни!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #362 -: Март 01, 2016, 10:18:43 am »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, момичета! Пожелавам сбъдване на най-съкровените мечти на всички :)
Незнам дали си въобразявам вече или съм се побъркала. Ден преди очаквана М. съм и имам чувството, че изгарям. БТ все още е висока и силно се надявам този месец да е станало бебчет. Чувствам се отпаднала. Безсъние ме гони от доста време вече и имам ужасно главоболие от няколко дни. Не смея да пия нищо. Цикълът ми по принцип е 27, 28 дни. Не смея да си купя тест преди закъснението вече. Какво мислите за графиката ми? Това е четвърти месец бебеправене и имам чувстото, че ако не стане отново, този път ще рухна... :((( Незнам дали е от значение БТ следобедна, но като се прибера от работа и си почина и я меря ми е около 37.8... Не съм настинала, но от два дни дясното ухо ми бучи ужасно всяка сутрин. Мисля, че е от притеснения.
Успех на всички и пожелавам 2 чертички на всички

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #363 -: Март 01, 2016, 10:41:48 am »
marsi, действително бях посочила този интервал, защото след хормоналния дисбаланс, за който споменах, продължителността на цикъла варираше, но явно Фертилейда помага, защото нещата се уравновесиха и отново влизам в интервала 21-22 дни. А тестчетата започнах да ги правя след календарната ову, която трябва да е била на 24.02. С фертилен прозорец от 21.02. - 27.02., тъй като успях да взема такива на 26.02. Когато изчетох листовката и видях, че все още е възможно да засека овулация, и с оглед това, че след дисбаланса може да се е изместила и искам да съм сигурна, започнах с тестчетата и искам два три месеца да проследявам всеки ден отчитанато, за да преценя по-точно кога настъпва и на кой ден. Та така. И не, две ярки чертички не съм отчитала, откакто ги правя, просто втората бледа черта все още стои, а датата на цикъла наближава и просто се чудех така ли трябва да бъде. Ох, пак стана много дълго :D

Честита Баба Марта на всички! :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #364 -: Март 01, 2016, 10:55:24 am »
Честита Баба Марта, момичета, опитващи за бебе! :D
Да сте здрави и засмени и с по две чертички дарени!
И нека през настъпващата пролет всяка ни да сбъдне мечтата си.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #365 -: Март 01, 2016, 12:06:39 pm »
Честита Баба Марта!  :)
Да сте здрави, весели, румени, засмени!  :)


chris08, графиката ти изглежда много добре :), стискам палци за положителен резултат!  :)

mai4enceto, след като не си отчела категорично положителен тест, е трудно да се каже кога точно е имало пик на LH. Възможно е максималните нива на хормона да са били ден-два преди да започнеш тестването, но също възможен вариант е цикълът да се окаже ановулаторен (предвид това, че е имало някакво насищане на тестовата черта без категорично положителен тест), макар че може и да е имало овулация независимо от сравнително бледата тестова черта (в този случай допълнителна информация би дала евентуално базалната температура, ако беше измервана, или изследване на прогестерон в лутеална фаза ....).
Цикъл от 21-22 дни е твърде кратък и е редно да се проверят хормоните на 3 ден от МЦ заедно с УЗ проследяване на доминантен фоликул и прогестерон на 7 ден след доказана овулация, за да се провери дали всичко е наред с овулацията, по преценка на лекаря може да се направи в последователни цикли.

При тази продължителност на цикъла е възможна по-ранна О., но е възможно и да не настъпва овулация, или пък при настъпваща овулация да има недобре работещо жълто тяло (при този вариант лутеалната фаза е по-кратка от минималните 12 дни).
В тази статия има информация по тези въпроси: Дефект на лутеалната фаза
С което не казвам, че задължително имаш проблем с овулацията :), но описвам възможните варианти при такава продължителност на цикъла, редно е да се проверят базисни хормони заедно с УЗ проследяване, ако досега не е правено.
Желая ти всичко да е наред и положителен резултат още този месец! :) 
« Последна редакция: Март 01, 2016, 13:57:07 pm от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #366 -: Март 01, 2016, 12:25:56 pm »
Честита Баба Марта! Много здраве, щастие, усмивки и нека щъркелът ни донесе на всички мечтаните подаръци!



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #367 -: Март 01, 2016, 12:52:39 pm »
... не, две ярки чертички не съм отчитала, откакто ги правя, просто втората бледа черта все още стои, а датата на цикъла наближава и просто се чудех така ли трябва да бъде...
да допълня още малко :)

Прилагам диаграма, за да се види динамиката на LH (графиката с пунктир). През целия цикъл може да бъдат отчетени някакви нива на хормона (както си написала, има бледа втора черта), но пикът на LH е за един ден (в по-редки случаи два поредни дни) и целта е с тестовете да бъде уловен този пик, защото се очаква овулацията да настъпи 12-48ч. след него, т.е. от деня на + ову. тест трябва да заточнат активните опити.
« Последна редакция: Март 01, 2016, 12:56:44 pm от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #368 -: Март 02, 2016, 16:39:10 pm »
Здравейте момичета!
Вчера тръгнах да пиша, но бях толкова изморена от пътуването, че...затова днес ще ви кажа:
Честира Баба Марта :) Да сте много здрави и усмихнати! Вързвам ви по една такава  :bfp: мартеница и ви пожелавам скоро да я материализирате  :bighug:

Аз не смея да ръся още с прашец, но вчера на прегледа видях сърчицето на нашето ембрионче и док каза, че всичко е наред :)  Вече съм по-спокойна.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #369 -: Март 02, 2016, 17:01:06 pm »
rosss, честито сърчице, всичко ще бъде наред  :), желая ти лека бременност! :)

Свърши работният ден днес :), приятни почивни дни, момичета :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #370 -: Март 02, 2016, 18:10:10 pm »
Rosss,

Много вълнуващо! Много се радвам за теб!
Леко бременеене!
 :bighug:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #371 -: Март 02, 2016, 18:32:57 pm »
Честото сърчице россс и успех в бебеправенето на всички, чакащи положителни тестове!

Россс, линийка няма ли да сложиш за ориентир или календара да отключиш, че не се вижда? Колко седмици станаха вече?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #372 -: Март 02, 2016, 18:52:31 pm »
Благодаря ви, момичета! :)
Маки, аз уж сложих като подпис да се вижда последната ми графика, ама явно нищо не съм направила. Сега сложих една отметка, дано да се вижда. Лентичка ще сложа след БХС-то. И прашец ще ръсна тогава :) Само всичко да е наред!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #373 -: Март 02, 2016, 19:29:39 pm »
Здравейте, момичета,

Първо да поздравя тези от вас, които са имали щастието да видят двете чертички. Пожелавам ви безпроблемна бременност и едно здраво бебе на финала (или повече!!!)
Аз редовно ви следя, но не съм много активна в последно време. Със следващия цикъл започваме процедура инвитро и този месец е последния, в който се пробваме да се получи по естествен начин (никога не сме загубвали тази надежда)...

Пиша ви по повод на овулацията този месец...Бих искала да ви попитам какво мислите по повод на фака, че тестовете за овулация бяха категорично отрицателни и аз си мислих, че съм пропуснала пика на хормона, защото температурата изведнъж рязко се повиши и така се задърха и досега. Но тестът за ов. стана положителен по-късно... Как да тълкувам това?! Напоследък цикълът ми е 26 дни, но понякога е 28-29 дни, както беше преди години....


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #374 -: Март 02, 2016, 19:31:41 pm »
Россс, сега се вижда! Но и в бременната тема видях после, че си сложила седмиците :) аз също след БХС се поуспокоих, но като нямах графика, бях сложила лентичка още в 5 гс, но след БХС сложих тази веселата, а след 20 гс ако видим пола, ще сложа и такава с цвета на гащите :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #375 -: Март 02, 2016, 22:30:04 pm »
...Бих искала да ви попитам какво мислите по повод на фака, че тестовете за овулация бяха категорично отрицателни и аз си мислих, че съм пропуснала пика на хормона, защото температурата изведнъж рязко се повиши и така се задърха и досега. Но тестът за ов. стана положителен по-късно... Как да тълкувам това?! Напоследък цикълът ми е 26 дни, но понякога е 28-29 дни, както беше преди години....
lucrecia, ако трябва да съпоставим тестовете за овулация и базалната температура, то тестовете са по-надеждни за определяне на овулация. БТ би могла да се повлияе от множество фактори: стрес и напрежение, неспокоен сън, пътуване, инфекция, по-голямо количество алкохол предната вечер, промяна на стайната температура, неточен термометър .......
Според мен овулацията трябва да бъде отбелязана съобразно отчетения от тестовете LH пик (с продължителност на цикъла 28-29 дни).
Добре сте сложили сърчицата, дано това да е успешният ти цикъл!  :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #376 -: Март 05, 2016, 14:07:29 pm »
Привет от мен :) не съм писала, но ви чета редовно!
Лукреция, хубава ти е графиката, а и сякаш вече има закъснение? Тест мислиш ли да правиш? Аз ако бях нямаше да се сдържа. Дано се е случило чудото при вас. Чакам с нетърпение да пишеш :)
Аз започнах да пия добавки-Б6, Д3, селен..накрая си взех комбинираните на Допълхерц, всичко имало в тях уж...
Детенце отдавна е в новата стая и вече мога да кажа, че сме в отбора на активно бебеправещите :)
Само дето този мой цикъл....този път много дълъг стана и чакам да видя до къде ще я докараме. За момент бях решила, че е станало и ако не бях направила тестове, щях да съм убедена, че има бебе. Имам всякакви симптоми-сънливост, честа смяна на настроенията, прилошава ми почти всеки ден... все симптоми на бременност, но и на Хашимотото ми :D Започнах да меря БТ от няколко дни, да ми е за някакъв ориентир, ако изобщо може да се каже така...и такива работи.
миракълс, какво става с теб, как вървят процедурите?
Лилибел гледам и тя не е писала отдавна...
Другите момичета?

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #377 -: Март 08, 2016, 13:00:08 pm »
Честит празник, момичета! Бъдете здрави, красиви и обичани!
Догодина по това време всички да празнуваме като МАЙКИ!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #378 -: Март 08, 2016, 16:18:59 pm »
Честит 8ми март, момичета! :)
Пожелавам ви много здраве и скорошно бременеене!
 :kaos7:
Весел празник!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #379 -: Март 08, 2016, 18:16:35 pm »
Честит празник и от мен! И благодаря за пожеланията Рос и Евелинапа :)
Някой няма ли да ръсне малко осмомартенски прашец???