Rosss, ами много си права за микро и мили грамове, аз по навих се нахвърлих на мили ГР, а всъщност е микро грам ФК
За аспирина, точно както россс го е пояснила. Казах, че след като няма да взима аспирин, а има риск от тромбоза, да се довери на алтернативни методи, които НИТО ще навредят, най-много да помогнат.
А на въпроса на Блу, защо докторите изписват едно или друго, не мога да отговоря от тяхно име. Предполагам, че всеки доктор изписва различни средства и вярва в различни теории. Най-новата теория е, че теомбофилията не се повлиява от кръво разреждащи и ако докторът е последовател на тази теория, то няма да изпише нищо.
А какъв медикамент за кръво разреждане ще изпише даден лекар зависи от лекаря и от добавките, които пациентът взима. Аз като казах, че взимам гинко, бодил и рибешки омеги ми казаха аспирин и деуги НЕ, за да не се преразредя. Ако не ги взимах добавките, можеше и да ми изпишат аспирин, но това отива вече в сферата на гадаенето, ако това е бил въпросът на Блу, щото изобщо не го разбрах.
Предполагам, че ако човек се обърне към хомеопат за тромбофилия, ще му бъде изписана хомеопатична терапия, а не фраксапин, ако идем при билкар, билки ще даде, ако идем при китаец или акупресура, друга ще е терапията и т.н...
Мира, според мен всеки лекар има различен поглед върху нещата и не трябва да разглеждаме лекарските мнения като ИЛИ -ИЛИ, а по-скоро от опита на единия лекар да вземе едно, от другия друго и така да допълваме информацията и картинката.
Аз поне не разбирам защо лекари и хора трябва да заровят главата в пясъка и да не допускат нищо ново. Едно време много се радвахме, че медицината е напреднала и не трябва да лекуваме хремата с капки от лук в носа, сега пък много лекари отказват да погледнат напред и наоколо и да продължат да се развиват (за щастие в бг, по мое мнение са доста напреднали и доста от новите неща знаят и практикуват, за разлика от закърнелите и закостенели американци)...
Павла, съгласна съм абсолютно с теб за слушането на докторите, що се отнася за рецепти и медикаменти, изискващи РЕЦЕПТА.
Всякакви други витамини, добавки, билки и др, продавани без рецепта и на свободна практика са задължение на пациента. Не може да чакаме докторът да ни изпише бърканица с мед, само защото някакъв доктор някъде си изписвал подобна работа. Или пък да чуем, че един доктор изписал на някого кю 10, пък нашият на нас не и да си мислим, че нямаме нужда... И т.н...