0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #340 -: Февруари 25, 2016, 16:58:57 pm »
Момичета, Маки просто даде аналог при положение, че няма да се пие аспирин, за да не дразни колита, нищо повече...
Мира, почти всички сме така: загубили време в диагнози "нищо ти няма, ако до едиколко си време не стане, ела пак" :(
Трудно е да се довериш на някого и може би не е толкова лошо, защото пък така си стимулиран да задаваш въпроси и да търсиш отговори, просто защото си имаш едно на ум. Никой не е безгрешен и те са хора. И всеки път като погледна пълните коридори с пациенти и ми става тъжно. Не ме разбирайте погрешно! Не ги оправдавам! Просто пътя по който вървим не е никак лек, а е изпълнен с толкова надежда и ни кара да сме нетърпеливи, недоверчиви, изнервени (поне за мен е валидно). Затова се радвам, че го има този форум и вас и че има интернет, че да можем да се информираме допълнително.
Не ти помагам с това изказване, но трябва сама да решиш.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #341 -: Февруари 25, 2016, 18:39:29 pm »
Rosss, ами много си права за микро и мили грамове, аз по навих се нахвърлих на мили ГР, а всъщност е микро грам ФК :)

За аспирина, точно както россс го е пояснила. Казах, че след като няма да взима аспирин, а има риск от тромбоза, да се довери на алтернативни методи, които НИТО ще навредят, най-много да помогнат.

А на въпроса на Блу, защо докторите изписват едно или друго, не мога да отговоря от тяхно име. Предполагам, че всеки доктор изписва различни средства и вярва в различни теории. Най-новата теория е, че теомбофилията не се повлиява от кръво разреждащи и ако докторът е последовател на тази теория, то няма да изпише нищо.

А какъв медикамент за кръво разреждане ще изпише даден лекар зависи от лекаря и от добавките, които пациентът взима. Аз като казах, че взимам гинко, бодил и рибешки омеги ми казаха аспирин и деуги НЕ, за да не се преразредя. Ако не ги взимах добавките, можеше и да ми изпишат аспирин, но това отива вече в сферата на гадаенето, ако това е бил въпросът на Блу, щото изобщо не го разбрах.

Предполагам, че ако човек се обърне към хомеопат за тромбофилия, ще му бъде изписана хомеопатична терапия, а не фраксапин, ако идем при билкар, билки ще даде, ако идем при китаец или акупресура, друга ще е терапията и т.н...

Мира, според мен всеки лекар има различен поглед върху нещата и не трябва да разглеждаме лекарските мнения като ИЛИ -ИЛИ, а по-скоро от опита на единия лекар да вземе едно, от другия друго и така да допълваме информацията и картинката.

Аз поне не разбирам защо лекари и хора трябва да заровят главата в пясъка и да не допускат нищо ново. Едно време много се радвахме, че медицината е напреднала и не трябва да лекуваме хремата с капки от лук в носа, сега пък много лекари отказват да погледнат напред и наоколо и да продължат да се развиват (за щастие в бг, по мое мнение са доста напреднали и доста от новите неща знаят и практикуват, за разлика от закърнелите и закостенели американци)...

Павла, съгласна съм абсолютно с теб за слушането на докторите, що се отнася за рецепти и медикаменти, изискващи РЕЦЕПТА.

Всякакви други витамини, добавки, билки и др, продавани без рецепта и на свободна практика са задължение на пациента. Не може да чакаме докторът да ни изпише бърканица с мед, само защото някакъв доктор някъде си изписвал подобна работа. Или пък да чуем, че един доктор изписал на някого кю 10, пък нашият на нас не и да си мислим, че нямаме нужда... И т.н...

:)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #342 -: Февруари 25, 2016, 19:05:24 pm »
Маки, съгласна съм, че има много препарати на пазара, които са "кръвни разредители" и не всички са инжекционни, та да се избира кое за конкретен пациент, според други специфични при него проблеми - има избор.

"Хомеопатия" и всякакъв друг шит от вида са крайно несериозни в разговор за тромбози обаче. От тромб обикновено се мре. Точка. И при висок риск от подобен проблем - се взимат истински медикаменти не трици, треви и други али-бали, дето можело да помогнат, ама можело и да не помогнат, ама нямало да навредят пък. Голяма файда, че няма да навредят, като ти заседне един хубав тромб в белия дроб, сърцето, или мозъка.

Не е "нищо ново" ни билкарството, ни меда, ни кълновете. Това е "старото" известно на човечеството от векове. И понеже е "мега ефективо" явно - взела, че възникнала съвременната фармация. Аз за разни добавки, които някой взема, щото така живеел по-здравословно и си врява и се чувства добре така - дума няма да кажа. Но вече когато говорим за тромбози, а те са пряко животозастращаващи и дори навреме, във високтехнологична болница да попаднеш с такъв проблем си мъртвец в 99% от случаите - не съм склонна да си притрая. Никак.

Та ще помоля за мярка в изказванията по тези въпроси и отчитане кога си говорим за "опъване на бръчки с билки" и кога за третиране на проблем, водещ до летален изход с възгласи как "те леакрите хабер нямат". Имат, имат...ми няма кой да ги слуша твърде често.  :?
« Последна редакция: Февруари 25, 2016, 19:07:16 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #343 -: Февруари 25, 2016, 19:30:41 pm »
Момичета, ще ви е от полза да прочетете Препоръки на FIGO за прием на фолиева киселина.

Успех на всички! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #344 -: Февруари 26, 2016, 10:36:47 am »

Мели,

Много благодаря, тази информация ми беше много полезна!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #345 -: Февруари 27, 2016, 09:32:02 am »
Добро утро, момичета!
Може ли някой да ми погледне графиката? Какъв е този спад в температурата 6-7 ден след О?
Докато я мерих се чувствах направо прегряла, а да е толкова ниска...
Нищо не разбирам.  :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #346 -: Февруари 27, 2016, 11:15:18 am »
Чела съм, че такъв спад може да има при имплантация.  :crossfingers:
Но аз не съм много наясно с БТ - мерих я няколко месеца и понеже се оказа, че за мен е абсолютно безмислено да го правя, спрях да се информирам по тази тема.
Другия вариант е да провериш термометъра.
Успех!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #347 -: Февруари 27, 2016, 11:21:48 am »
Мерси, Рос. И аз съм чела подобни неща, но не си позволявам да се надявам, щото...
А, защо при теб е безсмислено да мериш Т?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #348 -: Февруари 27, 2016, 11:34:26 am »
Защото се наложи да ми махнат едната и прекъснат другата тръба и оттам директно към АРТ, и затова не виждах смисъл от меренето, като неможе да стане естествено и така или иначе при стимулация си редовно на прегледи и изследвания.


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #349 -: Февруари 27, 2016, 11:44:15 am »
Aaaaa, виж тези неща съм ги пропуснала. Много съжалявам...  :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #350 -: Февруари 27, 2016, 12:09:54 pm »
Благодаря!
Честно казано бързо свикнах с мисълта: беше ми тъжно, но знаех, че е отсранена една пречка по пътя към нашето бебче :)


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #351 -: Февруари 27, 2016, 12:51:47 pm »
Точно така! Никога не трябва да се предаваме  :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #352 -: Февруари 28, 2016, 09:50:15 am »
Здравейте, бихте ли приели още един член към вашата група? Правим опити за второ бебче вече две години, първото ще е първолаче тази година и толкова много иска да стане кака, но... не става. Понеже съм с обърната матка гинеколога каза, че е възможно за това да е по-трудно.Този месец започнах да проследявам БТ, влизам редовно във форума и четенето на коментарите ви някак си ме успокоява. Пожелавам на всички ни да видим двете чертички много скоро!!!!!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #353 -: Февруари 29, 2016, 22:33:31 pm »
Здравейте, момичета! Имам един процедурен въпрос. Реших да използвам тестчета за овулация, за да се ориентирам със сигурност кога точно настъпва. Според календарът ми този месец я пресметнах на 24.02. Имаше си всички признаци, пробождания, главоболие, изтичане на разтеглива цервикална слуз, всичко. Тъй като цикълът ли е 21 дни, а според теста в този случай десетия ден все още беше в прозореца, реших да започна от - до -, за да проследя пика и да изчисля. Вече направих четири тестчета, като първото направих два дни след календарната овулация. Беше с по-бледа тестова линия,отрицателен, и предположих, че втората линия е заради вече отшумяващата овулация. Следващите три дни направих още три тестчета, но вместо да избледнее, линията взе да се уплътнява. Чакам МЦ на 09.03. и ми е странно, защото според повечето отзиви преди и след ову дори няма помен от втора чертичка, та исках да разбера дали това е нормално. Правя тестовете според правилата - стискам се три-четири часа, не пия течности, правя ги в 18:30 часа :-) Изпълнителна съм :-) Ще бъда благодарна за мнението ви !
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #354 -: Февруари 29, 2016, 23:00:37 pm »
 Понякога има разминаване между календарната О и реалната. В месеца, в който забременях между календарната и реалната (проследена с ТО и ФМ) имаше 2 дни разлика. Това при моя редовен цикъл от 28 дни.

Добре дошли на всички нови момичета и в най-скоро време да се преместите в бременната темичка.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #355 -: Февруари 29, 2016, 23:34:35 pm »
Привет на новите момичета и пожелания за скорошно сбъдване на мечтите за бебе!

Барболина,

Успех с меренето на БТ! Някои от момичетата във форума си помогнаха с АЦЦ или сироп за кашлица, който втечнява допълнително цервикалната слуз и подпомага забременяването, при условие, че всичко друго е ок.
Правили ли сте изследвания на твоите хормони и спермограма на съпгуга? Това също може да ви насочи дали всичко е наред и има ли пречки пред естесвеното зачеване.

Майченце,

Имай предвид, че овулацията се влияе във всеки един цикъл от различни фактори и оптеделянето й с тестове не е точна наука, а само ориентир. Ако забележиш в повечето програмки за мобимни овулационни календари затова и слагат поне седмица като фертилни дни, съответно преди и след предполагаемата ову. Плувците могат да оцелеят в тръбите от няколко часа до няколко дни и да изчакат яйцеклетката, ако средата е благоприятна и цервикалната слуз е с подходящо ph. Така че като се подсигурите със секс през ден няколко дни преди и след предполагаемата ову, не е толкова важен конкретният ден, в който е била. Успех!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #356 -: Март 01, 2016, 01:58:47 am »
Здравейте, момичета! Имам един процедурен въпрос. Реших да използвам тестчета за овулация, за да се ориентирам със сигурност кога точно настъпва. Според календарът ми този месец я пресметнах на 24.02. Имаше си всички признаци, пробождания, главоболие, изтичане на разтеглива цервикална слуз, всичко. Тъй като цикълът ли е 21 дни, а според теста в този случай десетия ден все още беше в прозореца, реших да започна от - до -, за да проследя пика и да изчисля. Вече направих четири тестчета, като първото направих два дни след календарната овулация. Беше с по-бледа тестова линия,отрицателен, и предположих, че втората линия е заради вече отшумяващата овулация. Следващите три дни направих още три тестчета, но вместо да избледнее, линията взе да се уплътнява. Чакам МЦ на 09.03. и ми е странно, защото според повечето отзиви преди и след ову дори няма помен от втора чертичка, та исках да разбера дали това е нормално. Правя тестовете според правилата - стискам се три-четири часа, не пия течности, правя ги в 18:30 часа :-) Изпълнителна съм :-) Ще бъда благодарна за мнението ви!
mai4enceto, а при направените овулационни тестове стигна ли до положителен, т.е. тестовата черта да е наситена колкото контролната или по-наситена от нея? Допускам варианта да има по-късна овулацията този месец, в предишен пост беше писала, че цикълът ти варира между 22 и 26 дни. Коя е началната дата на последния ти месечен цикъл, календарът кои дни определи за фертилни, и вероятен ден за овулация?
А защо започна да правиш тестовете след посочената от календара  овулация, нали пикът на LH (това отчитат тестовете за О.) е преди овулацията .... или нещо не съм разбрала от написаното  :).

Ако направиш регистрация в овулационния календар тук в сайта и сложиш линк към графиката в подписа си, ще бъде по-лесно да проследим и коментираме.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #357 -: Март 01, 2016, 08:43:19 am »
Честита Баба Марта на всички!
Благодаря ти Mirracles, правили сме хормонални изследвания и спермограма - всичко беше ок. Миналото лято, след като попрочетох доста неща реших да взема някои витамини и добавки за мен - ФК и Омега 3, а за мъжа ми - Вит. Е, селен и спимен. След 2 месеца се оказах бременна( е не е сигурно, че е от тях), но за съжаление направих спонтанен аборт в 5 г.с. Сега от месец пак пием добавки, мисля да добавя още някои и така ще пробваме до края на годината и вече ако не стане ще направим и останалите необходими изследвания като цветна снимка и лапароскопия, но силно се надявам да не се налага.
« Последна редакция: Март 01, 2016, 08:45:10 am от Barbolinaaa »
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #358 -: Март 01, 2016, 09:34:00 am »
Честита Баба Марта момичета нека ви донеса здраве и много положителни емоции.Искам да попитам пречи ли секса след овулацията ако евентуално се е получило нещо,защото вчера след секс имах болки в корема и в яйчниците. Незнам на какво се дължи това досега не ми се е случвало.Дали трябва да избягвам да правим секс и дали пречи на евентуално имплантиране.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #359 -: Март 01, 2016, 10:00:06 am »


Момичета нела през най-женския месец на годината всяка от вас да види мечтаните 2 чертички! А на виделите вече пожелавам лека и безпроблемна бременност.


Всеки миг е още един шанс...