nimika, аз съм в същата питанка. Госпожите на Марти /посещава трета група, подготвителна 5год. или както там се наричат/ по-миналата седмица изнесоха стихотворение "Болен Мечо" - 5 куплета. Миналата седмица изнасят "Зимен сън" - 5 куплета и "Ех, че време!Ех, че сняг"- още 5 куплета. Реших, че нещо на мен ми се губят стандартите какво трябва да учат децата в норма, че нали работя с деца с умствена изостаналост повече. Та започнах да питам колко стихчета трябва да се учат. Отговора беше по 1 на седмица и не повече от 3 за месеца. Без да претендирам, че източника ми е експерт или нещо подобно. Марти трудно учи наизуст, та събота и неделя се озорихме и двамата с научаването на новите стихотворения. Трудна мотивация, нерви, стиснати зъби и т.н.
Пак да кажа, че паметовите функции се тренират и не се оплаквам, че имат да учат много стихотворения... Някак си обаче рязко започнаха да учат толкова много след като няколко майки се оплакахме, че смятаме, че на децата ни не се отделя достатъчно внимание, а понякога тенденциозно се пренебрегват.
ще следя дискусията!