nimika, не хаби нерви за такива неща. Щом има тениска, пак е ОК. Виж ако искаше гол да тръгне, тогава си е проблем. Покрай дъщеря ми научих да не водя подобни битки, стига все пак да е облечена що годе подходящо за сезона, я оставям. Една цяла зима ходи в детската градина с горнище на пижама -то приличаше на тениска с Мики маус и страшно й харесваше, та все с него искаше да ходи. Ами в един момент вдигнах ръце и я оставих. Няма да свърши света заради това. редовно ходеше зимата разкопчана и по къс ръкав, ама не й се отразяваше на здравето и всичко си беше ок.
Да ви се оплача. Вчера отивам да си взема Мия от занималнята и дежурната учителка вместо с Добър ден ме посреща с думите: "Вие защо идвате толкова късно да я взимате? Трябва да я взимате по-рано. "Обяснявам спокойно, че сега е 6 без 20, а моето работно време е до 6 и реално си тръгвам по-рано от работа, за да я взема и нямаме други варианти за момента. По-рано от това никой не би ме пуснал да си ходя. Тя продължава с все същия назидателен тон: То детето си е ваше и е ваша отговорност. Трябва да си решите проблема. Тя не може да издържа толкова дълго време, направо й се спи". разбирам напълно, естествено, че бих искала да я взимам по-рано, но просто няма начин. Вие ако сте на работа до 6, може ли да си тръгнете в 4? тя продължава: Вие трябва да измислите нещо, това дете е ваше и т.н. Не се ядосах, защото знам, че правя най-доброто възможно в случая и от друга страна Мия никога не ми казва, че е уморена, че и се спи и ред подобни глупости. Обаче ми стана обидно от грозния начин, по който подходи тази учителка и как се опита всячески да ми вмени вина и липса на отговорност. А тя дори не е учителката, при която е дъщеря ми, т.е. тя няма как да има цялостен поглед колко и дали се уморява или не и т.н.