bebe_13+15, при моя Калоян рефлукса се прояви , когато беше на 2-3 месеца .
По съвет на д-р Бърди давах по една доза АР АМ преди кърмене , понякога след това - както дойде . Така с АР млякото си кърмех спокойно и дълго и нещата се оправиха. Въпроса е да може да пробуташ шише и биберон , не беше лесно .
Бих ти дала същия акъл, защото си кърмачка. При Дани рефлуксът беше по-тежичък, та кърменето просто отпадна и минахме на АМ-АР, но при това което описваш у вас - не виждам подобна нужда. Ако приеме шише и преди кърмене малко АМ-АР да даваш всичко ще е ОК си мисля.
За тия вакнации по месец на ДГ - и аз нещо не схващам на какво основание ги има. Нашата градина няма такива паузи де, ама тя пък е частна. Януари и август - също не работи на пълен капацитет, защото август обичайно са семейните ваканции, няма много деца и правят сборни групи, за тези които не са по почивки. За януари - не знам по коя логика и как успяват доста родители да не си пращат децата на ДГ, ама поне при нас - много ниска посещаемост има и пак сборни групи. Поне за моичкият - никога не е било дерт сборната група, даже напротив - повече му харесва, защото има и по-големи от него деца и с тях се забавлява повече. А и там не са много учителките, той ги познава всичките, не само титулярната госпожа и реално - не е и в кардинално нова обстановка/среда в такива случаи.
Бебе, не знам как се справят нормалните семейства с ходене на работа и гледане на малки деца, ако нямат баби и не работят за по 2000лв. поне всеки... Със сигурност не само Дани боледува често и се налага да си остава у дома. Дори по-рядко да беше - пак годишната ми отпуска ще е изгърмяла по този повод още до средата на годината и после какво? Фалшиви болнични до откат дето викаш - за да го гледам болен, да идем на море... И като попрекаля с тази схема - айде уволнена, поради "съкращаване на щата" разбира се
, не защото отсъствам твърде често, заради малкия. Все повече си мисля, че явно аз съм мега смотана, та да не мога да се оправя хем сама с него, хем и с работа, ама на - не мога. Как ли не го мисля, въртя, смятам - тцъ. Ако е работа малко от малко съчетаема и с гледане на дете - 500лв. макс. С неговото "редовно" ходене на ДГ - поне 400 ще ми ляга детегледачката, дето ще седи с него, докато аз работя. И за к'во работя тогава? За евентуални 100лв. отгоре, от които като извадя и разходите си по самото ходене на работа, може би ще съм + 50 в края на месеца. Пък като се ръсна за пореден път в аптеката даже ще съм на минус. Или аз не моА да смятам, или съм идиот, или ситуацията е идиотска - не знам вече, честно. Не сме всички програмисти и от вида, че да можем дори от къщи да работим при нужда и то за хубави пари. За повечето от нас се налага да присъстваме на работното си място телом, поне по 8 часа, всеки работен ден. Срещу трудово възнаграждение от вида "Бог да прости", ама пък и децата да си гледаме лично като се налага, пък то се налага твърде често (поне засега). Ама то и аз...за работа съм се размечтала.
Ей това учене сегашното, дето е все пак задочно и изисква само чат-пат да ме няма в града - 2 пъти годишно за по 2 седмици (за очните) и после за по ден-два за изпити 10 пъти в годината. Та го отлагах и него 3 години, защото Дани като беше съвсем малък и за толкова нямаше кой да го гледа. Сега с клизми, уговорки и гимнастики - поне това "извоювах" та пак бива де... Захвана ли и работа междувременно - никаква идея нямам как точно ще се оправям. Имам някакви наивни надеждици, че след година и половина, като стане ученик - вече няма да е чак така с болестите, като е на целодневно училище - ще смогвам и с работа и с моето си училище. Ама като чета майките на по-големи деца - точно обратното казват, че с училището почва истинският гърч. Оптимстично си повтарям, че щом другите хора успяват да се справят, следва и аз да успея да се справя с тези задачи, нищо че засега нямам точна идея как.
И за да е пълна шизофренията - така "се обърна палачинката", че ми беше поставен ребром въпроса за второ, че и трето дете и то в относително кратки срокове. Найс а? Аз с едно не мога да се оправя, къде ти с още, че и бебета... Дани таман се очовечи и взе "да се вижда светлина в края на тунела" уж, ама тя ще се окаже от идващия насреща влак кЪт гледам..
Пожелавам на всички ви - да нямате казуси и ядове от такъв вид! Да са ни живи и здрави децата и ние покрай тях - все някак ще ги изгледаме. Не се съмнявам.
Относно ясли и ДГ още нещо се сетих, макар че съм убедена, че повечето никак няма да сте съгласни с мен по тази тема точно. Когато Дани лепне вирус - то е за 2-3 дни цялата работа, а човек е заразен до 48 часа. За това време да си седи у нас разбира се, да не го разнася и да заразява другите. Както се случва при него най-често обаче - след вируса тръгва нещо бактериално, което е за АБ. В тази ситуация - нито е заразен, нито е опасен за околните, ама за да му давам изписаните лекарства по съответната схема - трябва пак да си е у нас. В детските заведения - не искат да им ги дават, ако и да има мед. сестра, която би могла да го прави без да се рискува да се обърка доза, медикамент и пр. Та реално, като стане така - 2 седмици си отиват гарантирано с непосещаване на ДГ, без нещо да го налага това, освен, че там няма кой да му дава лекарствата. И за този период - той беснее и цвърчи из къщи, в идеална кондиция, скучае, липсва му ДГ и децата, ама не та не. Ми много е тъпо това, сори. В същия този момент - дете с вирусен конюнктивит, понеже няма кашлица, сополи, не пие АБ нали...си ходеше на ДГ, докато зарази всички останали. Ама моето макар и незаразно и неопасно за другите - не го искат, че пиел АБ... По т.нар. "бели държави" - няма такива филми както знаете. Там температура, повръщане и разстройство са повод да ти кажат да си го взимаш в къщи. А у нас - ако не е в перфектно здраве - гледай си го у вас. Еми той не е през половината време поне, а и не е само той зер така... Направо се чудя за какво я плащам тая ДГ трета година, като толкова и ходи там...
Майката на детето с конюнктивита, беше вдигнала страшна пушилка, че моето ходело, понеже кашля (тогава още имаше 3-та сливица и беше с хроничен заден ринит по тоя повод), та за да има мир - пусках назален и гърлен секрет и ги представих на сестрата - чистички естествено като момина сълза, за да спре тая да писка и да се оплаква. Ама администрациите на ясли и ДГ - на такива се въртят на пета, щото хем не им се разправя, хем къде по-лесно е половината им питомци просто да не посещават занятия с реална и без реална нужда
Нищо, че разписаните правила за неприсъствие и у нас са посочените по-горе - масово ти казват да си прибираш детето по всякакви други поводи, че "другите родители недоволствали". Ако се позовеш на все пак разписаните правила - врътват ти номера с "ние не можем да му даваме лекарствата" и реално нямаш избор, освен пак да си го оставиш детето у дома. Аз бях споделила напред, че последно го заболя ухо, за няма и 48 часа с малко капки му мина, тръгна сопол и кашлица - за седмица минаха и те с едни капки за нос и откашлящ сироп. Да, ама и капките и сиропа си искат прием под час, за да има ефект и да не се стигне до АБ и единият задължително е по времето когато е на ДГ. Естествено - оттам ми отказаха да се занимаят и заради това - седя цяла седмица в къщи пак. Ако го бях пратила на ДГ и да давам капки и си сироп само сутрин и вечер - твърде вероятно щеше да усложни и да се опре до АБ. Егати "избора" нали.