Бях се засилила да пиша по предишната тема, за антибиотиците и въобще за лекарствата, но тук вече започват празничните теми и няма да развалям този коледен дух
. И аз обичам да ми мирише на бор по Коледа и купувам клонки, които украсявам вместо елха. Тази година обаче няма как да спася елхата от палави ръчички и ще се огранича до украса за стаята, поставена възможно най-високо. Догодина се надявам да разбират повече какво празнуваме и да имаме истинска елха. Разбира се, ще имат подаръци, но за тях няма разлика дали ги получават за Коледа или просто когато мама и тати преценят. Въобще думата подарък не им говори още нищо
.
Винаги съм си мислила, че породени деца се гледат по-трудно от близнаци, а близнаци не се гледат лесно
. Моите човечета също са по-грубички в ласките, защото не си контролират добре движенията и емоциите. Да не говорим, че им изглежда забавно да се удрят един друг по главите с някоя играчка. Когато са превъзбудени, си скубят косите. Все ги дебна да не ударят някое дете на площадката в изблик на радост. А и получават удари. Синът ми, като си хареса някое дете, директно се засилва да го ощипе по бузките
. Това често завършва с рев или одраскано. Добре, че се случва рядко, но понякога не мога да реагирам толкова бързо
. Просто трябва търпение, повтаряне, обясняване и внимание. Сега вече растат и виждам как започват да разбират и да ме слушат. Не казвам, че не се налага да внимавам и да им се карам, но става малко по-лесно.
Блу, понякога родителите не се сещат, че има и други деца освен техните и не оценяват къде могат да си водят децата. Ние също ходихме на куклен театър (за бебоци) и видях как различните деца възприемат представлението различно, независимо от възрастта си. Поне разбрах моите деца как се справят. Ами различно
. Едното гледаше в захлас, а другото изгуби интерес още на петата минута. Ще трябва да им търсим различни забавления
.
Честит празник на празнуващите!