Смайли, аз категорично не вярвам в разните имуностимулатори, хеле пък с коластра. Но и при мен като дойде зора с болестите и ДГ...вече на принципа "ми ха дано пък мааалко полза да има" - всичко порбвах. Като вид, скъпи, евтини, хвалени, нечувани в БГ...
Естествено - само пари на вятъра, при това немалко. Последно, баща му му поръча от не знам къде си великия Мед от манука. 120 кинта за едно нюню бурканче (без разходите за доставката). На наши приятели в Англия синът беше същата картинка с болестите и те накрая като му дали мед от манука и вече всичко спряло... Така де, ама си направих една бърза справка аз по въпроса и естествено "всичко спряло" когато детето стана на 5 години половина
А последния АБ, който пи Дани, беше през месец май, таман на втората седмица от редовния прием на въпросния "вълшебен мед"
Толкова "помагат" тия неща.
Каквото си говорих с вирусолозите - в общи линии казват, че има около 200 вируса дето трябва да ги изкарат, които са и много подобни като проява и докъм 6 години докато не ги извъртят всичките - това е хавата. Ако няма такива допълнителни фактори, като сливицата при Дани - карат се на крак за 2-3 дни. Ако ги има - усложнение, след усложнение (на което се насладих доволно). Както се случи. Относно възрастта за пускане на детско заведение - ми моичкия беше на 2г. и 8 месеца т.е. по-близо до 3, а какво последва - разказах подробно. Та и там не ще да е разковничето де...
То и аз преди да се роди Дани - с години не бях боледувала, рядко - нещо леко, като за парацетамол 2-3 дни, не и разболяване, като за АБ. Е, откакто се роди - направо ми се отпра гьона от болести, та си наваксах за 5 години цялото неболедуване за предишните 20
Едва ли ми е неразвит организма и имунната система, че затова да е така. Имайте предвид и, че през последните 10-ина години, ако не и отгоре - и вирусите станаха много агресивни, с много мутации, в много по-голям процент от случаите водят до усложнения. Това по наше време - просто не беше така.
Най-добрата превенция си остава добро хранене, възможно най-много движение и излизане на чист въздух и...късмет.
А когато ситуацията е близо до епидемия, или направо има такава обявена - единствено изолацията и силно ограничаване на контактите са мярката, която може да осигури защита.