0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ro6ko

• **
  • 94
  • Любовта ще спаси света.
Тръби- запушени или не?
« -: Юли 06, 2006, 21:01:57 pm »
Момичета, съвсем се отчаях...Февруари си правих цветна снимка и доктора ми каза, че едната ми тръба пропускала, при което аз се зарадвах, че имам поне една читава тръба. Днес ходих с една приятелка във Варна и реших да отида при нейният лекар /д-р Мичев/ за консултация, понеже моят лекар ми предлага лапароскопия...И той като видя снимката реши, че и двете ми тръби са запушени и се налага пластика. На снимката се вижда как едната тръба в края прави балонче, а другата нещо като паяжина- което моят доктор ми обясни, че е пропуснатата течност. Хич не ми се ще да се оперирам, страх ме е, че ще се получат сраствания и отново всичко ще бъде напразно...Въобще СТРАХ МЕ Е! На всичкото отгоре д-р Мичев видя някаква течност в корема ми, която не трябвало да бъде там...25 -ти ден ми е - възможно ли е да е т.нар."Жълто тяло" -се питам аз...Не знам какво да правя...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Тръби- запушени или не?
« Отговор #1 -: Юли 06, 2006, 21:49:20 pm »
Цитат
На всичкото отгоре д-р Мичев видя някаква течност в корема ми, която не трябвало да бъде там...25

Да не е течност в Дъгласовото простраство -акое е така, значи си овулирала скоро
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 09:55:47 am »
двете ми тръби са запушени и се налага пластика. На снимката се вижда как едната тръба в края прави балонче, а другата нещо като паяжина

Няма от какво да те е страх миличка  :) няма нищо страшно в лапарото. Така като гледам описанието което си направила, особенно задради "Балончето в края на тръбата" - трябва да направиш лапарото, с това "Балонче" нямаш почти никакъв шанс  :( Ти изследване за хламидия правила ли си?
Успех и бързо да вземеш правилното решение  :goodluck:
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 10:19:47 am »
Благодаря за куража! Правих имунологични изследвния при д-р Конова, в т. число и хламидии-  гранични стойности-1.03. От този месец ще пия лекарствата, които д-р Конова ми предписа. Мислиш ли, че това запушване е от хламидиална инфекция?
*
« Отговор #4 -: Юли 07, 2006, 10:33:08 am »
« Отговор #5 -: Юли 07, 2006, 10:34:34 am »
Рошко, мила, моят съвет е да си намериш добър доктор, който да ти направи лапарото. Не го отлагай, не е страшно, дава много инфо, а и позволява да се оправят много неща. Аз имам 2 лапароскопии зад гърба си, а съм най-голямото шубе на света :D. Като са ме отворили /мин.седмица/, всички органи са били обвити в ципи и срастнали, док. твърди, че е от хламидална инфекция. Тези неща не могат да се видят на снимката. Желая ти успех, дано съм ти вдъхнала малко кураж!
*
« Отговор #6 -: Юли 07, 2006, 10:40:50 am »
Рошко, аз пък да ти кажа, че при моята цветна снимка се видя, че едната тръба е пропусклива, а другата е силно нагъната. При лапарото се установи, че и двете са в ред - прави и пропускливи. Едната се е нагънала при снимката, вследствие на спазъм от болката. При лапарото лекарят има възможност да огледа всичко спокойно, а ти не усещаш нищичко. Кураж, миличка!
*

Ro6ko

• **
  • 94
« Отговор #7 -: Юли 08, 2006, 00:46:16 am »
Когато миналата година по това време си пуснах интернет вкъщи, още първата вечер влязох в клуба "Проблемно забременявне" и четох цяла нощ. Прочетох всички теми. Плаках и се радвах с историите, които разказваха момичетата до 5.оо часа сутринта. И въпреки всичко чак сега, когато усетих подкрепата и разбирането ви осъзнавам колко са големи сърцата ви, за да поберат освен своята болка и съпричастността към чуждата.
Почти съм решила за лапароскопията, че ще я направя. Малко се колебая единствено, защото моят лекар прави лапаро от миналата година. Иначе в нашия град е уважаван хирург и добър гинеколог. Може би ще изчакам да мине лятото, да се върнем от море, да направим ремонта...На зима. Успех и на вас, момичета!
« Отговор #8 -: Юли 10, 2006, 12:51:02 pm »
Здравей. Моята диагноза беше същата- едната тръба е напълно запушена а другата с джоб. докторката при която ходих беше категорична- лапароскопия на тръбите и слет това инвитро. Потърсих д-р Александров - АГ Болница Варна. Той ми напрови операцията преди 21 дни. Но най-хубавия момент бе след като излязох от упойка- тръбите ми не бяха махнати, а се е установило, че са си и проходими. Имала съм сраствания от едната страна, които са отстранени. Сега вече съм по-спокойна. Стават и грешки и чудеса. Не се притеснявай.
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 17:34:35 pm от slims »
*

alexandra

« Отговор #9 -: Юли 23, 2006, 13:15:10 pm »
minalata sedmicha si napravix laparoskopia.ot gabrovo sam.preporachvam na vsichki koito sa ot tozi raion da posetiat d-r Angelov.sega s netarpenie ochakvam da razbera nai xubavata novina,tova da imam bebe.Jelaia na vsichki uspex s bebepraveneto.Imam edno dete ot parviata si brak.Neka gospod bdi nad nas.Priaten den na vsichki i kasmet.