0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #100 -: Декември 17, 2015, 10:23:53 am »
Мешко, не пречи едно оплакване до НЗОК да пуснеш за тоя лекар, дето те е отпратил спешна с Т заради книжна работа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #101 -: Декември 17, 2015, 21:53:23 pm »
Не че е лошо, но не е задължително да има антибиограма.  Има смисъл да изолират бактерията дори без антибиограма, понеже ще знаят каква е.  Реално, ако сме честни, над 99% от случаите се знае с какви антибиотици се лекуват най-честите причинители на подобни инфекции и дори и микробиология може да не е нужна, поне практически погледнато. Щото докато чакаш 3 дена за микробиология, ти за 24 часа ще се знае дали ти действа или не ти действа даденият антибиотик. Поне нормално се процедира така и антибиотика се почва преди антибиограмата. Пък тя си излиза в последствие, ако случайно нещо не действа предписаният антибиотик.
Аз лично, ако ми изкарат бели кръвни клетки в урината ( което отнема 1 минута с една лакмусче) и има температура и болки, бих си почнала антибиотика и не бих чакала за микробиологии и антибиограми.


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #102 -: Декември 18, 2015, 01:37:53 am »
Чета ви, ама тия дни ми беше напрегнато и пътувам, че сега чак да се включа (как преживяхте без да го направя не знам  :lol: :lol: :lol:)

Мешко, ако я захвана здравната система, с НЗОК начело - някъде в средата на януари ще приключа с "част 1-ва", та...няма да причинявам на вас, или на себе си подобни неща. Знам разбира се, че като здравоноосигурени лица - следва да ползваме някакви нормални услуги. Знам също (както и всички вие), че това не се случва у нас. Поради тази причина, аз лично, ако не е изследване от вида на ЯМР, или планова операция за крупна сума, която би ми покрила НЗОК - хич не се занимавам. Вкл. поради причината, която спомена. Ако отида на частно - ще ми струва 10 кинта и ще е веднага, ако същото го правя по НЗОК - 3 часа при ЛЛ за направление, че после непълен пакет на изследването и накрая ще трябва да доплащам и като ударя чертата - ще съм повече в разход на време и пари, отколкото да ида да дам 10 лв. в първата МБ-лаборатория и да приключа за 5 мин.

За назначаването на АБ - Боби е съвсем права и е обяснила точно и ясно защо. Пък тя от тия неща разбира мнооого. Има случаи, в които си е нужна антибиограма наистина, но те не са масовите и не се отнасят до по-популярните инфекции. Аз и без да съм лекар, като видя Дани накъде отива - знам кога е за АБ, знам и за какъв. Няма случай това ми мнение да се е разминало с мнението на лекаря му по темата, както и с антибиограмата - която е излязла 2 дни след почването на въпросния АБ. Така са и повечето други майки, пък какво да говорим за лекарите, дето по 50 хлапета на ден с едно и също им минават през ръцете...

Относно твоят конкретен случай с бъбреците и невниманието от страна на лекар, че "имал да пише" - това е много непрофесионално.  :?  Не знам какво друго да кажа. Не го оправдавам въпросния, но НЗОК ги обърна на писари лекарите с дивотиите си. Майка ми от години като вади химикал с горчива ирония казва : "Чакай да извадя оръдието на труда...".  Сестрите по педиатричните кабинети, ако си забелязала - не се занимават с това, което им е пряка работа - например да вземат бебето като ще се поставя ваксина, да сгънат крачето еди как си, за да е мускула в точна позиция, има си пинизи...ами пишат, пишат, а майката "го държи" за поставяне на ваксината. Това не следва да се случва. Случва се, заради идиотщините на НЗОК.

НЗОК пищи, че била източвана... Нима? Давам пример. Ще вадим на Дани 3-та сливица, в голяма, частна МБАЛ в Пловдив, която работи с клинични пътеки. Т.е. самата операция се поема от НЗОК, но... НЗОК ИЗИСКВА, 2 дни да лежим там с детето за процедурата, все тая с нужда, или без, за да плати на болницата. А направят проверка и ние с Дани не сме там - а не са платили извършеното. АКО си платим кеш операцията - здравните власти не изискват такова лежане. Т.е. чисто медицински погледнато, ако няма показания за престой - може и няма проблем. Ако плаща НЗОК обаче - изведнъж същата тази процедура се оказва едва ли не сърдечна трансплантация и ако не отвисиш 2 дни в болницата...ужасТ. Откъм разходи за лечебното заведение -  е почти едно и също дали ще лежим без нужда, или не. То главният разходи са екипа, медикаментите, инструметариума...и тях ги има и в двата случая.  Едно легло, пране на чаршафи, малко болнична храна, ток и отопление, дето си вървят все тая дали сме там, или не - не правят разлика, сещаш се. Откъм пари говорим. Правят разлика обаче НЗОК да не плаща нещо си ;) Когато вадихме сливицата - отидохме в 8 сутринта, в 15 ч. си бяхме тръгнали. Дани беше в такова състояние, че 3 часа след операцията яде яко, после вилня в "Джъмбо" 2 часа, у дома изяде 2 кутии сладолед и до днес - не знае, че нещо са му правили. Разправя за "Онзи хотел в Пловдив дето постояхме и после ходихме да купим играчки". Нямаше да е така, ако бяхме лежали ненужно в болница 2 дни. Ако бяхме по изискванията на НЗОК - трябваше да кибича с него 2 дни в болница, без никаква реална нужда.  8O  Е, пак питам, кой ги източва тях и как?!!! Неговата операция я покри НЗОК по пътека, платихме си 160 лв. за избор на конкретен хирург и за случая - само добро мога да кажа за лекарите и как протече всичко. Реално - всички сме закононарушители. Реално - сме генерирали И по-малко разходи от исканото от НЗОК ;) Източвали ги били... Баси тумора мръсен е това!!! И каквото разправям е само един сеееемпъл пример за безумната им политика. Да съм в тематиката на сайта....колко, как и какви хормони плащат те за изследване за хора като нас м? От всичко нужно - дали за 20-30 кинта като стойност да ги направиш на частно въпросните биха покрили и то с 1000 гимнастики за пациента. ЛЛ да даде направление за ендокринолог, той пък да даде за хормони, ама само за 2 от 20 може...ай мерси. Аз трябва да дам 200лв. нали и ще ги дам, та тия 20 са ми "разликата". И седмица ходене за тях. Повечето от нашите неща не ги покриват никак де...

За "щастливия финал" - същото безумие е. Естествено родили жени, без проблеми, бебетата перфектни - лежат там в кочината по 3-4 дни, че иначе НЗОК не плаща. За секцио да не говорим пък. Там поне 6. Важно е да се чувстваш болна явно. Личната преценка на лекаря за състоянието на всеки пациент е на тотален игнор от страна на НЗОК. Лекарите държат пациенти в болницата , без реална нужда от това, защото нямат избор порсто. Ако ги изпишат - НЗОК не им плаща. В същия момент НЗОК- пищи за високи разходи за болнично лечение, пък силово налага да се правят такива. Тотална шизофрения е това.  :? Аз на 3-я дн след секцио, по преценка на лекаря си бях за изписване. Бях наистина, така се случи при мен. В същата болница, при същия лекар, една наша мама е стояла 2 седмици, като е имало проблем. Ми те тия лекари са лекари затова бе!!! Като няма дерт - ходи си у дома, като има - ще се грижат докато си ОК. Политиката на НЗОК е в следния абсурд в момента. Някой, който може да си ходи след часове - задълже виси седмица без нужда. Някой който трябва да седи месец - трябва да бъде изритан след седмица, защото клиничната пътека била толкова. И лекарите, или трябва да мислят как да го задържат по друга клинична пътека с някоя фалшива диагноза, че да се погрижат адекватно, или да го карат да плаща в кеш за това. И на тия им тъпанарски директиви - седнали да обясняват, че лекарите ги лъжели, болниците ги източвали...алоооооу. Ние не ядем доматите с колците все пак. Поне повечето от нас де.

Как да има пари за здравеопазване при такова идиотско разходване на средствата? Плюс ниска събираемост, невнасяне (редовно) на здравните осигуровки на осигурените от държавата лица + принудата на всяко лечебно заведение да практикува медицина така - все едно гледа бройлери, в клетка....

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #103 -: Декември 20, 2015, 23:44:37 pm »
Ооооо на тази тема хич не ме започвай, идиотските изисиквания на НЗОК. Аз не мога да разбера, това някакви пълни олигифрени ли го измислят или как? Щото си мисля, че ние с ват тук акос е съберем  и пътеките за най-често срещаните заболявания, сами ще го подреди и критерии ще им открием при кой случай се лежи колко и при кой може по-малко или повече.
Освен това НЗОК не плаща, ако за по-малко от 30 дена си лежал за същата диагноза (!?).



  
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #104 -: Декември 21, 2015, 10:18:38 am »
За абсурдите  на клиничните пътеки и  аз мога да ви  разкажа :
-преди години мъжът ми се нарани в областта на ребрата  с открита травмирана рана , която трябваше да се  зашие . Приемат го в  хирургия  , с  вписано  водещо състояние"комоцио "  .Идва невролог  да го прегледа и пита как   -  мъжът ми гледа в недоумение , защото главата му не е удряна , адекватен си е . Ами по клинична пътека   обясняват за раната  не можели да го приемат  , за това така вписали  8O
И след това   който мине , все го пита главата му как е  .И от много мислене за главата му ,  раната взе , че се възпали , та пак я  отваряха , чистиха и шиха наново ...


А това , което Jbrul  описва  - за минимален престой по ЗК в болница при определени манипулации   -май всеки  се е сблъсквал и  си е абсурд .

Източването  в АГ отделенията   мисля е най-голямо - с  приети бременни   ,за да издадат болнични  и  са  уж зле и  клиничната пътека е за по 7-10 дни   -че и  лекарства им се изписват  без те да  са там ,а   у  дома на режим готовност да дойдат  при проверка ...


*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #105 -: Декември 21, 2015, 11:00:30 am »


Източването  в АГ отделенията   мисля е най-голямо - с  приети бременни   ,за да издадат болнични  и  са  уж зле и  клиничната пътека е за по 7-10 дни   -че и  лекарства им се изписват  без те да  са там ,а   у  дома на режим готовност да дойдат  при проверка ...
Всъщност има и пътеки по 5 дни и те карат да си купиш лекарствата ако са ти нужни, че нямат... Напълно се обезсмисля болничният престой ако не си на системи в този случай...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #106 -: Декември 25, 2015, 11:43:48 am »
Много "коледна" тема е НЗОК  :lol: Но нали ставали чудеса по Коледа, та да си пожелаем да се оттървем от тях. Амин!

Аз да ви кажа пък как НЗОК източва болници, докато реве точно за обратното. Новата ни МБАЛ тук, която се пръска по шевовете, оборудвана е от-до с всичко най-модерно и скъпо и са привлечени на работа там най-добрите специалисти за всяко отделение...от юни месец не получава и стотинка от НЗОК по клинични пътеки. Защо? Ми защото НЗОК решили, че за настоящата година ще плащат пътеки ДО обема, който е имало миналата година за тази и онази дейност. Така, ама въпросната болница заработи едва миналата година и то през м.май. А и не всичките й отделения тръгнаха още при откриването й. Докато хората я научат и разберат, че си бачка и по пътеки на НЗОК...тя годината свърши. Така. Тази година още за първите 5 месеца, бяха обслужени пациенти по пътеки, колкото за цялата изминала година. Както казах напред - болницата е голяма, с м'найсе отделения, свободни легла рядко имат, работи са с пълна пара, при това и качеството е каквото следва да бъде. И май месец НЗОК каза, че вече са достигнали обема на пътеките от предишната година и няма да плаща пътеки над това.  8O И к'во праИм така драги зрители? Връщаме надлежно осигурени пациенти, щото НЗОК не ще да плаща пътеката, или им казваме, че въпреки че са осигурени и тази болница работи с НЗОК - трябва да си платят лечението в кеш?  :x
Относно ситуацията - от НЗОК са уклончиви (и в момента). Можело да доплатят реално извършената дейност по пътеки през следващата финансова година, ама можело и да не платят, ама можело и само процент... Т.е., ако болницата е моя - аз не знам НЗОК ще ми плати ли все пак дейности, които съм извършила реално и разходите за тях са от джоба ми, или няма. Забележете, дори няма оспорване от страна на НЗОК за фиктивна дейност, източване и пр. Когато възникна ситуацията, собственикът на болницата каза: "Никого няма да връщаме, изследвания, лекарства, каквото трябва - всичко да се върши идеално, както е било досега.". И половин година - нито един осигурен пациент не са върнали, или да е бил половинчато обгрижен, че да поспестят разходи. И всичкото това (представете си сумите) - го плаща собственика на болницата. Това се направи, хем защото да не пострада имиджа на лечебното заведение, хем защото за идната година - следва НЗОК да определи лимит за плащане на пътеки, на база реално извършената лечебна дейност за настоящата година. Че не са платили те пътеките - няма значение, дейността е извършена и е доказано. Ако пък откажат да обслужват осигурени лица, понеже НЗОК не ще да плаща пътеките...ми те са монополист - ще прекратят договори, ще правят мръсотии, като нищо и лиценза ще им отнемат. Найс а? И ето така драги зрители - нашият държавен осигурителен фонд "ни лекува" тука половин година за лична сметка на чорбаджията на тази болница.
Той човекът си има и друг бизнес и стана нали...от единия взима, за да налива в болницата. Ама тя кацата не е бездънна и човекът взе да издиша вече от тия разходи. То това да не е ДКЦ?! Не може да спести от сметки, лаборатории, консумативи, медикаменти... Единствено от заплати може да посвие мааалко разходи. Не, че иска, ама то просто няма смогване. Поради което от юни и майка ми и всичките й колеги получават на месец около 30% от заплатите си. С уговорката, че касата като плати най-после каквото е свършено - ще им даде накуп неполучената част от заплатите. НЗОК предпразнично обаче взеха да увъртат и май нямало да платят. Честитооо. Половин година собственика плаща лично лечението на здравноосигурените лица, а лекарите работещи в болницата - бачкаха благотворително. "Пито-платено" нали, ми те не са го карали насила да прави така нали? Сладури! Само като видя някой от тях да се изказва кой и как източвал парите на данъкоплатците и ми се ще да ги посетят представителите на ИДИЛ, ама с тъпи ножове, честно!  :x

Като допълнителен бонус за описаната ситуация - взеха да напускат лекари. Ми нормално егати! И тези хора си имат семейства, разходи, кредити, не са се цанили да бачкат за 500лв. на месец и то толкова време. Кардиохирург и то на топ ниво - сега взима 1000лв., въпреки че работи на нормален график, както е за пълна заплата. Кой ще го търпи това а?! Пък лекари се търсят, особено кадърни. И взеха да изтичат кадри, което е пак в ущърб на пациентите. За да си задържи лекарите - собственика даде пълни заплати на няколко засилили се да напускат лекари. Така, ама се разчу това и останалите взеха да недоволстват. Ами и те са прави за себе си. Иначе чиновниците на НЗОК са през ден в болницата, опитвайки се да установят нередност, нещо да откажат за плащане, ама уви - не им се получава. Но те неспират да опитват и да се мотат в краката на лекарите, да ги занимават с бумаги, едни и същи, по 10 пъти и да им пречат на истинската работа. Въпросните хорица са си на пълни заплати де, даже и коледни премии получили разбрах... Ние им ги плащаме.

Даммм...няма такава държава!
П.П. Разбрах, че и на "Токуда" са врътнали същия номер от НЗОК.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #107 -: Януари 04, 2016, 11:40:04 am »
открийте разликите ...... :wink:



и двете снимки са от 03.01.2016г.
В същия ден г-жа министърката прави следното изявление:
Лиляна Павлова: 1000 снегорина работят ефективно

Цената на винетките може би нямаше да дразни толкова, ако състоянието на пътищата ни е поне на средно ниво.
« Последна редакция: Януари 04, 2016, 11:42:03 am от marsi »

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #108 -: Януари 04, 2016, 11:41:16 am »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #109 -: Януари 04, 2016, 12:40:00 pm »
Мда, просто е потресаващо и не намирам думи, как все ни изненадва този сняг, само нас, идея нямам .....
Не гледам новини от години, каквото ме интересува чета в нета, но снощи гледах, ами няма такава наглост. Въпросната министърка в студиото обянсява как пътищата ни са идеални, в същото време репортаж от магистралата и интервюиране на живи хора от там. Гледката и истината съвсем други, но министърката и щефа на Агенция пътища си говореха най-безочливо как всичко е ок...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #110 -: Януари 04, 2016, 13:38:50 pm »
По повод снега, снощи точно коментирахме, че ако не беше трагично - щеше да е наистина смешно. При тази неестествено топла и суха досега зима - не им се наложи да чистят поне месец, когато е нормално да има сняг. В превод - поспестиха доста пари за такава дейност, благодарение на "оня горе". Отпреди НГ, едва ли не водеща новина във всяка емисия беше, кога ще става студено, кога ще завали сняг, колко и къде, ама прогнозите бяха точни до часове и сантиметри очаквани валежи... И се сбъднаха, съвсем точно. При това положение, не знам защо "отговорните фактори" пак се оказаха изненадани от снега, ама аз лично наистина зяпнах от кадрите по телевизията и в нет-а вчера.  8O 8O 8O Всичко друго да оставим настрана, ама магистралите?!!
И като си помисля, че в края на месеца ще ме одерат 100 кинта за винетка - побеснявам е много, много меко казано...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #111 -: Януари 05, 2016, 09:01:07 am »
Марси,ама разликата е 1 градус. :lol: "Вие знаете ли колко съществен е този градус при тези зимни условия...." би казала министърката. :lol: Направо да плачем ли,да се смеем ли...? :x Ама то всеки път едно и също,мамка му!!! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #112 -: Януари 05, 2016, 10:37:57 am »
Ама, моля ви се! Какво искате вие?! Министърката не е минавала по магистралата. Откъде да знае, че не е изчистено?!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #113 -: Януари 05, 2016, 12:43:34 pm »
Тя и да минава Дес - не я бърка, понеже не кара тя ;) Да му мислят шофьорчетата на НСО.
Иначе, за поредна година, по-очеизваден пример за крадене на пари И по перо "снегопочистване" - здраве му кажи.  :? Пак едни "наши" фирми, са сключили едни договори и прибират един кеш, без да свършат работата, както става и всички предишни години. И в интерес на истината - изобщо не може да се каже, че кой знае какъв сериозен сняг наваля сега т.е. да се оправдават с форсмажор едва ли не и как са очаквали 20-ина см., а то навсякъде е било по 2 метра сняг и е валяло неспирно поне седмица... Съвсем нормален януарски валеж си беше, даже без да съм спец по темата - бих казала, че за това време на годината е нормално още по-сериозен сняг да падне. Апропо - в София днес започна и да се топи, довечера като ледне където не е почистено - утре ще са им криви минусовите температури.  :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #114 -: Януари 05, 2016, 14:11:01 pm »
Политики за повишаване на раждаемостта в някои бивши соц-държави, или "можело значи". Не у нас де... http://bultimes.com/ungariya-dava-33-000-evro-za-treto-dete/
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #115 -: Януари 05, 2016, 14:29:17 pm »
А, Джей, мерси съм аз да се сравняваме с Унгария. В момента режимът там направо ми бърка в здравето. Всичко това е популистко според мен и няма да просъществува дълго.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #116 -: Януари 05, 2016, 15:18:31 pm »
Дес, имам втора братовчедка полуунгарка (майка й е българка, но тя си е родена и винаги е живяла там). Та в момента - очаква четвъртото си дете, прехвърли 40-те години. Трите й по-големи деца от първия й мъж - си ги отгледа сама, без особени проблеми от доста ранна възраст остана сама с тях. Не, не е милионерска щерка, не е топ IT, не е мозъчен хирург, или друго от вида. Среден "клас" образование, но с нормална работа и адекватно държавно подпомагане за ситуациите, в които е била - ми изгледа ги тия трите деца. БЕЗ това да й "отпори гьона", да я състари преждевременно, да я вкара в лудница, да я лиши тотално от личен и социален живот и други такива "екстри" добре познати у нас. При това познати на двойки, които гледат ЗАЕДНО само едно дете и взимат заплати. И трите й деца са добре образовани и се реализират успешно в живота. Натъртвам - това го направи в качеството си на самотна майка реално, не с помощта на новия си мъж, богати любовници и пр. Та...толкова за унгарския популизъм от мен, поне по тази тема. По други - не се изказвам, не съм запозната чааак толкова детайлно с всички аспекти на унгарската политика, но за каквото съм - дай Боже и у нас такъв популизъм да настъпи по тези въпроси точно ;)

Всъщност Дес, 33 000 евро (примерно) за едно семейство в България, което има две деца, двамата родители са образовани и кадърни и условието да получат такава сума е трето дете - ами доста хора, които могат да го имат (ей така пожелание, защото нямат репродуктивни проблеми) - биха го направили и родили (и отглеждали читаво разбира се). Това е една доста добра сума за старт на някакъв малък семеен бизнес, от който да се издържа това семейство. Но е непосилна за изкарване сума от хора работещи на заплати у нас, за кредитите - знаеш...каквито ще добри идеи да имаш, колкото и да си кадърен - непосилен стартов капитал е това за 95% от населението. А хората масово имат по едно, максимум две деца, просто защото нямат средства да гледат повече деца, няма какво да се лъготим.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #117 -: Януари 06, 2016, 14:15:59 pm »
Марси,ама разликата е 1 градус. :lol: "Вие знаете ли колко съществен е този градус при тези зимни условия...." би казала министърката. :lol: Направо да плачем ли,да се смеем ли...? :x Ама то всеки път едно и също,мамка му!!! :(

Цъ, разликата е, че аутобаните в Германия са с подгряване.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #118 -: Януари 06, 2016, 14:20:57 pm »
Е, тя нашата Павлова, вчера се караше по бтв , че едва ли не реотани искаме да ни слагат. Тцтцт, как може да сме толкова нагъл народ! Не ни е срам. :lol:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #119 -: Януари 06, 2016, 17:56:24 pm »
Е, тя нашата Павлова, вчера се караше по бтв , че едва ли не реотани искаме да ни слагат. Тцтцт, как може да сме толкова нагъл народ! Не ни е срам. :lol:

цъ цъ пък на наглите австрийци са им сложили бая реотани из Алпите. Тествала съм ги. Пък на едно прибиране, за да спестим 80 км. решихме да минем през проход, за който местните ни посъветваха да пропуснем, че бил "ужасен".  :lol: :lol: :lol: К'во да ви кажа драги зрители - "ужасният" им проход се оказа изблизан, с Хасфалт като джам, накъм минус 16 градуса в 8ч. сутринта... В Алпите де, на н'ам колко хиляди метра надморска височина - не е като да е топло и да няма сняг нали. У нас няма проход в подобен вид мноУ ясно. Бяхме единствена кола, "жертвали се" да минат оттам... Помня, че опитах тогава, на тази същата ваканция,  да обясня за заплатите у нас и ме питаха майка ми на ден, или на седмица взима толкова. Като казах, че е на месец ме изгледаха така:  8O 8O 8O и предполагам решиха, че ми е твърде зле английския... :lol:

На "адашката" Павлова - бих препоръчала да спре сланинката с вино, или поне виното, че явно не е пияч и халюцинира жИната.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!