Маузи, съвсем сериозно те питам. Преди съвсем да се скапеш, защото на всички ни е ясно за какво става въпрос, не оставам с впечатление, че някой ти помага. Имаш ли някоя баба на разположение или човек да ти помага? Ако не, обмисли сериозно поне някой за домакинството - да изчисти, да сготви, да подреди, както и да прибира детето по-рано от градина и да играе с него. Така няма и да се изморява толкова и вечер да ти опъва нервите. Знам, че отстрани изглежда лесно. Всички виждаме доволните майки с по няколко деца, които работят, въртят къщата и са прекрасни любовници. Да, де, ама това го има само във филмите.
Първата година от яслата е трудна. Работодателят едва ли не очаква да бачкаш както преди, но няма как да стане. От друга страна детето боледува, покрай него сигурно често и ти (аз поне с първото дете изкарах почти всичко), вероятно се тръшка. А за капак и мъжът ти го няма.
Моят синковец почна на 1,6 г. и го водех към 9, баща му го взимаше към 17.15 ч. Аз се прибирах към 18-18.30 ч. Е, той беше вече само във фаза рев, нервничене и т.н. И към 19-19.30 ч. го слагахме да спи и спеше по 12 ч. (и сега ще спи по толкова, ако не трябваше да става в 6 ч. за училище).
Преди да имам деца си мислех, че "какво толкова, заведеш го на ясла, вземеш го, дадеш му да яде, поиграеш си малко с него и го сложиш да спи". Сега по друг начин виждам нещата и много повече оценявам това, което майка ми е направила за нас. Сигурна съм, че ме разбираш.
На шефа му обясни, че когато си болна, си болна и не си работоспособна. Няма смисъл да се влачиш болна и с температура на работа, защото освен че нищо няма да свършиш, ще заразиш и колегите. Потърсете вариант да работиш един-два дена от седмицата от вкъщи (останала съм с впечатление, че при теб е възможно) и така поне ще си спестиш пътя до работа. В тези дни, ако е възможно, някой друг да води или да взима детето (освен ако яслата не ти е много близо). Така ще имаш повече време, за да работиш реално, а не да висиш в задръстване.
За колко време ще отсъства мъжът ти?
И не забравяй, че мъжете не са като хората. Функционират различно, мозъкът им по друг начин работи. Гледам при свършен факт да не правя скандали, защото нищо не променят.