0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #960 -: Декември 11, 2015, 19:44:53 pm »

Мимис,

Стискам палци утре да е по-ясна чертичката!

Тема номер седем се оказа доста късметлийска :)
Дано номер осем донесе още много щастие на всички нас, които все още очакваме добрата новина!

« Последна редакция: Декември 11, 2015, 19:46:46 pm от Mirracles »
*
« Отговор #961 -: Декември 11, 2015, 19:56:22 pm »
Аз предлагам, ако модераторите се съгласят, да затворят тази тема чак след Нова година. Тогава, който не се е обебил, ще се възползва от прИмоцията Нова година-нов късмет!

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #962 -: Декември 11, 2015, 22:16:05 pm »
абсолютно ЗА,макар че аз ще съм за тема 8  :D
Как мразя работните съботи... Аз утре няма да мога да стигна до форумната среща,но ще съм духом с вас  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #963 -: Декември 11, 2015, 22:22:23 pm »
И аз съм ЗА тема 7 да се затвори, ако може след нова година. Чакам си коледното чудо  :bori_023:
« Отговор #964 -: Декември 11, 2015, 22:23:44 pm »
Още един глас "за"  :P
« Отговор #965 -: Декември 12, 2015, 08:29:21 am »
И аз съм за! Нямам нищо против да съм една от всички, които забременяха в 7ма тема  :lol: :lol: :lol: и легенди да се носят за нея по форума :lol:

« Отговор #966 -: Декември 12, 2015, 08:44:11 am »
Още един глас "за" темата да остане отворена :)

Мечта, да ти кажа, че "обезнадеждаването" през 2те седмици след О е много често срещан симптом на бременност :) искрено ти пожелавам обебен фоликул и присъединяване към бременната групичка предколедно.

[/quote

Маки, а дано :) Дай, Боже, всекиму от пишещите тук :)

Аз се опитвам да се разсейвам със странични и съвсем несериозни мисли. Днес е коледното парти на фирмата ни и се чудя как да се глася. Имаме си тема - 80те години - и съответно това е дрескода. Гледам разни снимки из нета и се мъча да наглася някакъв аутфит :) Та с такиа глупости мисля да си ангажирам мисълта. А на който е на работа днес - лека работа пожелавам и по-лежерен работен ден, събота е все пак.

*
« Отговор #967 -: Декември 12, 2015, 09:56:13 am »
Ред е и на ветеранките в темата да дочакаме радостни вести!
Стискам палци на всички от сърце!
Абсолютно си права.
Не пиша вече в темите по обясними причини за "обезнадеждаването", но понякога надничам тук и се радвам на всички успели момичета.
Честито на всички видели мечтаните 2 чертички! Дано скоро и нас, ветеранките ни споходи тази голяма радост!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #968 -: Декември 12, 2015, 10:32:44 am »

това гласуване не се приема  :P ... 
елате довечера на партито да го обсъдим  :lol:

« Отговор #969 -: Декември 12, 2015, 11:06:23 am »

това гласуване не се приема  :P ... 
елате довечера на партито да го обсъдим  :lol:

:lol: :lol: :lol:
Марси, таз вечер съм планирала и един кекс  :oops: след като детенце заспи (освен другите обстоятелства), че утре моят мъж заминава и няма да го видя 5 дни. А уж чакам О (макар че с тази Т знам ли)
« Отговор #970 -: Декември 12, 2015, 11:28:46 am »
Днес още един тест :)

Спрете Земята, искам за сляза
*
« Отговор #971 -: Декември 12, 2015, 11:36:17 am »
Днес още един тест :)
Дай да го видим де ;)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #972 -: Декември 12, 2015, 12:25:23 pm »
Искам да цопна и аз в тази така късметлийска тема, поне за малко. Този месец за първи път от много време се оказа, че мъжът ми е подобрил изследванията. Тях ги правихме непосредствено след опитите около предполагаема овулация. Този месец от отчаяние нищо не следих, ходих по партита, пих, пуших малко и пих кафе като ненормална. Обаче сега в тази нова светлина отново имам някаква надежда след толкова дълъг период на обезверяване. Та така "да се отъркам" и аз малко в толкова положителни тестове и щастие. И аз мисля да си пусна един тези дни или по-добре другата седмица. На 18-ти имаме среща с докторката да обсъждаме вида на процедурата, а аз вече тайно се надявам да я преварим!
Честито, момичета! Със здраве!  :D
Марси, каква среща?

*
« Отговор #973 -: Декември 12, 2015, 12:32:01 pm »
Hecate, коледното тържество на Зачатие тази вечер от 18:00 ч., ще се радвам да се видим :), в тази тема има информация за мястото: Коледно парти на Зачатие 2015

« Отговор #974 -: Декември 12, 2015, 14:05:14 pm »
В момента по News7 дават интересен материал за инвитро процедурите.
*
« Отговор #975 -: Декември 12, 2015, 15:02:25 pm »
Ех, Марси, много съм далеч за Коледното парти, но на всички участващи пожелавам весело изкарване!

Jbrul, не съм специалист по българско право и не знам какви истерии има в интернет, защото не се интересувам много, но когато една държава глобява и санкционира дадено поведение, значи човек НЯМА избор.

За да пуснеш дете в детска градина в БГ ваксинациите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Никой не те кара да ги слагаш, но тогава защо задължително ги ИЗИСКВАТ при прием в ДГ? За социални, детски и там други надбавки дето ги споменаваш е същата работа. НЯМА равенство в България, а в Америка без имунизации НЕ можеш не само на детска градина, но и в училище и университет да бъдеш приет. Също не можеш да станеш американски гражданин или дори да получиш временна зелена карта, ако НЯМАШ ваксинации.

В Англия няма дискриминация между ваксинирани и НЕваксинирани. Нито ти спират детските, нито те глобяват, нито те изключват от забавачката. Това е СВОБОДА за мен. Неваксинираният не е по-малко човек или гражданин от ваксинирания.

За това колко е скъпо на държавата да ни пази здрави и да ни осигури ваксини и здравеопазване СЪМ напълно съгласна. Но да няма глоби и разделение.

Та без да влизам в подробности или да изпадам в крайности изказах мнение, че за мен свободата е важна. Всеки сам да преценява какво да вкарва в тялото си. А не да бъде глобен заради избора, който е взел. Това е :)

Мира, нямам бГ телевизия бе да му се не знае, а как ми липсва... :)

Хубав ден на всички + още Един глас за закриване на темата СЛЕД НГ :) нова година, нов късмет :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #976 -: Декември 12, 2015, 16:13:18 pm »

Jbrul, не съм специалист по българско право и не знам какви истерии има в интернет, защото не се интересувам много, но когато една държава глобява и санкционира дадено поведение, значи човек НЯМА избор.

За да пуснеш дете в детска градина в БГ ваксинациите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Никой не те кара да ги слагаш, но тогава защо задължително ги ИЗИСКВАТ при прием в ДГ? За социални, детски и там други надбавки дето ги споменаваш е същата работа. НЯМА равенство в България, а в Америка без имунизации НЕ можеш не само на детска градина, но и в училище и университет да бъдеш приет. Също не можеш да станеш американски гражданин или дори да получиш временна зелена карта, ако НЯМАШ ваксинации.

За това колко е скъпо на държавата да ни пази здрави и да ни осигури ваксини и здравеопазване СЪМ напълно съгласна. Но да няма глоби и разделение.

makiyaki, пак ще кажа - как е в САЩ по въпроса аз не знам. Приемам, че е така както ти го казваш. И ако е така наистина - ще се съглася, че ваксинациите там са задължителни, щом пък и те глобяват, ако нямаш...

В България - никой не е глобен, защото не се е ваксинирал. Законно, или не - и детските не спират и от училище не връщат неваксинирани деца. ;) Посещението на ясла и ДГ - НЕ СА задължителни за никого у нас. Та поради тази причина - избор си имаш, принуда  - няма. Можеш да не ваксинираш и да си го гледаш у дома детето, може да го ваксинираш и да го пратиш на ясла и градина - както желаеш. Това не е липса на избор, да ме извиняваш. Това е понасяне на последствията от избора, който правиш. Както аз и детето ми - бихме си понесли последствията от избора ми да слагам ваксини, в случай, че някой от нас пострада заради този ми избор. Не, никой не ме е карал насила, така съм преценила аз, направила съм си избора по въпроса, от този ми избор - има някакви следствия (добри, лоши). Ти като решаваш да не слагаш ваксини - наясно си какви ще са последствията от това ти решение все пак, понасяш си ги и толкова.

Има си "режим на достъп" за куп учреждения и е нормално да го има. Да вземем една банка например. Дори да имам право да притежавам огнестрелно оръжие и правото да го нося с мен 24/7 - влизайки в банка, в качеството си на редови клиент - нямам право да вляза въоръжена. Ако и по принцип да имам право да ходя така, на почти всякакви други места. Ако не ми изнася това - имам право да не ползвам банкови услуги, имам право да си оставя пищова у нас, като ще ходя до банката - права имам всякакви. Има обаче и правила, които не са случайно измислени - както за ваксинирането, така и за достъпа на въоръжени хора по разни места. Нямам право да влизам с пищова в банката, защото може да съм я закъсала финансово и да ми хрумне да извърша въоръжен грабеж и да изпозастрелям куп народ по тази причина. Или нещо да изтрещя и да го направя това и без цел да докопам пари. Та превантивно, с цел да бъдат защитени и служителите и другите клиенти от подобни неща - просто не моЕ да влизаш въоръжен в банка и точка. Пък ти си имай права, никой не ти ги оспорва все пак.

Откакто в Сирия има война и масовите ваксинации не се случват, поради реално липсваща държава и здравна система, знаеш ли какво се получи? Ами само за 2-3 години масово НЕваксиниране се завърна полиомиелита. Дето ние с теб и поколения медици са го виждали само по снимки. ТОВА се случва, когато няма масови ваксинации. Няма нищо в природата, което изчезва, има само контрол на болестите - целенасочен. И ей това е препъни камъчето по темата, което антиваксърите - не желаят да вдянат. Ми нямало вече тази и онази болест, що да се ваксинираме? Еми като спрем всички да се ваксинираме - ще ги проима пак тези болести. Доста масово при това. В няколко държави в Западна Европа и в Англия и САЩ  - си направиха такъв експеримент с туберкулозата например. Нямало вече риск, ще спрем БЦѝ по имунизационен календар. ОК, направиха го. И резултатът е, че за няколко години - туберкулозата (дето я няма вече ;) се завърна и процентът на разболелите се върви само нагоре. Та съответните здравни власти в тези държави - взеха да обмислят пак да върнат БЦЖ-то в календара. Понеже за разкош и туберкулозните щамове се оказват често мутирали някакви и не се повлияват от лечение с АБ, т.е. тези пациенти се оказват нелечимо болни. Найс а? У нас например, ваксинациите срещу вариола (едра шарка) са били в имунизационния календар до 78, или 79-а година. От моя набор насам (1980) - никой я няма тази ваксина. Обаче в сегашната ситуация в света и опасенията за възможни терористични атаки с биологични агенти (а такива вече имаше, ама с антракс) - баш вариолата е едно от възможните "оръжия", което при употреба - би имало сериозна поразяваща мощ. Поради тази причина, куп държави, вкл. и нашата си попълниха запасите с ваксини срещу вариола, та в случай на такава атака (или сериозни данни, че е възможна) - да се пристъпи към спешна имунизация на всички неваксинирани за това лица. Колко народ е това - смятай сама. Всеки българин от 35г. надолу я няма тази ваксина и е потенциална жертва на вариолата.

Изобщо не си падам по крайностите, но и се дразня когато даден въпрос се разглежда едностранчиво и умишлено се елементаризира и се свежда единствено до "ама аз имам право". Не само за ваксините, ами за каквото и да било. Имаме права, ама имаме и отговорности все пак, като членове на дадено общество. Не бива и не следва да се държим като в приказката "всяка коза за свой крак", ако имаме претенцията наистина, че сме интелигентни хора. В интерес на истината - има куп показания, които съвсем регламентирано и по закон - допускат еди кой си да не бъде ваксиниран. Ако има данни, че дори леко може да пострада този някой. Та не е то както го изкарваш - "всички под ножа", абсолютно безогледно и ...каквото стане. Когато няма никакви индикации, предпоставки, обременености и пр., предполагащи, че от ваксина може да последва проблем за някого - то аз не виждам логиката да не се сложи такава "за всеки случай". Ако всички вземем да правим така - какво ни чака вече ти казах. И то не е аз да го казвам, понеже така си мисля, то си е доказано в практиката. Ми дай да се върнем в средновековието, да мрем и да се увреждаме от болести, за които отдавна имаме ваксини, зер СВОБОДАТА на личността да е спазена 100%. Тя, че свободата е висша ценност е, ама животът не е ли?

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #977 -: Декември 12, 2015, 17:00:32 pm »
Привет!  :lol:

След като мъъъъъничко ми поминаха вълненията искам да споделя нещо, което една мила съфорумка ми сподели и което направих в този месец, а именно АЦЦ!!!! :lol: :lol: :lol: Пих по едно прахче АЦЦ на ден 5 дни преди О.

Може да звучи глуповато, наивно или както там решите, но истината е, че това е единственият месец, в който няколко дни преди О. видях прословутата прозрачна разтеглива белтъкообразна слуз, което се вижда и в графиката ми.

Дали е от АЦЦ-то или от самата идея за АЦЦ-то не знам, но ви го споделям с искрени пожелания за коледни, новогодишни и следновогодишни чудеса!  :P

« Отговор #978 -: Декември 12, 2015, 17:35:32 pm »
Привеееет! И аз моля да не затваряте темата, плииййййз!
Поне до Коледа.....
Колко точно мами излязоха от тук? Няма да се опитвам да ги изброявам, че нали напоследък не съм много редовна тук, да не се изложа :) Успех на всички момичета, убедена съм, че до края на месеца ще има още +тестчета!
« Отговор #979 -: Декември 12, 2015, 18:17:33 pm »
Привет!  :lol:

След като мъъъъъничко ми поминаха вълненията искам да споделя нещо, което една мила съфорумка ми сподели и което направих в този месец, а именно АЦЦ!!!! :lol: :lol:еглива белтъкообразна слуз, което се вижда и в графиката ми
Мукосолван има същия ефект :)
Синеочка, поста ми беше  за Мимис ...хихи... На мен ми е рано за тест.

Спрете Земята, искам за сляза