0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #940 -: Декември 11, 2015, 08:22:20 am »
Ади, бързо припомни от колко време опитвате за бебе и имахте ли установени някакви проблеми. Нека вдъхнеш кураж на момичетата тука  :P
« Отговор #941 -: Декември 11, 2015, 09:05:11 am »
Това е седмия месец в опитите ни, като мисля, че първите два не бяха сериозни. Нямаме установени проблеми, защото не сме правили нищо, за да ги установим... Бях оставила изследванията за след Нова година :)

*
« Отговор #942 -: Декември 11, 2015, 09:12:42 am »
http://prikachi.com/images.php?images/22/8510022t.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/24/8510024P.jpg
 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
AdeliaMiss, това е положителен тест  :D, ще пускаш ли кръвен, другият вариант е след два дни да направиш още един уринен да видим дали чертичката става по-наситена. Дано всичко да е наред, честито!  :D  yahoo_17

« Отговор #943 -: Декември 11, 2015, 09:17:42 am »

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
AdeliaMiss, това е положителен тест  :D, ще пускаш ли кръвен, другият вариант е след два дни да направиш още един уринен да видим дали чертичката става по-наситена. Дано всичко да е наред, честито!  :D  yahoo_17

Искам да пусна кръвен, но в нашия скапан град се оказва, че това е мисия невъзможна! Ходих в частна лаборатория вчера - правели бета ЧХГ само в понеделник и пращали пробите в София. Днес сутринта ходих до ДКЦ-то, там пък въобще не правели. В чудо се виждам, седя и се чудя къде за Бога да ида. Най-близко ми е Варна, но съм на работа и е невъзможно, а с тази работна събота - съвсем! :(

« Отговор #944 -: Декември 11, 2015, 09:32:25 am »
Ади, за да ти вдъхна кураж искам да ти кажа, че моя тест беше слабо положителен на 8 ден след овулация. На 9 ден го направих на шега по някое време през деня и излезе наситена втора чертичка. Тестовете бяха Престо. Не пуснах кръвен, а правех тестове всеки ден и ставаха все по-наситени. Теста на 8-я ден направих, защото ми беше изключително лошо и ми се гадеше ама много. Ние опитваме от януари 2015.

И да се похваля момичета, че вчера видяхме плодно сакче 4 мм. Останах много изненадана, като ми обясни докторката, че жълтото тяло е в десен яйчник, защото аз бях убедена, че е овулирал левия - имах остри прорязващи болки в него около овулацията, че и след това.
« Отговор #945 -: Декември 11, 2015, 09:34:26 am »
Добро утро!

AdeliaMiss, и на мен ми изглежда много положителен този тест! Стискам палци всичко да е наред!

Четох напред дискусията за ЧПВ и ваксините. По-конкретно не мога да се включа, не съм имала сблъсък от първо лице с ЧПВ (за мое щастие) засега. За ваксините - аз лично Церварикс не бих сложила нито на себе си, нито на дъщеря си. Не съм противник на ваксините, напротив, слагала съм и пожелателни ваксини и т.н., но тази конкретно е с твърде голям % и честота на странични ефекти.

Работата ми е свързана с клинични изпитания на лекарства и медицински изделия и имам пряк достъп до данните от тях и за някои неща съм с особено мнение, макар че като цяло мога да кажа, че контролът е жесток и е почти невъзможно да се фалшифицират данни, за да се пусне на пазара продукт, който не води до обявените резултати и/или е откровено вреден, със странични ефекти, надвишаващи ползите и т.н.  :) А иначе - ако се заинтересувате от резултати от такива изследвания - има публична база данни с обобщени резултати: https://clinicaltrials.gov/. Сайта е американски, но данните не са само за проучвания, провеждани на територията на САЩ и/или за лекарства, предлагащи се конкретно там, за цял свят е.

Черната дупка ме застигна и мен. Всъщност не е точно черна, де. Ние направихме опити да обебим фоликула ми миналата седмица, обаче не знам защо не съм никак обнадеждена и съм почти 100% сигурна, че не е станало и този път. Нямам конкретни причини да мисля така, имам още една седмица до датата за цикъла, но просто някакси съм сигурна, че и този месец няма бебе.

Ох, намрънках се. (По-)усмихнат ден на вас!

« Отговор #946 -: Декември 11, 2015, 09:51:06 am »
Адииииии! Браво, момиче!
 :youwoman: osi_9 :ballons: :goodluck: :babyflips: :bighug:
« Отговор #947 -: Декември 11, 2015, 10:16:25 am »
Благодаря ви, момичета! Стискайте ни палци всичко да е наред  :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #948 -: Декември 11, 2015, 10:30:56 am »
Аделия, :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :party: :party:
Знаех си, че писаллата ще ти покаже мечтания резултат  :bighug: :bighug: :bighug:

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #949 -: Декември 11, 2015, 10:31:32 am »
Всичко ще е наред, Ади. Чертичката ти си е там  :D
Знам аз как го преживявах през тези дни (и продължавам, защото сега пък чакам сърчицето), но мога само да те посъветвам да си спокойна и да се радваш на щастието си. Както каза вчера и моята докторка - Не искам отрицателни мисли!
« Отговор #950 -: Декември 11, 2015, 12:13:05 pm »
Ади,

Чудесна новинаааа! :D
Ето, че се изпълни темата с положителни тестове!
Стискам палци всичко да е наред и ти желая лека бременност!
Ред е и на ветеранките в темата да дочакаме радостни вести!
Стискам палци на всички от сърце!
*
« Отговор #951 -: Декември 11, 2015, 12:31:37 pm »
Здравейте мацки, да ви попитам виждате ли нещо или зрението ми си прави шега с мен?  8O

http://prikachi.com/images.php?images/287/8510287Q.jpg
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #952 -: Декември 11, 2015, 12:56:09 pm »
Мимис, аз виждам чертичка, но бих пробвала и с друга марка тест.
Успех и късмет!
*
« Отговор #953 -: Декември 11, 2015, 13:23:53 pm »
AdeliaMiss, тя раУтата си е за честитки при теб, а не дали, или.  :lol: Щом пикливи тестове вече отчитат, не виждам защо и кръвен да пускаш, особено пък като няма в твоя град къде, ами трябва да ходиш другаде. Като направиш още няколко от тези (точно "Шуър чек" ползвах и аз, като се оказах бременна) следващите дни и ще имаш все по-наситена втора черта.  :D Безаварийно да е до финала ти желая!

DreamOn, на теб ти е пряка работа, така че няма да тръгна да оспорвам мнението ти за "Церварикс", понеже нямам на какво да се позова, за да го направя. В общи линии, реших, че мога (и бива) да си я сложа и тази ваксина, понеже се предполага, че ще ме предпази от заболявания, които са много, много често срещани при жените, за жалост твърде често са с летален изход, или в "добрия случай" се оказваш без детеродни органи, или силно увредени такива във възрастта, когато може и да искаш да имаш още деца. И понеже, както и сама казваш - контролът какво се пуска на пазара е много брутален все пак, а след като я вкараха у нас и сред безплатните в имунизационния календар (макар и пожелание) - за мен това стигаше, да приема, че е ефективна и безопасна за употреба. Но не съм сядала да ровя и чета за "отзиви" така да се каже и нямам идея в какво се изразяват страничните й ефекти, за които казваш, че са и с голяма честота за гарнитура...  :?

Не съм се засилила през глава да я слагам и по друга причина. Аз съм сигурно в най-малко рисковата група да си лепна ЧПВ. Просто съм отегчително моногамна  :lol:, нямам нито безразборни, нито необезопасени сексуални контакти. Когато сменям партньор - изследват се куп неща, преди да се свали презерватива, че чак тогава. По тия въпроси съм страшен фашист ахахах За себе си съм споко, че няма как да си лепна нещо такова от "случаен полов контакт". Винаги остава обаче въпросът с партньора. На моята възраст, с достатъчно връзки и един развод зад гърба - знам, че няма невъзможни неща. Вкл. не е невъзможно настоящият ми партньор, колкото и да е свествен по принцип, ако ще веднъж да залитне настрани да се накачи с нещо такова, да ми го лепне на мен и аз да нямам никакво понятие, докато не стане твърде късно. Мъжете, като сгафят така - в общия случай се снишават, мълчат си и се надяват никога да не се разбере... Та в общи линии, за "Церварикс" съм мислила и мисля все още, за да покрия именно този риск, не някакви други, каквито при мен реално няма. Но, ако рискът от ваксината надвишава този, заради който мисля да я сложа - определено не бих.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #954 -: Декември 11, 2015, 14:33:58 pm »
Jbrul, всеки сам си преценява :) Ако решиш да се запознаеш, ето конкретно данни за Церварикс: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT00481767?term=HPV+vaccine&recr=Completed&gndr=Female&fund=2&rank=8&sect=X4ec0156#othr

Скролни надолу и гледай статистиките за Adverse Events и Serious Adverse Events, там е описано какви са наблюдавани и в каква честота. Вторите са по-съществените и признавам, че честотата им не е голяма.

Не се съмнявам в ничия интелигентност, но понеже терминологията е специфична, да обясня:

Adverse Event е всяка нежелана клинична изява, доказано свързана с тестваното лекарство. Може да включва всякакви неща  - леко неразположение, болка, обрив и т.н., но не е довела до сериозно заболяване, увреждане, хоспитализация. Serious Adverse Event е такъв страничен ефект, който е довел до тежко заболяване, дълготрайно или перманенто увреждане на орган/система, довел е до хоспитализация на пациента и/или до смърт на същия.

Да подчертая - не агитирам за или против конкретната ваксина, само споделям мнение и информация. Всеки сам може да прецени дали да си я постави или не.

*
« Отговор #955 -: Декември 11, 2015, 15:00:12 pm »

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Искам да пусна кръвен, но в нашия скапан град се оказва, че това е мисия невъзможна! Ходих в частна лаборатория вчера - правели бета ЧХГ само в понеделник и пращали пробите в София. Днес сутринта ходих до ДКЦ-то, там пък въобще не правели. В чудо се виждам, седя и се чудя къде за Бога да ида. Най-близко ми е Варна, но съм на работа и е невъзможно, а с тази работна събота - съвсем! :(
AdeliaMiss, според мен е излишно да пътуваш до Варна. Ако все пак искаш да направиш кръвен, сигурно максимум до 2-3 дни ще знаеш резултата след като го пуснеш в понеделник, но насищането на чертичката при уринните тестове също е показателно. Вярвам че всичко ще бъде наред! :D

ljubov, честито плодно сакче  :D

Мимис, виждам сякаш някаква чертичка, но е толкова бледа, че може и изпарителна да е, но може и да е още рано за тест, като знам как изглеждаше моят (с доста бледа втора черта) при ЧХГ над 3000 :).
Може да пробваш утре с първа сутрешна урина (тогава концентрацията на ЧХГ в урината е по-висока), стискам палци за положителен резултат :)

Момичета, да припомня за коледното тържество утре (12 декември 2015 г. от 18:00 ч.), ще се радвам да се видим :), в тази тема има информация за мястото: Коледно парти на Зачатие 2015
Аз ще бъда с двете ни момиченца :), виждали сте техни снимки тук из темите, така че ще ме познаете със сигурност :), ще ми бъде много приятно да се запознаем  :D
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 18:10:55 pm от marsi »

*
« Отговор #956 -: Декември 11, 2015, 15:18:25 pm »
Ади, честито и тук и лека и безпроблемна бременност.

Любов, честито и на теб и скоро и двете с Ади да видите сърчица и да гушкате бебчета след 9 месеца.

Мимис, виждам аз ясно втора черта, но малко ме притесни това, че е доста отдалечена от контролната и някак в края на "прозорчето" е. Може и от марката тест да е, знае ли човек, затова препоръчвам с друга марка повторение :) и се присъединявам смело към любов и Ади.

На себе си и на всички бебеправещи пожелавам скорошно забременяване и гушкане на бебчета.

Хубав ден на всички :)

Кило, благодаря за информацията, имам аз застраховка, но не мога да се прежаля да ида на лекар, заради ужасните ръчни прегледи, които гинеколозите практикуват в тази държава. На мен само веднъж ми се случи след спонтанния аборт, но моя приятелка ходи почти всяка седмица на преглед и ми разказва как протича прегледа --> тя отива да пита за забременяване и хормони, но още с влизането й казват: събличай се от кръста надолу и сядай на стола  8O и разговора почва, чак след опипващ преглед (блу ще ме извиняваш, но едно е мануален преглед, съвсем друго е такъв да ти бъде извършен още с влизането в кабинета, независимо, че си отишъл да обсъждаш хормони, та за мен това ежеседмично "преглеждане" е ненужно и си е живо опипване. Какъв е смисълът на този мануален преглед?! И то преди да са те чули за какво си отишъл? Живо "бъркане" си е това!) :)

Та с две думи, много ме е страх от повторна среща с гинеколог тук. И бременните също ги бъркат, ужас, не ща и да чуя за посещение при лекар!

Шегата настрана, ще трябва да се прежаля и да си направя цито намазка...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #957 -: Декември 11, 2015, 15:48:46 pm »
Мечта, да ти кажа, че "обезнадеждаването" през 2те седмици след О е много често срещан симптом на бременност :) искрено ти пожелавам обебен фоликул и присъединяване към бременната групичка предколедно.

Като дете на научни работници и след собственото ми придобиване на научна степен и за жалост все още скромен, но съществуващ опит в работа по научни експерименти и описването на методика и резултати в научни публикации, мога да заявя, че абсолютно Е възможно манипулирането на информация, въпреки, че се води за НЕпрепоръчително.

Информацията, която се публикува Е достоверна, но няма гаранция, че не е манипулирана. За целта е необходимо само --> обяснявам в скобата --> [отварям скоба да обясня как се прави научен експеримент--> да кажем 1000 човека участват и се подлагат на каквото ще се тества. И после се прави статистика --> ако броя хора, получили нежелани реакции е по-малък от допустимия минимум, лекарството и ваксината се ОДОБрЯВАТ. Но манипулациите стават в иключването на участници от броенето, поради негодност и тъй като нямат право да кажат "тоя го изключваме, за да падне бройката на нежеланите реакции", те го изключват като негоден "по други причини". Но истината за всеки експеримент ЛЪСВА, когато се проследят ИЗКЛЮЧЕНИТЕ от документацията индивиди, но с това никой не се занимава, а не дай Боже някой тръгне да разследва и го обявяват за конспиратор :) затварям скобата]

Да не забравяме и това, че всеки експеримент е финансиран от заинтересована страна и експеркментът се провежда дотогава, докато статистиката позволи одобрението на продукта.

Срещу продукта никога НЕ се експериментира, защото няма заинтересована страна, която да финансира и спечели от това, че даден продукт е иззет от пазара.

Та за безопасността на ваксините и лекарствата (преди години парацетамола беше безвреден за бременни, сега пък "откриха", че увреждал мъжките чеда в утробата, та нещата се променят всеки ден и трябва да сме информирани) трябва да сме нащрек и трябва да НЕ изпадаме в крайности. Аз за себе си и бъдещите ми деца (мои или осиновени) съм решила, че няма да се подлагаме на ваксини. Ако някой е решил да си слага ваксини, ще го подкрепя и нито ще го разубеждавам, нито пък убеждавам, защото всеки най-ДОБРЕ знае себе си. Както бих подкрепила и човек, който е решил да не се ваксинира. Абсолютно съм против насилствената и задължителна имунизация, която се практикува в САЩ и България--> защото ние не сме говеда и БИ трябвало да имаме ПРАВО на избор.

Ама че отклонение от темата :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #958 -: Декември 11, 2015, 15:48:59 pm »
Благодаря, момичета!
Много стиснати палци и късмет на всички ви и на себе си  :D
*
« Отговор #959 -: Декември 11, 2015, 15:58:07 pm »
DreamOn, много ти благодаря за споделената информация, ще прочета подробно. Аз предпочитам винаги да ми се обяснява нещо буквално като за идиот, без майтап, макар, че уж не съм идиот...  :lol: Та хич не се чувствам обидена на тема "интелигентност" - още по-смляно и по точки и запетаи да ми го дадеш - само ще се радвам. Пък особено от човек, който това работи - направо съм хепи.

Аз нямам установени алергии, не съм имала никакви реакции към никоя поставена ми ваксина, или алергия към някакъв медикамент да съм проявила, а съм изконсумирала доста и различни  :lol:, нямам алергии към храна...абе силно неалергична съм явно. Нямам хронични заболявания (дисковата херния не я смятам, тя е в друга графа), водя се "клинично здрава", нямам фамилна обремененост за някакви болести... Относно странични ефекти за тази ваксина конкретно, дори да ми избие някой такъв, ако не води до трайно увреждане, или смърт - склонна съм да изтърпя появата им, ако се случи такава. Обриви, температури, временен дискомфорт - ще го преживея. Значи да гледам в случая, каква е честотата на страничните ефекти от по-тежкия и необратим вид предполагам? Поправи ме, ако ми е грешна логиката и предварително ти благодаря за това.  :D

makiyaki, на мен мануалните прегледи при АГ също не са ми любимата част. ;) То всъщност едва ли на някоя жена са й приятни де... Но поне при моя лекар - в никакъв случай не е грубо, камо ли да има нещо общо с "бъркане". Ползва се лубрикант, че тогава се вкарва инструмента, пипа се внимателно и леко. Второ - такива се провеждат, само ако ще гледаме нещо, което няма как да е без мануален преглед, ще се взимат проби някакви и пр. Като сме ходили за изследвания на хормони например - ми не е имало мануален преглед. За изследвания за хламидия да кажем, понеже ги пускаме с ДНК-тест, а не с кръвен - взима се цервикален секрет и няма как да се вземе, освен мануално нали... Та в твоя случай, като няма да правите нещо, което не изисква мануален преглед - ми просто откажи такъв бе човек, то има и лесно. Бил казал да се събличаш и да се мяташ на стола. Е и? Отказваш да го направиш, ако не ти се даде някаква ясна причина защо е необходим такъв. Като няма такава - не се съгласяваш и толкова. Какво ще ти дърпат ушите ли?  :lol:

Като бях бременна, в първия триместър гледахме бебето с вагинален УЗ, един, или два пъти да е било, не помня. Тогава по-добре се вижда така, а не с коремен. После само с коремен УЗ сме го гледали, ФМ, 4Д-та и пр. Не е имало никога мануални прегледи, пък и не виждам за какво са те при бременна жена. Изключвам пускането на МБ, защото трябва да се вземе материал все пак, ама чак "бъркане"....няма такова нещо. Все пак се взима секрет с едно тампонче, на една тънка пръчица, то и да искаш да усетиш нещо - няма как. В крайна сметка пък - нали си знаеш правата като пациент? Не си длъжна да се съгласяваш на никакви манипулации, които не желаеш, без да ти бъде обяснено, защо лекарят ги иска същите, пък ако сметнеш, че аргументите му са основателни - съгласяваш се, ако не - не. Нищо сложно няма. Че то в България не е проблем това, какво да говорим за САЩ - дето можеш да съдиш всеки, понеже те погледнал накриво дори (или така ти се сторило на теб)  :lol:

П.П. Не знам как е регламентирано ваксинирането в САЩ и как е обезпечена неговата "задължителност" там. Следва, да се понасят някакви санкции, ако откажеш ваксинация, че да броим, че това е силово наложена (задължителна) практика. Ако има такива неща - да, значи е задължително в САЩ. Аз и в друга тема ти обърнах внимание, че в България - няма такова нещо като "задължително ваксиниране". ;) Всеки може да откаже за себе си, за децата си, поставянето на каква да е ваксина и никой не може да те принуди да направиш обратното. Следователно - няма как да говорим, че било задължително това. Наличието на имунизационен календар, обхващащ цялото население по възраст и предоставянето на безплатни ваксини за гражданите по него  - е част от здравната политика на съответната държава. Т.е. с цел осигуряване на общественото здраве - фиска прави разходи за заплатите на специалисти, които да изготвят имунизационен календар, по определени критерии т.е. да включат в него ваксините, осигуряващи превенция срещу т.нар. социално значими заболявания (за които от тях имаме ваксини изобщо де). Втори път се прави разход за закупуването на тези ваксини, за да се осигури равен достъп до тях на всеки гражданин, независимо от материалния му статус. Превенцията, чрез ваксинация - има смисъл и действа, когато обхваща големия процент от населението, защото така и неваксинираните и малкият процент хора, които не изграждат имунитет, дори след преболедуване на нещо, или ваксинация срещу същото - биват защитени, чрез т.нар. "обществен имунитет". В превод нали - при масово ваксиниране срещу X, Y, Z - въпросните заболявания не възникват в дадена общност, като не възникват - то и незащитените от тях - няма от къде да ги лепнат в рамките на тази общност и съответно да пострадат. Тези политики и разходите по тях се правят - защото е надлежно доказано, че има смисъл от тези неща. Така, че като политики те са съвсем правилни и адекватни. Но понеже правото на здравна помощ е ПРАВО, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ на гражданите - то не съществува текст, предвиждащ наказателно преследване на гражданин, който отказва да се възползва от тези си права ;) Следователно - не можем и да говорим за задължително ваксиниране, след като всеки от нас е свободен да откаже ваксина. Така, че да ме прощаваш - ама това са пълни глупости, които необяснимо за мен - шестват из нета вече толкова години и се оповестяват като факт от разни истерички (простете за израза). Ако ми цитираш текст от нашето законодателство, който те лишава от избора да кажеш "не" за поставяне на ваксина за себе си, или детето си - ще ми е интересно да го видя. Изборът си го имаш, ама не е ти е изгоден за отстояване в други аспекти житейски ;) Че затова е писъка как било задължително то, а не защото наистина Е. И да, в относително нормалните държави - всички политики се провеждат в полза на мнозинството все пак, а не съобразно личните щения и прищевки на шепа граждани и в ущърб на другата част от гражданите, които са повече. За ваксините - важат същите правила. Важат за осигуровките, данъците и за ЗДП даже.... Аз мога да карам на 5 малки бири кола, точно толкова добре колкото и на бутилка минерална вода. Имам някакъв генетичен бъг просто и не ми действат опиати както на повечето хора. Тествала съм го многократно с дрегер - 5 бири и отчита 0,00. На кръвен - може би ще отчете нещо, но пак под допустимата у нас норма. Обаче е казуистика това при мен.  Това, че аз мога - не значи, че трябва правилата да се променят в посока - да разрешим всеки, който иска да пие и мисли, че може да кара добре тогава - да има правото да го прави. Понеже повечето хора - на 5 бири ще са тотален мат. Затова и аз не карам на толкова, понеже е незаконно, а за огромният процент мои съграждани е чисто опасно. Иначе както и за ваксините - имам избора да го направя това нали? Имам и избора да не го правя.
« Последна редакция: Декември 11, 2015, 16:34:56 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!