AdeliaMiss чертичката и аз я виждам на първата снимка, на втората също ми се вижда, че има втора чертичка, макар и съвсеем бледичка. Пускай един кръвен при първа възможност за най-сигурно
Относно ранна овулация - няма невъзможни неща. При мен е по часовник и в момента, ама един път е била доста по-раничко, за което не подозирах де... Та тази подранилата Я точно - се нахожда в подписа ми.
Пожелавам ти същия финал!
lilibell, херпес симплекс (този дето избива по устните и му викат стрескавица) - също е вирус например. Аз си го нося, как и откъде съм го прихванала - не знам, но от дете ми избиваха херпеси при всяко по-сериозно разболяване, висока Т и пр. Та той си седи в тялото ми, циркулира си, но не прави проблем и няма изява, когато условията не са такива, че да започне активно да се размножава. Съответно като се разкекам нещо - от "кротко спяща" инфекция - става активна инфекция, избиват херпесите, имунната ми система атакува вируса, пия си там медикаментите, вкарвам си в норма показателите и въпросният вирус тогава - "свива перките" и пак тихо и без да прави бели започва да си циркулира из тялото ми, ама вече не в количество, което да води до някакви външни изяви на наличието му. След всяка негова изява обаче - се образуват антитела. Явно в даден момент съм образувала достатъчно баш срещу него, защото от години не ми е излизал херпес. Срещу някои вируси - може да се изгради траен имунитет, срещу други - не. Зависи точно какъв чешит е вируса.
Срещу високорисковите за рак ЧПВ - явно може да се изгради траен имунитет, щом създадоха ваксина за тях точно.
Krisi08 е имала някой от тези щамове, той я е разболял, проведено е лечение, след него - тестовете й са били чисти за какъвто и да е ЧПВ. Би следвало значи, в нейната ситуация, тя да си е изградила антитела поне срещу щама, който е имала. Само, че са й препоръчали да сложи ваксини и тя е сложила. И за щастие - след тях не е имала отново проблем. Допускам (понеже все пак не съм специалист), че когато се поставя ваксина, нещата са сметнати така, че да се вкара количеството патогени, което гарантира имунен отговор в степен достатъчна за да се произведат антитела. А, ако си се заразил, вирусът може да е в количество, което да не доведе до образуването на антитела срещу него, или да ги образуваш в недостатъчно, за да те защити в бъдеще количество... Не знам наистина, много е специфична материята и има "такива" и "онакива" вируси, които са с различно поведение. Ей и варицелата е вирус, като я преболедуваме веднъж - имунитетът е доживотен. Сезонните грипове и те са вируси, ама имунитетът срещу тях е временен пък...все вируси уж, ама не точно. ЧПВ пък са друг чешит и си имат свои специфики, които аз разбира се не познавам в детайли. Само каквото са ми казвали хората, на които пряко им е работа това по моите питания - това споделям и тук с вас.
Вероятно вирусолог/имунолог може да обясни, защо с ваксина за въпросните щамове се счита, че сме защитени вече от тях, а ако сме преболедували някой от тях - не. На мен също ми е любопитен точно този въпрос и близките дни, ако имам време - ще седна да поровя за детайлна информация по него. Все има някакво обяснение, предполагам сложничко за лаици, ама все някакво... Иначе - не би трябвало да се тревожим, ако ги лепваме тези щамове, ами амен-амен да сме доволни, ако се случи, защото при контакт с тях - следва да градим антитела и повече да не сме под заплаха от рецидиви.
Също така ми е интересно, а информация за това не откривам до момента, дали при кръвен тест, след поставена ваксина - излизат антителата, които следва да сме образували. Тук
Krisi08 ще е наясно предполагам. Например след като си сложих хепатитната ваксина, при кръвен тест - си ми излиза, че имам антитела за хеп. Б, който също е вирус. За ЧПВ се моткам трета година да си сложа ваксината и ха днес, ха утре и все нещо друго излиза за вършене, та не съм опряла и до задаване на горепоставения въпрос. Но ще го задам де. То, ако не се хващат антитела, след поставянето на тази ваксина, аз откъде да знам дали ги имам, или не т.е. дали реално съм защитена, или само така си мисля. Предвид соленичката все още цена на ваксината, ако не е доказуемо, че си е свършила работата...може и да размисля дали да я слагам изобщо.