0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #900 -: Декември 09, 2015, 10:19:32 am »
Криси, прегръдки мила.Благодаря че писа за това и даваш такива адекватни съвети!

Успех на всяка една от вас!

« Отговор #901 -: Декември 09, 2015, 12:14:49 pm »
Здравейте момичета :)

Аз съм си вече вкъщи и се възстановявам. Благодаря на всички за подкрепата! Това е незаменимо!

С изключение на това, че ми е доста паднало кръвното и много ми се спи постоянно, се чувствам добре. Кървенето доста намаля и се надявам скоро съвсем да изчезне. Надявам се хистероскопията да е последното премеждие по пътя и скоро да дочакам добри новини. Док иска да ме види след 2-3 седмици, между 9-11 ден от предстоящия ми цикъл, да види как се е възстановила лигавицата и съответно да плануваме след нова година да почваме инвитро процедури. Изписа ми и DHEA, за подобряване на яйцеклетките и ми каза, че това е единственото доказано ефективно средство за тази цел. В нета четох, че много инвитро клиники го предписват на пациентките си с цел повишаване на успеваемостта на инвитро процедурите и се смята, че наистина има ефект в тази посока. Дано да е така.

Темата за ЧПВ е доста важна и благодаря на Криси, че се включи с адекватна и важна информация.
Аз бих предпочела да си направя тест за ЧПВ за всеки случай, независимо, че заключението от колпоскопията ми беше, че няма нищо тревожно и мога спокойно да си направя следващата цитонамазка дори и след година. Попитах дали е нужно да се тествам и да пия нещо за повишаване на имунитета, лекаря каза, че дори и теста да ми е +, следващата стъпка е да ме пратят на клпоскопия, така че нямало смисъл, защото така или иначе вече сме направили колпоскопията. Каза, че нямало смисъл и да се пият имуностимулатори. Аз не съм съвсем съгласна с него за това.
За мен важният извод от цялата ситуация е, по-често да се прави цитонамазка + колпоскопия, за да не се пропуснат важни неща.

Ще погледна в нета колко струва да се направи ДНК тест за ЧПВ, за да знам какво да предприема, защото четох, че майка, която има ЧПВ може да го предаде на бебето и да се създадат проблеми.
Някой знае ли къде се тества и колко струва?

Колкото до ваксината срещу ЧПВ, има много противоречиви мнения и са рапортувани случаи, в които вместо да предпазва, заразява пациента с вируса и причинява болестта, която се опитва да предотврати. Затова имаше скандали в няколко европейстки страни относно тази ваксина и дори някъде е забранена. Аз не бих си поставила.

Колкото до това колко дълго трябва да си носител на вируса преди да имаш проблеми с него, може да го носиш и с години и да нямаш проблеми, само да си преносител, но може и за кратко време, при рязък спад на имунитета, да имаш неприятни проблеми.

« Отговор #902 -: Декември 09, 2015, 13:12:39 pm »
Привет, момичета! Не пиша и аз по същите причини като Синеочка-да не спамя хубавата и късметлийска тема, ама нещо много ми залипсвахте, та да се оплача и аз. Ремонта на детската се отлага за след Нова година :( не дават отпуск на мм, пък и брат му (той ще прави всичко) е на друг обект, който ще приключи към края на декември. На всичкото отгоре, от две седмици имам болки в стомаха-високо горе и днес ще ходя на гастро-дано не е нещо лошо, че само това ми липсва! Адски странен е този цикъл-днес 24-ти ден и нямам никакви Пмс! Напоследък не мога и до 20 да стигна, подчертавам-не съм бременна и няма никакъв шанс защото не сме правили кекс  :oops: Дали смята да се нормализира или да спира съвсем, идея си нямам, ама дано да е първото. От както ТСХ ми падна до 0, взех да слабея без да полагам никакви усилия, ей така, до като си чакам прегледа във Варна на 30.12. Пия си еутирокса, но по 75, дано пък са влезли нещата в норма и от това да се нормализира и цикъла...не знам вече! Писна ми от ходене по лекари, чувствам се като някоя престаряла баба. Ако щете вярвайте, днес вече ме досрамя при личния. Всеки месец аз съм при него за направление за нещо си! Ужас!
Нахълтах тук без да ви чета, за което се извинявам. Сега ще видя какво сте писали :)
миракълс, радвам се, че всичко е минало и че си добре. Дано вече няма проблеми и бебче стане в най-скоро време!
Светенце, в коя лаборатория прави изследванията?
За цитонамазките и групите...Ох, на мен все ми излиза втора група, което казват, че е идеално. Само след раждането имах една ПЪРВа, ама тогава така ме увикаха, мъж ли съм нямала, как можело такова нещо-чиста и неопетнена като девица :)
Сестра ми до като пътуваше по корабите пък, всяка година и искаха пълни изследвания, вкл и цитонамазка, като едно от изискванията беше да е ПЪРВА група! Тогава също гинеколожката се изказа, че това е невъзможно за жена, която води полов живот. Та не знам и аз вече кое е нормално и кое не...
« Последна редакция: Декември 09, 2015, 13:17:27 pm от Калия »
« Отговор #903 -: Декември 09, 2015, 13:28:00 pm »
Здравейте от мен! Кали, изследванията правих в "Ноневи". Защо?
Иначе на мен днес ми е 30 ден и утре си чакам новия цикъл :( Имах големи надежди за този месец, но ... ПМС са много явни :(
Утре съм и на ендокринолог. Предполагам, че ще ми пусне необходимите изследвания.
Хубав ден!
П.П. Добре, че е този форум, за да може спокойно да си споделим мъките... Дано скоро и хубави новини да споделим!  :)
*
« Отговор #904 -: Декември 09, 2015, 15:05:14 pm »
Лили, много интересен въпрос постави: дали веднъж преборили вируса имаме доживотен имунитет?!

Това трябва да се пита и проучи, защото е много важно!

Кали, и аз така мисля, че висура сме го хванали от първия партньор и стои в нас с години преди да се активизира. А веднъж активизира ли се, явно е въпрос на месеци, както Криси писа.

Единствения начин да сме "чисти" е ако имаме един единствен партньор и той има единствено нас. Моите впечатления са, че дори и момичето да успее да се "опази", момчетата рядко имат една единствена "любов" в живота си. Та и затова е толкоз разпространен този вирус...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #905 -: Декември 09, 2015, 15:59:35 pm »
Маки ами според мен ваксинацията е точно това - с цел да се изградят в тялото специфични антитела към даден агент. Аз като съм го имала вируса и съм го преборила, вероятно съм изградила тези антитела. Въпросът е доколко ваксинацията е сигурна защото някои антитела се изграждат за кратко време. Не съм много запозната с това защото когато излезе ваксината за рака на шийката, аз вече бях извън категорията на подходящите за ваксинация.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #906 -: Декември 09, 2015, 16:45:46 pm »
Лили, по логиката на ваксинацията [изграждат се анти тела ] си абсолютно права, но някои болести като дифтерит НЕ изграждат доживотен имунитет. Ако ЧПВ е като варицела, морбили и заушка и веднъж разболееш ли се си имунизиран за цял живот, тогава наистина тези, които са развили ЧПВ и са го преборили са застраховани!!!

Но мисълта ми беше да не е като дифтерията, дето можеш да я караш 2-3 и повече пъти...

Обещавам, че ще проуча въпроса, а дотогава ако някой има още информация за заразяването с ЧПВ и раковите изменения на клетките, нека пише...

Хубав и усмихнат ден, момичета!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #907 -: Декември 09, 2015, 17:10:13 pm »
Цветенце, мисля, че бях ти писала на лични, виж дали не си пропуснала съобщението :) ако трябва ще ти пиша пак :)
маки, според мен пък, този вирус се активира, когато имунната система отслабне. Сега се сетих, че сестра ми беше с някаква не хубава група (мак нещо от рода на 3-та нещо си, ще я питам като я видя) и и бяха изписала много силни имуностимуланти. После на контролната цитонамазка всичко беше наред.
*
« Отговор #908 -: Декември 09, 2015, 17:34:40 pm »
Момичета, ЧПВ има много различни щамове, които са отговорни за различен вид проблеми. Например кондиломите се причиняват също от ЧПВ, но от друг щам, а не от тези отговорни за рак на шийката на матката. Ваксината "Церварикс" - покрива тях например, но не ви предпазва от други щамове ЧПВ. Да, може да сте си лепнали някой преди мнооого години, да си го носите, да си стои в латентна форма и без симптоматика, да заразявате други хора неподозирайки за това, освен ако не пуснете нарочни тестове за всички познати щамове. С "Церварикс" могат да се ваксинират и жени водещи полов живот, просто първо се пускат изследвания за въпросните щамове на ЧПВ, които ваксината покрива и ако ги нямате - тогава се поставя. Ако ги имате - не става. Обикновено носителството на кой да е щам на ЧПВ - се проявява при срив на имунната система по някакъв повод. При стабилна имунна система - може и цял живот да си го носите някой и да не "избие" никога. Реално - организмът не се преборва с него, нито ви "минава", ако е лепнат веднъж. Просто може да ви разболее, или да не ви разболее, в зависимост от други фактори. За някои щамове и конкретни проблеми причинени от ЧПВ, веднъж преболедувано нещото - изграждате някакви антитела, които при следващ имунен срив - могат и да помогнат да не преболедувате пак. Но тук вече е по щамове, конкретни проблеми причинявани от тях и % вероятности. Има материали, ако на някой му се чете в детайли. Подобно е при ЧПВ на ХИВ носителството, като механизми на случване на заболяването.

Накратко и лаишки ги обясняам тези неща, съвсем умишлено :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #909 -: Декември 09, 2015, 19:23:55 pm »
Jbrul щом не е възможно човек да се излекува и е носител до края на живота си,защо при един ЧПВ тест бях положителна,а при следващия не се откриха?

*
« Отговор #910 -: Декември 09, 2015, 21:15:34 pm »
lilibell, известни са над 40 типа ЧПВ, или поне толкова бяха, когато аз за последно се рових по темата  :lol: Та по твоя въпрос знам (предавам по памет), че при нискорисковите за рак щамове, т.е. различните от HPV 6/11/16/18, ако е имало еднократен контакт със заразено лице, или няколко, но с неголяма честота и в твоето тяло не е попаднал вирус в концетрирано количество, имунната ти система е била в кондиция и е подтиснала вирусното размножаване, то може да има процес на "самоизчистване" от вируса. Ако се пусне тест в момента, в който все още си прясно заразена и тялото ти се бори с инфекцията - ще излезе положителен. Ако се пусне същия тест след известно време, а междувременно си провеждала и целенасочено лечение за справяне с него - може да излезе отрицателен. Остава винаги "уговорката", че в тялото ти, в минимално количество, "спящ" може да е останал все пак въпросния ЧПВ и просто да не го хване теста. Възможно е и да е напълно изчистен при обстоятелствата, които посочих, но човек винаги си има едно наум, ако е лепвал такава инфекция, следи се редовно и при проблем - взима адекватни мерки навреме. Поне вирусолозите, с които аз съм разговаряла са на мнение, че веднъж имал ли си ЧПВ, дори от нискорисковите щамове - не може да се приеме за 100% сигурно, че не е останал някъде скатан в теб, дори при отрицателен тест за същия. В тази ситуация се приема, че няма активна инфекция, пряка заплаха за здравето ти, не си заразен, може никога повече да не избие, може и наистина имунната система да го е унищожила "до крак". Но статистиката сочи, че в повечето случаи - веднъж като е имало инфекция и е имало симптоми, следват рецидиви при доста пациенти, ако при тях настъпи имунен срив. Има и пациенти с положителен тест за ЧПВ т.е. доказано носителство, които обаче никога не се разболяват. Защо така - никой още не знае. Всички сте наясно, че имунологията е съвсем "тъмна Индия", повече и от вирусологията. ;)

Ще ти дам и обратен пример на твоето питане. Ако е възможно и сигурно, че човек може да се излекува, ако е лепнал ЧПВ, защо тогава за високорисковите типове, тези причиняващи рак - това не важи? Лепнеш ли ги - това е, не минават. Затова и за жени водещи полов живот - има изискване първо да се тестват за тях, че ако ги няма - тогава "Церварикс". Би следвало и за тях да може да се излекуваш, ако може и за другите типове.

Личният ми опит с тези гадории, стартира от времето, когато не бях чувала за ЧПВ. Бях ученичка, пред завършване на гимназията, гаджето ми явно е било от не особено верните и ме обзавежда с кондиломи. Шаш и паника естествено, докато разбера какво е, моята АГ ми казва, че "нищо особено", започва едно горене с един там препарат...бе цял месец мъки, не искам да си спомням. За гарнитура - наглия тип твърди, че явно аз някъде съм хоцкала, защото на него нищо му нямало.  8O  И факт - нямаше му в онзи момент нищо видимо. И като всеки мъж - няма да признае изневяра, като има шанс да се измъкне. Че аз друг партньор нямах и кой ми го е лепнал това - ясно ми беше, ама ако мислиш, че АГ спомена изобщо за ЧПВ (ако и тя е знаела) - друг път. Кога точно ме е заразил - нямах понятие, но брадавиците избиха, когато рязко свалих 6-7 кг. за месец, бях в стрес, заради загубата на много близък мой човек, а имунната ми система я нямаше никаква. Та след цялата тази простотия, два месеца молби и увещания от него пак да се съберем и аз с лапешкия си акъл и любов нали...кандисах.  :lol: И тогава него го простря един як грип, след което се нацъфка и той с кондиломи. Нищо му нямало а? Кой знае откога го е влачил и разнасял вируса, ама рядко боледуваше, да не говорим за тежко и все му се е разминавало до онзи момент. Та тогава пак се скарахме де, вече окончателно и повече не ме е инфектирал поне.

Дооооста години след това, научавам за съществуването на ЧПВ и, че кондиломите се причиняват от такъв. Това беше и причината за първи път да търся специалисти по темата, за да питам като съм го имала 100% - излекуване има ли, няма ли, да очаквам ли пак да ме споходят, заразна ли съм, била ли съм през всички тези години и пр. Навремето моята АГ, каза, че вече е излекувано и аз де да знам за какво става дума и, че това не е като вагинални гъбички да лепнеш. Обясниха ми каквото и аз ти казах напред. Факт е, че от онова време (1999) - много пъти ми е била смазана имунната система, но за щастие - никога повече не ми се е случвала тази случка. На тест - също не излиза да съм носител на този щам, но си имам винаги едно наум, че може да си го нося още и при подходящи условия - да избие пак. Казвали са ми, че е вероятно напълно да съм се изчистила навремето, била съм млада, организмът силен, взела съм мерки веднага след като съм разбрала, че нещо не е ОК. От друга страна обаче - щом инфекцията така ме е ударила, че да избият кондиломите и то сериозно - не може да се счита, че вирусът е бил в малко количество. Което пък води до допускането, че едва ли съвсем се е изчистил, щом толкова здраво ме е полазил, а реално - никой не може да каже 100% кое от двете е вярното ;)

Написаното дотук обаче - не се отнася за ЧПВ от канцерогенните, които посочих в началото. Аз поне не съм попадала на публикация, или мнение на специалист, че ако се заразиш с тях - има излекуване. Така, че говоренето за ЧПВ като цяло е едно, за конкретни щамове - друга бира. Ако трябва да обобщя: За нискорисковите типове - гаранция, че са изкоренени напълно никой не може да ви даде, а за високорисковите - няма излекуване, със сигурност. Та никого не съветвам, при положителен тест за какъвто и да било ЧПВ "да си свирка" и да си мисли, че "няма страшно". Особено пък за щамовете водещи до рак.

*
« Отговор #911 -: Декември 09, 2015, 22:42:12 pm »
О, jbrul, та това е ужасно :/ значи няма спасение от този вирус и няма минаване? А значи ли, че ако си носител на канцерогенните щамове, задължително ще се обзаведеш и с рак? То начи управия няма?! В такъв случай наистина трябва яко имуностимуланти доживот...

*
« Отговор #912 -: Декември 09, 2015, 23:42:51 pm »
Jbrul, благодаря за информацията!
И аз през същата година лекувах кондиломи, знаех какво представляват от една книга, която си бях купила няколко години по-рано, за да се образовам за половия живот, НО не съм и предполагала, че от по-сериозните инфекции. Излекувахме ги доста бързо. Цитонамазките ми не са показвали друго освен 1-ва или 2-ра група. Преди няколко години след спазване на една диета, се разболях-болеше ме всичко, поддържах висока температура, едва изчаквах да минат 4 часа, за да взема следващото болкоуспокояващо, лекарите така и не разбраха какво ми има, накрая изби в пиелонефрит, но три месеца изпих сумати антибиотици и ми биха толкова инжекции в налучкване на лечение на незнаен проблем..., но за щастие не са ми се появявали кондиломите.
Като казваш да имаме едно на ум, какво имаш предвид? Мога ли да направя нещо? При бременност нали пак пада имунитета, мога ли да навредя на бебчето, ако (като) забременея?

*
« Отговор #913 -: Декември 09, 2015, 23:45:40 pm »
makiyaki, канцерогенните щамове ти вдигат риска да се разболееш от еди какво си в пъти. Ако рискът  е 90%, винаги има и онези 10% да не се реализира. Та в този смисъл - да кажем, че задължително ще се разболееш - няма как. Че е много по-вероятно и то в пъти да се разболееш - да. И като знаеш, че си носител - има си мерки (превенция). По-чести прегледи, вкл. специализирани и като се хване навреме някое изменение - то и шансът да не последва нищо фатално за теб е огромен. Близък до 100%. Както е за рака на гърдата да кажем и затова са всичките тези масирани световни кампании за профилактични прегледи. Щото в огромния случай се оказва фатално, просто защото не е хванато навреме. Знаеш. И за високорисковите щамове на ЧПВ - важат същите правила.
Затова казах и напред - да не се подценява от никого, ако е установено, че е носител на някой от тях. Да го имаш - не е равнозначно на смъртна присъда едва ли не. Ако имаш роднини развили, или умрели от карцином на млечната жлеза - не значи, че ще те споходи същото задължително, а че е много по-вероятно да те споходи, от друга жена, без такава фамилна обремененост. И като си го знаеш - внимаваш, преглеждаш се често и да тръгне - лекува се навреме и адекватно и си умираш на 90 щастливо, спейки в леглото.  :)

Та да не всяваме паника с тази тема. Но все пак бива да се обърне внимание, че не са безобидни тези неща и ако ги има - повечко следене и предпазливост се иска, за да не стане наистина кофти.

rosss, щом не са избили тогава - едва ли при бременност ще се случи. Както и напред коментирах по повод това, което lilibell казва - има го и варианта да е изчистен напълно вируса. Има го и този да не излиза позитивен теста, ама някъде да е скатан в т.нар. сигнификантно количество и при наличие на еди какви си фактори - да покаже рогца. Поне в моя случай, спецовете казаха, че щом за толкова години, след всякакви спадове в имунитета, вкл. след бременност - не последва рецидив - вероятно няма защо да се тревожа в бъдеще особено. Освен, ако отново нали не си го натреса пресен отнякъде. Конкретно кондиломи и да ти излязат при бременност - те са противопоказние за вагинално раждане просто, не застрашават плода. Не го мисли това.
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 00:05:30 am от Jbrul »

*
« Отговор #914 -: Декември 10, 2015, 07:34:31 am »
аз както казах бях положителна за високорисковите щамове,впоследствие на тест не се хванаха. Възможно ли е тялото да не усети,че някъде има скрит останал такъв вирус? Все пак тялото е една единна система,а не дамска чанта,където никога не знаеш какво има и нищо не си е на мястото  :D Мисълта ми е ,че имунната система се бори с всичко чуждо в тялото,как ще остави няколко вируса да живеят? Не че един път като съм го преборила,няма да си правя профилактични тестове.Въпросът е защо се слага ваксината срещу рака на шийката,която вероятно е срещу високорисковите щамове,ако тялото не си изграждаше траен имунитет след това? Тук не говоря изобщо за останалите щамове на вируса,интересуват ме само тези с отношение към рака на шийката

*
« Отговор #915 -: Декември 10, 2015, 09:00:57 am »
О, jbrul, та това е ужасно :/ значи няма спасение от този вирус и няма минаване? А значи ли, че ако си носител на канцерогенните щамове, задължително ще се обзаведеш и с рак? То начи управия няма?! В такъв случай наистина трябва яко имуностимуланти доживот...
Маки недей да се стресираш, аз също бях носител на високорисков щам, включително и имах и развила се вече канцерогенна тъкан, а 3 месеца след операцията не бях носител на нито един ЧПВ. Тогава още влизах във възрастовата група за ваксината, та в онкологията даже ми казаха да си сложа ваксината след като не бях носител вече, за това си ги сложих и 3те. От тогава, да чукна на дърво, не съм имала никави проблеми. Дали от ваксината, или просто за 9 години не съм имала спад в имунитета (което е малко вероятно) - незнам.

Но, сме на едно мнение с Jbrul, че е сериозно заболяване и не трябва просто да се игнорира. Ако сте били носител някога, просто се следете на 6 месеца, а ако сте в момента носител - разберете на кой щам и пак повтарям - пазете партньора си, за да не си го препредавате.

Криси, прегръдки мила.Благодаря че писа за това и даваш такива адекватни съвети!
:bighug: :bighug:
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 09:03:08 am от Krisi08 »

« Отговор #916 -: Декември 10, 2015, 09:31:22 am »
Хора, виждате ли нещо на тази снимка или аз пак нещо съм в джаза?

http://prikachi.com/images.php?images/341/8508341W.jpg

« Отговор #917 -: Декември 10, 2015, 09:34:48 am »
Аз виждам. На кой ден след О е правен теста?
« Отговор #918 -: Декември 10, 2015, 09:39:54 am »
9-ти или 10-ти ден след О., не съм съвсем убедена кога беше. Тестът е от днес, графиката ми е в подписа....

Това "нещо" се появи между 4тата и 5тата минута, седи си и на мен ми розовее. Не е с първа урина, щото съм куха лейка и мислех да не правя тест днес, обаче станах, пишках, пробвах два пъти да си направя кафе и не ми хареса, та се усъмних... и това е резултата. Пак във филма... и кръвен не мога да си пусна днес, защото ще пътувам цял ден с един колега  :(
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 10:05:51 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #919 -: Декември 10, 2015, 10:02:59 am »
AdeliaMiss Ако си била с ранна О около 10ти ден е възможно да ти отчете вече теста :) Аз също виждам втора чертичка  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 Стискам палци!