0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #860 -: Декември 03, 2015, 16:59:33 pm »
Лили, гадна работа с това ФСХ, но нали има два антрални. То и от стимулацията фсх се вдига и все едно в момента си на стимулация, то е вдигнато и ги предизвиква да растат, затова по-добре само таймиращата... Но нека и някой с повече опит в стимулациите да се изкаже.

А за експерименти няма нито време, нито пък сили. Иглотерапията се занимава с откриване на причината и е медицински призната и доказана, затова я споменах. За билки и хомеопатични...аз не съм против тях, но за мен те влизат в графата с експериментите :)

Земята, абсолютно съм съгласна, че е време вече да се местим в бременната тема :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #861 -: Декември 03, 2015, 17:09:54 pm »
ами разбрахме се с док никаква стимулация  :( На мен по принцип всякакви противозачатъчни, хормонални лекарства и подобни не ми се отразяват добре. Има два антрални ама какво от това - не значи, че ще се развият. С това високо ФСХ док не мисли, че нещо качествено ще излезе. Все пак се разбрахме след 10 дни да отида на преглед, моите фоликули нарастват бавно, с по 1.5 мм на 24 часа, към 14ти ден трябва да са към 18 мм ако изобщо има доминантен. Ако има доминантен - пускам Е2 и една инжекция за пукане. Явно се очертава пак едно чакане ... няма да имам хубава новина за Коледа  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #862 -: Декември 03, 2015, 20:12:23 pm »
Милички, някои ме помнят от преди, други са по-нови, но ви чета редовно и се вълнувам с всяка от вас и стискам всички палци да сбъднете мечтата си за бебче :) Само минавам да ви кажа, че декември се случват чудеса и дано по Коледа се случат много чудеса - за всяка ви по едно, може и по две  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Силно ви гушкам  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #863 -: Декември 04, 2015, 10:30:15 am »
Здравейте,момичета.
Отдавна не съм писала,но Ви чета редовно.
При мен няма нищо ново за сега,правим си опитите и следващата седмица ще се разбере дали са успешни или не.
Пожелавам успех на всички,които се надяват на Коледно чудо....... дано през Новата година да си пишем в друга тема   :grouphug:

Слънчев ден от мен   :hello:
« Отговор #864 -: Декември 04, 2015, 11:24:52 am »
Лили, при теб ФСХ-то много скача наистина. Поне знаеш, че не е трайно нагоре, а има и спадове. Хайде скоро да ни зарадваш всички  :P

Аз от днес започвам да меря БТ и да си чакам О ....
*
« Отговор #865 -: Декември 04, 2015, 12:33:12 pm »
Лили, такива черни дупки и отрицателности да ги нямаме! Което не става с малко зор, ще стане с много зор. Ето, давам себе си за пример --> 13 години опити, 2 съпруга, 2 загубени преждевременно бебчета, проблем, който се оказа, че хората (Додич в случая) преодоляват чрез осиновяване... И въпреки това се надявам да гушна бебе и не съм се отказала!!!

Я, горе главата и смело напред!

Успех на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #866 -: Декември 04, 2015, 12:37:12 pm »
И аз да се запиша към "в черните дупки" Падна ми температурата днес, боли ме корема зверски, а бях вложила големи надежди този път. Избива ме на рев и дори се скарах с жената от барчето при която пия кафе, а тя ми е приятелка  :(
И за капак Д-ра ми го разследват.
Все едно съм дала едни пари на вятъра - нямам диагноза и съм на стартовата линия, защото изследванията ми са с изтичаща давност.
Направо ми иде да се гръмна!  osi_7
*
« Отговор #867 -: Декември 04, 2015, 13:07:55 pm »
Така е Смайли  :bighug: сигурна съм, че ще падне ФСХто ... след няколко месеца. Но това са пак няколко загубени месеца, ще дойде средата на 2016та, а аз ще съм на 36 и в същото положение... до кога? Всеки случай май взех решение другия път да не правя никаква стимулация с хормони, максимум прегнил за узряване и пукане или нещо за контрол на ЛХто, за да не се пукне преждевременно. Не ми минават вече приказки, че лекарството се изчиства за 24 часа. Изчиства се внесеното количество, но това което тялото е усвоило, промените, които то е предизвикало - те могат да са много дългосрочни. Ако при една нормална жена, произвеждаща 1 доминантен фоликул месечно, чрез стимулация се произвеждат 20, логично трябваше да допусна, че тези стимулации форсират яйчниците и няма да ми се отразят добре дългосрочно.
Маки няма да се отказваме разбира се, но ми е толкова криво  :( Аз съм сигурна, че и този месец ще ми е дълъг - просто високото ФСХ форсира яйчниците и им трябва повече време да събудят антралните. Сигурно пак като миналия месец БТ ще ми се задържи висока и след това ще падне и ще започне формирането на фоликули. Въпросът е доколко ще са качествени след като толкова време са "атакувани" от неблагоприятни хормони

« Отговор #868 -: Декември 04, 2015, 13:43:58 pm »
Да се присъединя и аз към отбора на черните дупки. Иде ми да убия някой днес!

« Отговор #869 -: Декември 04, 2015, 14:01:54 pm »
Защо, Ади? Какво се е случило?
*
« Отговор #870 -: Декември 04, 2015, 14:02:47 pm »
Оф, заразихте ме с вашите черни дупки... Аз съм почти сигурна, че трябва да прминем към събиране и замразяване на ембриончета, а това хич не толкоз лесно за организиране и изпълняване... И всеки изминал ден, в който не съм се обадила в клиниката, за да стартираме, хем ми се вижда изгубен, хем продължавам да бездействам...

А и това лапаро, което планирах... Или поне някаква алтернативна терапия като тази, която предлагах на Лили... Иначе в съветите да ги давам на хората ме бива много, ама за себе си да се погрижа хич ме няма...

И иглотерапевт за моите проблеми съм за търсила от лятото и още дори не отворила интернета да видя наблизо има ли някакъв. Какво е това мойто чакане и отлагане и мързел, не мога да си обясня...Мрън...

« Отговор #871 -: Декември 04, 2015, 14:10:37 pm »
Всъщност нищо не се е случило, но ми е супер изнервено, криво, тъжно, смотано и даже не знам защо!

« Отговор #872 -: Декември 04, 2015, 14:12:22 pm »
Всъщност нищо не се е случило, но ми е супер изнервено, криво, тъжно, смотано и даже не знам защо!

Аз съм същата, въпреки че имам около 2 причини.
« Отговор #873 -: Декември 04, 2015, 15:04:35 pm »

Мдам... явно е някакъв такъв шантав период и на всички им е криво и изнервено. Аз не правя изключение. Днес минах на консултация при кардиолог и анестезиолог за хистероскопията и минах и при моята док. Тя ме поизнерви, защото й занесох освен изследванията, които беше поръчала и една микробиология, която си пуснах междувременно и на която излиза резултат, че микроскопски се наблюдават анаеробни бактерии и дрожди, а от посявката няма никакви микроорганизни. Тъй като не тя ми е пуснала изледването, реши, че е по-добре да го игнорира... Каза, тъй като не пише конкретни микроорганизми, "това не знам как да го разбирам". А то ясно си пише - анаеробин колпит, тоест потенциално възпаление на шийката от анаеробни организми.

Показах й и резултата от цитонамазката ми, която направих наново, защото е минало доста време от последната. За първи път ми излезе II-C група и пише и наличие на HPV клетки. 8O Питах я дали това може да се отрази на плануваната операция, но тя ме прати на колпоскопия при един от другите АГ специалисти в клиниката, който довечера ще ме гледа и ще каже това как и дали се отразява. Много ме притесниха тези HPV клетки :(

Някоя от вас имала ли е такава находка и каква терапия са ви предписали!?
« Отговор #874 -: Декември 04, 2015, 15:10:03 pm »
Мира, на мен веднъж ми излезе 2-ра група, а след 2 години 1-ва  8O
« Отговор #875 -: Декември 04, 2015, 15:12:19 pm »
Ако беше втора Б, без забележки нямаше да се притеснявам изобщо. Но втора C е по-гадно и повече ме притесняват тези HPV клетки, за които пише.

Пише "Ниска степен на плоскоклетъчни интраепителни лезии с HPV"
« Последна редакция: Декември 04, 2015, 15:17:16 pm от Mirracles »
*
« Отговор #876 -: Декември 04, 2015, 15:35:27 pm »
Лили, такива черни дупки и отрицателности да ги нямаме! Което не става с малко зор, ще стане с много зор. Ето, давам себе си за пример --> 13 години опити, 2 съпруга, 2 загубени преждевременно бебчета, проблем, който се оказа, че хората (Додич в случая) преодоляват чрез осиновяване... И въпреки това се надявам да гушна бебе и не съм се отказала!!!

Я, горе главата и смело напред!

Успех на всички!

Maki, рецепти за родителство няма. За мен добро е онова решение, което ме кара да се чувствам добре и като сложа кантара ползите са повече от вредите (в емоционално отношение в случая). Е, това предварително е трудно да се прогнозира, затова има и доза риск.

Много ви се радвам за куража момичета!  :hug2:
*
« Отговор #877 -: Декември 04, 2015, 16:40:40 pm »
Mirra аз съм имала в миналото такава инфекция. Това са щамове на човешки папилома вирус, които се смятат за високо рискови по отношение рака на шийката на матката. Тъй като папилома вирусите са много видове, но рисковите са няколко, изследват се само те. Това, че ги имаш, в никакъв случай не означава, че ще развиеш рак! Сигурно 90 % от жените се заразяват с тези вируси през живота си, просто както и всички останали вируси имунната система успява да ги пребори и затова не всички жени се разболяват от рак на шийката. Когато на мен ми ги откриха, единствено ми дадоха да пия  имуностимулатори. Аз съответно такива неща не пия, но пия редовно бъзов сок, който лично си правя. На контролното изследване нямаше вируси. Това е - засилвай имунитета, той си знае какво да прави, не се шашкай предварително. Колпоскопията е хубаво нещо, трябва да се прави редовно заедно с цитонамазката защото са две различни неща. Цитонамазката показва в самия канал дали има изменения, колпоскопията показва дали има нетипични изменения от въшната страна на шийката.

« Отговор #878 -: Декември 04, 2015, 17:05:50 pm »
Лили,

Много благодаря за отговора. Аз се шашнах, защото за първи път виждам такива щуротии в цитонамазката си и нямам никакъв опит какво се прави в такива случаи. Иначе колпоскопия ми правиха април месец и нямаше нищо тревожно. Дано и сега да се окаже, че няма повод за тревога. Аз пия прополис в момента за повишаване на имунитета, но може и този бъзов сок да го почна, то си е нужно в този сезон!

« Отговор #879 -: Декември 04, 2015, 20:27:16 pm »

Мина ми колпоскопията,  док каза, че няма нищо тревожно и шийката на матката ми е добре, независимо от резултата от цитонамазката. Каза, че няма смисъл да се тествам за наличие на вируса, защото дори и да е наличен, единственото, което биха ми препоръчали е да ме насочат за колпоскопия, което така или иначе направихме.