0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #800 -: Декември 01, 2015, 13:44:05 pm »
Цвете, аз бих го повторила и тогава да му мисля.
*
« Отговор #801 -: Декември 01, 2015, 16:12:19 pm »
! Момичета, напомням че има функция Информирай модератор (някой може и да не е забелязал, намира се във всеки пост след публикувания текст долу вдясно). Моля, използвайте я, ако има нещо в конкретната публикация, което ви смущава или е в разрез с правилата на форума. Другият вариант е с лично съобщение до модератор.

Маки, пропуснала съм да се включа в разговора за котешката тоалетна преди няколко дни :).
Предвид че всички тук правим опити за детенце, смятам че котешката тоалетна не е маловажна тема  :), та да си кажа и аз мнението :). Никога не съм ползвала пясък (бентонит, силикон), нашите котки ходят в празен леген, научих ги с накъсан вестник (както и Джбрул е описала), става много бързо и лесно. В началото ровят в късчетата вестник, но тъй като се приучават да влизат в легена, след махане на вестника навикът си остава. След това само драскат по легена уж зариват, но няма разпиляно наоколо, няма остатъчна миризма от бентонита .....
Категорично у нас не мирише на котки, това и много приятели са го казвали, идвайки в къщи. Ако се случи да ни няма цял ден, оставям повече легенчета. Но могат и повече от веднъж да ходят в един леген, първо че е под лек наклон, второ те влизат така, че да не се мокрят, просто не им е приятно да стъпват в мокрото и са много внимателни  :).

Дори и по-голяма котка може да се научи, убедих майка ми да пробва, просто махна бентонита, оставяйки като начало малко количество, след това почти символично, сред това вече празен леген и така :)

Желая на всички спокойна и приятна вечер! :)
« Последна редакция: Декември 01, 2015, 16:21:20 pm от marsi »

*
« Отговор #802 -: Декември 01, 2015, 17:02:00 pm »
Марси, благодаря че се включи. Аз мисля, че котешката тоалетна и бебето е много важен момент. Моите притеснения са, че по лапите остава от тоалетната (пясък, пръст, камъчета, глина и т.н), а мойто коте, може би защото е още бебе и се заиграва много в тоалетната. Подскача, ляга вътре, дебне... И не ми харесва с лапи и козина да разнася частици от толетната ИЗ къщи.

Според мен аз направих грешка, че прекалено пълнех тоалетната в началото и тя вече харесва дълбоко да е. Откакто сложих вестника, не беше пишкала и вчера сложих пясък, та да се изпишка. Номер 2 не го е правила от петък :/ вчера след изпишкването веднага махнах пясъка и сложих пак вестник и днес съм на път да напълня пак догоре с пясък та дано свърши и голямата работа.

Не знам колко дни е безопасно да чакам за голямата нужда?!

Или да се откажа и да мина обратно към пясъците. Така ме е яд че по рано не разучих въпроса с тоалетната.

Може би трябва да ковнем една тема Забременяване и безопасно гледане на домашни любимци, та на когото се случи да взима Любимец по време на опитите да знае веднага как да приучи любимеца на тоалетна...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #803 -: Декември 01, 2015, 17:22:56 pm »
Evelinapa, отново ти благодаря за бързия отговор. Така и ще направя още утре! Сега се чудя в коя лаборатория, защото в тази, която се изследвах днес, си говореха, че няма да приемат повече изследвания за хламидия, защото нямат реактив.
Просто исках да чуя допълнителни мнения, защото ме е страх, като ударена с мокър парцал съм.
Спокойна вечер на всички!
« Отговор #804 -: Декември 01, 2015, 17:29:57 pm »
Ауууу, ама те с последния реактив ли са те тествали? Тц тц тц...
Повтори го, задължително.  :wink:
*
« Отговор #805 -: Декември 01, 2015, 17:30:25 pm »
Блу,

Вече съм била при 6 различни АГ специалиста, с които съм обсъдила въпроса, 3 от тях в репродуктивни клиники. Още един няма как да 'натежи' в някоя посока. Както казах, тези, които  оперират казват, че трябва да се оперира. Тези, които не - казват "никой не може да ви потвърди дали това пречи или не", "едва ли това е пречката" и тн. В репродуктивните клиники казват - задължително операция. Очевидно, щом искам да продължа напред с процедура, няма как да го избегна.

Принципното становище на репродуктивните специалисти е, ако ще се прави процедура, предварително да се отстранят дори и минимални пречки, които биха компрометирали процедурата, която всички знаем какво означава като натоварване на организма с лекарства, отделно психически и финансово ....  Влага се много, очакването е голямо и не си струва заради нещо отстранимо, да се рискува. Отделно, че може това, макар и малко образувание, да се активира от стимулацията. Разбира се, може и да не реагира, но никой не може да гарантира.
Другото, което ми се иска да допълня от позицията на човек правил три хистероскопии за година и половина (последната само диагностична), че това е доста щадяща процедура и извършена от добъл опериращ на практика не носи рискове.
Дава възможността за прецизен оглед на маточната кухина, оптиката на апарата е свързана с камера, чрез която на екрана увеличено многократно, се вижда всичко в детайли и се обработва конкретното място, за разлика примерно от кюретажа, при който "на сляпо" се почиства доста по-голяма площ ... несравнимо е.

Mirracles, не че те агитирам за процедурата, ти ще си прецениш, но тъй като преди време и пред мен е стоял същият въпрос и по същия начин съм се двоумила и търсила мнение от хора минали по тоя път, реших да споделя.
В моя случай се оказа, че има много по-голям проблем от тава, което се виждаше на ехографа (малък полип), та после съжалявах, че по-рано не съм направила хистероскопията.

« Отговор #806 -: Декември 01, 2015, 17:42:40 pm »

Принципното становище на репродуктивните специалисти е, ако ще се прави процедура, предварително да се отстранят дори и минимални пречки, които биха компрометирали процедурата, която всички знаем какво означава като натоварване на организма с лекарства, отделно психически и финансово ....  Влага се много, очакването е голямо и не си струва заради нещо отстранимо, да се рискува. Отделно, че може това, макар и малко образувание, да се активира от стимулацията. Разбира се, може и да не реагира, но никой не може да гарантира.
Другото, което ми се иска да допълня от позицията на човек правил три хистероскопии за година и половина (последната само диагностична), че това е доста щадяща процедура и извършена от добъл опериращ на практика не носи рискове.
Дава възможността за прецизен оглед на маточната кухина, оптиката на апарата е свързана с камера, чрез която на екрана увеличено многократно, се вижда всичко в детайли и се обработва конкретното място, за разлика примерно от кюретажа, при който "на сляпо" се почиства доста по-голяма площ ... несравнимо е.

Mirracles, не че те агитирам за процедурата, ти ще си прецениш, но тъй като преди време и пред мен е стоял същият въпрос и по същия начин съм се двоумила и търсила мнение от хора минали по тоя път, реших да споделя.
В моя случай се оказа, че има много по-голям проблем от тава, което се виждаше на ехографа (малък полип), та после съжалявах, че по-рано не съм направила хистероскопията.

osi_9 osi_9 osi_9

Умното си е умно - знае как да го каже ;)
*
« Отговор #807 -: Декември 01, 2015, 17:49:57 pm »
Маки, тя е малко коте и явно освен другото, се и заиграва с пясъка :).
Според мен пробвай да сложиш някакво количество пясък (по възможност по-малко) колкото да се изходи, а след това веднага го махни, за да не свързва тоалетната с игра. Пък дано постепенно разбере каква е функцията на легенчето, дори и без пясъка.

*
« Отговор #808 -: Декември 01, 2015, 18:33:46 pm »
makiyaki, ти сигурна ли си, че котката ти няма някакъв здравословен проблем в момента? Питам те, защото още преди опитите да махаш пясъка в тоалетната й - беше писала, че е разредила изхожданията, след смяна на храната (ако не греша). Ще го кажа така - това е животинка, ако й се пишка, или ака - няма как да се стиска "на инат" един вид, че не й харесвала тоалетната й така, или онака. По-вероятно е да си свърши тези неща на нерегламентирано място "в знак на протест", но да стиска с дни - тцъ. На колко месеца е тя и колко изхождания по малка и голяма нужда има в момента на денонощие?

Иначе - да, преди да се вземе животно, което ще бъде гледано у дома - трябва да се помисли по въпроса с тоалетната и още от началото да се приучи към най-нецапащия вид такава. Дори и да няма деца в къщата...еми на мен не би ми било приятно в леглото ми да се търкалят зрънца/камъчета от тоалетната на котката, които са й се закачили по лапите.  :? Като не сме деца - да не сме нещо наплюти, че ние да се въргаляме в остатъци от котешката тоалетна?  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #809 -: Декември 01, 2015, 18:40:02 pm »

Евелина, Марси,

Благодаря за отговорите. Ще си я направя, както съм планувала. Много мислих и все пак, аргументите на док са точно такива - да се премахнат всички лискови фактори, за да се увеличи шанса за успех. Надявам се това да е последното премеждие по пътя и след това да се случи нашето чудо!

Хубава вечер на всички!

« Отговор #810 -: Декември 01, 2015, 18:47:46 pm »
Извинявам се за притеснението, но май съм си объркала резултата (поне се надявам). Проверявах резултатите през телефона и видях, че са 1.8 с референтни <1.32. Но сега ги проверих на лаптопа и са 1:8 с референтни 1:32. Тези резултати са отрицателни, нали?
П.П. Извинявам се на Evelinapa за недоразумението.
*
« Отговор #811 -: Декември 01, 2015, 19:05:37 pm »
Здравейте! Гинеколожката ми пусна изследване за хламидия IgG. Резултатът е 1.8 при реф. ст. под 1.32. Моля ви, дайте мнение. От всичко прочетено този резултат го разбирам така - имало е. Но дали и сега?
Чудя се и с гинеколог ли да говоря или да записвам час за репр. специалист...
Толкова гадно ми стана... Така си поплаках. Не го очаквах това.
Цветенце, защо само този титър сте изследвали?
Бих те посъветвала да пуснеш и трите титъра, за да се види дали няма настояща инфекция.

Jbrul, разнищих и американското осиновяване.
Ох, ама оспамихме темата на бременните :) но в крайна сметка избистрихме материята :)
Маки, според мен не е оспамване. На мен ми е интересно. В крайна сметка как ще се появи бебето няма толкова голямо значение.
Пък и с това обръщение "темата на бременните" , няма кой да се разсърди  :P  :D

« Отговор #812 -: Декември 01, 2015, 19:08:48 pm »
Rosss, гинекологът ми каза това да изследвам. Този резултат не е ли отрицателен? Ако той е отрицателен- 1: 8 при реф. ст-т 1 : 32, другите няма ли и те да са отрицателни
« Последна редакция: Декември 01, 2015, 19:10:21 pm от cvetence87 »
*
« Отговор #813 -: Декември 01, 2015, 19:38:03 pm »
Rosss, гинекологът ми каза това да изследвам. Този резултат не е ли отрицателен? Ако той е отрицателен- 1: 8 при реф. ст-т 1 : 32, другите няма ли и те да са отрицателни
Извинявай, не съм видяла, този пост. Ами, да, отрицателен е.   :)
Не съм сигурна в този случай, дали би имало разлика при другите титри. Предполагам, че би трябвало да са отрицателни.

« Отговор #814 -: Декември 01, 2015, 19:42:58 pm »
Благодаря ти! Успокои ме, че е отрицателен! Толкова се бях шашнала! Що рев изревах! :)
« Отговор #815 -: Декември 01, 2015, 20:01:36 pm »
Здравейте,реших да попитам и тук  :oops:
Утре ще си пискам изследване за TSH,FT4,MAT<TAT-въпросът ми е трябва ли да си пия хапчето както всяка сутрин или да го изпия след като дам кръв,невежа съм защото ми е за първи път и сега дойде време след 45 дни да проверим дали ми действа дозата.
Благодаря на всички които ще ми дадат съвет.
« Отговор #816 -: Декември 01, 2015, 20:43:18 pm »
Добър вечер  :drunk: слагам масата. Тази вечер вече съм по-добре и хремата лека полека я изпращам. :-)  :cul2:
timi-nova, мисля, че трябва да си пиеш хапчето и след това да се изследваш. Нека и другите момичета да си кажат мнението :-).

Аз сега се чудя защо ще пия еутирокса 25 четири месеца и чак след това съм на контролен....?
Повечето виждам, че след 45 дни правят контролен... :-(

Иначе и този месец го изпуснахме :-( точно в важните дни бях с висока температура иииии , ако бях бъркала кекс щеше да стане на негърче сигурно ;-) . А сега и ММ мъж се разболяяяя хвана го и кръста и е на лекарства и като ги спре ще се пазим две седмици  osi_12
« Отговор #817 -: Декември 01, 2015, 20:50:18 pm »
timi-nova, изпий си хапчето както всяка сутрин. Цигу ти го е обяснила прекрасно в 40+
« Отговор #818 -: Декември 01, 2015, 22:19:40 pm »
Благодаря ви,сега ще видя и в 40+
« Отговор #819 -: Декември 01, 2015, 22:24:04 pm »
оооо боже толкова съм шашардисана,да Цигу ми е отговорила.
Хубава вечер