! Момичета, напомням че има функция
Информирай модератор (някой може и да не е забелязал, намира се във всеки пост след публикувания текст долу вдясно). Моля, използвайте я, ако има нещо в конкретната публикация, което ви смущава или е в разрез с правилата на форума. Другият вариант е с лично съобщение до модератор.
Маки, пропуснала съм да се включа в разговора за котешката тоалетна преди няколко дни
.
Предвид че всички тук правим опити за детенце, смятам че котешката тоалетна не е маловажна тема
, та да си кажа и аз мнението
. Никога не съм ползвала пясък (бентонит, силикон), нашите котки ходят в празен леген, научих ги с накъсан вестник (както и Джбрул е описала), става много бързо и лесно. В началото ровят в късчетата вестник, но тъй като се приучават да влизат в легена, след махане на вестника навикът си остава. След това само драскат по легена уж зариват, но няма разпиляно наоколо, няма остатъчна миризма от бентонита .....
Категорично у нас не мирише на котки, това и много приятели са го казвали, идвайки в къщи. Ако се случи да ни няма цял ден, оставям повече легенчета. Но могат и повече от веднъж да ходят в един леген, първо че е под лек наклон, второ те влизат така, че да не се мокрят, просто не им е приятно да стъпват в мокрото и са много внимателни
.
Дори и по-голяма котка може да се научи, убедих майка ми да пробва, просто махна бентонита, оставяйки като начало малко количество, след това почти символично, сред това вече празен леген и така
Желая на всички спокойна и приятна вечер!