0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #740 -: Ноември 27, 2015, 23:03:51 pm »
Благодаря ви все пак,след 2 дни ще повторя с първата сутрешна урина ,а ако не дойде до понеделник,ще пусна кръвен ..Страх ме е,омръзна ми от разочарования...........  :( :( :(
*
« Отговор #741 -: Ноември 27, 2015, 23:27:39 pm »
rosss ще плачеш ама само от щастие  :) аз съм против кърпичките,сълзите от радост не трябва да се крият  :lol:
:bighug:
Тогава, предлагам забрана на кърпичките за всички тук  :P
Дано всичките ни сълзи са от щастие :)

*
« Отговор #742 -: Ноември 28, 2015, 03:34:24 am »
Blue, много е скъпо (над $50 хиляди, толкова е и сурогатството, но част от него ще е покрито от здравната застраховка, а осиновяването е само за богаташи).

За това дали детето ще е от България, мисля че едно от условията на осиновяването е на осиновителите да се предлагат само деца от техния етност (поне така беше в Англия) и на нас щяха да ни предлагат само деца от (полу) български произход. Да ама колко българи в Англия и Америка си изоставят децата, че да ги осиновя аз?! Затова и в Амглия нищо не стана с осиновяването...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #743 -: Ноември 28, 2015, 08:30:26 am »
snowflake Упсех! Дано имате страхотен подарък за Коледа! Пиши какъв е резултата!

маки Няма ли да Ви е най-лесно да задействате процедура за осиновяване тук в България? Вече сте в Англия и пътуването ще Ви е доста по-улеснено..

« Отговор #744 -: Ноември 28, 2015, 10:10:46 am »
Момичета, здравейте.
Снощи ММ беше много ядосан и го болеше главата. Измерих му кръвното - беше 190/120.
Той по принцип винаги е с високо кръвно към 160 на нещо си. Но, не се е лекувал, никога не си е обръщал внимание, защото "от ученик бил така и се чувствал добре".
Не бях се замисляла по въпроса, защото док. каза, че е изключено в него да е вината за нашите проблеми със забременяването. Но, сега ме зачовърка.
Може ли това да е някакъв проблем? И дали да не му взема някакви билкови таблетки, защото той на кардиолог не иска да иде...?
*
« Отговор #745 -: Ноември 28, 2015, 11:28:05 am »
Към синптомите на високо кръвно де привиква с времето, което е много опасно защото хората които ги игнорират живеят с нагласата, че се чувстват добре и нищо им няма, а това е много опасно. Натоварването на сърцето е много високо, особенно ако мъжа ти живее с кръвно 120/160 и се самозалъгва, че нищо му няма.
Незнам това дали влияе на опитите ви за бебе, но със сигурност мъжа ти трябва да посети кардиолог за личното му здраве!

*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #746 -: Ноември 28, 2015, 11:49:14 am »
evelinapa, ще си позволя да се включа по твоят въпрос, защото съм хипертоничка и говоря от личен опит. Преди 3-4 години, когато открих моя проблем с кръвното, аз вече бях свикнала със стойности 170/110 и се чувствах добре. Ставаше ми зле само когато се повиши над тези стойности. Най-неприятното в цялата ситуация е, че не знаеш кога и с колко ще се повиши кръвното и дали ще успееш да го овладееш своевременно. При мен се повишаваше още докато спя и се събуждах повръщайки. Обясни на съпруга си, че ситуацията е сериозна и не е за пренебрегване. Опитай се да го убедиш да посети кардиолог в най-скоро време. Не знам дали при мен високото кръвно е дало отражение върху опитите ни за естествено забременяване, но е факт, че на предпоследната пункция се оказа, че кръвното и хапчетата, които приемах за да го държа в норма, са влошили качеството на яйцеклетката и тя не се оплоди. Подходящо лечение ще успее да държи кръвното налягане в норма и това осезателно ще подобри качеството му на живот.
« Отговор #747 -: Ноември 28, 2015, 12:06:51 pm »
Благодаря, момичета, ще се опитам да се сборя с него.
Работата е там, че не ми се ще да взема химии, заради опитите.
Ще се огледам за някакви по - естествени начини за поддържане на кръвното, стига да нямо по - сериозен проблем, де.
Офффф, аман от простотии...  :?
*
« Отговор #748 -: Ноември 28, 2015, 13:04:42 pm »
Маки, има начин да осиновите по националната процедура в България. Наши приятели, които живеят в Германия, са го правили. Ако имаш интерес пиши ми на лични да не спамим темата.
*
« Отговор #749 -: Ноември 28, 2015, 14:45:30 pm »
Додич, знам, но трябваше май да се показват доходи или месторабота (дори и фиктивни) но от БГ. Не е като да пътуваш само за интервютата и делата, ами трябва да "изхитриш" системата, че работиш и живееш в БГ. На мен с първия съпруг ми беше невъзможно, защото трябваше да работя в Англия, за да погасяваме всички дългове по инвитро/ИКСИ процедурите.

Сега сме в САЩ, но съм по-свободна и ще взема пак да разуча как стоят нещата с осиновяванията, защото и това е вариянт за нашия проблем...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #750 -: Ноември 29, 2015, 04:53:05 am »
Привет от мен :) и аз отдавна не съм писала тук, защото няма нищо интересно покрай мен, ако изключим ужасния грип, който ме лепна и няма отърване от него и нетърпимите болки в стомаха (май жлъчката ще излезе).
Момичета, здравейте.
Снощи ММ беше много ядосан и го болеше главата. Измерих му кръвното - беше 190/120.
Той по принцип винаги е с високо кръвно към 160 на нещо си. Но, не се е лекувал, никога не си е обръщал внимание, защото "от ученик бил така и се чувствал добре".
Не бях се замисляла по въпроса, защото док. каза, че е изключено в него да е вината за нашите проблеми със забременяването. Но, сега ме зачовърка.
Може ли това да е някакъв проблем? И дали да не му взема някакви билкови таблетки, защото той на кардиолог не иска да иде...?
Ева, мм преди години при една много продължителна кашлица (след рентгенова снимка) му откриха исхимична болест на сърцето. Най-просто казано, сърдечния мускул е по-голям от нормалното! Излишно е да споменавам колко много се разтревожих тогава, но все пак заключих, че няма как сърцето да не му е уголемено, след като аз се намирам в него :)
Сега сериозно! Започна се едно ежедневно мерене на кръвно и се оказа, че той постоянно поддържа 130/90, което според мен и според повечето лекари е съвсем нормално за мъж-да, ама не! Изписаха му лекарства за високо кръвно-Диронорм. Пи ги около 2 години, като най-редовно, когато свършеха таблетките забравяхме да минем през личния да ги изпише (не, че струват много де). И така един ден установихме, че той не е взимал лекарства повече от 2 месеца. Започна да мери кръвно всеки ден (под мой контрол) и стана ясно, че кръвното му е бетон-120/80 (без лекарства)! Тогава пак по мои заръки посети друг кардиолог, който му направи всички възможни изследвания и се оказа, че той няма никакво увреждане на сърцето (хамава работа)! В момента не приема никакви медикаменти. Следи си кръвното сравнително редовно. Ако получи моментно неразположение пие ...забравих как се казват хапчетата.
Иииии сега по същество! Това с кръвното хич не е шега работа! Взимайте мерки и то веднага! При толкова високо кръвно налягане е абсурдно да разчиташ само на билки и хранителни добавки, макар да знам от личен опит, че чесъна и ракията понижават (успешно) кръвното.
Има лекарства, които го нормализира без да пречат на качеството на плувците, само споделете с лекуващия лекар за опитите си! Надявам се да намериш начин да го вразумиш тм и нещата да се случат по най-добрия и лесен начин! Знам колко са вироглави мъжете в това отношение, за това ти пожелавам успех!
*
« Отговор #751 -: Ноември 29, 2015, 13:18:43 pm »
Здравейте и от мен :)

Ние тези почивни дни планувахме палатка на един остров, къде какво съм разбрала не знам, пък и аз малко се отказах към края, защото трябваше и Порша да идва, но Златето каза, че ще ни изпокъса палатката...

Та ММ до последно мислеше, че палатката ще е добра идея, въпреки че до острова се стига само с лодка или каяк (ние вече имаме само 1, щото другите два ни ги откраднаха). И не знам как ние с багажа, храната и Порша щяхме да гребем с лодка до остров, на който да си на палим огън в този студ и да къмпингуваме (с някакви приятели на ММ). Добре че заваля в събота като изведро и ММ се вразуми и реши, че в този дъжд да гребем до острова не е добра идея...

Ама, сега да не си помислите, че си останахме вкъщи на топло... Веднага наехме едно бунгало, което е дървено, издиша и се използва само през лятото. То пак е на остров и е на един колега на ММ и през лятото ходим в двора на бунгалото на палатка, а бунгалото се дава под наем, но ние за да не плащаме ходим в двора само, когато този колега си е взел отпуск и ползва бунгалото. Та сега за сефте сме вътре, а не в двора. Излишно е да ви казвам, че при -2 градуса в бунгало без отопление е все едно да си на двора. Имаме една духалка и една отоплителна чиния и стоим вътре с шапки, ръкавици и палта. Донесохме си двд-то с първия сезон на бягство от затвора, но се оказа, че телевизор в бунгалото няма :/

Порша беше много уплашена като дойдохме, изобщо на двора не ще. Като я извадим на верандата и почва да се тресе от ужас, трепери и като я пуснем на земята веднага отива пред вратата на бунгалото и драще и иска да влиза вътре. Много е смешна :) вътре веднага се навря под дивана, намери някаква забравена кучешка играчка и започна да я напада. Много й хареса. Днес след закуска ще пътуваме обратно и после ще ви покажа снимки :)

« Отговор #752 -: Ноември 29, 2015, 13:26:21 pm »
Маки, почти като сървайвър  :lol:
Страхотни се авантюристи  :lol:

Аз днес се "оциклих" (Блу да ме прощава  :lol:). Така че нов месец, нов късмет  :crossfingers: yahoo_17
*
« Отговор #753 -: Ноември 29, 2015, 14:57:19 pm »
Евелина, и моят мъж по принцип е с високо кръвно (наследствено от майка му, как пък наследи всичките й болести, а не взе здравето на баща си, който на 81 г. само дето има очила и слухово апаратче). И да, може и да се чувства добре, но хапчетата се дават като превенция. Защото от високото кръвно до инфаркта е една малка крачка. 120/80 е нормално кръвно за мъж, но 160 горна граница е много. Непременно съпругът ти трябва да се обърне към специалист. И да, взимат се хапчета доживот. Но по-добре 80 г. с хапчета отколкото примерно 50 без. Поговори сериозно с него и най-добре отидете заедно на лекар! Инфарктът и инсултът са най-големият бич за българския мъж и го застигат често между 50 и 60 г. Бащата на една приятелка беше много спортна натура, не помня да е бил изобщо, не пушеше. Отиде си на 55 г. от сърце. Патологът казал на приятелката ми, че сърцето било уголемено и бил учуден, защото това се контролира медикаментозно. Превенцията е нещо, което много куца в България. Всяка година, а за хронично болните и по-често, трябва да се правят кръвни изследвания, кардиограма и т.н.
Та за мъжа ми. От 7-8 г. взима хапчета за кръвно, през това време смени двама кардиолози (преместихме се в друга държава) и двамата са на същото мнение. Изпробва различни хапчета, изписани от лекарите, разбира се, докато улучат тези, които му понасят най-добре.
Спирам по темата.

Маки, за международното осиновяване на дете от България само знам, че детето трябва да има първо три отказа в страната. Познавах американци, които осиновиха ромче. Очевидно не бяха от един и същи етнос с детето. Не мисля, че бяха богаташи, имаха собствени деца, но искаха още едно. Но това беше преди около 20 г. Вероятно нещата са се променили. Успех на всички фронтове! :-)
Не си ли починахте добре без тв?
Приятна неделя на всички и чакаме скоро следващия положителен тест.
« Последна редакция: Ноември 29, 2015, 15:02:31 pm от blue_sky »

« Отговор #754 -: Ноември 29, 2015, 17:59:41 pm »
Здравейте! Не пиша често, но пък затова често Ви чета! :)
Предполагам, че не си спомняте, но писах преди време за съвет за резултати от хормони. Пролактинът ми е на границата и гинекологът ми даде направление за ендокринолог (часът е чак за 10.12). Проследихме овулация - имаше (малко се успокоих :) ) Във  вторник искам да изследвам прогестерон (на 24. 11 ми беше овулацията). Та въпросът ми е:
Задължително ли е да го изследвам сутринта или мога около 11-12 ч. пак на гладно? Питам това, защото от 8 часа съм на работа, а лабораториите работят от 07:30 ч. и няма да успея.
П.П. Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук.
Хубава неделна вечер! :)
*
« Отговор #755 -: Ноември 29, 2015, 18:36:16 pm »
здравей cvetence, не съм чувала за изискване прогестерона да се изследва на гладно или в определено време от деня.Доколкото знам единственото условие е да се изследва на 7ми ден след О.
Аз пък от утре започвам да си броя дните в закъснение  :) стискайте палци,ако ми се задържи БТ висока за 2-3 дни ще ходя на тест.Толкова се надявам ... дано стимулацията да е избутала някоя хубава Я този месец

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #756 -: Ноември 29, 2015, 20:12:05 pm »
lillibel айде успех, стискам палци да видиш двете чертички :)
makiyaki браво на вас, дано сте си прекарали добре и без тв :)

*
« Отговор #757 -: Ноември 30, 2015, 00:24:35 am »
Лили, стискам палци!

Ние се завърнахме премръзнали и уморени, но много щастливи от приключението :)

От утре подновяваме опитите за бебеправене. Зскъснението ми се пада на 25 декември Коледа!!!

« Отговор #758 -: Ноември 30, 2015, 07:04:42 am »
Лили, стиснати палци и от мееен  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #759 -: Ноември 30, 2015, 08:22:08 am »
Лили стискам ти палци  osi_19 osi_9 osi_9 osi_9 osi_9