0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #720 -: Ноември 27, 2015, 12:14:55 pm »
И аз съм 4G/5G мутация, но по време на бременността не бях пила нищо, дори и аспирин, но ти задължително питай лекаря си и нека той ти каже. Успех!
« Отговор #721 -: Ноември 27, 2015, 12:16:33 pm »
Евелина,

Аз имам и двете мутации (повишения риск от тромбози + непълноценно усвояване на фолиевата). Док в репродуктовната клиника ми изписа Фемибион 1 (витаминен комплекс с мета фолиева к.) и всяка вечер по 1 аспирин протект. Каза да си ги пия и да не се тревожа по темата.
« Отговор #722 -: Ноември 27, 2015, 12:34:51 pm »
Мира, това с йода, не знам дали е много подходящо. Който няма проблеми (да чукам на дърво) със щитовидната, по - добре да не ги разбутва.
На мен много ми хареса тази мета фолиева с Б витамините.
Вярно, че най -добре с док. да се коментира, ама аз не мога да му звъня за всеки въпрос, който ми щукне. За това ви използвам вас.  :bighug:
*
« Отговор #723 -: Ноември 27, 2015, 12:56:13 pm »
Мира, според мен ти трябва голяма доза фолиева, момичетата с увредено усвояване често приемат по 3000-5000МЕТА фолиева на ден. Ако приемаш по-малко, просто си купи само фолиева и добавяй към комбинирания витамин.

Лили, аборт от тромбофилии на мен ми казаха, че е възможно по всяко време на бременността, но тъй като преди 12 седмица се счита за "нормално", тези ранни загуби влизат в статистиката на ранните загуби. В бременната тема имаше едно момиче, беше загубила близнак в 13 седмица и след назначена терапия, скоро роди оцелелия близнак.

На мен щатския гинеколог ми каза да пия аспирин протект непрекъснато, защото можело още в най-ранен етап тромб да спре кръвоснабдяването ембрион-плацента.

Додич, и аз имам 2 загуби след установена сърдечна дейност в края на първия триместър и въпросът ми е, назначиха ли ти някакво лечение на НК клетките и как се справихте с проблема на повтарящите се загуби?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #724 -: Ноември 27, 2015, 14:31:43 pm »
Додич, и аз имам 2 загуби след установена сърдечна дейност в края на първия триместър и въпросът ми е, назначиха ли ти някакво лечение на НК клетките и как се справихте с проблема на повтарящите се загуби?
Маки, не се справихме. Детето ми е осиновено.  :wink:
Тромбофилията и НК клетките ги установихме след втория аборт. С аспирин протект и антиоксиданти НК клетките влязоха в границите. Изследванията тогава ги правих в имунологичната лаборатория на Александровска болница и още тогава лекарката там ми обясни, че с антикоагуланти се постига сваляне на нивата.
Третата бременност беше случайна - не правихме целенасочени опити, не ходих по фоликулометрии, не следях овулация и т.н. (защото имам и СПКЯ за разкош), общо взето мога да преразкажа историята на Jbrul. :) Веднага след теста започнах аспирин протект, тогава посещавах и доц. Карагьозова, която уж е светило по проблема. Не стигнахме и до сърдечна дейност.
После осиновихме и миналата година опитахме отново за биологично дете. Направих нова имунология - НК клетките се бяха върнали на старите по-високи нива (между 17 и 18, не помня мерната единица). Консултирах се с доц. Русев от Малинов и той препоръча вливания на имуновенин/интралипид. Коментирахме и с лекарката от репродуктивната клиника резултатите и всички мнения на имунолози, с които съм обсъждала проблема, както и на база нейния опит, реших да не правя вливания. Този път всичко беше под наблюдение от ден 1 на цикъла. След доказано спукан фоликул започнах клексан+аспирин протект. И пак финиширах предсрочно. С този четвърти опит преключих със забременяването, сега чакаме за второ осиновяване. :)

« Последна редакция: Ноември 27, 2015, 14:36:31 pm от Dodich »
« Отговор #725 -: Ноември 27, 2015, 15:25:41 pm »
Здравейте мили дами.Бихте ли ме приели при вас.Следя ви от преди,но реших да се регистрирам и тук,пиша и с момичетата от бг-мама.Опитвам с мъжа ми за бебе от 6 месеца,но за сега безуспешно,не съм правила изследвания,нито съм следяла овулации,гледаме да я караме на сляпо,но мисля от другия месец да опитам с тестове за овулация,ако този не се е получило.Закъснява ми менструацията с 2 дни,тази сутрин направих тест Престо с първата сутрешна урина и излезе това http://prikachi.com/images/898/8485898m.jpg  :bighug:
*
« Отговор #726 -: Ноември 27, 2015, 16:03:19 pm »
 snowflake аз го виждам отрицателен, нека и другите да погледнат, но ми се вижда по сигурно да направиш кръвен бета ЧХГ щом имаш и закъснение  :lol:
« Отговор #727 -: Ноември 27, 2015, 16:09:14 pm »
Да и на мен ми се струва отрицателен. Добре дошла, обаче ;)
*
« Отговор #728 -: Ноември 27, 2015, 16:11:41 pm »
Добре де, тези НК щом са толкова фатални защо съм чела, че в много чуждестранни клиники не ги признават?
snowflake и за мен този тест е напълно отрицателен, никаква втора черта не виждам хем доста се дзверих  :? Кръвния тест ще ти даде по-категоричен отговор има ли бременност или не. Все пак за закъснение може да има доста други причини освен бременност.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #729 -: Ноември 27, 2015, 16:18:21 pm »
Лили... аз на всяко гърне мерудия, ама ти изследвала ли си тези НК клетки?
Ако не си, изследвай ги, нали се чудеше каква може да бъде причината за неимплантация...
Обаче аз се чудя нещо друго относно тях.
Аз правих кръвно изследване. А, четох, че може да се вземе биопсия (май така се казваше) - проба от маточната лигавица и да се изследва тя.
И в двата ли случая може да се приеме за причина за неуспех?
*
« Отговор #730 -: Ноември 27, 2015, 16:38:14 pm »
Lili, аз не казвам, че са фатални. Мненията са много разнопосочни - от непременно вливане на съответните препарати до абсолютно нищо, като и за двете има доволно примери за успех. Това е една от причините да взема решение да не вливам нищо. Специално в моя случай е възможно да има и други фактори, които не сме изследвали. Дори имам вътрешното убеждение, че последния ми неуспех е бил малшанс - кофти яйцеклетка например (все пак ми се случи на 38 г.) и въобще не е свързан с тромбофилията и НК клетките.
По тези тема виж и в раздела за Генетични и Имунологични причини за стерилитет във форума.
*
« Отговор #731 -: Ноември 27, 2015, 17:31:54 pm »
Додич, да ви е живо и здраво детенцето и скоро да се случи и второто осиновяване. Ние също още пробваме въпреки загубите, но и двете бременности се случиха тогава, когато най-много се пазехме и НЕ пробвахме. Вие как успявате да се опазите? И има ли вариант просто да не се пазите докато някой ден се задържи бебчо? За такъв вариант бях чела в генетичния подфорум и засега ние на това сме се спрели. Да Пробваме докато се задържи.

Преди години в първия ми брак опитахме да осиновим, но малко след интервюто със социалната, промениха закона за осиновяването и ние трябваше да влезем в регистрите за международно осиновяване и се отказахме. Сега си мисля (понеже сме в чужбина), че ще обмисляме и варианта със сурогатната майка (някой да го носи вместо мен)...

Лили, НЕ ги отричат имунологичните, просто НЕ ги разбират. Няма имунолог, който да се е сблъсквал с тях и да ги отрича. Отричат ги тези, които не са, а и НЕ искат да чуват или занимават с тях...

Лечението и подходът към тях също са спорни. Най доброто обяснение е че те са "опасни" в комбинация с други фактори и сами по себе си не биха оказали влияние... Примерно НК + алергии или нк + Хашимото или НК + каквото още друго има, което да се влияе от иммунтата система (а да, тромбофилии и автоимунни)... При мен казаха, че е комбинацията от НК и придобита имунна недостатъчност ...

Додич и аз мисля, че щом толкоз рано се е случило последния път вероятно е било кухо или некачествено яйце... Освен вливки, говорили ли сте за стероиди? Те пак са вредни, но уж не чак толкоз опасни като вливките? Извинявам се ако с въпросите си ровя в минала тема и болка ..
« Последна редакция: Ноември 27, 2015, 17:35:33 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #732 -: Ноември 27, 2015, 18:31:44 pm »
Maki, благодаря ти за пожеланията.  :wink:
Не искам да забременявам повече. Като започнах прегледи и изследвания преди четвъртата бременност ми откриха полип в матката, правих 2 хистероскопии. Хистологията беше съмнителна - атипични клетки. Лекарите ми казаха, че една от причините е некачествено извършени кюретажи, което със сигурност се беше случило при втория аборт. Въпреки това решихме да опитаме четвърти  път и каквото сабя покаже. Е, не стана.
А пазенето е стандартно - презервативи, прекъснат акт, когато я имам овулацията си я усещам, та избягваме съответните дни и така. Ако случайно забременея разбира се ще положа всички усилия.

Момичета, няма да ви спамя повече хубавата тема.
Успех на всички и бързо да отивате в другата прекрасна тема!  :bighug:

*
« Отговор #733 -: Ноември 27, 2015, 18:32:39 pm »
Момичета, обзе ме ужасссссс .... ще се превърнем в доктори, докато се случи нашето чудо
  osi_12
Аз реших: заравям си главата в пясъка, като щраус и каквото каже док, това да е!
После само се надявам, да не дойда да ви плача на рамото, ама вие сте толкова добрички, че сигурно ще ми дадате кърпичка  :bighug:

*
« Отговор #734 -: Ноември 27, 2015, 20:36:05 pm »
rosss ще плачеш ама само от щастие  :) аз съм против кърпичките,сълзите от радост не трябва да се крият  :lol:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #735 -: Ноември 27, 2015, 22:16:14 pm »
Благодаря за посрещането ,аз взех и един Клър,не е със сутрешна урина http://prikachi.com/images/514/8486514H.jpg ..Момичетата в другия форум,казаха че я виждат .Не знам какво да мисля,ще взема да пусна едно Бета ЧХГ  :wink:
*
« Отговор #736 -: Ноември 27, 2015, 22:23:02 pm »
Снежинке, съжалявам, но и аз не виждам нищо на нито един от двата теста. Наистина най-добре пусни ЧХГ.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #737 -: Ноември 27, 2015, 22:42:38 pm »
Благодаря за посрещането ,аз взех и един Клър,не е със сутрешна урина http://prikachi.com/images/514/8486514H.jpg ..Момичетата в другия форум,казаха че я виждат .Не знам какво да мисля,ще взема да пусна едно Бета ЧХГ  :wink:

Виж, първият тест който направих, беше на около 5 дни закъснение, при това в късния следобед, при това бях пила поне 4 бири.  :lol: Бях на почивка, празнувахме годишнина от сватбата, бях се отказала вече, че ще стане спонтанно та...през ум не ми минаваше. Тест направих, защото никога не ми закъснява и се зачудих. Такава наситена втора черта имаше, че да вади очи. Направих още 4 след това, от различни марки, същият този следобед и вечерта - и изглеждаха точно като първия. Споделям ти го просто като илюстрация, че "като има - има". ;)

На този тест, който си снимала - категорично има само контролна черта. Може уринарен тест да не ти отчете, ако го правиш твърде рано - да. Ако все пак мислиш, че си бременна, но не ти се чака още няколко дни да видиш дали наистина си - пускай кръвен наистина. Нищо друго не може да отчете по-точно и оптимално рано.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #738 -: Ноември 27, 2015, 22:51:58 pm »
Маки, в Щатите не е ли сравнително лесно да се осинови или държите детето да е от България?

*
« Отговор #739 -: Ноември 27, 2015, 22:56:01 pm »
snowflake здравей и добре дошла! На първата снимка не съм сигурна, защото ми е счупен дисплея на телефона, но на втората снимка е категорично отрицателен :( както ти писаха момичетата или пусни ЧХГ или повтори отново след няколко дни! Успех!
« Последна редакция: Ноември 27, 2015, 22:57:59 pm от Krisi08 »