0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #660 -: Ноември 25, 2015, 13:25:13 pm »
Момичета, Джордж Клуни ще стане баща на 55 , Чарли Чаплин става на 72 г, а като пример в България мога да дам Волен Сидеров, който през септември стана татко на 59 г.
 Единственият недостатък е, че у нас продължителността на живота на мъжете е средно 65 г, но ви предлагам да не мислите за подобни черни статистики.
Освен това, нали знаете приказката "от стара коза яре", в повечето случаи децата от възрастни родители са изключително будни и интелигентни. И...понеже умря циганката , 'дето ме хвалеше , давам себе си като пример за дете на родители на и над 40 год. ;)
« Последна редакция: Ноември 25, 2015, 15:04:44 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #661 -: Ноември 25, 2015, 14:52:29 pm »
Момичета не знам дали сте обърнали внимание на коледната ни инициатива, но се включи и дарение от клиниката на д-р Владимиров и предоставят 5 спермограми с всички тестове, ето погледнете http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1327:2015&catid=179&Itemid=108 знам че сумата за това изследване не е малка и ако имате нужда кандидатствайте без да му мислите.

*
« Отговор #662 -: Ноември 25, 2015, 15:02:36 pm »
Лили, и ММ е на 50. При мъжете не е важно на колко са, защото предишният беше на 24 с азооспермия...

Проблемът наистина е продължителността на живота. Но пък преди няколко години един мой набор загина на 33 от удавяне... Та понякога и възрастта не играе роля.

Аз в никакъв случай не съм се успокоила и доста усилия съм положила и на процедури и изследвания съм се подложила за последните 13 години, но уви... Затова се надявам, че все пак ще стане. Иначе другата алтернатива е да се откажа, така ли? Щото то щом и с усилия не става, значи явно не било? Ами не...просто вярвам, че ще стане, когато му дойде времето. Иначе как да си обясня неуспешните инвитро, иксита и инсеминации. Нали усилия се положиха, защо не стана?

Та си викам, трябва явно много усилия и не се знае на кой опит ще стане. Все се надявам да е следващия месец, но пък важното е да стане, независимо на кой месец :)

Момичета, имам и един въпрос за мойта индийка. Аз и преди питах, но никой не се включи, затова пак ще питам  :D

Тя е с нередовна М, хипофункция на ЩЖ, последния път тсх й беше 2.0 и кърви по 20тина дена, ама къде кръв, къде зацапване, но по толкоз дълго продължава... Нито могат да правят опити, щото ту спре, ту тръгне, нито знае кога и е първият ден от цикъла. Сега на 20ден от кървенето прогестерона и беше 0.1. Лекарката казала нормално по време на цикъл да е нисък и не и дадоха прогестерон. Искат да и дават противозачатъчни.

Вашите мнения?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #663 -: Ноември 25, 2015, 15:20:30 pm »
Освен ТСХ другите хормони на щитовидната?Инсулинова?Ако направи няколко курса с противозачатъчни после ще може да пусне полови хормони на чист цикъл, трябва нещо да и таймира цикъла поне за един месец.Поне това са моите идеи, но не съм специалист.

« Отговор #664 -: Ноември 25, 2015, 15:30:25 pm »
Уоу, това е ужасно. Няма ли как да се контролира тази хипофункция? Или да се излекува?
*
« Отговор #665 -: Ноември 25, 2015, 15:46:28 pm »
Така е, прави сте, че мъжете и на 50 може да са бащи, но за момента ММ няма проблеми и поне от тази гледна точка притесненията и финансовите разходи са ни спестени. Аз едва успявам да се справя с моите проблеми, ако трябваше и с проблемите на ММ да се занимавам вече щеше да ми стане много. Това ми е притеснението. Все пак между инвитро и икси разликата е има няма хилядарка  :( Но няма да мисля негативно и да се настройвам от сега.
maki ТСХ 2.0 не е извън норми, даже си е перфектно за забременяване. Тази индийка сигурна ли си, че няма друг проблем? Как са й установили хипофункцията - би трябвало поне няколко пъти да е проследила ТСХ. Това с дългото кървене може да се дължи на много други неща, много по-сериозни от хипофункцията. И аз мисля като Magi - трябва да си регулира цикъла поне колкото да си пусне стартовите хормони и да се проследи има ли О или няма. Не знам обаче това дали няма да е много сложно там, доколкото помня какво си писала за медицинското обслужване в САЩ

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #666 -: Ноември 25, 2015, 15:52:29 pm »
Момичета не знам дали сте обърнали внимание на коледната ни инициатива, но се включи и дарение от клиниката на д-р Владимиров и предоставят 5 спермограми с всички тестове, ето погледнете http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1327:2015&catid=179&Itemid=108 знам че сумата за това изследване не е малка и ако имате нужда кандидатствайте без да му мислите.
супер, тази клиника напоследък има много добри инициативи. Последно гледах в офертомат имат намаление на спермограми, инвитро на ЕЦ, стимулирано инвитро, икси и т.н. Много се радвам на всяка възможна помощ защото наистина никак не е евтино

*
« Отговор #667 -: Ноември 25, 2015, 16:22:08 pm »
Маки, подкрепям мнението на Лили (за твоята приятелка индийката), това е добра стойност за ТСХ, възможно е да има друга причина за кървенето. Дано да има начин да се направи УЗ проследяване, за да се провери настъпва ли овулация (заедно с изследване на хормони от 3 ден на МЦ до овулация + ниво на прогестерона в ЛФ), дано да правят такова проследяване.
Действително има смисъл от противозачатъчните, за да се регулира цикълът и съответно в следващ цикъл да се изследват хормони в определените дни от МЦ. Поне да се започне отнякъде.

Но за кървенето може да има и други причини освен хормонални: полип, раничка на шийката .... правила ли е микробиология, цитонамазка?

*
« Отговор #668 -: Ноември 25, 2015, 17:51:06 pm »
Момичета, благодаря ви за мненията ви за мойта индийка. Тя е на хапове за хипофункция. Беше и около 3, но откакто взе хаповете и стана 2.

Според мен гинеколозите тук се занимават само с бременни жени. Препратиха я към репродуктивен специалист, но той пък хич не се вълнува от кървенето и ами само я притиска за ЦС. Тя категорично му отказала с думите, че след като се нормализират при нея хормоните и след като пробва 12 месеца, ще прави снимка чак тогава. Та той й казал, че той е по цветните снимки и по инвитро и в пратил обратно при гинеколожката, която я натиска за противозачатъчни.

Тя според докторите няма овулация и всички хормони са и в норма, с изключение на нулевия и прогестерон. На УЗИ се виждало 3 малки (2мм) възела, които не били проблемни. А моите са 4-5 ММ и си забременях, така че едва ли да е от това...

Ако е без овулация дали ще кърви по толкоз дълго?

А ако почне прогестерон да взима, той цял месец ли се гълта или се правят почивки? Тя се е снабдила сега с прогестерон от Индия но не знае как да го взима и изобщо да го взима ли. А американската гинеколожка и е казала, че те противозачатъчните са от прогестерон и най-добре противозачатъчни да взима...

Луда работа с тази индийка... Толкоз я мотат и нея...

Лили, права си, че тук лекарите са некачествени. Тя, за разлика от мен, има лекарка гинеколожка и ходи често при нея, заради кървенето, но за мен не е лекар този, който вече 6ти месец не знае как да ОВЛАДЕЕ този проблем. Всеки път ходя с нея на лекар и и казвам какво да каже и после я питам как е протекъл прегледа и общо взето всеки път прегледа е такъв:

Влизаш вътре и няма добър ден, няма какво те води тук, ами първата дума е: зад паравана се събличай и се качвай на стола...

Това се случи и на мен, но след загубата на бебчо през март и въпреки, че ми стана неприятно (в англия не ме бъркаха долу, а направо на УЗИ ме пратиха да водят дали всичко е пометнато или ще трябва кюретаж)...

И следва преглед ръчен отдолу още преди да са те питали за какво си там. После след като те обарат добре като през 17 век, те питат за какво си там.

И тя им казва за проследяване на фоликули, искам да видя, казва, дали и кога ще овулирам...

Досега само веднъж са и правили УЗИ, ръчно с преглед и казват, че не е овулирала. Тя ги пита (аз я уча) "ама колко фоликула имам и колко милиметра са големи", а пък оная с ръчния преглед и казва --> абе ти си за Цветна снимка. Щом не можеш да забременееш, трябва цветна снима. С имдийката: ама добре де, ама това какво общо има с овулацията, искам на УЗИ да ме видите и да ми кажете. И оная и рекла, че като иде при специалиста по цветни снимки той щял да и каже всичко... Ама и той нищо не и каза...
« Последна редакция: Ноември 25, 2015, 18:07:11 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #669 -: Ноември 25, 2015, 18:27:07 pm »
makiyaki, за тази твоя индийка няма да давам акъли и диагнози. Само ще изкажа лично мнение, че намирам за малоумно да си в САЩ и да си поръчаш прогестерон от Индия. Сори нали, ама говорим за държава където кое, как, от кого, при какви условия се произвежда и какво аджеба съдържа...знае само някое индийско божество. И то евентуално.  :lol: Дори да читаво произведено - как е било съхранявано след производството, как е било транспортирано, дали не се е прецакало нещо - също е неизвестно.

Дали, ако е без овулация ще кърви...замислих се. Защото си спомням на 20г., че опрях до прием в болница, остри болки в корема, не можеха да поставят диагноза защо и какво става. (това в държавната АГ-болница в СЗ разбира се). Даже се ядосаха и ми се скараха реално, че нямам инфекции, та дори едни гъбички, не е извънматочна бременност (та да върже на симптомите). На тоя фон ми включиха венозен антибитиок и воала - скоро след това се сдобих с гъбички поне  :lol: Диагноза - няма обаче, болките си продължиха - изписаха ми обезболяващи. Сладури бе. Помня идеално, че отивам на един изпит във Варна тогава, бях в сесия. Надрусана съм до козираката с обезболяващи - не боли, ама постоянно си кървя, лекичко така и ходя с превръзка. Мина изпита, ще излизаме с приятели вечерта - ставам от един фотьйл и тръгвам към коридора и усещам нещо много мокро. И чувам някакво ужасено ахкане зад гърба си. Обръщам се - по паркета откъдето съм минала - все едно си личнал кофа с кръв, панатлонът ми подгизнал, двамата ми съквартиранти - жълти. Кръвоизлив не, амииии....никога преди и след това не се е случвало такова нещо. Хванах си трътката аз и в Правителствена в София. Обяснявам ситуацията подробно, лекарката иска да ми види изследванията на хормоните... Аз ведро й съобщавам, че такова изследване не ми е правено, след цял месец опити да ми поставят диагноза, наливане с АБ и изписан "Алкозин" за болките (виж в нет-а ако искаш точно колко тежка дрога е). Гримасата на лекарката е трудна за описване, ама поне устиска да си каже на глас мнението за колегите. Ама какво е стана пределно ясно де... Пусна ми едни хормони, не помня естрадиола колко ми беше под нормите, ама много. Прогестеронът и той не беше добре. Жената ми изписа точно противозачатъчни (те са си хормони все пак) за три месеца, не ги помня като име, ама струваха по 3,50 опаковката. Това го помня, щото много ми се видя съмнително, че ще ми помогнат понеже са евтини.  :lol:  А и кой ти е разбирал от хормони тогава колкото сега... Ами...това беше всичко. Повече проблеми не съм имала, нито хормони извън норма.  Но явно можеш да кървиш като заклан, заради такива проблеми де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #670 -: Ноември 25, 2015, 20:34:58 pm »
 без О според мен може да имаш цикъл,може да е оскъден или по-кратък.Този извод си правя от личен опит след прием на противозачатъчни - нали реално подтискат О,но като ги спреш ти идва.Също когато има задържан фоликул няма О,но цикъл има - аз съм имала такъв случай след лапарото,тогава правих доста задържани фоликули. И как така ръчно ще установят има ли О  8O фоликулите са по около 2 см,възможно ли е да се напипат?

*
« Отговор #671 -: Ноември 25, 2015, 20:48:42 pm »
В какъв смисъл "ръчно" да се установи има ли О? Извинете за въпроса, просто нещо не схванах явно.... Къде да ги напипат тия фоликули?  :lol: :lol: :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #672 -: Ноември 25, 2015, 22:32:07 pm »
Моля ви използвайте "мануален преглед" вместо "бъркат ме отдолу". В ролята си на филолог ви благодаря сърдечно.  8)
« Последна редакция: Ноември 25, 2015, 22:49:52 pm от blue_sky »

*
« Отговор #673 -: Ноември 25, 2015, 22:59:44 pm »
Моля ви използвайте "мануален преглед" вместо "бъркат ме отдолу". В ролята си на филолог ви благодаря сърдечно.  8)
:lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #674 -: Ноември 25, 2015, 23:31:20 pm »
Хаха, ОК, блу, извинявам се за израза. Ама и това не ги оправдава да практикуват такъв вид преглед през 21 век. Нито в България (при Стаменов и Даскалов съм ходила), нито пък в Англия за 12 години някой ме е прегледал по такъв начин, а на толкоз процедури и прегледи съм била, че не се броят вече. Не мога да разбера смисъла на такъв вид практика в най-богатата държава в света и явно най-изостанала в напредъка си... Пфу...

Jbrul, точно така се опитват да напипат фоликулите и да диагностицират на базата на мануален преглед, все едно живеем в 17ти век и УЗИ още не са открити!

Сега ходих да и погледна изследванията (тя живее в съседната врата) и естрадиола на 3ти ден е и над 100, фсх и ЛХ са Й около 3.5, и инсулина и е 15. Нито едно от изследванията няма РС, но инсулинът висок ми се струва...

Другата седмица си е запазила пак час, да видим този път пак ли ще я опипват или най-накрая ще и назначат лечение. Тя в Индия да си беше отишла, досега да са взели решение по нейния случай....

*
« Отговор #675 -: Ноември 26, 2015, 00:31:23 am »
Какви са референтните стойности на инсулина?
Мъжът ми също има сравнително висок, при него е 7. Ако е същата мерна единица, значи е висок и при нея.

*
« Отговор #676 -: Ноември 26, 2015, 01:50:54 am »
Blue, тук мерят в ng/ml, демек като го обърнеш в европейската мярка nmol/l става 6, което е под 7, значи май и е нормален... :) пфу, половин доктори станахме докато разгадаем тези резултати :)

« Отговор #677 -: Ноември 26, 2015, 09:35:48 am »
Сега си спомням, че и аз като малка имах 40 дневно кървене - ту цапа, ту кърви. Майка ми ме заведе при нейната гинеколожка и тя също искаше да ми прави "мануален преглед", но аз не й разреших. Чак тогава се сети, че има ехограф и ме гледа през корема.
Не помня каква беше диагнозата. Изследвахме щитовидни хормнони и ме пита да не би да имам анемия. Тя също беше от "старозагорската школа" ;). Даде ми Оргаметрил, кръвоспиращи и след като се оправих 2-3 месеца бях на някакви леки противозачатъчни за "нераждали" жени. След това не ми се е случвало.
Но все пак знам, че в пуберитета е нормално, докато се наместят нещата с хормоните.
За зрели жени, надали е така.
Мисля си да не е от миомките й...

Да забия един въпрос и аз. Само не ми се смейте. Случвало ли ви се е да усещате топлина, която се "излива" от ... вас? Бхахахаха, като го написах и се убедих че съм чисто луда, но нищо де, някой ако знае да каже...
« Последна редакция: Ноември 26, 2015, 09:48:20 am от evelinapa »
*
« Отговор #678 -: Ноември 26, 2015, 10:07:39 am »
Майка ми имаше миома, но май беше по-голяма. Появи й се тъкмо когато влизаше в климактериума. Помня, че имаше много сериозни кръвоизливи. Дали обаче цикъла й е бил дълъг не помня да ми е казвала. Мисълта ми е, че на индийката хормоните са й наред, ТСХ също й е наред, явно на друго се дължат тези дълги цикли. Задържан фоликул би могъл да е причина - аз като имах задържан един път ми процапваше много дълго време. Случи се точно като щях да правя ЦС в Щерев. Отивам към 10ти или 11ти ден от МЦ уж да насрочим ден за ЦС и като ме прегледаха на УЗ док вика каква ЦС ти още кървиш. Та от там ми е останал спомена, че задържан фоликул може да предизвика такова дълго кървене.
evelin никога не са ми се случвали такива неща, той материала нали стои в теб - т.е. приема твоята температура. От къде може да идва това усещане за топлина?
Охх аз пък пак съм с леко гадене от няколко дни  :( тъкмо беше изчезнало за известно време, много се притеснявам да нямам някакво заболяване на стомаха. Имам чувството, че нещо в храната ме дразни, но не мога да разбера какво защото приемам доста витамини и добавки  :? Дайде някакъв съвет, как да установя кое от приеманите хапчета ми дразни стомаха?

« Отговор #679 -: Ноември 26, 2015, 10:12:11 am »
Лили, той материала отдавна трябва да си е заминал. Това, което усещам е топлина, не е мокро. Може и да съм откачена, но все още не е доказано.
Прочети листовките на хапчетата. Все трябва да има някакви предупреждения. А, между другото, не ти ли закъснява?