За О - що тест лентички, пък от ония микроскопи със слюнката... Отделно, че винаги я усещам аз по споменатите по-напред признаци, ама нали като решихме да сме прецизни в един момент. Върти ленти и секс по график - отврат. И така към 4 годинки де... Накрая отидохме на репродуктивен специалист и почнахме изследвания, хормони, всичко...както си му е реда. Аз бях убедена, че ще е голям проблемът, ще се наложи ин витро, 2, 3, 5... Докато се точеха изследвания - ударихме го на живот, ама яко. Викам си аз, лято се задава, тогава ин витро - няма да е, ами "наесен с песен". Аз не се ограничавам за нищо да ви кажа, никога не съм - ям каквото ми щукне, пуша, пия и пр. безобразия. Бившият ми съпруг - същия модел. И една седмица в София май месец, туниг-шоута, купони до зори с приятели - сексът яко пиянски само за удоволствие. На следващия месец се присетих, че баш О сме изпуснали, ама то...голяма работа нали, така и така няма да стане спонтанно.
Е, ами единствената ми бременност в този живот, съвсем успешна (след малко ще си я посрещам от ДГ)
е резултат от една подранила яйцеклетка и секс по време на някаква купонджийска седмица гарнирана с литри алкохол, безсъние и пр. безобразия. Навръх годишнината от сватбата, при над 5 дни закъснение и тотално неверие, че може да е станало...накъм 5-я положителен тест за бременност вече взе да ми се вижда реално де.
Давам си сметка разбира се, че при нас се оказа лек проблем с "плувците" и все пак беше възможна спонтанна бременност, но факт е, че тя не се случи когато целенасочено и старателно опитвахме да я постигнем, а както и когато казах. Цикълът ми е като атомен часовник, овулацията - тоже, ама синът ми го има, заради някаква леека аномалия по тези въпроси.
След годините изкарани тук и фактът, че наскоро аз подкарах 36-тата си година, ако реша още едно дете да имам - директно отивам с партньора в репродуктивна клиника за пълни изследвания на двама ни, които да покажат каква е картинката, шансовете да стане спонтанно, ако са добри - 6 месеца опити. Не стане ли - вече "тежката артилерия". Не ин витро, а по-специфични тестове, хапове и каквото решат специалистите. Ако кажат ин витро в даден момент и съответно аргументирани - и това.Не, че съм престаряла на 35, ама не е като 25 все пак и по-добри шансовете не стават, напротив. Но това си ми е лично мнение, от моята си камбанария относно по-консервативни методи, гонене на О с базална температура, лентички и пр. Може, ама за малко, ако си достатъчно млад. За мен оттук насетне - това е лукс, който не бих могла да си позволя. Пък и личният ми опит - не е в полза на такива методи де.
"Здравословният начин на живот", кълнове, екзотики...със сигурност не вредят, но май е ясно колко ги базаря аз точно такива неща, та с това изобщо не бих се занимала. Не и с цел да забременея де, ако ме прасне тока по принцип нали...може. Но съм и човек който си е хранил бебето с АМ все пак, при това водата я топлех в микровълновата винаги.
Защо ви го разправям? Ами защото за жалост "да правим всичко правилно - не е гаранция за успех". Та, ако го правите правилно, ама пак не става - просто търсете други решения, не си губете времето твърде дълго с нещо, което не ви дава желания от вас резултат. Съвсем приятелски съвет. Под "други решения" - имам предвид медицински обосновани разбира се, не врчаки, бачки, "една статия в нет-а" и пр. Подразбира се предполагам, ама пак да си кажа.
DreamOn, както казах - мързел съм и тарикат явно, освен мързел.
У нас - котката е винаги женска, тя кастрирана, некастрирана като пишка - не смърди. Кучето съответно - винаги е мъжко, защото не се разгонва. Кучката като се разгони, че й идва цикъл, че драми...не, мерси. Следва урината на кастриран котарак да на мирише, да. Но на най-близката ми приятелка котарака (светла му памет), хем кастриран - си беше гад и опикаваше цялата къща. Има - няма топки, маркираше си човека, смраад, смрааад. Умря през далечната 98-а това жУвотно. Въпросното жилище й го подариха родителите й скоро, поради което преди две години тя го ремонтира от-до - разбирай - изхвърли всичко, къртене до тухла и наново. Е, чак тогава спря да смърди от пикните на МушУ. Та късмет, че твоите не ги избива да пишкат извън тоалетната си. Иначе си смърди не амиии. И женска котка да е - опикава ли къщата - същата работа.
Случили сме на животинки просто.