0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #620 -: Ноември 23, 2015, 12:26:51 pm »
Ей, тия дби само хубави новини!
Честито на Ария, Алис, Криси и Тонет! Чудесни новини, колко много бременелки този месец! Много слънчогледчета очакваме догодина :)

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #621 -: Ноември 23, 2015, 13:02:32 pm »
rrr цикъла ми е 30-32 дни, но този месец имах късна О. Иначе е точен- на 14 ден след О идва, та закъснение се очаква утре
*
« Отговор #622 -: Ноември 23, 2015, 15:11:36 pm »
Тонет, честито, леки и безпроблемни 9 месеца ти желая и след лекаря да идваш тук да ръскаш прашец :)

Усмивчица, чакаме снимки от Китай! Много интересна диагностика, аз абсолютно вярвам в енергиите --> те са научно доказани, дори в 6-7 клас физикохимия се учеше защо едни материи са твърди, други меки, течни или газообразни --> всичко се дължи на честотата на вибрациите на атомите. Мислите ни също са енергия и вибрации и телата ни също. Абе, всичко видимо и невидимо в този свят е енергия и вибрации.

Та взимайки хапче, нИЕ не повлияваме на енергиите си, а подтискаме симптомите --> затова не я харесвам традиционната медицина. Тя не лекува.

Убедена съм, че "тинята" ще помогне и още следващия месец ще ръсиш и ти тук с прашец :)

Мечта, ох, цял ден на терасата-->ужас. Според мен те се травмират от това, че са затворени, независимо дали им е топло и уютно. Порша иска да спи при нас, но като затворим вратата не мяука. Само ако е отворена идва на леглото, но преди да отидем в Англия и на отворена врата си спеше отвън. Сега точно се престраши пак на отворена врата да спи вън и я забравихме в тоалетната :/ та пак затваряме вратата вечер, за да си спи в леглото :)

Лили, Синеочка, Кали, Ария, Марси и всички с котета, вашите любимци къде спят?

Евелин, и аз така мисля, че сърчицето трябва да е ден-два преди О и бременните графики май го доказват :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #623 -: Ноември 23, 2015, 17:26:24 pm »
Тонет,

Прекрасна новина! Стиснати палци всичко да върви леко и успешно!

Хайде момичета, не остана много до Коледа :) Дано и всички други очакващи да получат своите  прекрасни изненади скоро!

Усмивчице,

Дано лечението скоро да даде желания резултат!

« Отговор #624 -: Ноември 23, 2015, 19:18:03 pm »
Честито на всички бременелки! :)  Браво! Само такива новини нека се четат тук! Поздравления още веднъж! :)
*
« Отговор #625 -: Ноември 23, 2015, 19:32:03 pm »
Маки, котките ни спят при нас в леглото. Винаги е било така. Само като бъркаме кекси ги изселваме в другата стая, ама котката е хитруша умее да се отваря вратата със скок и лапички, все едно е малко човече.
От известно време Пуфа се намърдва вечер да спи при малката. Правим опити да я раькараме, но жената теърдо е решила, че там ще спи. Снощи дори ни "се скара". :lol:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #626 -: Ноември 23, 2015, 19:44:58 pm »
Синеочка, ама как изобщо има място за тях? Порша като спи в леглото, аз не мога да мигна цяла нощ. Страхувам се да не я затисна с тяло, докато се въртя, а и тя през нощта се събужда да мърка и да се търка в лицата ни...

А като беше малко коте изобщо не искаше в леглото. При нас само си играеше и като загасим лампата скачаше и си лягаше в нейното легло. Сега голям страх да не ни изтърве ...

И още един котешки въпрос--> вие по колко пясък слагате в котешката тоалетна? Не знам по-дълбоко ли е по-добре или по-плитко... Порша рови в нея с часове, направо е обсебена. Първо половин час рови преди ходене и после половин час го зарявя. А тоалетната вдига прах и хич не ми е приятно. Сега съм сложила 2 пръста дълбочина, да видим дали е по-добре с по-плитък пълнеж...

И откакто и сменихме тоалетната (като бебе имаше от тези, които стават на буци и в БГ им викат силиконови--> тя много си я харесваше, но за мен много трудно се чистеше) и й сложихме една едра като малки камъчета за дъно на аквариум, много мяка като стане време за тоалетна. Един вой надава, като ранена пантера, явно не я харесва... Няма ли да свиква вече и да не вдига олелия всеки път като ползва тоалета?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #627 -: Ноември 23, 2015, 20:01:18 pm »
Никога нищо не е имало в котешките тоалетни. Последния дзвер ще стане на 14 през февруари т.е. дълго оцеляват и така ;) Не знам защо си го причинявате това с пясъци, гранули, камънаци, лопатки, ринене и пр. Добре, че съм мързелива май.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #628 -: Ноември 23, 2015, 23:10:17 pm »
Jbrul, как така нищо? В празното легенче ли си вършат работата? Ами ще взема да пробвам. Това с пясъците е ужасно, а и пари се харчат за пясъка  :D аз гледах в ю тюб коте ползва човешката тоалетна. Така ако ги научим, дори и миенето на легенчето ще си спестим :)

*
« Отговор #629 -: Ноември 23, 2015, 23:34:00 pm »
Ами така - нищо. Правоъгълен леген за пране, който е повдигнат леееко в единия край. На подходящо дървено трупче, или дори на шише парфюм (плоско шише), сложено в картонената си кутийка. Описвам, за да визуализираш с колко се повдига. Моите котки все бебета ги взимам и процедирах така. Идва у дома, естествено първо ще се изпишка в някой ъгъл, докато се усети къде й е тоалетната. Попивам с хартия оттам пишканото - слагам я във въпросния леген и накъсвам малко вестник. И дебна. Като вземе да се върти пак да си търси място - нося я в легена, ако излезе - пак там. Почва да рови в накъсания вестник, мирише си й на нейното и това е. За два дни се научаваха макс. После махам накъсания вестник, после всичко и това е. Рови си на гол леген със същото усърдие с каквото и в нещо друго. Персийката ми я носи и на селската къща за по 2-3 месеца като сме там - там ги върши тия неща по двора и рови в пръстта. У дома - пак в легена. Те не са малоумни, а и ровенето им е рефлекс, нямат претенции къде да ровят баш, особено гледани в апартамент.
Само британската я взех научена да ползва тоалетна от всичките си котки, била с бентонит у тях (камъчетата, които описваш). У нас - гол леген и очаквах проблем. Ми не, дори веднъж не отиде другаде, а беше на 30 дни бебе. Доходи й се, видя нещо приличащо й на тоалетна като за нея, свърши си каквото имаше там на голо и така. После я подарих, вече големичка, накъм 10 месеца - в новата й къща имаше и друга котка, с тоалетна с пълнеж - сега ползва такава. Т.е. те се адаптират към каквото им предоставиш като условия за целта ;)
Да пишкат на нашата тоалетна - не съм ОК. Първо аз все пак сядам там и не искам всеки път да оглеждам и почиствам за "остатъци", животинка е все пак. Второ при малко коте риска да падне докато ме няма и да се удави е висок, че и при голяма котка, ако се заклещи. Затова - когато ме няма винаги достъпът до тоалетната е отрязан. Ако котешката тоалетна е в баня с налична тоалетна - бих пуснала капака. Някои котки се учат да ги вършат тези неща на сифона на пода на банята, но за мен е хамалогия и това.

Извинете за "кенефния спам"  :lol: Но има котколюбци тук, а и всички искате бебе. Каква ще е котешката тоалетна - има значение и тогава ;) Най-добре е лазещото бебе - да няма какво да загребе от нея все пак.

*
« Отговор #630 -: Ноември 24, 2015, 07:21:10 am »
Тони,Криси честито момичета! Безпроблемни 9 месеца и здрави бебоци на финал ви желая.Обичам такива хубави новини  :D
Маки котан спи където му харесва,тъй като котките са активни нощем ние не му затваряме вратите и той като реши си ходи насам натам.Иначе спи на един фотьойл до леглото и сутрин точно в 7 се прехвърля ту от страната на ММ ту от моята и ляга да го галим  :) Много е интересен защото преди това не ни закача,чак като звъннат алармите.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #631 -: Ноември 24, 2015, 09:35:16 am »
Добро утро!

Маки, старият котарак спи при мен в леглото, свикнала съм. Не ми пречи и не ме е страх, че ще го затисна, той сам се мести, ако не му е удобно. Другия не го знам дали и къде спи, той е млад още и е диване. С тоалетните сме 50/50 - младежът ползва силиконова тоалетна. Не я пълня много, защото и той така ожесточено рови, че половината от сместа е навън после и ми е досадно да ходя да чистя подире му непрекъснато. Не съм забелязала да има значение за него колко е пълна тоалетната. Възрастният е като на JBrul котките - ползва леген без пълнеж. Майка му я взехме така научена навремето, а тя пък научи него. От време на време обаче го виждам в тоалетната на другия.  8O

JBrul  е права, че като се появи бебето, трябва да се помисли. Аз не съм имала проблем с дъщеря ми с тоалетната, защото младежът още го нямаше (той ни е от няма и година), а в другата наистина няма какво да рови. Но пък проявяваше интерес към храната на котката и се принудих да вдигна купичките му върху един шкаф. Преди това ги държах в един ъгъл на пода, но тя на няколко пъти се опита да яде от храната му, а и се забавляваше да пуска гранулки във водата - те нали се надуват -  и затова ги преместих.

*
« Отговор #632 -: Ноември 24, 2015, 10:29:37 am »
Така като е празен легена не мирише ли много? Нашата котешка тоалетна е закрита и с филтър, колкото и да рови вътре не излиза нищо навън освен когато му полепнат по лапите силикончета. Мисълта ми е за миризмата - силикона съм забелязала, че доста попива, плюс това тоалетна без пълнеж вероятно трябва да се чисти всеки ден защото на животното ще му е мокро. В тази връзка ако не му изчистите веднага при следващо влизане не му ли се мокрят лапите? Питам защото моя котак доста мокри - понякога дори силикона отдолу е подгизнал. Не мога да си представя как ще стои без пълнеж и ще влиза така цял ден в мокрото.
Според мен закритата тоалетна е идеален вариант и при наличие на бебешок защото има единствено малка вратичка за котан. Трудно е човек да пъхне вътре ръка, не че е невъзможно ако се постараеш  :)

« Отговор #633 -: Ноември 24, 2015, 11:29:37 am »
Момичета  :(
Днес се събудих с рев. Не знам защо.
А сега ме боли корема все едно преди М.
Онзи ден ми беше О (ако я е имало). Какво става?  :balk_145: :balk_145: :balk_145:
*
« Отговор #634 -: Ноември 24, 2015, 13:45:49 pm »
evelin и аз съм така днес - сутринта се събудих с болки като пмс и още в леглото започнах да се чудя дали е възможно да ми дойде на 9ти ден след предполагаемата О - т.е. да съм с къса ЛФ. По принцип от този МЦ очаквам всичко защото миналия месец се наблъсках с всякакви хормони и в началото на цикъла БТ ми беше много висока. Според мен хормоните ми този месец още не са се стабилизирали след ударната доза лекарства. Обаче при теб не знам какво може да е, няма ли шанс да е така желаната имплантация?

« Отговор #635 -: Ноември 24, 2015, 13:56:47 pm »
Надали, Лили. Само 2 дни след О. Не съм чувала такова нещо. Дори и температурата не ми се е вдигнала все още.
И аз се чудя за къса ЛФ напоследък. От много мислене реших, че дори и да има О, прогестеронът ми е нисък, незнайно по каква причина.
Чакам да минат празниците и тръгвам по лекари май...
Обаче този рев дето го тръшнах направо ме изумява.

Всъщност цял ден ми се реве...имам една буца в гърлото...
« Последна редакция: Ноември 24, 2015, 14:04:30 pm от evelinapa »
*
« Отговор #636 -: Ноември 24, 2015, 14:30:52 pm »
не знам, единственото което ми идва на ум е теста ти да не е отчел правилно повишението на ЛХ и О да е била с по-ранна дата. 

*
« Отговор #637 -: Ноември 24, 2015, 14:48:28 pm »
Така като е празен легена не мирише ли много? Нашата котешка тоалетна е закрита и с филтър, колкото и да рови вътре не излиза нищо навън освен когато му полепнат по лапите силикончета. 

В легенът се сипва мааалко вода (затова е й под наклон). Хем и котката да не стъпи в пишканото. Миризма оттам никога не е имало в жилищата ни. Често се е случвало гости, които идват за първи път и не знаят, че имаме котка...като се измуши отнякъде въпросната и да се изненадват. Винаги са изненадани, защото не миришело на котешка пикня (цитирам) у нас  :lol: Факт е, че колкото и да обичам котки, когато гостувам на други приятели с котки, които ползват легенчета с пясък за тоалетна...ми смърди си. И то яко и из цялото жилище, направо се пропива с времето.

Иначе - има закрити котешки тоалетни на пазара, автоматизирани вкл. с едни подложки, които при ползване се издърпват, вакуумират е ползваните, машинката слага друга подложка, няма топчена, камъчета, миризми. Само, че ако прежалите първоначалната сума за покупка на такова чудо, консумативите после ви лягат златни. Съвсем буквално. Ако случите и на дълголетна котка...все едно цял живот разхода за памперси, като за новородено бебе. За сериозни пари говоря, не за 20-30 лв. на месец. В моя вариант - около 5-10 лв. за леген, еднократно докато ви е жива котката, никакви миризми, пясъци и разход за консумативи. Ако не броим за разход веднъж в седмицата да го измия тоя леген с малко топла вода и доместос.

DreamOn, същия филм беше и у нас с гранулите на котката. Не налиташе да ги яде, ама да ги пуска в купата й с вода и да ги разнася из къщи - о, да! Храната - лесно - качих купата й на масата в трапезарията и така. Обаче котешката тоалетна да я качиш/преместиш на удобно и достъпно за котката място, но недостъпно за бебето - трудна раУта. Пък и котката да научиш от днес за утре - да ходи "на голо" - също не става. Та затова - най-добре така да се научи отначало, или да се ръснат пари за гореописаните котешки тоалетни.

Не, че ще ви утеша момичета, ама и на мен ми се реве абсолютно безпричинно и вчера и днес. Т.е. причината е, че съм преди О и някои хормони са ми в ушите като норми. Уточнявам - хормонални дисбаланси - не съм имала и нямам, от хормонките дето са ми в норми ме избива на лудост. И това нищо не е де. Да видите вие какво е ПМС, три дни преди МЦ - ако си прехапя езика и ще умрЪ, толкова иззлобявам в комбинация с натрапчиво чувство за нещастие. Преди да родя, мислех, че ПМС е по-скоро мит от женските списания  явно сега си плащам за тези си подозрения.  :lol: Като бременна пък - бях лъчезарна, щастлива, не ме е избивало ни на рев, ни на безпричинен смях, нито ми се дояде нещо истерично, даже не ми се гадеше - абе все едно не бях бременна, поне според популярната за състоянието "симптоматика". Толкова комфортно се чувствах, че можех да си седя бременна още 2-3 години, ако зависеше от личната ми воля. Споделям просто за информация, че всеки организъм си реагира различно на някакви състояния и това не бива да ви притеснява. А хормоните са отговорни за огромна част от настроенията и реакциите ни, не се изумявайте от тези неща. Могат да ти сварят мозъка в някои дни, дори когато са "идеални" според всички дебели книги и лабораторни изследвания. Дано ви мине скоро!

« Отговор #638 -: Ноември 24, 2015, 14:59:21 pm »
не знам, единственото което ми идва на ум е теста ти да не е отчел правилно повишението на ЛХ и О да е била с по-ранна дата.

:lol: :lol: :lol: Кефи ме как ги извъртя, Лили. И аз така си ги нагаждам, ама само тайничко, дълбоко някъде в главата си. И други схеми мога да измисля - 2 О, примерно.
Но, в повечето случаи се оказва по - кофтия вариант.
Но, иначе ме развеселяваш. Имало щури като мен.  :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #639 -: Ноември 24, 2015, 15:11:00 pm »

И на мен ми е ревливо, но го отдавам на Сатурновата дупка и смяната на времето. Все някакво оправдание трябва да има, щото направо си е изнервящо и изперкващо.