0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #580 -: Ноември 19, 2015, 17:48:33 pm »
Май ще си се придържам към оралния метод.
Никога не мога да бъда сигурна дали не си пъхам некви бактерии, пък имам 2 месеца горчив опит с гадинки...
« Отговор #581 -: Ноември 19, 2015, 19:43:50 pm »
 Аз като едно индианче имам питанка :-).
Днес си направих  ТО .Обаче липсва инструкция в кой час на деня се прави теста. Понеже нямах възможност да се тествам към 3-4 ч следобед го направих към 18ч.
Днес ми е 9-ти ден на цикъла и  има много лека втора чертичка.
Та въпроса ми е грешно ли е да се тествам към 18ч?
Теста е Lady test.
« Отговор #582 -: Ноември 19, 2015, 21:13:25 pm »
И аз си почиствам термометъра със спирт и си го прибирам в кутийката.

Хрис, не, не мисля, че е проблем. Просто го прави в един и същи час.

*
« Отговор #583 -: Ноември 19, 2015, 21:14:33 pm »
Хриси, на 9ти ден от цикъла и с бледа втора чертичка, няма голямо значени. Следобед (в това число и привечер) винаги е по-добре от сутрин, с изключение на дигиталните тестове с двата хормона, които се праввт само с първата сутрешна урина.

Утре го направи по-рано ако можеш, но най-важната инструкция е поне 4 часа да си стискала пишо и да не си пила течности. Часът не е чак толкоз важен.

Блу, много се смях с кутийката. А това за нечетенето на досиетата е много неприятно, независимо в коя клиника и държава се случва. Но в БГ е масово и не само, че не ти четат досието, ами не те знаят и коя си. Поне мен не ме знаеха при Стаменов, а аз очаквах или да ме запомнят или да прочетат досието, та в деня на пункцията НЕ бяха размразили донорска сперма (аз мислех, че те би трябвало да се погрижат за спермата или поне да ми кажат къде да вървя да я търся) и така провалихме 12 яйцеклетки, които нито бяха замразени, нито оплодени. Иначе платих за ИКСИ окло 8хиляди лева. Най-гадното ми преживяване в най-гадната клиника, даже ме е яд, че не предприех мерки да ги съдя тогава. Но то в БГ няма инкак да осъдиш СВЕТИЛОТО на репродукцията, преглътнах и продължих напред. Но съм сигурна, че подобен случай не само в чужбина, но и в ников друга репродуктивна клиника едва ли е имало. Нещастници!...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #584 -: Ноември 19, 2015, 21:35:10 pm »
Порша среща господин катеричок...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #585 -: Ноември 19, 2015, 22:16:40 pm »
Малък хищник  :) .
 Ако  не  видя положителен тест пак същата марка ли трябва да взимам тоя месец. Варна уж голям град днес в три аптеки  не могат да ми продадат 2 еднакви теста :wink: .Цикълът ми е около 29 дни, но по БТ ми се струва, че ако имам О май е по късно от 14 ден. Малко ме съмнява да ми стигнат тия  5 бр.
« Отговор #586 -: Ноември 19, 2015, 22:39:14 pm »
ДАЛИНДА нямам закъснение, днес ми е 10 ден от овулацията. След обяд питах в лабораторията кога ше излязат резултатите, те казаха че утре, понеже било вече много късно. Аз се отказах от кръвния днес, ще се опитам да стискам до закъснение.

evelinapa аз си меря БТ вагинално, след всеки път почиствам с тампонче с розова вода и прибирам в кутийка, а веднъж седмично мия хубаво с интимен гел и топла вода.
« Последна редакция: Ноември 19, 2015, 22:55:46 pm от Tonette »
« Отговор #587 -: Ноември 19, 2015, 23:42:01 pm »
Хей, пак много сте изписали :)
Алис, Алис, какво става с теб? Дано да си добре! Пиши ни, че те мислим!
Спокойна нощ, мацки!
« Отговор #588 -: Ноември 20, 2015, 00:20:10 am »
Маки,

През големи перипетии си минала, мила... Не знам защо не си ги съдила или най-малко преговаряла с тях да те компенсират с безплатни услуги. Минало свършило вече, но това си е направо престъпна небрежност.

След колебливото начало, цикъла си ми дойде с пълна сила. При това доста обилно, та ходя като пребито куче тези дни. Така че и този месец свърши безславно, макар док да ми беше проследила фуликулите. Имах два перфектни доминантни откъм хубавата тръба и док дори потвърди кога е най-добре да действаме. И двата се бяха спукали точно когато трябва. Сърчицата бяха на място и тн. И пак нулев резултат...
Супер скапано ми е... Мрън мрън

« Отговор #589 -: Ноември 20, 2015, 10:27:40 am »
Абе, момичета... кой тук е от Варна? За Хрис разбрах.
Кажете при кои д-ри ходите. От кои сте доволни. Аз обикалях из майчин дом 2-ма, но не репродуктивни. При една частна ходих, но тя май само с бременни обича да се занимава (да е жива и здрава де, щото ми помогна). При един от Ст. Загора ходих познат, ама ...абе... Клостил без наблюдение. И сега съм в тази клиника, от която съм доволна като цяло, но нещо не ми вървят нещата, пък и там много скъпо...
Та не знам на къде да поемам...
*
« Отговор #590 -: Ноември 20, 2015, 11:52:42 am »
Здравейте, момичета, след като вчера се бях притесбила за бавно нарастващото ЧХГ е редно да ви кажа, че днес видяхме ембрионче, отговарящо си на седмицата - 2мм. За жалост не хванахме пълсации, но според доки ще има след 2 дни.

« Отговор #591 -: Ноември 20, 2015, 12:05:06 pm »
Здравейте, момичета, след като вчера се бях притесбила за бавно нарастващото ЧХГ е редно да ви кажа, че днес видяхме ембрионче, отговарящо си на седмицата - 2мм. За жалост не хванахме пълсации, но според доки ще има след 2 дни.

:balk_46:

« Отговор #592 -: Ноември 20, 2015, 12:47:35 pm »
Aria браво на тебе :)  yahoo_33
Mirracles успех следващият цикъл. Ще правите ли лека стимулация?
Някакви новини от Алис, дали всичко с нея и плода е наред? Моля се за всички нас.   preggo
« Отговор #593 -: Ноември 20, 2015, 14:42:06 pm »
Hrisani,

В този цикъл пия противозачатъчни и подготвяме лигавицата за  предстоящата хистероскопия началото на дек. Ще възобновим опитите след като се възстановя, вероятно февруари.

Ария, чудесно. Не се тревожи, чакаме скоро да чуеш и сърчице! Дано всичко върви леко и безпроблемно!

« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 14:44:17 pm от Mirracles »
*
« Отговор #594 -: Ноември 20, 2015, 15:06:18 pm »
Ария, честито ембрионче, 2мм е точно на място, НО пулсации се виждат на 5мм, така че изчакай ПОВЕЧЕ от два дни, за да си спестиш стреса, ако след два дни не видите пилсации, заради не достатъчно милиметри.

Другата седмица в петък вече ще чакаме сърчице и снимка на бебчо :)

Мира, цун-гуш и успех през декември...

Добро утро на всички и хубав ден!

*
« Отговор #595 -: Ноември 20, 2015, 15:18:45 pm »
Aria, радвам се, че вече си по-спокойна  :), пожелавам ти да нямаш повече поводи за притеснение :)
Погледнах си бременната графика, за съпоставка ще напиша как е било при мен на първите прегледи:
първи преглед - околоплоден мехур 0.78см.
втори преглед - окоплоден мехур 2.05см., ембрион 7мм, чухме сърчице

Явно при твоите измервания днес е било още рано да се чуе сърчицето, но се вижда, че се развива нормално :). Вярвам, че всичко ще бъде наред!

Момичата, успех на всички!
И приятни почивни дни  :)

« Отговор #596 -: Ноември 20, 2015, 19:24:13 pm »
Еvelinapa,  Януари и аз искам да посетя репродуктивен гинеколог и не знам към кой да се насоча :-(. Правим опит от Май и съм с гуша на всичкото отгоре.
Не знам как се случват нещата ендокринолог, гинеколог как се съчетават нещата.

Иначе два дена ме мъчеше гърлото и днес ме повали 38.7 температура. Много странна изстинка нито хрема, нито кашлица. Само ме болят кокалаците, мускулите и главата.  :balk_137:
« Отговор #597 -: Ноември 20, 2015, 19:33:13 pm »
Хрис80,

Успех с намирането на подходящ лекар, аз съм в Сф и мога само за тук да споделя.

Появили са се ужасни вируси, моите колеги почти всички се изредиха. Аз засега минавам метър. Дано ти размине бързо! Мед с джинджифил помага доста за гърлото.

*
« Отговор #598 -: Ноември 20, 2015, 19:36:19 pm »
Aria, честито! :)
Радвам се, че всичко е наред!
Лека и безпроблемна бременност!

Аз да ви се оплача, ей така на бързо :( много тичане на работа последните дни, направо се чувствам като прегазена от валяк, чак мозъка ми дава заето и не ми остава време да си запиша важни въпроси към док, а в понеделник съм на преглед... Всъщност, може и в неделя в автобуса да сиги напиша...ейййй, сега се сетих, не съм си проверила статуса в ЦАР.
Сори, ако ви се струвам неадекватна или съм писала нещо неразбираемо напоследък, ама много съм зациклила  :oops:
Успех момичета!
 :grouphug2:

« Отговор #599 -: Ноември 20, 2015, 21:22:29 pm »
Здравейте, момичета! Тук съм вече :) Изписаха ме. Бебо е добре - расте и хубавее  :D Имало е незначително отлепване на плодния сак, но се възстановява. Сега мързелувам и си приемам повишена доза Утрогестан. Няма да ходя на работа в близките месеци. Лекарите са оптимисти, а аз трябва да стискам зъби, защото явно и този път няма да ми е лесно. Благодаря ви, че ме мислите! Ще се върна да изчета всичко, което сте писали :)
Ария, честито ембрионче, много се радвам за теб! Скоро ще си имаш и сърчице. :)