0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #560 -: Ноември 19, 2015, 13:53:19 pm »

Не съм разпитвала конкретно в тези клиники по стерилитет в Сф дали е компютърен анализа на спермограмата, но не си представям в която и да е клиника по стерилитет да ги броят без помощта на компютър.  В някоя неспециализирана лаборатория може да вадят една капка, да броят на площ еди каква си каква средна концентрация има и да умножават, но едва ли в клиниките.
Относно морфологичния анализ, него го прави ембриолог под микроскоп и оценя различните морфологични дефекти, но бройката не си представям как седят и ги броят на ум.  :D
*
« Отговор #561 -: Ноември 19, 2015, 13:58:27 pm »
Ария, той само в началото се удвоява, после колкото по-голям става, толкоз по-бавно расте. Добър ти е резултатът, успех утре на прегледа! Имаше и една табличка, по която се изчисляваше колкчеството ЧГХ на какви части от бебето отговаря, ще се опитам да я намеря. (Примерно Еди какво си ЧГХ отговаря на сакче, Еди какво си отговаря на ембрионче, еди калво си на сърчице и т.н).

Ти в коя седмица си? Чакай поне до 7мата и тогава ходи на лекар, че в по-ранните седмици я видят нещо, а не и само страх береш... :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #562 -: Ноември 19, 2015, 14:04:49 pm »
Ария,

Не мога да коментирам темата, защото все още нямам опит, но ако може да ти е от полза, ето го калкулатора за ЧХГ от Зачатие, заедно с насочващи ЧХГ нива по време на бременността по седмици:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542

Не се притеснявай, всичко ще е наред и успех на прегледа!

*
« Отговор #563 -: Ноември 19, 2015, 14:05:46 pm »
По изчисления на доки утре влизам в 7 г. с. А резултатът отговаря за 6 -та. Нали съм си паника, да не бях се тествала, сега не мога нито да работя, нито място да си намеря. Утре отивам да търсим ембрионче, досега само сакче сме видели. Маки, много ще съм благодарна ако намериш тази табличка.
Мерси, Mirracles!

« Отговор #564 -: Ноември 19, 2015, 14:06:59 pm »
Аз това намерих за ЧХГ

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542&Itemid=36

Хахаха, Мира, много си бърза ;)
« Отговор #565 -: Ноември 19, 2015, 14:09:29 pm »
Ария,

Вече имаш калкулатора. Ако искаш посъветвай се с момичета в бременната тема, те имат повече опит, но от това, което съм чела, те затова се наричат насочващи стойности по седмици, защото не са супер точни и не е драматично, ако не съвпадат съвсем точно с таблицата. Да не говорим, че се случва и да ти объркат изчислението на седмиците някой път.

Успокой се, не се филмирай! Колкото си по-спокойна, толкова по-добре за бебето!
« Последна редакция: Ноември 19, 2015, 14:11:24 pm от Mirracles »
*
« Отговор #566 -: Ноември 19, 2015, 14:10:09 pm »
Ето я табличката
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #567 -: Ноември 19, 2015, 14:13:05 pm »
Мерси, момичета. Доколкото виждам мойто ЧХГ върви много ниско за деня от последната М, дано не е нещо лошо. Утре ще разбера повече.

*
« Отговор #568 -: Ноември 19, 2015, 14:19:39 pm »
Ария, не се паникьосвай, аз затова хич не обичам ранни прегледи, а и в чужбина, най-ранния преглед е в 8г.с.

ЧГХ може да варира без да има някави "повреди" в бебето. От друга страна, мъжките бебета имат по-ниско ЧГХ :) (тук блу ще се опита да ме опровергае, но въпреки, че има изключения, когато женското бебе е с по-ниско ЧГХ от мъжкото, по-голям е процентът на ниско ЧГХ при момченцата) :)

Така че не се притеснявай и чакаме утре сърчице и първа снимка на бебчо :)

*
« Отговор #569 -: Ноември 19, 2015, 14:33:14 pm »
Ей Маки  :bighug:
Успокои ме. Благодаря ви. Утре ще пиша. Хубав ден и успех на всички  :flower:

« Отговор #570 -: Ноември 19, 2015, 14:39:25 pm »
Здравейте момичета

Бихте ли ми погледнали графиката, днес цял ден се чудя на един кръвен, но не знам дали не е много рано
*
« Отговор #571 -: Ноември 19, 2015, 15:25:21 pm »
Тони, супер ти е графиката и кръвен тест би трябвало да покаже. Но за всякакъв друг вид тест е рано още. Даже ако устискаш до утре и пуснеш кръвен още по-добре, то и без тук днес почти свърши вече :)

« Отговор #572 -: Ноември 19, 2015, 15:33:01 pm »

Тони,

Имаш ли закъснение? Ако още нямаш, прецени дали си струва да даваш парите за кръвен тест или е най-добре да изчакаш. Иначе нетърпенето понякога си играе шеги с нас. Стискам ти силно палци това да е вашият месец!
*
« Отговор #573 -: Ноември 19, 2015, 15:37:03 pm »
Тони,стискам палци.
Дано да имаме добри новини от теб,че вече много се нуждаем от положителни тестове   :bfp: :bfp: :bfp:
*
« Отговор #574 -: Ноември 19, 2015, 15:42:40 pm »
Маки, в българска репродуктивна клиника не съм била, но ми се е случвало в Германия моят лекар да го няма, а друг да го замества. Е, не беше прочел досието. А трябваше да коментираме първото ми неуспешно ин витро. Останах много разочарована. Имах чувството, че прегледът беше проформа, само за да ми начислят някаква сума там.
Вторият ми опит беше в друга клиника. Там нямах свой лекар, а те бяха екип. Един ми води стимулацията (моят личен гинеколог, после ми проследи и бременността), втори - пункцията, а трети - трансфера. И после взимах само утрогестан. И така проработи (за мое учудване). И още нещо, за да се посмеете. Пункцията беше в една клиника, а лабораторията - в друга. На бъдещите татковци им се предоставяше специална кутия, където бяха ценните яйчица, и те имаха за задача да ги транспортират. Мъжът ми каза, че бил видял още няколко като него с такива кутии.  :lol:

Много се смях, че си запомнила за ниското ЧХГ. Да, да, с щерката беше по-ниско.

Ария, няма място за притеснение според мен. Чакаме хубави новини. И утре да чуеш най-сладкия звук!

« Отговор #575 -: Ноември 19, 2015, 16:16:28 pm »
blue_sky,това с кутийките ми хареса,посмях се като си ги представих визуално татковците.

Aria,вече си спокойна нали,от прочетеното по горе аз изхождам,че ще си мъжка майка.

Tonette,колко дни закъснение имаш?И аз като Мира те съветвам да не прибързваш,не заради цената на теста,а по скоро заради евентуалното разочарование.

Момичета,една от вас съм и знам какво е всеки месец да чакаш,да се надяваш,да мечтаеш..,но нека бъдем малко по търпеливи.Пожелавам на всички повече търпение за да осъществим мечтата си.

« Отговор #576 -: Ноември 19, 2015, 17:20:03 pm »
Чакайте да ви забия един въпрос, който отдавна го мисля, но все ме е срам...
Меря си темп. в устата. Ако реша да го правя вагинално, как стои въпросът с хигиената?  :lol: :lol: :lol:
« Отговор #577 -: Ноември 19, 2015, 17:26:02 pm »
Чакайте да ви забия един въпрос, който отдавна го мисля, но все ме е срам...
Меря си темп. в устата. Ако реша да го правя вагинално, как стои въпросът с хигиената?  :lol: :lol: :lol:

Сменяш термометъра...

« Отговор #578 -: Ноември 19, 2015, 17:29:44 pm »
Имам предвид... нали трябва да го правиш всеки ден... Няма ли нещо еднократно, с което да увиеш термометъра? Ама то пък докато го увиеш ще ти се вдигне темп...
Изобщо много ми е Х...
*
« Отговор #579 -: Ноември 19, 2015, 17:46:21 pm »
за мен най-добрия вариант, който практикувам, е след мерене с памуче и спирт хубаво изтъркваш термометъра, а поне 2-3 пъти месечно със сапунена вода го минавам. За увиване не съм чувала, но мисля,че може да компрометира резултата от меренето и аз не бих рискувала.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети