Хидротубация явно и аз съм правила (без да знам, че така се нарича) през април т.г. Вкарват физиолог разтвор през шийката на матката с катетър и с ултразвук гледат.
Казаха ми, че всичко е нормално и че няма нужда да се махат миомките. Ако това изследване е показателно за проходимост, значи са били проходими тръбите и хидросалпингс е нямало? Дали се вижда хидросалпингс по време на хидротубация?
И мен ме "заразиха" след цветна снимка, не знам с какво, но получих хидросалпингс след нея...
Лили, в другите държави също е зле. В САЩ едно осиновяване е над $ 50 000, а в БГ е безплатно... В зависимост от работата, едва ли на запад биха уволнили някого заради стерилитет, но и в БГ не биха, нали? Или биха?
на запад майчинството е М/у 3-9 месеца макс... В БГ е повече... В Англия знам, че едната ми работодателка трябваше да се върне на работа на 90тия ден след раждането или да загуби работата. Голям стрес беше... И така са 80% от населението, макар че там са "свикнали" да се връщат на работа малко след раждането и едва ли си го слагат на сърцето много...
Аз като правих процедури бях казала на всички и от никой нищо не скрих. Не знам какво са си мислели за мен и дали са говорили зад гърба ми, но се чувствах по-спокойна да не се крия. Разбиране или загриженост не съм срещнала, но и никой не си вреше носа за подробности, по-скоро чакаха аз да давам информация, ако има такава.
Алекса, ако говорим за mthfr c677t, значи намалена способност за усвояване на обикновената синтетична фолиева, поради липса на ензима, който я преработва. Ако решиш да взимаш големи дози фолиева, а този ензим за преработката ЛИПСВА, само ще си затормозиш черния дроб. ТРЯБВА за взимаш големи дози МЕТА фолик :)както и големи дози активен B6 и активен B12.
В Сащ с рецепта изписват метанкс, който съдържа фолиева L-methylfolate (Metafolin): 3 mg
в6 Pyridoxal 5'-phosphate: 35 mg
в12 Methylcobalamin: 2 mg
Това се взима непрекъснато, а не само по време на бременност. Защото фолиевата е необходима не само по време на бременност и липсата й води до хронични болести.