0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2015, 15:50:31 pm »
Записче и от мен и търкул  :babyflips: под прашеца на Алис :)

Лили, стискам палци за добри новини.

Исках само да кажа, че аспирина се почва след пункция и се СПИРА при зацапване или кървене. Най-добре е да се направят изследванията за тромбофилия и имунологични, за да се знае дали изобщо да се взима. От друга страна, по-евтино е да се взима аспирин, отколкото да се правят генетични и имунологични... Абе, то не е една беля ...

Аз ще съм доста заета със стягане на багажа и купуване на подаръци за децата на приятели.

В този ред на мисли исках да ви споделя моята теория и разочарование от "вниманието" което получавам от приятелите ми, вследствие на ВНИМАНИЕТО, което аз оказвам на техните деца.

Много ми е неприятно, когато на всички приятели, които имат деца, трябва да купя подарък, за да се видим. А аз си тръгвам от срещата с празни ръце. Ами след като аз нямам деца, може на мен да купят подарък, аз също съм живо същество, а ЗАЩО НЕ да накарат децата си да ми нарисуват картинка или да ми подготвят някаква друга изненада? В крайна сметка за "срещата" би трябвало да се подготвят и двете страни, а не аз да обикалям магазини и да избирам подходящи подаръци, а те да дойдат без грам подготовка, ами много е неуважително.

Когато аз имам деца и се подготвям за среща с приятелка без деца, ще купя или подготвя подарък или ще накарам децата да измайсторят нещо, или да изберат някоя от техните вещи (играчки или принадлежности), които да подарят на леля "едикоя си" по време на срещата. Какво е това възпитание, те да получават неща, а в замяна да НЕ дават нищо. В крайна сметка, ако за Коледа аз подаря на моя приятелка подарък съм сигурна, че и тя ще отвърне по същия начин. НО изведнъж тази приятелка родила 2 деца и аз отивам с 3 подаръка--> за нея + 2те и деца, а си тръгвам с 1. Ами защо възпитава децата си да получават подаръци без да връщат жеста? А още по-гадно е като отида само с два подаръка, за двете и деца, и си тръгна с 0 подаръци, защото нито тя се сетила да ми купи подарък за Коледа, нито пък децата се сетили (то те няма как да се сетят, но е редно тя от тяхно име да помисли за подарък или жест).

Не знам дали стана ясно, но се чувствам ВТОРА класа затова, че нямам деца и от това, че приятелките ми, в момента, в който станаха майки, забравиха да показват внимание към мен, но пък много се радват, като нося подаръци на децата им.

Е, и аз съм ЧОВЕК и аз също се радвам на внимание!!!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #21 -: Октомври 27, 2015, 15:57:23 pm »
Не се заяждам да си кажа, не съм такъв тип :) Пишете си аз ви се радвам, че има активност тук!

« Отговор #22 -: Октомври 27, 2015, 16:02:12 pm »
magi_st

Споко, не го приех като заяждане, просто уточних какво съм имала предвид, за да няма засегнати.
А и първоначалния ми коментар беше с достатъчна доза хумор в него, за да е ясно, че е много добронамерен и просто си споделих мислите.
« Отговор #23 -: Октомври 27, 2015, 16:14:22 pm »

Маки,

Напълно те разбирам по темата с приятелите с деца и отношението им към нас, които още нямаме деца... Но това, което мога да споделя от личен опит е, че в повечето случаи вниманието им е погълнато от други неща и не го правят "нарочно". Научих се, ако ми е важно да намирам начин да показвам какво искам и от какво имам нужда, а ако не ми е важно да не го приемам лично. Всеки си е в неговия филм и в повечето време не му хрумва как се чувстват останалите наоколо.

« Отговор #24 -: Октомври 27, 2015, 16:18:12 pm »
alice85, благодаря ти :-) едно хуубаво да се отъркалям  :dance2:
 Стискам палчета за вас момичета :crossfingers: и за тези дето ни следят :-) също. Довечера да слагат масата  за наказание  :grouphug:
makiyaki, миналата година се бях захванала и изгледах наново всички сезони на "Сексът и градът". В единия епизод на Кари и откраднаха чепиците на едно бебешко парти.Тя  имаше същите размисли :-). Тогава и аз се замислих като теб сега. За Коледа, за рождени дни винаги подарявам подаръци на децата на нашите приятели, а те миналата година повечето даже забравиха да ме поздравят за рожденият ми ден
 :( . ... и така аз "забравих" да уважа тях с подаръци за Коледа  :oops: ( не се почувствах по-добре..децата не са ми виновни ). Да не говорим, че се е случвало да ги подаряваме чак през Януари. Та напълно те разбирам.
« Отговор #25 -: Октомври 27, 2015, 16:27:15 pm »
Лили???????????

« Отговор #26 -: Октомври 27, 2015, 16:30:41 pm »
И аз чакам цял ден новини от Лили и не смея да попитам.
« Отговор #27 -: Октомври 27, 2015, 16:31:05 pm »
Лилито, къде се изгуби днес?

Лили???????????
Писали сме едновременно...  :P
*
« Отговор #28 -: Октомври 27, 2015, 16:34:05 pm »
Ето ме и мен, съответно нямам какво хубаво да кажа, но то си беше ясно още сутринта. ЧХГ 3,14  :? Нищо де, живота е пред мен, стягам се и продължавам. Оставам с хубавите изводи от този опит - че имам все още хубави Я, които хич не са за изхвърляне. И ако пак някой ми заговори за ДЯ ще му кажа да си гледа работата. Следващия път си пожелавам ембриото не само да се закрепи, но и да изкара така 9 месеца. Сега трябва да коментирам с док как да спра утрогестана, кога да отида на преглед, кой ден от МЦ да броя за първи и т.н. Имам някакво усещане, че този месец ще имам задържани фоликули заради ЖТ от пункциите, но пък ще си почина малко защото имам нужда.
Айде успех на всички ни в новата тема, а аз ще чакам с нетърпение да ми мине МЦ и да бебеправим с ММ по стария традиционен начин, че този месец само един път го огря милия  :D

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #29 -: Октомври 27, 2015, 16:41:52 pm »
Лили, много съжалявам  :(

Твоето чудо обаче предстои! Така да си знаеш  :P :bighug:
« Отговор #30 -: Октомври 27, 2015, 16:48:54 pm »
Ех Лилееее,

Голям, голям гуш! Няма нужда от много думи в такива моменти...... Тук сме с теб и заедно продължаваме напред с вяра, че и нашите мечти ще се сбъднат!
« Отговор #31 -: Октомври 27, 2015, 16:49:16 pm »
Ех, жалко..  :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #32 -: Октомври 27, 2015, 16:53:26 pm »
и аз ви прегръщам момичета, за това че бяхте до мен и ми изпращахте положителни мисли през цялото това време. Ще продължава борбата, явно моето детенце още не е готово да дойде при мен или пък обратното - може аз още да не съм го заслужила ... не знам, но знам, че няма да се откажа особено сега като имам надежда

*
« Отговор #33 -: Октомври 27, 2015, 17:02:14 pm »
Лилинце...  :bighug:

Поемаш дъх  и продължаваш напред...

Чудото предстои, това е ясно, но нека е по-скоро...даже още другия месец...

Според ФФ зацапване е когато кръвта е кафява и е по бельото, без да има забележимо изтичане и нужда от смяна на превръзки, а цикъл е когато кръвта е червена и човек има нужда да сменя превръзки.

Добавка: ох, Лили, сега видях, че си писала И разбира се, че си заслужила да приютиш във себе си за 9 месеца и да родиш детенце и бъди сигурна, че то също е готово и иска и чака, опита се да дойде... Но понякога условията са неблагоприятни. Твоето чудо е до теб и чака благоприятни условия --> обсъдете с доктора евентуални причини, даже си направи всички изследвания, ако не си ги направила...повече лежане другия път и никакъв стрес? Знае ли човек каква е била причината...

Цун-гуш!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #34 -: Октомври 27, 2015, 17:21:59 pm »
Мили момичета,

Утре вечер съм на цветна снимка. Шубе ме е, няма да крия. Но и това ще мине, надявам се успешно. Но се чудя какво да си взема като болкоуспокоително, за вс случай. Прочетох, че някои момичета си вземат някакви супозитори, но не знам как се казва препарата. Други си вземат Аулин. Док каза, ако искам да си взема Аулин. Какво бихте ми препоръчали вие от личен опит?
*
« Отговор #35 -: Октомври 27, 2015, 17:25:51 pm »
разбрахме се с док този месец почивка, за да се изчисти добре лигавицата защото все пак е имало имплантация. Аз нямам нищо против един - два месеца почивка, хем да си повъзстановя разходите по процедурата. Даде ми задачка ако искам да си пусна генетични за тромбофилия - 4 гена, чудя се от къде да намеря цените им. Нещо беше лайден, 4ж, 5ж и още един, не запомних кой  :oops: Каза ми,че ако има такава мутация аспирина бил много слаб и трябвало фраксиципан да се слага. Ще умра от яд ако ембриото е загинало заради такъв тъп пропуск  :x
Mirracles не се притеснявай за ЦС. Аз преди лапарото бях решила да правя ЦС, тъкмо се бях надъхала обаче се оказах със задържан фоликул. По-добре е да знаеш какво става отколкото да живееш в неизвестност, това знание ще те доведе една крачка по-близо до бебето - само за това си мисли и ще видиш, че всичко ще мине без проблеми. За обезболяване - доколкото знам някакви свещички ползват, отделно според мен ношпа защото отпуска мускулатурата на матката и шанса да получиш някоя контракция по време на ЦС е по-малък

« Отговор #36 -: Октомври 27, 2015, 17:33:37 pm »
Лили, Зайчето ми беше казала, че си е пускала този пакет "Вродени тромбофилии - основен панел", който е за 160 лв.
http://www.genicalab.com/bg/prices.html

Една приятелка имаше такава мутация 4G/4G, но не пи абсолютно нищо докато беше бременна. Много се консултира и чете и накрая каза, че въобще не била доказана връзката между тази мутация и абортите.
Така че дори, ако се окажеш, че имаш нещо подобно, въобще не си го слагай на сърце.
*
« Отговор #37 -: Октомври 27, 2015, 18:04:31 pm »
Фактор 5 Лайден 

ПАИ 4г/5г

MTHFR мутация, някъде четох за 175лв...

Скоро в бременната тема имаше момиче с тромбофилия като първия път без да знае за тромбофилия та и без никакъв проблем е износила и родила здраво момченце.

При втората бременност губи едното бебе във 2ри триместър(близнаци е имала) и са направили изследвания и са открили тромбофилия та. Та прилагат лечение за запазване на втория близнак и скоро даже роди... Имена не помня. Само истории :)

Та може да не причини проблем, но може и да причини, та най-добре да се знае...

Мира, аз и двата пъти не взех никакви обезболяващи.

Лили, по въпроса защо не помагат в Англия на бременни преди 12 седмица...аз също съм се чудела, но покрай многото четения след моите перипетии, открих няколко статии (сега ги търсих, да ви ги покажа, ама не можах да ги открия), в които бяха правени експерименти и заключението беше, че нищо не може да спре заплашващ аборт. Това, че бебето се е задържало не е следствие от прогестерона, който са изписали гинеколозите на жени, отишли на преглед заради кървене, а просто защото така или и сме е щяло да оцелее.

Демек синтетичният прогестерон трябва да се почне след овулация и той ще помогне само ако проблемът е нисък прогестерон или имунологичен проблем. Тръгне ли кървенето, вече е прекалено късно да се увладее ситуацията дори и проблемът да е нисък П или имунологичен... Затова те казват, че нищо не може да се направи и имаше научни доказателства за това. В крайна сметка, ако можеше да се помогне, а те не помагат, това ще е противо хуманно, нали? А Англия е доста напред в научно и хуманитарно отношение.

Моята сестра съм ви казвала, че с трите бременности -->кървене. Първия път в Бг и изписват прогестерон и тя "задържа". 2рия и 3тия път в Англия и казват, че ако още е бременна в 12 седмица да иде за УЗ (там не правят преди 12 с). Та тя мислеше, че без прогестерона ще пометне, но задържа и двете бременности хем с кървене хем без прогестерон...

*
« Отговор #38 -: Октомври 27, 2015, 18:50:45 pm »
Явно в Германия са по-загубени отколкото в Англия. Като имах кървене и прогестеронът ми беше нисък, ми изписаха инжекции. И всичко беше наред.

Мира, и аз съм мод.  8)

*
« Отговор #39 -: Октомври 27, 2015, 19:15:46 pm »
Лили, Зайчето ми беше казала, че си е пускала този пакет "Вродени тромбофилии - основен панел", който е за 160 лв.
http://www.genicalab.com/bg/prices.html

Една приятелка имаше такава мутация 4G/4G, но не пи абсолютно нищо докато беше бременна. Много се консултира и чете и накрая каза, че въобще не била доказана връзката между тази мутация и абортите.
Така че дори, ако се окажеш, че имаш нещо подобно, въобще не си го слагай на сърце.
Много ти благодаря, намерих тези за които док ми говори - даже са 120 лв. Аз търсих в националната генетична лаборатория, но не намерих точно такъв пакет, а все си мисля,че там би трябвало да е най-евтино защото не правят ли всички генетични изследвания там? Т.е. лабораториите би трябвало да са посредници и по тази причина - по-скъпи.
С една дума - всичко е съдба. С мутация или без мутация, като му е писано да оцелее - оцелява. Но някъде четох, че било доказано, че при жени с тромбофилии и загуби в ранна бременност, лекарствата за разреждане на кръвта са повлияли положително върху следващите им бременности. Може и да е съвпадение, но то ще е много съмнително съвпадение  :?