Записче и от мен и търкул
под прашеца на Алис
Лили, стискам палци за добри новини.
Исках само да кажа, че аспирина се почва след пункция и се СПИРА при зацапване или кървене. Най-добре е да се направят изследванията за тромбофилия и имунологични, за да се знае дали изобщо да се взима. От друга страна, по-евтино е да се взима аспирин, отколкото да се правят генетични и имунологични... Абе, то не е една беля ...
Аз ще съм доста заета със стягане на багажа и купуване на подаръци за децата на приятели.
В този ред на мисли исках да ви споделя моята теория и разочарование от "вниманието" което получавам от приятелите ми, вследствие на ВНИМАНИЕТО, което аз оказвам на техните деца.
Много ми е неприятно, когато на всички приятели, които имат деца, трябва да купя подарък, за да се видим. А аз си тръгвам от срещата с празни ръце. Ами след като аз нямам деца, може на мен да купят подарък, аз също съм живо същество, а ЗАЩО НЕ да накарат децата си да ми нарисуват картинка или да ми подготвят някаква друга изненада? В крайна сметка за "срещата" би трябвало да се подготвят и двете страни, а не аз да обикалям магазини и да избирам подходящи подаръци, а те да дойдат без грам подготовка, ами много е неуважително.
Когато аз имам деца и се подготвям за среща с приятелка без деца, ще купя или подготвя подарък или ще накарам децата да измайсторят нещо, или да изберат някоя от техните вещи (играчки или принадлежности), които да подарят на леля "едикоя си" по време на срещата. Какво е това възпитание, те да получават неща, а в замяна да НЕ дават нищо. В крайна сметка, ако за Коледа аз подаря на моя приятелка подарък съм сигурна, че и тя ще отвърне по същия начин. НО изведнъж тази приятелка родила 2 деца и аз отивам с 3 подаръка--> за нея + 2те и деца, а си тръгвам с 1. Ами защо възпитава децата си да получават подаръци без да връщат жеста? А още по-гадно е като отида само с два подаръка, за двете и деца, и си тръгна с 0 подаръци, защото нито тя се сетила да ми купи подарък за Коледа, нито пък децата се сетили (то те няма как да се сетят, но е редно тя от тяхно име да помисли за подарък или жест).
Не знам дали стана ясно, но се чувствам ВТОРА класа затова, че нямам деца и от това, че приятелките ми, в момента, в който станаха майки, забравиха да показват внимание към мен, но пък много се радват, като нося подаръци на децата им.
Е, и аз съм ЧОВЕК и аз също се радвам на внимание!!!