0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #920 -: Декември 10, 2015, 10:05:06 am »
Съмнявам се да е била толкова ранна О., но аз никога съм нямала сигурност, така че...

Успокоих се малко, че щом я виждате, значи не съм тотално изкуфяла. А дали е истинска предстои да видим...

« Отговор #921 -: Декември 10, 2015, 10:08:25 am »
Адииииyahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
И аз я виждам втората чертичка. Много рано си го направила този тест и сигурно затова е толкова бледа. Пускай кръвен или ако нямаш възможност, утре сутрин друг тест  :P

Моята Т пак не у ред. А и мъжо заминава в командировка и този месец за нас ще е пропуснат  :(
« Отговор #922 -: Декември 10, 2015, 10:09:41 am »
 :bighug: :bighug: :bighug:

Аз междувременно напишках още един, от друга марка:

http://prikachi.com/images.php?images/448/8508448D.jpg
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 11:24:18 am от AdeliaMiss »

« Отговор #923 -: Декември 10, 2015, 12:27:18 pm »
Здравейте! AdeliaMiss, и аз виждам бледа втора чертичка! Пожелавам ти успех!
На мен иначе днес ми дойде като по часовник. Ох, още един месец с напразни надежди... Доста е болезнено... Както и да е...
Днес бях при ендокринолог. Миналата година ми откриха възел на десен лоб. Пораснал е. Ще изследвам ТСХ и антителата. След резултатите ще обсъдим следваща стъпка.
Възможно ли е от този възел да е проблемът?
Хубав ден!
*
« Отговор #924 -: Декември 10, 2015, 12:37:07 pm »
AdeliaMiss чертичката и аз я виждам на първата снимка, на втората също ми се вижда, че има втора чертичка, макар и съвсеем бледичка. Пускай един кръвен при първа възможност за най-сигурно :) Относно ранна овулация - няма невъзможни неща. При мен е по часовник и в момента, ама един път е била доста по-раничко, за което не подозирах де... Та тази подранилата Я точно - се нахожда в подписа ми.  :lol: Пожелавам ти същия финал!

lilibell, херпес симплекс (този дето избива по устните и му викат стрескавица) - също е вирус например. Аз си го нося, как и откъде съм го прихванала - не знам, но от дете ми избиваха херпеси при всяко по-сериозно разболяване, висока Т и пр. Та той си седи в тялото ми, циркулира си, но не прави проблем и няма изява, когато условията не са такива, че да започне активно да се размножава. Съответно като се разкекам нещо - от "кротко спяща" инфекция - става активна инфекция, избиват херпесите, имунната ми система атакува вируса, пия си там медикаментите, вкарвам си в норма показателите и въпросният вирус тогава - "свива перките" и пак тихо и без да прави бели започва да си циркулира из тялото ми, ама вече не в количество, което да води до някакви външни изяви на наличието му. След всяка негова изява обаче - се образуват антитела. Явно в даден момент съм образувала достатъчно баш срещу него, защото от години не ми е излизал херпес. Срещу някои вируси - може да се изгради траен имунитет, срещу други - не. Зависи точно какъв чешит е вируса.

Срещу високорисковите за рак ЧПВ - явно може да се изгради траен имунитет, щом създадоха ваксина за тях точно. Krisi08 е имала някой от тези щамове, той я е разболял, проведено е лечение, след него - тестовете й са били чисти за какъвто и да е ЧПВ. Би следвало значи, в нейната ситуация, тя да си е изградила антитела поне срещу щама, който е имала. Само, че са й препоръчали да сложи ваксини и тя е сложила. И за щастие - след тях не е имала отново проблем. Допускам (понеже все пак не съм специалист), че когато се поставя ваксина, нещата са сметнати така, че да се вкара количеството патогени, което гарантира имунен отговор в степен достатъчна за да се произведат антитела. А, ако си се заразил, вирусът може да е в количество, което да не доведе до образуването на антитела срещу него, или да ги образуваш в недостатъчно, за да те защити в бъдеще количество... Не знам наистина, много е специфична материята и има "такива" и "онакива" вируси, които са с различно поведение. Ей и варицелата е вирус, като я преболедуваме веднъж - имунитетът е доживотен. Сезонните грипове и те са вируси, ама имунитетът срещу тях е временен пък...все вируси уж, ама не точно. ЧПВ пък са друг чешит и си имат свои специфики, които аз разбира се не познавам в детайли. Само каквото са ми казвали хората, на които пряко им е работа това по моите питания - това споделям и тук с вас.  :) Вероятно вирусолог/имунолог може да обясни, защо с ваксина за въпросните щамове се счита, че сме защитени вече от тях, а ако сме преболедували някой от тях - не. На мен също ми е любопитен точно този въпрос и близките дни, ако имам време - ще седна да поровя за детайлна информация по него. Все има някакво обяснение, предполагам сложничко за лаици, ама все някакво... Иначе - не би трябвало да се тревожим, ако ги лепваме тези щамове, ами амен-амен да сме доволни, ако се случи, защото при контакт с тях - следва да градим антитела и повече да не сме под заплаха от рецидиви.

Също така ми е интересно, а информация за това не откривам до момента, дали при кръвен тест, след поставена ваксина - излизат антителата, които следва да сме образували. Тук Krisi08 ще е наясно предполагам. Например след като си сложих хепатитната ваксина, при кръвен тест - си ми излиза, че имам антитела за хеп. Б, който също е вирус. За ЧПВ се моткам трета година да си сложа ваксината и ха днес, ха утре и все нещо друго излиза за вършене, та не съм опряла и до задаване на горепоставения въпрос. Но ще го задам де. То, ако не се хващат антитела, след поставянето на тази ваксина, аз откъде да знам дали ги имам, или не т.е. дали реално съм защитена, или само така си мисля. Предвид соленичката все още цена на ваксината, ако не е доказуемо, че си е свършила работата...може и да размисля дали да я слагам изобщо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #925 -: Декември 10, 2015, 12:43:34 pm »
Здравейте, момичета.
Не съм писала, защото нямаше нищо ново (не че сега има де). Сега се върнах от лекар, не пожела да ме прегледа на ехограф. Изписа ми Кломид и ако не го бях подсетила, нямаше да предпише и спермограма за ММ. Поне имам цветна снимка. Все пак смятам след като ММ си направи спермограма другия месец да го пия. Но не ми каза да следим фоликулите в месеца на прием.  Леко съм разочарована, защото се надявах този месец да следим фоликули.
Криси, много се радвам, че се завърна :bighug:
Късмет на всички :)
« Отговор #926 -: Декември 10, 2015, 13:20:15 pm »

Привет момичета :)

Павла, при мен също се случва така, че аз трябва да подсещам лекарите понякага за подходящи следващи стъпки. Не знам дали това е, защото са претоварени или не мислят достатъчно в посока осъществяване на нашите желания. Научих се да бъда по-настоятелна и когато искам нещо, което не са ми предложили да го предложа и поне да го обсъдим, за да знам мнението им. Стискам палци да излезе хубава спермограмата на мъжа ти и скоро и други хубави новини да имаш!

Ади,

Пусни си кръвен. Стискам палци и чакаме добри новини!

Cvetence87
,

Не губи надежда. Късмет в следващия цикъл!

*
« Отговор #927 -: Декември 10, 2015, 13:50:34 pm »
Ади, стискам палци!!!

Павла, Кломид за проблем с овулацията ли ти го изписаха? Според мен ако има проблем с О е редно да се следят фоликулите и дори да се бие Прегнил ако е необходимо.

На ТМ не му ли правихте спермограма в БГ? Добре че все пак са му дали направление за спермограма, но според мен няма нужда от чести спермограми, освен ако не е на някакво лечение и се следи за подобрение.

Стиснати палци на всички бебеправещи!

JBrul, Криси, точно това беше според мен въпросът на Лили, не дали се "изчиства", а по метода на ваксината дали веднъж преборил вируса, придобиваш доживотен имунитет?

Още исках да кажа, че има и ваксини, които НЕ вдигат антителата, но се водят ефективни, просто явно по различен начин действат. Такива са тетанус и дифтерит (за нашата възрастова група), може да има и други, но като не са в нашата възрастова група и за тях не съм се интересувала. Та може би и тази за ЧПВ да е такава, но в такъв случай, дори и преборил вируса, човек НЕ получава доживотен имунитет.

Аз не съм изследвана за никакъв щам, само цито намазки съм правила през 3 години. Та въпросът ми е: като си намеря лекат тук, какво да "поръчам" от менюто? Кръвен тест за щамове и ДНК ли се обяснява или има някакво медицинско наименование този тест?

Хубав ден на всички!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #928 -: Декември 10, 2015, 13:56:11 pm »
Здравейте момичета. Незнаех дали да пиша ,но се престраших . От  месец ноември правим опити. Обаче цикълът подрани с два дни, първо беше тъмно кафява кръв един ден и два дни по светла обилна. Сега на четвътрия няма нищо. Никога не съм имала толкова кратък цикъл. Записах си час за гинеколог но чак във вторник. След мисед ми казаха да почакам три цикъла, нямах проблем с циклите винаги са точни на 27\28 ден. Сега това някакъв хормонален проблем ли е или се случва така . Благодаря  :)

*
« Отговор #929 -: Декември 10, 2015, 14:43:02 pm »
makiyaki Ето тук са изредени и обяснени типовете изследвания за ЧПВ, кое и защо, мисля достатъчно разбираемо. http://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=virus:hpv Предполагам ще те ориентира какво "да поръчваш от менюто".

По повод заразяването и тук пише това, което напред коментирахме - има ли няма ли самоизлекуване. "Повечето сексуално активни жени са изложени на HPV инфекция поне веднъж през живота си. В повечето случаи инфекцията е преходна и регресира спонтанно, тъй като вирусът се очиства от имунната система." Предполагам това е по смисъл, което ми обясняваха на мен специалистите (пък аз некадърно опитах да предам напред по спомени), относно количеството на вируса и как, ако е малко - може имунната система да го пребори, а ако е здраво инфектиран човек - вероятно няма да успее. Абе то да ви кажа...малко тъпо се получава да водим разговор по темата  :lol: толкова детайлно, защото е много сложна и специфична все пак, а всички по нея - просто поназнайваме - кой с каквото се е сблъсквал лично, или е чел, или му е казал лекар... Друго би било да вземе отношение някой, дето наистина е запознат в детайли и това работи, ама уви - май нямаме потребител специалист в точно тази област.  :?

Аз го разбрах въпроса на lilibell още първия път, но не ми е в компетенциите да й дам категоричен отговор на него. Затова споделих просто нещата, които специалистите са ми казвали на мен, относно личните ми казуси по повод ЧПВ. Ако изходя от това, което цитирах нагоре и нещата, които са ми казвали и опитах да обясня напред - излиза, че ако те полази щам Х, ама в мааалко количество... Да кажем е бил еднократен полов контакт със заразено лице и не е успяло да те инфектира "хубаво". (Например и с ХИВ-позитивен партньор има множество случаи, в които здравият - не се заразява, поради "недостатъчност" на количеството вирус при полов контакт) Или партньорът ти е носител на щам Х, но в момента на половите ви контакти инфекцията не е активна при него, или не е в остра форма и те накача, ама малко... И пускаш тест тогава, като си прясно заразен - излиза положителен, като е било малко и не е последвало ударно вирусно размножаване, а имунната система го е преборила и те е изчистила - после тестът за същия ЧПВ ти е отрицателен. Ама като е бил пък в толкова минимални количества - вероятно не води и до изграждане на антитела. Пък при ваксината - количеството е такова, че да доведе до изграждането им. Поне аз друга логика - не намирам в случая, ама не твърдя, че и тази е вярната де.

Нямам идея наистина как се установява, че ваксината е ефективна и действа т.е. какъв е точния метод. Но, за да бъде одобрена, пусната на пазара, вкл. по имунизационен календар в България да си влиза при безплатните (пожелание е разбира се) - със сигурност са били години сериозни клинични изпитания, че изобщо да се прилага на хора и си има начини да се докаже, че действа все пак. Какви са те точно - няма откъде да знам (ама ще поровя де, от любопитство просто). Дето викаш - за тетнаус и дифтерит - също не излизат антитела, ама знаем, че са ефективни ваксини. Относно това дали имунитетът е доживотен, или за някакъв срок  - има и други ваксини вкл. тази за тетанус, за които се знае, че изграждат дългосрочен, но не и доживотен имунитет и затова има реимунизации с тях по календар. Може би и с тази за ЧПВ е така.

Аз за Туинрикс, като слагах - точно това питах, дали доживотно ще имам имунитет, или да реимунизирам след еди колко си време. Отговорът беше, че по принцип (много го "обичам" това "по принцип"  :lol:) - би следвало да е доживотен. Ама след 20-ина години от поставянето, за всеки случай бива да си пусна един кръвен и ако не се установят антитела - да реимунизирам. Понеже това пък е сравнително нова ваксина - просто реших, че още няма категорични данни дали доживотно, или за мноооого дълъг период те пази, но за дългия период - поне е сигурно, че го има и горе-долу колко е той. Ама за тази ваксина нали - ясен е начина да се установи, дали все още те пази, или бива да я повториш. Относно "Церварикс" обаче, как се установява това същото - идея нямам. Едва ли е "по метода" - нямам рак - значи действа.  :lol: Каквото намирам за самия препарат като информация - не отговаря на въпроса, дали следва реимунизация по някое време. По повод начина на действие, пише това: "Когато жената се ваксинира с Cervarix, имунната система (системата на тялото за естествена защита) изработва антитела срещу HPV типове 16 и 18. При клинични изпитвания е установено, че Cervarix предпазва от заболявания, свързани с HPV при жени на възраст на и над 15 години. Cervarix стимулира също образуването на антитела при момичета на възраст 9-14 години.
Cervarix не е инфекциозен и поради тази причина не може да предизвика заболявания, свързани с HPV.
Cervarix не се използва за лечение на свързани с HPV заболявания, които вече са налице по времето на ваксинацията."

Та щом се изработват антитела - трябва да има някакъв начин да се открият при изследване някакво. Ако не е стандартен кръвен тест, някакъв друг ще да е.

*
« Отговор #930 -: Декември 10, 2015, 14:56:07 pm »
Маки, ММ си прави януари май или там някъде. Просто е минала почти година и  според мен е добре да се повтори. Иначе уж нямам проблем с О. Образувам си фоликули, имам си О. Поне през месеците, които съм се следяла.
Като понаближи ще се чудя пак. За сега съм решила, ако спермограмата е ок да пробвам с Кломид.
Само сексът как трябва да е- всеки деен след края на приема или...
О. настъпва 3-5 дена след края, но ....
Чуденките  после :)
*
« Отговор #931 -: Декември 10, 2015, 15:17:28 pm »
Jbrul, благодаря много, значи  :bighug: ДНК тест за носителство на високорискови щамове ми трябва от менюто на мен :)

Иначе думата "ефективност" явно неточно съм я употребила и бързам да отворя скоба и да обясня, че НЕ съм се съмнявала в ефективността на ваксината, просто различните ваксини имат различен механизъм на предпазване. Някои изграждат антитела и по кръвен начин се доказва дали си ваксиниран или не --> морбили, заушка, рубеола за пример. А други като дифтерит и тетанус НЕ могат да бъдат открити в кръвта и демек не може да пуснеш кръвен тест за да провериш дали си изградил имунитет. Та в този ред на мисли се чудех дали ако веднъж преболедувал ЧПВ се изгражда имунитет, който да може да се докаже с тест за антитела като тези на шарките и заушките :) Но в крайна сметка СЪМ съгласна, че без специалист по темата е все едно дъра-бъра. Въпреки това в нашето дъра-бъра се засегна и даде много ПОЛЕЗНА информация!!! Така че нищо не е било напразно.

Павла, според мен е индивидуално... Тук имаше момичета, които от първи месец на Кломид без проблеми са забременяли.

Аз лично от Кломид правех огромни и трудно "спукваеми" фоликули :/ и се налагаше доста Прегнил... Аз ползвах Кломид единствено заради донорска инсеминация, защото ако бяха близнаци, поне щяха да са от един и същ донор. В БГ донорството е анонимно и ако имаш едно дете от донорска инсеминация и след 2-3 години речеш да имаш второ от донор, те дефакто ще са полу-братя и сестри. Та затова пробвах Кломида и на мен НЕ ми подейства. Но аз по-скоро се слагам в графата на ИКЛЮЧЕНИЯТА.

Аз за кекса, най-добре ползвай ОВУ тестове и кекс през/всеки ден в дните с висока фертилност до самата О. Успех!

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #932 -: Декември 10, 2015, 15:36:38 pm »
Но в крайна сметка СЪМ съгласна, че без специалист по темата е все едно дъра-бъра. Въпреки това в нашето дъра-бъра се засегна и даде много ПОЛЕЗНА информация!!! Така че нищо не е било напразно.

Ами за жалост - наистина никой от нас не е специалист по тази тема. Може доста неща да знаем, да сме чели, да са ни казвали специалистите, личен опит да имаме някои..., но все пак - това е все информация "на парче" и детайлите на всички не са ни ясни. Пък често именно детайлите - дават отговорите на въпросите, дето всички си блъскаме блъските  с тях вече колко поста стана... :lol: И накрая излиза, че хем така, хем онака...бе нещо ни се губи просто "в пейзажа".

Иначе - съгласна, че не е хич напразно да я обсъдим и тази тема. Мисля поне - категорично изяснихме, че ЧПВ не са хич за подценяване, ако се сдобием с тях и следва да се консултираме със специалисти, да се следим внимателно, че да не стане беля наистина.
Пожелавам на всички и на себе си - да не ни спохождат де!  :D

П.П. Аз ако намеря инфо как се установява имаш ли, нямаш ли имунитет след такава ваксина - ще споделя тук. Направо ме закрасти тоя въпрос... :lol:

« Отговор #933 -: Декември 10, 2015, 15:47:00 pm »
yana_c,

Случва се, не се притеснявай. При мен също се случва. Изчакай си спокойно прегледа :)

*
« Отговор #934 -: Декември 10, 2015, 16:13:32 pm »
ето тук има инфо за ЧПВ и различните тестове
http://hpv-bg.com
ама сега нямам време да чета, довечера като се прибера ще го разгледам сайта

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #935 -: Декември 10, 2015, 18:23:51 pm »
AdeliaMiss ч...Относно ранна овулация - няма невъзможни неща. При мен е по часовник и в момента, ама един път е била доста по-раничко, за което не подозирах де... Та тази подранилата Я точно - се нахожда в подписа ми.  :lol: Пожелавам ти същия финал!

Jbrul, аз нямах предвид, че по принцип не ми се вярва, а че конкретно за този цикъл и според графиката не изглежда като да е била ранна О. Изглежда си както обикновено - 13 или 14 ден, защото БТ се е вдигнала след тях, а и нормалните болки, които си изпитвам, бяха на 13-ти ден.

Между другото, все се каня да ти пиша, че си избрала най-прекрасното име за подранилата си Я. Ако имам син, ще го кръстя точно така, ако и ММ е ок :)
« Последна редакция: Декември 10, 2015, 18:53:34 pm от AdeliaMiss »

*
« Отговор #936 -: Декември 10, 2015, 20:43:10 pm »
AdeliaMiss, не съм мерила температури, не съм правила графики и не мога да взема компетентно отношение по темата. Ако ще следя "кога е момента" аз лично - бих разчитала само на УЗ, защото там ще е 100% сигурно кое, кога и дали. Казвам го в смисъл, че с другите методи има вероятност и реалният момент на О, да не е точно този отчетен с графики, тестове т.е. допустими са все пак времеви отклонения... Силно се надявам при теб да е станало точно така и да се сдобиеш с "подпис от подранила Я".
Живо и здраво бебе да имаш ти желая, пък ако е момче и името на моичкият ви харесва с тати - с удоволствие ви "отстъпвам монопола"  :lol:

П.П. Данаил не ми беше първият избор за мъжко име, имах друго фаворитно и това го мислих "по необходимост" така да се каже. Пък сега се чудя защо не ми е било фаворитното... :lol:

« Последна редакция: Декември 11, 2015, 06:21:34 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #938 -: Декември 11, 2015, 06:10:50 am »
Макиаки , в Щатите се прави Pap smear ,което представлява цитонамазка+микробиология+hpv някои щамове , разликата с Бг е че тук ти взимат проба един път ,а в Бг три пъти ,за всяко нещо по отделно.Ако имаш застраховка, всяка година ти се полага по един безплатен преглед и pap smear.
*
« Отговор #939 -: Декември 11, 2015, 07:21:31 am »
Адиииииии на бебе отиват нещата  :D давай кръвния да видим колко е пораснал

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети