0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #880 -: Декември 04, 2015, 22:53:35 pm »
Ох, много ме изплашихте с тези папилома вируси, та реших да проуча. Общо взето Лили го е обяснила много добре --> почти всеки има вируса, но той не причинява рак, а причинява промяна на клетките, които след известно време се нормализират. Рак се развива, ако клетките не успеят да се нормализират и седят променени 10-20 години... Така че и аз се поуспокоих за себе си (че от 5 години не съм правила ПАП) и за Мира се успокоих, че промяната в клетките е нормална, опасно е ако останат променени с дълги години, което няма да допускаме нали така :)

Лека нощ от мен и утре много да пишете :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #881 -: Декември 04, 2015, 23:02:27 pm »
Mirra   много се радвам,че колпоскопията е минала успешно и нещата са наред. А за рака на шийката - той също е лечим,дори вече измененията да са факт,ако се хване навреме нещата не са фатални.Затова профилактиката е 90% от успеха и не трябва да се пропуска година без цитонамазка,колпоскопия и мамолог

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #882 -: Декември 07, 2015, 15:03:56 pm »
Голяма пустош тук днес :)

Mirracles, днес ли беше хистероскопията? Сигурно е минала вече, но все пак - стискам палци всичко да е наред.

*
« Отговор #883 -: Декември 07, 2015, 15:04:54 pm »
Момичета нали не сте забравили за това? http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51365.0  Много ще се радвам да се видим на живо да се запознаем и да пием по вино заедно.

*
« Отговор #884 -: Декември 07, 2015, 15:07:13 pm »
Мечтичке, пазя аз късметлийската темичка и гледам да не спамя в нея. Нали е на кадем! Надявам се до Коледа всички да сте се пренесли в бременната тема!
Мира, дано всичко е минало леко и вече да чакаме добрата новина при теб :)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #885 -: Декември 07, 2015, 15:19:39 pm »
IДобро утро, момичета, лека и успешна и празнична седмица. Сега като се заредят празници, та чак през юни ще си отдъхнем от празнуване :)

Много сте тихи напоследък, то не че има и около мен нещо кой знае колко интересно, но не ми харесва така да изоставим темата да прашасва и ЩЕ я РАЗБУТАМ малко :)

Мира, лека и успешна хистероскопия днес и прекрасни резултати от нея! (Бях запомнила 7ми декември...)

Лили, rrr, Евелин, Павла, Усмивчица, Ади, Кали, Мечта, Дани и всички бебеправещи, пожелавам ви и на себе си да отгледаме и да обебим хубави фоликули и съвсем скоро да приютим в коремчетата си живи и здрави бебчета, които да гушкаме наесен :)

Бременелките и те се изпокриха-->хайде минавайте от време на време да ни ръсвате с прашец :)

Как върви подготовката за празниците, момичета? Ние още не сме напазарували и вместо да отмятаме подаръци и покупки от списъка тези почивни дни, ние взехме, че отидохме пак на разходка край океана... ММ изобщо не обича магазини и изобщо не знам как ще се справим с организацията около празниците...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #886 -: Декември 07, 2015, 15:24:54 pm »
Докато си напиша писаното и гледам че сте се по активизирали малко :)

Слагам ви снимки за повдигане на настроението, а пък предизвиквам всички, които са украсили дома си в Коледна украса, да сложат снимки да я видим :)

Не можаха да станат снимките :/ явно са много големи...а преди как ставаха... И преди и сега, все от телефона снимам и качвам :)

« Отговор #887 -: Декември 07, 2015, 16:32:03 pm »
Привет момичета,

Мина ми успешно хистероскопията :)
Сега си лежа и се раздвижвам лека полека.
Благодаря ви, че ме мислите и ми пращате подкрепата си!
Това означава много за мен!
Ще ви пиша повече, когато се освестя.
Хубав ден от мен!

*
« Отговор #888 -: Декември 07, 2015, 17:22:40 pm »
Браво Мира! Радвам се, че е минало успешно! :)
Бързо възстановяване!  :goodluck:

Вчера вечерта ми дойде МЦ и стегнах набързо багажа.
Днес вече съм в Сф, а утре съм на преглед и сигурно ще има да чакааам, защото нямам час.Стискайте палци всичко да е наред и да я почвам.
Много ми е нервно, притеснено.... Добре че е племенника: чете ми вицове и се хилим  :lol:
Успех момичета :)

*
« Отговор #889 -: Декември 07, 2015, 22:08:47 pm »
почти всеки има вируса, но той не причинява рак, а причинява промяна на клетките, които след известно време се нормализират. Рак се развива, ако клетките не успеят да се нормализират и седят променени 10-20 години...:)
Това абсолютно не е вярно, недейте да се самозалъгвате момичета, ЧПВ е много опасно заболяване и за съжаление се предава по полов вът. Аз бях носител преди години и се разбра чак когато вече имах раково образувание последна група, развило се за по-малко от 6 месеца.  Изрязаха част от шийката на матката, като до последно не се знаеше как ще протече бъдеща бременност. ЧПВ буквално от заболяване без никакви симптоми, за 9 месеца ме докара да обиколиля няколко онкологии и ми обърна живота с краката на горе. В момента се следя постоянно, за да съм сигурна, че всичко е ок.

Ако сте носители на ЧПВ, задължително се консултирайте как да предпазите партньора ви или как да се излекувате двамата, за да не си го предавата взаимно. Задължително се следете през нколко месеца, докато не се уверите, че вече не сте носител (когато имунната ви ситема се пребори), защото последиците могат да бъдат много сериозни. Също така бих препоръчала ДНК изследване, за да разберете на кой именно ЧПВ сте носител, защото някои видове са много опасни, други не толкова.

Пожелавам успехи на всички бебеправещи и дано празниците ви донесат най-желаните подаръци  :bori_007: :bori_004:
« Последна редакция: Декември 07, 2015, 22:23:22 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #890 -: Декември 08, 2015, 10:55:51 am »
Здравейте момичета!
Черната дупка явно се е разпространила и към мен. Мина ми днес прегледа и няма да започваме процедура. Пак си имам киста, пак противозачатъчни и след Нова година ще я мъдрим :(

Дано да е на късмет Новата година! :)

Дано и Коледа да донесе много положителни тестове на всички, които не са отписали декември  :goodluck:

Мира, не разбирам нищо от резултата от цитонамазката, затова не съм коментирала. И все пак, да си кажа, че от вчера ми се върти в главата: аз бих повторила изследването, ей така, за всеки случай, и в друга лаборатория, за да потвърди резултата или да ме хвърли в чуденка.

Пфуууу и това мрачно, мъгливо времеее много ми влияе на настроението...
Пращам ви малко безгрижие и слънчеви лъчи за настроение
 :beach1:
Пожелавам ви хубав ден!

*
« Отговор #891 -: Декември 08, 2015, 12:53:53 pm »
Здравейте момичета, нямам настроение да пиша, но пък ви хвърлям по един поглед  :)
Mirra почивай си, възстановявай се и после с нови сили към целта.
rosss явно доста хора оставаме за след празниците. Както се казва: нова година - нов късмет. Дано всички изтеглим бебешките късметчета за 2016та  :)

« Отговор #892 -: Декември 08, 2015, 13:38:31 pm »
Здравейте! Днес ми е 14 ден от овулация ( имам два дни до начало на цикъла) и си направих тест. Отрицателен... Знам, че имам още време до цикъла, но реших, че може и да покаже толкова дни след овулация. Толкова много се надявах този месец да се е получило! Знам, че не трябва да го мисля, но как да стане... Толкова много надежди! Толкова е болезнено!
Просто исках да споделя болката си. Извинявам се, ако не му е тук мястото.
Лек ден! :)
*
« Отговор #893 -: Декември 08, 2015, 13:45:55 pm »
Цветенце, точно тук е мястото! :grouphug2: :grouphug2: :grouphug2:
Не знам дали си чела, по-назад, но тук казваме, че щом няма М, има надежда. Може наистина да е рано. Пък, ако не е станало този месец, има следващ :) Нов месец, нова надежда. Не губи вяра :)

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #894 -: Декември 08, 2015, 15:33:33 pm »
Криси, благодаря, че се включи по темата за ЧПВ. Аз нямам никаква представа и само четох каквото е написано в интернет. В страните, в които аз съм се изследвала (Англия и тепърва САЩ) цито намазка правят през 3 или 5 години и обяснението им е че се развива много бавно.

Според мен трябва на 6 месеца или поне всяка година да се прави, както се практикува в БГ.

На теб правиха ли ти "горене" и биопсия на засегнатия участък? Аз имам 2 приятелки, които в Англия им правиха тези процедури по биопсия и "третиране" някакво на засегнатото място и биопсиите излезнаха чисти, въпреки първоначалния стрес и спешни мерки, взети от лекуващите лекари.

Аз за себе си се притеснявам, че ми е време за цито намазка, а дори нямам лекар, при когото да ида...

Россс, Аман с тези кисти значи... И мойта индийка й казаха киста... Дано се изчистват тези гадинк и след празниците да започва бебеправенето :)

На мен днес ми е 14 ден от началото на цикъла, тест за ОВУ не съм правила, но в неделя и днес обебвахме. Тъй като го правим през ден засега сме слагали сърца на 12, 14 ден и се чудя дали има смисъл от сърце на 16ти ден? ЦС имах само на 11 и 12 ден.

Другото ново е че вчера ММ си е взел последните 4 дни от отпуската и ще ги използваме за консултация с ин-витро клиника за евентуално стартиране след празниците. Тъпото е че ако не сме се обебили този месец, МЦ по график е на Бъдни вечер. А на Коледа едва ли клиниката ще ме вземе за преглед и стартиране на стимулация... Пфу... Но нищо де, надежда този месец имаме за естествено обебване, а ако не стане на 25 декември, то в края на януари със сигурност стартираме :)

Целта е да се съберат и замразят колкото се може повече ембриони, за да има... А дори и да ми се наложи по-нататък лапаро или нещо...ще съм спокойна, че ембрионите са събрани, замразени и ме чакат и няма да се паникьосвам, че времето минава и яйцеклетките остаряват...

Късмет и успех на всички!

« Отговор #895 -: Декември 08, 2015, 20:27:36 pm »
Благодаря ти, Синеочке, за успокоителните думи! Дано се получи бебче! Но има моменти, в които губя надежда.
Надявам се всички да ни споходи радостната вест!
Хубава вечер!
« Отговор #896 -: Декември 08, 2015, 20:55:56 pm »
Здравейте момичета аз не пиша но редовно ви чета и също съм в черна дупка.Този месец щяхме да правим инсеминация но я отложих заради партньора които ще работи и ще липсва.Много се бях надъхала ,че ще имам хубави новини за новата година но уви.Цикъла го очаквам между коледа и нова година и заради това може и да не се получи ,те ще почиват от клиниката и пак чакане.Бях решила декември да не мисля за бебе само да се наслаждавам на празниците и моментите с любимия човек но пак го мисля.Правя си някакви планове и си слагам срокове,че до март трябва да съм бременна по един или друг начин, но както знаете плановете се развалят винаги.Пожелавам успех на всички и дано в най скоро време се обебим както пишете ако може още в тази година ако не януари на новата.
*
« Отговор #897 -: Декември 08, 2015, 22:39:17 pm »
Криси, благодаря, че се включи по темата за ЧПВ. Аз нямам никаква представа и само четох каквото е написано в интернет. В страните, в които аз съм се изследвала (Англия и тепърва САЩ) цито намазка правят през 3 или 5 години и обяснението им е че се развива много бавно.

Според мен трябва на 6 месеца или поне всяка година да се прави, както се практикува в БГ.

На теб правиха ли ти "горене" и биопсия на засегнатия участък? Аз имам 2 приятелки, които в Англия им правиха тези процедури по биопсия и "третиране" някакво на засегнатото място и биопсиите излезнаха чисти, въпреки първоначалния стрес и спешни мерки, взети от лекуващите лекари.
Маки при мен нещата се развиха отзад напред общо взето. Самата цитонамазка ми беше 2ра група, но визуално се видя образувание което не се хареса много на лекарката ми и пусна биопсия само от това място. После като ми излязоха резултатите стана ясно, че локално там вече си е последна група раково образувание и ме записаха спешно за ЛЕТЦ процедура за отстраняването на засегнатата част от шийката на матката. После пуснах ДНК изследване и стана ясно че съм носител на ЧПВ, но всичко се е развило горе долу за 6м. Изрязаха до здрава тъкан. В момента се следя на 6м, но мисля че нормата е 1 година, ако си нямала проблеми като мен. И аз съм живяла в Англия 7г, здравеопазването им е под всякаква критика. За съжаление в частен кабинет ако отидеш, под 150-200£ няма да ти се рсзминат :( Аз за това през всичките тия 7 години, винаги си пътувах до София, защото ми излизаше по-евтино и ефективно...
Сега ти като си в САЩ, незнам там как седят нещата, но 3-5г за цитонамазка ми се струва изключително много...
Много е важно на кой ЧПВ си носител, не всички са канцерогенни. Аз като пуснах, стана ясно че съм била носител на един от по-сериозните (ако може така да се каже), но не на най-опасните. За това, съветвам да се изследвате по-конкретно (ако сте установени носители), за да ви е по-спокойни. По принцип ЧПВ не се лекува, но заболяванията до които води са лечими. За това, ви съветвам да не го игнорирате в никакъв случай.

liliana_87 cvetence_87 силни прегръдки момичета и стискам палци всичко да се нареди много скоро!

*
« Отговор #898 -: Декември 09, 2015, 03:57:45 am »
Криси, значи ще гледам да пусна ДНК.

За мен здравеопазването в САЩ е по-зле от английското и българското взети заедно. Всичко ми се вижда много старо и изостанало...

Иначе чакането в Англия и скъпите частни приеми мен не са ме плашили и общо взето бях доволна от услугите им. Даже свикнах на тяхната система и вече много неща ми се виждат излишни. Там ако нямаш остра необходимост от нещо, просто не го получаваш. Прищявките изобщо не минават, но пък, когато отидеш по необходимост, никога не ти казват "ами сега нямаме направления" и т.н... Но малко е и "ако случиш на лекар"... :)

*
« Отговор #899 -: Декември 09, 2015, 10:05:54 am »
Аз мисля, че в България тестовете за ЧПВ са само за високо рисковите щамове, поне тези които аз съм правила са били за 4-5 вида ЧПВ. Мисля, че тези вируси трябва дълго време да са в тялото, за да се развие рак. Като казвам "дълго време" имам предвид месеци, защото при мен реално се изчистиха за има-няма месец. Аз мисля,че имунната система започва да ги бори още с навлизането им в тялото и затова в повечето случаи бързо се изчистват. Ако имунната система е слаба и те се развиват в тялото 1-2-3 месеца, тогава вече се появават клетъчни изменения.
И още нещо съм се чудила винаги - ваксината за ЧПВ се слага на момичета и млади жени, които не са започнали полов живот или са "чисти" от ЧПВ. Това значи ли, че след като един път съм преборила вируса, аз съм естествено "имунизирана" за тези вируси?