Mirra аз съм имала в миналото такава инфекция. Това са щамове на човешки папилома вирус, които се смятат за високо рискови по отношение рака на шийката на матката. Тъй като папилома вирусите са много видове, но рисковите са няколко, изследват се само те. Това, че ги имаш, в никакъв случай не означава, че ще развиеш рак! Сигурно 90 % от жените се заразяват с тези вируси през живота си, просто както и всички останали вируси имунната система успява да ги пребори и затова не всички жени се разболяват от рак на шийката. Когато на мен ми ги откриха, единствено ми дадоха да пия имуностимулатори. Аз съответно такива неща не пия, но пия редовно бъзов сок, който лично си правя. На контролното изследване нямаше вируси. Това е - засилвай имунитета, той си знае какво да прави, не се шашкай предварително. Колпоскопията е хубаво нещо, трябва да се прави редовно заедно с цитонамазката защото са две различни неща. Цитонамазката показва в самия канал дали има изменения, колпоскопията показва дали има нетипични изменения от въшната страна на шийката.