0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #840 -: Декември 02, 2015, 17:20:02 pm »
Пишете в темата за хормонални изследвания, там ще ви отговорят най-добре за стойността на прогестерона.

« Отговор #841 -: Декември 02, 2015, 17:52:32 pm »
Благодаря! Извинявам се, че съм писала в неправилната тема. :)
*
« Отговор #842 -: Декември 03, 2015, 08:19:37 am »
На мен ми закъсня и вчера чак ме посети лелката.Най вероятно съм имала задържан фоликул и за това.На 12,13ден от МЦ ще ходим при док да говорим за подготовка за трансфер.Но според мен щом не стана с предните хапчета iи инжекции.Ще трябва да ги сменим.Не знам дали е така.Не можем до безкрайност да опитваме с едни и същи и да не се получава.Не съм първа младост, а и нервите си имат предел.
« Последна редакция: Декември 03, 2015, 08:24:07 am от zemqta »
*
« Отговор #843 -: Декември 03, 2015, 08:59:15 am »
zemqta успех ти желая. Като отидеш на преглед коментирай с док притесненията си и предложението за смяна на лекарствата, а ако настоява за същите - нека се мотивира защо. Според мен този процес е двустранен и двете страни - лекар и пациент заедно трябва да вземат решенията.
Моя преглед днес мина. Лошата новина е, че пак съм с 2 антрални в ЛЯ, не че съм очаквала друго  :) Хубавата новина е, че нямам задържани и от 5ти ден стартирам с останалите мерионали. Айде дано са ми на късмет. Преглед - на 9ти ден и ще се прецени как ще продължим. Днес си пуснах и базовите хормони, много ме ядоса лелята дето ми взема кръв - пита дали съм пила кафе ??? Та поспорихме малко с нея, обяснява ми, че ТСХ се влияе от кафето, а половите хормони от ТСХ. Тя ако знае, че ТСХ контролите се правят на 40 дни - тоест се влияе трудно, как пък прецени, че от едно кафе ще ми се повлияе ТСХ, че от него и половите хормони .... и тези хора ни лекуват  8O Добре че тя поне няма претенции, а само кръв взима ...

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #844 -: Декември 03, 2015, 09:09:51 am »
Добро утро!

Мерси за пожеланията, надявам се да обебим фоликула и да се зарадвам предколедно.

zemqta, успех и от мен.

Лили, няма ли как да се разбере със сигурност дали се е завърнала ендометриозата и да се вземат мерки, за да не компрометира следващия опит?

*
« Отговор #845 -: Декември 03, 2015, 09:55:29 am »
За съжаление лапароскопията е единствения надежден начин да се установи какво става "отвътре". На 5.12 правя точно 1 година от лапарото, тогава ми провериха тръбите и бяха ОК. Днес коментирах с док дали за 1 година е възможно да са се запушили, според нея след като съм нямала инфекции най-вероятно са все още проходими. Но ендометриозата също може да запуши тръбите така че ... въпрос на късмет. Най-много се притеснявам да не стигне пак до яйчниците - десния й го давам гратис, щото той и без това никаква работа не върши мръсника  :x Само да не стигне до левия защото тогава вече ще я закъсам  :( Както и да е, няма да мисля негативно, каквото дойде такова. Засега важното е, че този месец ще правим стимулиран контакт както си го бях намислила  :)

« Отговор #846 -: Декември 03, 2015, 10:13:18 am »
Лили, не се ли пие нещо за тази скапана ендометриоза?
*
« Отговор #847 -: Декември 03, 2015, 11:09:48 am »
Лили, не се ли пие нещо за тази скапана ендометриоза?
не, нищо не може да се направи срещу ендото  :( ако поне се знаеше какво причинява ендометриозата, можеше да се намери начин превантивно да се действа. Препоръчват промяна в режима на хранене и пазене на някаква диета - поне така ми бяха записали на епикризата. Обаче аз и без това си се храня пълноценно и максимално здравословно, така че не знам какво точно да променя в диетата си

« Отговор #848 -: Декември 03, 2015, 11:11:47 am »
Лиленце, а ти след лапарото на хормонални инжекции ли беше за ендото?
Стискам ти палци този месец!! ГОЛЕМИ  :lol:
*
« Отговор #849 -: Декември 03, 2015, 11:55:31 am »
Смайли аз отказах инжекциите, нали съм с много изчерпан резерв, не рискувах да ми ги приспиват. Макар че като чета по нета това с хормоналните инжекции вече по света почти не се практикува, само у нас продължават да вкарват млади жени в климактериум. А след това гаранция - никаква, рецидиви се получават и след лечението. Доколкото разбрах обикновените противозачатъчни след лапарото вършат същата работа като инжекциите. Ако ми бяха предложили няколко месеца да съм на противозачатъчни, може би щях да се съглася. Но да ме вкарват в климактериум, от който няма да изляза - аз се боря за дете, не да си лекувам ендометриозата.

« Отговор #850 -: Декември 03, 2015, 12:15:37 pm »
Лили, съгласна съм с теб за този вид лечение. Нали и аз самата го отказах.
А тогава защо казваш рецидив (рецидив не се ли получава след проведено лечение от какъвто и да е вид и повторно активиране на болестта).
Тя ендометриозата си я има при нас. Не е изчезвала, че да рецидивира. Въпросът е по-скоро дали се разраства или не.
*
« Отговор #851 -: Декември 03, 2015, 13:19:17 pm »
доколкото съм чела, начините за лечение на ендометриозата са няколко - с лекарства, оперативно, комбинирано. При мен с лапарото би трябвало да са изчистили всички огнища по яйчници, тръби и матка - нали затова ги оглеждат, горят, режат или там каквото правят. Един път като са изчистени, би трябвало след лапарото да няма ендометриоза, освен ако не е тръгнала по коремните органи, а съм чела за случаи на открита ендометриоза в мозъка  8O Затова казвам "рецидив" защото чрез операцията се смята, че ендометриозата, поне видимата част, е изчистена.  При нас се застраховат като дават и лекарства - ОК, няма лошо, като изключим неблагоприятните ефекти от хормоналните лекарства. Но не за всички това лечение е подходящо, например в моя случай изобщо не би трябвало да се предлага такова нещо.
« Последна редакция: Декември 03, 2015, 13:21:40 pm от lilibell »

« Отговор #852 -: Декември 03, 2015, 13:35:00 pm »
Лили, сори че така те разпитвам.  :oops:
При мен по време на лапарото нищо не са им правили на самите ендометриозни огнища. Не са рязани, горени и т.н. Единствено са отстранени срастванията, които не е ясно дали са от ендометриозата или по-скоро от хламидията при мен. В епикризата ми поне нищо не пише и док нищо не ми каза да е правил.
Бях останала с впечатление, че тук, в България само отстраняват ендометриозните кисти, но огнищата нищо не ги правят. Предприемат прословутото хормонално лечение с цел да се стопят като не се подхранват от МЦ. Но може да не съм разбрала правилно.
*
« Отговор #853 -: Декември 03, 2015, 13:43:26 pm »
ауууу ами ти сега и мен ме хвърли в размисъл. Не е пред мен епикризата и не мога да погледна, но по спомен пишеше, че е имало 3 огнища и аз тогава се чудех дали са махнати или не ...  8O възможно ли е да не са махнати и да са очаквали, че ще мина лечение след лапарото? В крайна сметка тогава се замислих, че след като са ги установили не може да не са ги махнали, нали с тази цел правят лапарото, значи не са си свършили работата като хората! Да взема да звънна на лекарите, които ми правиха лапарото и да ги питам ли ...  :?

« Отговор #854 -: Декември 03, 2015, 13:48:32 pm »
Лили, виж епикризата най-добре. Те и докторите там биха погледнали, ако ги питаш.
Аз бях с 5 огнища с големина 0.5-1 см. Между първа и втора степен ми бяха казали, но това само в разговор.
*
« Отговор #855 -: Декември 03, 2015, 14:05:02 pm »
ами такъв спомен имам - че пишеше за огнищата, но не пишеше какво се е случило с тях. Довечера пак ще гледам  :( възможно ли е да са ги оставили, не е ли редно като ти правят операция да си я завършат като хората! Ще видя довечера и ще им звъня докато ми кажат какво са ги правили тази огнища, като нищо ще се окаже, че са ги оставили! А твоите като са ги оставили какво ти казаха - защо им е такава практиката?

« Отговор #856 -: Декември 03, 2015, 14:52:16 pm »
Лили, и аз въобще не се сетих да попитам.
Доколкото съм чела, горенето не е съвсем безобидна интервенция.
Ти при кого си прави лапарото? Аз при д-р Алън Начев в Майчин дом.
*
« Отговор #857 -: Декември 03, 2015, 15:02:03 pm »
Лили, аз не разбирам нищо от ендометриоза, но не може ли освен хормонално лечение за подтискане на огнищата да се проведе хомеопатично, билково или акупунктура. За хомеопатично и билково лечение много се спори по света дали е "фалшиво" или "истинско", но акупунктура та е научно доказана, медицински призната и напълно действаща терапия. Вместо да се подлагаш на нови лапароскопии защо не направиш консултация с иглотерапевт и да видиш те какво ще предложат? Мисля на глас просто... :)

Другото, което ми идва наум в твоя случай е дали не е добре да направиш хидроскопия, евтино, бързо, лесно и не травмиращо, на 10ти ден от цикъла, за да видиш евентуално тръбите...

При положение, че на 1ви трансфер забременя, а по естествен начин все още няма резултат, да не би да има проблем с тръбите?

Доколкото знам хидротубация та не уврежда фоликула (цветната снимка го облъчва с радиация) и може да се бебеправи още след самата процедура, или не? В смисъл ако може и бебеправене и проверка на тръби в един месец, защо не пробваш да огледате там вътре :)

Стискам палци на всички бебеправещи през декември, аз също се присъединявам и дано обебим вече тези фоликули :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #858 -: Декември 03, 2015, 15:31:40 pm »
Маки за да знаеш как да лекуваш едно заболяване включително с акупунктура, билки, хомеопатия, първо трябва да знаеш какво го предизвиква, какви са причините за него. Не може до безкрай да опитваш това и онова, без да знаеш как ти действа, дали ти действа, дали не подтиска само симптомите или пък да ги засилва и т.н.  Така е с ендометриозата - в нета циркулират няколко вероятни причини за нея, но нито една доказана. Съответно нямам желание да правя експерименти със себе си.
Аз пак изпаднах в черна дупка - излязоха ми резултатите от хормоните, ФСХ се е вдигнал до небето - 39  :( идва ми да зарежа всичко  :x и ЛХ ми е много високо -21, не знам има ли смисъл да правя "стимулиран контакт" този месец или да не се тъпча повече с хормони. Май единствено съм склонна да си сложа една инжекция за пукане на фоликула като стигне необходимите размери...

*
« Отговор #859 -: Декември 03, 2015, 15:34:56 pm »
Крайно време е доста от нас да се изнасяме в хубавата тема.За да направим място за нови,но които да са за малко. :)