0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #820 -: Декември 02, 2015, 09:01:01 am »
Добро утро!

От няколко дена не съм писала, но пък ви чета.

Mirracles, ти вече си взела решение, но да кажа и аз - и аз мисля, че е по-добре да се направи.

Маки, и аз щях да питам да не би котето да има здравословен проблем. Наистина не е възможно нарочно да се стиска и ако няма изхождания, възможно е нещо да не е наред. Наблюдавай и я заведи на един преглед. Не искам да плаша, но единият ми котарак е с проблемни бъбреци и единия от симптомите, че пак е образувал камъни (въпреки медицинската храна!) е именно спиране на уринирането. Ветеринар ми е казвал, че женските са по-малко податиливи на инфекции на бъбреците и пикочните пътища, но все пак се случва. С голямата работа не знам как стоят нещата, ние сме имали обратния проблем, но си мисля, че липсата на изхождания не е нормална; не знам дали може от храна да се запича и смяната да се отрази добре.

Аз вчера бях на втория си контролен преглед след хистероскопията, взех си и епикризата и резултатите от хистологията. Полипът е бил аденоматозен. Док каза, че лошото им е, че често рецидивират и ще следим изкъсо. Иначе всичко ми е наред, имам и чудесен фоликул и ще гледаме максимално да оползотворим седмицата :)

Хубав ден от мен!

« Отговор #821 -: Декември 02, 2015, 09:13:36 am »
Добро утро и от мен.
Мечта, и моя първи полип беше аденоматозен и наистина имаше рецидив, но на втората хистология пишеше "жлезист полип на ендометриума".
Силно се надявам да не ти се появяват повече.
Успех занапред!
*
« Отговор #822 -: Декември 02, 2015, 09:30:42 am »
DreamOn късмет с фоликулчето, сега е момента да наблегнете на бебеправенето като знаеш, че си вече "ремонтирана"  :)
Mirracles стискам ти палци за процедурата, няма да се притесняваш и се остави в ръцете на специалистите. Те си знаят работата, ние само може да се надяваме нещата да се оправят след тяхната намеса.
Знаете ли какво прочетох в един руски сайт за бебеправене - че един от признаците на ендометриозата бил увеличената БТ в началото на цикъла след започване на кървенето или падане на БТ и веднага след това пак качване :( пък моята БТ много бавно пада в началото на цикъла, дали е възможно да се е върнала онази гад?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #823 -: Декември 02, 2015, 11:23:45 am »
Здравейте момичета на 22 години съм почти. От година Ви чета и ми вдъхвате много надежда,че и при мен ще дойде голямото щастие за всяко семейство. От година с годеникът ми се опитваме да си направим бебче,но не се получава.. Правим секс през ден или през два зависи и до сега опитите са неуспешни. Ходих на лекар тя ми каза,че сме млади и да спрем да си мислим най-лошото....  Днес ми е 23 ден от закъснението с адски силни болки в гърдите сърбеж на зърната и много силно изпъкнали сини вени по гърдите от кафявото започват и са по целите гърди от  29 дни вече. До 15-я ден на закъснението ме стягаше много силна болка като при цикъл през час за около минута най много и после спираше все едно никога не ме е боляло от тогава не ме боли нямам ПМС само тези гърди ще ме съсипят от болки,не мога да погледна месо,кайма,салам и всичко свързано с месо става ми гадно и ми се повръща,спя много немога да отлепя сутрин от леглото,ядат ми се само плодове по кисели като мандарините. Лошото е,че това са симптоми на бременност и се опитвам да не им обръщам внимание за да не се разочаровам отново, миналия месец ми закъсня 16 дни правих 4 теста 2 отрицателни един с много много бледа черта и един който ме стресна показа се втора много дебела и размазана втора черта наистина размазана много. След 2-3 дни ми дойде след много силни болки в долната част на корема по време на секс ... цикъла ми продължи 3 дни много оскъден беше..... Моля Ви дайте ми съвет какво да правя в такъв случай страх ме е да видя отново едната чертичка и наистина не зная какво да правя помогнете ми .
« Отговор #824 -: Декември 02, 2015, 11:45:58 am »
http://prikachi.com/images.php?images/551/8494551x.jpg   Забравих да покажа тестовете това е размазаният ......  А това е втория със бледа черта http://prikachi.com/images.php?images/552/8494552Q.jpg незная защо винаги шуър чек си променя така цвета във втората половина потъмнява след като излезе резултата
*
« Отговор #825 -: Декември 02, 2015, 11:46:51 am »
Иди на лекар. 

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #826 -: Декември 02, 2015, 11:52:46 am »
Здравей otchaqna_sum, както и Синеочка ти е казала, ние тук не сме специалисти и не можем по симптомите да ти кажем бременна ли си или не си, лекаря е човекът, който е учил за това. Тези проблеми, които описваш, може да идват както от бременност, така и от хормонални и други здравословни проблеми. Единствения сигурен начин да се види бременна ли си или не си е кръвния тест - правят го във всяка една лаборатория и не струва много. Всичко друго е само гадаене и едва ли нашите съвети ще ти свършат някаква работа.

« Отговор #827 -: Декември 02, 2015, 11:59:12 am »
А, след последния "цикъл" ходи ли на лекар? И ако да, какво ти казаха.
На мен и двата теста ми се струват положителни... Не че съм виждала де...
« Отговор #828 -: Декември 02, 2015, 12:00:43 pm »
Аз по точно исках съвет,кога да започнем с изследвания и всичко необходимо ако и този път не е станало.Единият лекар ми каза 6 месеца неуспешни опити другия 1 година и третия повече от 2 години наистина ме объркват много и исках съвет от минали по този път жени.Утре сутрин ще направя тест и какъвто и да е резултатът в понеделник съм на доктор стискайте палци..
*
« Отговор #829 -: Декември 02, 2015, 12:04:14 pm »
Марси  :bighug:

JBrul, Мечта, сложих малко пясък и веднага "снесе". Според мен се плаши малко от вестника и картинките в него...като ги покрих с тънък слой пясък веднага се сети какво се прави в легенчето, "деца, кво да ги правиш" :) Мисля, че Марси е права и ще трябва постепенно да я отучвам, а не както се опитах отведнъж. За бъбречните и здравословните проблеми четох, че котетата са апатични и не ядат. А при нас има тичане, гонене, ядене, само дето в легенчето влиза и излиза, или се заиграва с вестника, или се търкаля в него...

Мира, успех на хистероскопията!

Мечта, хващайте фоликула и го "обебвайте" :)

Лили, може ли за толкоз кратко време да се завърне тази гад? Не ми се вярва много  :? Но пък и не знам как се обяснява бавно спадане на БТ? Ама си спомням, че като че ли Аделия имаше един път такъв проблем и се оправи от само себе си...

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #830 -: Декември 02, 2015, 12:05:05 pm »
А, след последния "цикъл" ходи ли на лекар? И ако да, какво ти казаха.
На мен и двата теста ми се струват положителни... Не че съм виждала де...

Не не отидох,защото си помислих,че дори да е имало бебе вече го няма след като ми дойде ... В главата ми е голяма каша особено след сегашното закъснение никога не ми е закъснявало винаги съм била по часовник,но миналия и този месец нещата не са по часовник. Ходин Август последно имах продължително кървене след цикъл което лекарката каза,че е кървене на матката и не се знаело от какво изписа ми Дицинон докато кървенето не спре и от тогава нищо не е наред.
*
« Отговор #831 -: Декември 02, 2015, 12:06:23 pm »
Ти първо виж дали е станало този път, пък тогаз мисли за изследвания...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #832 -: Декември 02, 2015, 12:20:08 pm »
Аз пък си мисля, че няма какво да се бавиш. Отивай и си търси лекар.
Това кървене със сигурност си има причина.
А, това че ти е "дошло" за 3 дни (особено ако не е нормално за теб) може да означава и много други неща освен цикъл.
« Отговор #833 -: Декември 02, 2015, 12:26:08 pm »
Аз пък си мисля, че няма какво да се бавиш. Отивай и си търси лекар.
Това кървене със сигурност си има причина.
А, това че ти е "дошло" за 3 дни (особено ако не е нормално за теб) може да означава и много други неща освен цикъл.

Най-интересното беше,че тогава тя ме погледна на видеозон след като ме бръкна и каза не виждам нищо,но ти си направи няколко теста за по сигурно ... Задаваше ми въпроси от сорта на "в родата ти има ли цветни бременности " и,когато и казах,че аз съм се родила именно от такава тя е следила майка ми през цялата бременност и за това имам доверие именно на нея почна да ми се усмихва ехидно и вика хайде тръгвай и си прави тестове през ден .. Тези двата теста са от следващия месец след като бях ходила вече.
« Отговор #834 -: Декември 02, 2015, 12:33:53 pm »
Ами, нека да се включи някой, който разбира повече. Не искам да обиждам хора, които не познавам, но защо не отидеш при друг гинеколог?
« Отговор #835 -: Декември 02, 2015, 12:43:25 pm »
Ами, нека да се включи някой, който разбира повече. Не искам да обиждам хора, които не познавам, но защо не отидеш при друг гинеколог?

В понеделник ще ходя в майчин дом там са истински специалисти. През главата ми минава и мисълта,че може вече да съм в 3 месец бременна след последния преглед при оная "разбирачка" Ако някой може да ми препоръча добър лекар от София ще съм благодарна
*
« Отговор #836 -: Декември 02, 2015, 13:01:45 pm »
Лили, може ли за толкоз кратко време да се завърне тази гад? Не ми се вярва много  :? Но пък и не знам как се обяснява бавно спадане на БТ? Ама си спомням, че като че ли Аделия имаше един път такъв проблем и се оправи от само себе си...
за 1 година спокойно може да се е върнала  :( лошото е, че малко хора си мерят стриктно БТ, а още по-малко от тях са с ендометриоза, за да мога да си направя някакви изводи.
otchaqna не знаех, че цветната бременност се предава по наследство  :) Според мен е добре, че си решила да сменяш това светило на местната фауна. Вместо да те насочи да си пуснеш един кръвен, който ще покаже категорично има или няма бременност, тя те кара да правиш тестове през ден ...

« Отговор #837 -: Декември 02, 2015, 13:02:13 pm »
Преди понеделник си пусни един кръвен тест за бременност, поне да знаеш за какво става дума.
Доколкото знам излизат до края на деня. Успех, и да се похвалиш ;)
« Отговор #838 -: Декември 02, 2015, 16:30:37 pm »
Здравейте! Нямам възможност да посетя гинеколог тези дни и ви моля за тълкуване. Направено е на 7 ден след доказана овулация.
Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности

Прогестерон/Progesteron       17.20     ng/ml   ж-фол.ф. - 0,2-1,5; лут.ф.- 1,7-27;овулац.ф. 0,8-3,0;мъже 0,2-1,4

Благодаря предварително! :)
*
« Отговор #839 -: Декември 02, 2015, 16:47:54 pm »
Цвете, според мен е добре прогестеронът, но нека и някой, който по-добре ги разбира хормоните да се включи...