0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #780 -: Ноември 30, 2015, 16:57:25 pm »
makiyaki, я разкажи по-подробно за тези агенции "извън държавното осиновяване"? Аз сефте чувам за такова нещо, къде е това? В САЩ, Англия...? Това как да го разбирам? Че има една безплатна система, държавна за осиновяване, в която колко ще чакаш - никой не знае, както и има ограничения според етнос (страна на произход) за това къде си на опашката за дадено дете. А, ако цакаш едни пари на частна фирма, занимаваща се с осиновявания - можеш да си осиновиш бързо и каквото дете поискаш ли? Сори, ако не съм схванала правилно и питам тъпотии... И това с частното е законно и регламентирано ли?
У нас - знам, че извън закона - има си юристи (кантори), които срещу съответни суми и чрез съответни контакти - надцакват системата за клиентите си. Ти за нещо такова ли говориш, или за възможност, ако платиш крупна сума - да си осиновиш каквото дете там искаш в доста по-кратки срокове?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #781 -: Ноември 30, 2015, 17:04:10 pm »
evelin никакво предаване  :bighug: имам час за четвъртък и декември ще правя "стимулиран контакт"  :lol: и такова нещо имало, явно не съм първата да откривам топлата вода. И без това клиниката ще е отпуска декември, та до януари все ще събера парички за нов опит.
Маки много романтично, той студа предразполага към кексене ама момента ви не е бил подходящ  8)

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #782 -: Ноември 30, 2015, 17:18:10 pm »
Здаравейте.Аз съм с 5 дни закъснение,като на 28 Ноември имах леко розово зацапване,от тогава йок,нищо..Наболява ме леко сякъш ще ми дойде,но не идва.С първата урина направих Шуър чек „ и Престо,Шуър чека беше отрицателен,а Престото показа на 5 минута тънка розова линия,но на него вяра му нямам..Петък съм на лекар,дано  е това което искам http://prikachi.com/images/682/8491682t.jpg 
http://prikachi.com/images/674/8491674J.jpg
Възможно ли е това в Събота да е било имплантация, и да съм била с късно ову...
*
« Отговор #783 -: Ноември 30, 2015, 18:02:20 pm »
Теди, ти си нали? Познах те по лака за нокти ;)
Аз виждам с много кьорене чертичка, но не е розова, а изпаротелна. Пусни си кръвен.
« Последна редакция: Ноември 30, 2015, 18:10:46 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #784 -: Ноември 30, 2015, 18:11:08 pm »
Теди, ти си нали?
Аз виждам с много кьорене чертичка, но не е розова, а изпаротелна. Пусни си кръвен.
Мария се казвам,аз Петък имам час за лекар :P
*
« Отговор #785 -: Ноември 30, 2015, 18:14:16 pm »
Неее, ти си Теди :) Мен не можеш да ме заблудиш. Няма защо да ни лъжеш. Никой тук не ти мисли лошото. Честно не разбирам защо го правиш.

*
« Отговор #786 -: Ноември 30, 2015, 18:15:25 pm »
Jbrul, не съм много наясно с американската система, тя все пак се дели на вътре щатна и между-щатна. Европейският еквивалент е държавен и международен.
Платените агенции са напълно законни и са за международно осиновяване. Това вътре държавното може, може и да не е безплатно. Както в някои държави (англия) здравеопазването е безплатно, а в други платено (и напълно легално, а не извънзаконно), така предполагам, че всяка страна може да си създава правила за осиновяване.

Не знам в САЩ дали има безплатен "обяд", но в Англия държавното осиновяване (преди 10 години) беше безплатно. А международното не. Все пак плащаш на някого да ти търси дете, да знае законите на другата държава и да осигури спазването им. Няма как някой това да го прави зарад хубавите ни очи. То си е професия :)

Предполагам че подобни американски агенции се свързват с българската държава, запознават се с закона, регистрират и легализират се и получават достъп до регистрите с децата с 3 отказа, които на свой ред предлагат на американци, търсещи да осиновят. Това няма как да е безплатно...

Не знам дали американеца трябва да плаща, за да осинови американче, но като написах в Гугъл (той не е много надежден в информацията си, но пък чрез него намерих Зачатие) "колко струва сурогатството" и "как да осиновим в САЩ" излезнаха суми, почти еднакви по размер. Не смятах, че ще проучвам осиновяването в Америка, ама ще взема да попрочета и пак ще пиша.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #787 -: Ноември 30, 2015, 19:29:21 pm »
Както аз го разбирам makiyaki - има паралелни на държавните, законни, частни структури, на които ако платиш съответна сума - ти стават по-лесно и бързо нещата с осиновяването. Не е точен пример, този който ще дам де, но нещо като у нас със здравното осигуряване... Всички задълже цакаме на НЗОК, но ако си допълнително осигурен в частна компания - при нужда тя може да ти покрие скъпи мед. услуги, в хубави частни болници, в зависимост от договора, който сте сключили. Няма лошо за мен в такива опции, пари да има човек само :)
« Последна редакция: Ноември 30, 2015, 20:40:51 pm от Елфи »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #788 -: Ноември 30, 2015, 20:40:18 pm »
Синеочка,  първа забележка ти правя. Щеше да е на лс, ако се беше въздържала публично да обсъждаш потребител.
*
« Отговор #789 -: Ноември 30, 2015, 20:44:18 pm »
Елфи, приемам забележката :) , ако се налага може и да ме санкционирате :)
Извинявам се за неудобството на мод. тийма. Спокойна вечер.

« Отговор #790 -: Ноември 30, 2015, 20:54:24 pm »
Привет, момичета!

Днес ходих да ми вземат микробиология преди хистероскопията ми в пон.
Ходих в обичайната си клиника, където ходих преди да отида в клиниката по стерилитет.
От противозачатъчните този месец явно лигавицата ми доста се е свила, защото макар да е опитна гинеколожката, бая потърси преди да ми види миомчето. Било сега 5 мм. В клиниката, където ще ме оперират последно го бяха измерили 7-8 мм. Тази лекарка изрази мнение, че едва ли образувание с подобни рамери може да е причината да не се случват нещатата, но щом сте се хванала на хорото действайте. Сега всички съмнения, които имах от самото начало за нуждата от тази интервенция пак се появиха. Направо много съм объркана. Ходила съм при 6 различни лекари, откакто правим опити.  Тези лекари, които оперират - препоръчват на всяка цена да се оперира (единият даже предлагаше да ми прави лапаро). Тези, които не оперират твърдят, че не е нужно оперативно премахване на такова малко образувание. Не знам вече!? Не мога да разбера дали има медицински резон въпросната операция в моя случай или просто използват случая, за да практикуват/печлят. Дали самите лекари нарочно се опитват да дискредитират конкуренцията или пък са искрени в товао, което казват... Уфффф
*
« Отговор #791 -: Ноември 30, 2015, 21:43:40 pm »
Мира, много е тегаво, като не знаеш кое ще е най-доброто за теб. :(
Моя приятелка има миомен възел, няма репродуктивни проблеми (вярно, че първото зачеване отне доста време), има вече 2-ро детенце, но ясно си спомням, че при първата бременност беше много притеснена, защото миомния възел беше започнал да расте. За щастие спря растежа си и всичко си беше ок. Нямам идея колко голям е бил при нея, как точно са се развивали нещата, защото не беше от "любимите" й теми и съм избягвала да я разпитвам.
Незнам какво да те посъветвам....може би аз бих предпочела сега да направя такава операция, отколкото после да се притеснявам.
В Бургас мнението ми за лекарите не е добро: какъвто и да е проблема,веднага ще ти кажат, че трябва да се направи операция и съм напълно сигурна, че го правят заради парите.
Искрено се надявам, че репродуктивните клиники не го правят поради същата причина, а защото целят елиминиране на всички възможни пречки.
Много успех ти пожелавам!

« Отговор #792 -: Ноември 30, 2015, 22:21:26 pm »

Мерси за подкрепата, Rosss!

Накрая май просто ще се доверя на док и ще си направа операцията, независимо, че има едно гласче в мен, което ми казва, че може и да не е предложена само от загриженост за здравето ми и не е непременно необходима в случая

*
« Отговор #793 -: Ноември 30, 2015, 23:17:55 pm »
А защо не направиш още една консултация, ако не си убедена?

« Отговор #794 -: Декември 01, 2015, 00:35:13 am »
Блу,

Вече съм била при 6 различни АГ специалиста, с които съм обсъдила въпроса, 3 от тях в репродуктивни клиники. Още един няма как да 'натежи' в някоя посока. Както казах, тези, които  оперират казват, че трябва да се оперира. Тези, които не - казват "никой не може да ви потвърди дали това пречи или не", "едва ли това е пречката" и тн. В репродуктивните клиники казват - задължително операция. Очевидно, щом искам да продължа напред с процедура, няма как да го избегна.
*
« Отговор #795 -: Декември 01, 2015, 00:40:36 am »
....
Предполагам че подобни американски агенции се свързват с българската държава, запознават се с закона, регистрират и легализират се и получават достъп до регистрите с децата с 3 отказа, които на свой ред предлагат на американци, търсещи да осиновят. Това няма как да е безплатно...
Маки, международното осиновяване в страната ни също обикновено става чрез посредничеството на акредитирани организации. Има специфични докумени, които трябва да се приложат, освен молба, личните данни, социален доклад на кандидатстващото семейство, и т.н....  прилагат се и допълнителни документи, примерно:
-разрешение за осиновяване на дете спрямо закона в държавата на местопребиваване
-докумен удостоверяващ, че решението (за осиновяване) на българския съд ще бъде признато от страната по местопребиваване на осиновителите, и др.
Всеки документ от чужбина се представя в оригинал и в превод на български език, заверен от българското посолство или консулство в съответната държава.

Сключва се договор с акредитираната организация, и се заплаща разбира се, като посредничеството се осъществява чрез пълномощно.
Ето тук Нормативни актове в областта на международните осиновявания,  отвори
Наредба№3 от 24 октомври 2014 г. за условията и реда за водене на регистрите при международно осиновяване
в  Раздел III.Регистър на осиновяващи по чл. 113, ал. 1,
са описани всички условия и необходими документи.

Тук има списък с Акредитирани организации, една част са за международно осиновяване.
Примерно това сдружение работи със САЩ: http://www.anidoadoption.org/bg
Тази фондация също: http://www.chance2003.org/?ssgp=&lang=bg
Доколкото разбрах българската организация си взаимодейства с американска такава, трябва да се провери.
« Последна редакция: Декември 01, 2015, 14:46:32 pm от marsi »

*
« Отговор #796 -: Декември 01, 2015, 00:44:40 am »
Jbrul, разнищих и американското осиновяване. Значи безплатно е (до $1000 т.е. евтино е) да се осиновят изоставени деца в социалната система (те нямат като в бг домове, но са при приемни родители). Те теЗи приемни деца, за които се грижи държавата се осиновяват евтино (почти безплатно). Те (по някаква причина, не разучих подробно) винаги са големшки и на възраст...

Бебетата се предлагат в неправителствени законни осиновителни агенции (предполагам логиката е "защо да го оставяме при приемни родители (държавната институция) като можем да го предложим направо на осиновители (частната институция)) и струват около 20-40 хиляди...

Явно държавата се занимава с отглеждането на тези, които не са оставени за осиновяване. А в много случаи се налага държавата да изземе неглежирано гледани деца. Или пък докато траят делата за отнемане на родителските права и децата порастват (в смисъл не са пешеначета вече). А тези, които се оставят за осиновяване, не се оставят на държавата, а на агенциите по осиновяване.

2 институции и два различни ценоразписа. Докато при нас в БГ е една институция и един ценоразпис.

Ох, ама оспамихме темата на бременните :) но в крайна сметка избистрихме материята :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #797 -: Декември 01, 2015, 09:39:49 am »
Мира, извинявай, че пак се намесвам, но като чуя за миома полудявам.
Решението наистина си е твое. И наистина всички лекари имат различно мнение по въпроса. При мен също е така. Това е защото те не могат да предвидят какво ще стане с това образувание.
Ще ти кажа нещо, в което съм сигурна. Пречи или не на забременяването - то със сигурност расте. Докато произвеждаш хормони, не чакай нищо хубаво от него.
Освен това при една бременност, особено в първите няколко месеца то може да нараства и по - бързо от плода. Може да направи много поразии и на бебето и на теб. Твърди се, че след 3 - тия месец спира да расте, но аз знам за случаи, в които това не е така. Може да бъде дори животозастрашаващо. И тъй като е отвътре, нещата са още по рисковани.
Хистероскопията, според мен, е най лесния вариант, сравнено с лапаро или коремна операция.
Ако аз имах такъв вариант, още на момента щях да отида и да се отърва от гадината. За съжаление моите са към корема и тази възможност не стои.
Тъй че, мисля че няма какво да се чудиш - това е най - доброто за твоето и за здравето на бъдещото ти бебче. Не се страхувай - ще мине и ще забравиш.
Лесно е да се каже, знам, но и аз от дълго време мисля по тези въпроси и съм минала през съмненията "дали - или". Пък и в крайна сметка послушай лекуващия си лекар ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2015, 09:41:39 am от evelinapa »
*
« Отговор #798 -: Декември 01, 2015, 09:52:34 am »
Явно държавата се занимава с отглеждането на тези, които не са оставени за осиновяване. А в много случаи се налага държавата да изземе неглежирано гледани деца. Или пък докато траят делата за отнемане на родителските права и децата порастват (в смисъл не са пешеначета вече). А тези, които се оставят за осиновяване, не се оставят на държавата, а на агенциите по осиновяване.

2 институции и два различни ценоразписа. Докато при нас в БГ е една институция и един ценоразпис.

Maki, в България националното осиновяване е безплатно - плащаш само таксите за вадене на документи и медицински изследвания, както и съдебните такси. По закон няма ценоразписи.
« Отговор #799 -: Декември 01, 2015, 13:41:15 pm »
Здравейте! Гинеколожката ми пусна изследване за хламидия IgG. Резултатът е 1.8 при реф. ст. под 1.32. Моля ви, дайте мнение. От всичко прочетено този резултат го разбирам така - имало е. Но дали и сега?
Чудя се и с гинеколог ли да говоря или да записвам час за репр. специалист...
Толкова гадно ми стана... Така си поплаках. Не го очаквах това.