Мира, извинявай, че пак се намесвам, но като чуя за миома полудявам.
Решението наистина си е твое. И наистина всички лекари имат различно мнение по въпроса. При мен също е така. Това е защото те не могат да предвидят какво ще стане с това образувание.
Ще ти кажа нещо, в което съм сигурна. Пречи или не на забременяването - то със сигурност расте. Докато произвеждаш хормони, не чакай нищо хубаво от него.
Освен това при една бременност, особено в първите няколко месеца то може да нараства и по - бързо от плода. Може да направи много поразии и на бебето и на теб. Твърди се, че след 3 - тия месец спира да расте, но аз знам за случаи, в които това не е така. Може да бъде дори животозастрашаващо. И тъй като е отвътре, нещата са още по рисковани.
Хистероскопията, според мен, е най лесния вариант, сравнено с лапаро или коремна операция.
Ако аз имах такъв вариант, още на момента щях да отида и да се отърва от гадината. За съжаление моите са към корема и тази възможност не стои.
Тъй че, мисля че няма какво да се чудиш - това е най - доброто за твоето и за здравето на бъдещото ти бебче. Не се страхувай - ще мине и ще забравиш.
Лесно е да се каже, знам, но и аз от дълго време мисля по тези въпроси и съм минала през съмненията "дали - или". Пък и в крайна сметка послушай лекуващия си лекар