Момичета, благодаря ви за мненията ви за мойта индийка. Тя е на хапове за хипофункция. Беше и около 3, но откакто взе хаповете и стана 2.
Според мен гинеколозите тук се занимават само с бременни жени. Препратиха я към репродуктивен специалист, но той пък хич не се вълнува от кървенето и ами само я притиска за ЦС. Тя категорично му отказала с думите, че след като се нормализират при нея хормоните и след като пробва 12 месеца, ще прави снимка чак тогава. Та той й казал, че той е по цветните снимки и по инвитро и в пратил обратно при гинеколожката, която я натиска за противозачатъчни.
Тя според докторите няма овулация и всички хормони са и в норма, с изключение на нулевия и прогестерон. На УЗИ се виждало 3 малки (2мм) възела, които не били проблемни. А моите са 4-5 ММ и си забременях, така че едва ли да е от това...
Ако е без овулация дали ще кърви по толкоз дълго?
А ако почне прогестерон да взима, той цял месец ли се гълта или се правят почивки? Тя се е снабдила сега с прогестерон от Индия но не знае как да го взима и изобщо да го взима ли. А американската гинеколожка и е казала, че те противозачатъчните са от прогестерон и най-добре противозачатъчни да взима...
Луда работа с тази индийка... Толкоз я мотат и нея...
Лили, права си, че тук лекарите са некачествени. Тя, за разлика от мен, има лекарка гинеколожка и ходи често при нея, заради кървенето, но за мен не е лекар този, който вече 6ти месец не знае как да ОВЛАДЕЕ този проблем. Всеки път ходя с нея на лекар и и казвам какво да каже и после я питам как е протекъл прегледа и общо взето всеки път прегледа е такъв:
Влизаш вътре и няма добър ден, няма какво те води тук, ами първата дума е: зад паравана се събличай и се качвай на стола...
Това се случи и на мен, но след загубата на бебчо през март и въпреки, че ми стана неприятно (в англия не ме бъркаха долу, а направо на УЗИ ме пратиха да водят дали всичко е пометнато или ще трябва кюретаж)...
И следва преглед ръчен отдолу още преди да са те питали за какво си там. После след като те обарат добре като през 17 век, те питат за какво си там.
И тя им казва за проследяване на фоликули, искам да видя, казва, дали и кога ще овулирам...
Досега само веднъж са и правили УЗИ, ръчно с преглед и казват, че не е овулирала. Тя ги пита (аз я уча) "ама колко фоликула имам и колко милиметра са големи", а пък оная с ръчния преглед и казва --> абе ти си за Цветна снимка. Щом не можеш да забременееш, трябва цветна снима. С имдийката: ама добре де, ама това какво общо има с овулацията, искам на УЗИ да ме видите и да ми кажете. И оная и рекла, че като иде при специалиста по цветни снимки той щял да и каже всичко... Ама и той нищо не и каза...