Така като е празен легена не мирише ли много? Нашата котешка тоалетна е закрита и с филтър, колкото и да рови вътре не излиза нищо навън освен когато му полепнат по лапите силикончета.
В легенът се сипва мааалко вода (затова е й под наклон). Хем и котката да не стъпи в пишканото. Миризма оттам никога не е имало в жилищата ни. Често се е случвало гости, които идват за първи път и не знаят, че имаме котка...като се измуши отнякъде въпросната и да се изненадват. Винаги са изненадани, защото не миришело на котешка пикня (цитирам) у нас
Факт е, че колкото и да обичам котки, когато гостувам на други приятели с котки, които ползват легенчета с пясък за тоалетна...ми смърди си. И то яко и из цялото жилище, направо се пропива с времето.
Иначе - има закрити котешки тоалетни на пазара, автоматизирани вкл. с едни подложки, които при ползване се издърпват, вакуумират е ползваните, машинката слага друга подложка, няма топчена, камъчета, миризми. Само, че ако прежалите първоначалната сума за покупка на такова чудо, консумативите после ви лягат златни. Съвсем буквално. Ако случите и на дълголетна котка...все едно цял живот разхода за памперси, като за новородено бебе. За сериозни пари говоря, не за 20-30 лв. на месец. В моя вариант - около 5-10 лв. за леген, еднократно докато ви е жива котката, никакви миризми, пясъци и разход за консумативи. Ако не броим за разход веднъж в седмицата да го измия тоя леген с малко топла вода и доместос.
DreamOn, същия филм беше и у нас с гранулите на котката. Не налиташе да ги яде, ама да ги пуска в купата й с вода и да ги разнася из къщи - о, да! Храната - лесно - качих купата й на масата в трапезарията и така. Обаче котешката тоалетна да я качиш/преместиш на удобно и достъпно за котката място, но недостъпно за бебето - трудна раУта. Пък и котката да научиш от днес за утре - да ходи "на голо" - също не става. Та затова - най-добре така да се научи отначало, или да се ръснат пари за гореописаните котешки тоалетни.
Не, че ще ви утеша момичета, ама и на мен ми се реве абсолютно безпричинно и вчера и днес. Т.е. причината е, че съм преди О и някои хормони са ми в ушите като норми. Уточнявам - хормонални дисбаланси - не съм имала и нямам, от хормонките дето са ми в норми ме избива на лудост. И това нищо не е де. Да видите вие какво е ПМС, три дни преди МЦ - ако си прехапя езика и ще умрЪ, толкова иззлобявам в комбинация с натрапчиво чувство за нещастие. Преди да родя, мислех, че ПМС е по-скоро мит от женските списания явно сега си плащам за тези си подозрения.
Като бременна пък - бях лъчезарна, щастлива, не ме е избивало ни на рев, ни на безпричинен смях, нито ми се дояде нещо истерично, даже не ми се гадеше - абе все едно не бях бременна, поне според популярната за състоянието "симптоматика". Толкова комфортно се чувствах, че можех да си седя бременна още 2-3 години, ако зависеше от личната ми воля. Споделям просто за информация, че всеки организъм си реагира различно на някакви състояния и това не бива да ви притеснява. А хормоните са отговорни за огромна част от настроенията и реакциите ни, не се изумявайте от тези неща. Могат да ти сварят мозъка в някои дни, дори когато са "идеални" според всички дебели книги и лабораторни изследвания. Дано ви мине скоро!