0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 7
« Отговор #500 -: Ноември 18, 2015, 10:46:14 am »
Mira тя винаги е венозна, но мисля че се различава по вида. При едните упойки заспиваш по-дълбоко - като ми правиха лапарото бях с такава, после нямах проблеми освен ужасния студ и треперене. Другия вид упойки мисля че са по-леки - с такива са пункциите, аз не съм имала никакви проблеми след това. И двата вида са ми ги слагали венозно, имала съм консултация с анестезиолог. Възможно е просто да са били различни медикаменти защото бях в различни клиники. Но според мен по-скоро са различен тип упойка. Като си на консултацията с анестезиолог го питай задължително.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #501 -: Ноември 18, 2015, 10:52:44 am »
А, за интубацията, виждала съм че понякога слагат кислородна маска, а не тръба. Това би било по - щадящо.
« Отговор #502 -: Ноември 18, 2015, 11:10:58 am »
Пуснах кръвен, чакам... после ще ви кажа какъв филм е..  че нямам батерия а не съм си в собствения град...

« Отговор #503 -: Ноември 18, 2015, 11:15:12 am »
Ади,

Стискаме палци!

Лили,

В сайта на клиниката пише, че се прави под спинална анестеция и аз психически се бях подготвила за такава, макар да нямам идея кое е по-добре реално. Но ще питам, когато отида на консултация. Лошото е, че това ще е дни преди операцията и до тогава ще ми е стигната душичката.

« Отговор #504 -: Ноември 18, 2015, 11:19:10 am »
Ади  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #505 -: Ноември 18, 2015, 11:34:52 am »
Ади,стискам палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Бързо да пишеш,като са готови резултатите...имам добро предчувствие      :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
*
« Отговор #506 -: Ноември 18, 2015, 11:49:33 am »
Ади, стискам палци!

Мира, "венозната" е по-лека от пълната венозна с интубация. Тя е като тази при пункциите. За слънчевите бури не съм чула, защото НЕ гледам телевизия. Тук нямат и телевизия такава, както си я знаем от Европа.

Примерно в БГ гледаме централна емисия новини, която е еднаква за цялата държава. В Лондон (столицата на ЮК) пак имаше централна емисия, еднаква за цялото кралство. Но тук има само регионални емисии, нямат "столична" телевизия. За "столица" на телевизията се води Ню Йорк, но пак е регионални новини за населеното място по местоживеене с една-две новини от Ню Йорк.

Ако сте чували за Желязна завеса, НЕинформираност, цензура, антоним на глобалност, задръстеност и селяния --> това е телевизията в САЩ. Изтръгнахме кабела и изобщо не гледаме тази помия. Така им промиват мозъците на идиотското им население. С новинки от "село". Не им разрешават да знаят дори какво се случва в съседното село. Абсолютно и тотално информационно затъмнение...

Но е може и в мен да е проблемът, защото толкова години живея в столицата на света, а сега тези каубои ми се виждат селски недодялани и вонящи на кравешки изпражнения, пфу, няма по-тъпа държава...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #507 -: Ноември 18, 2015, 13:20:51 pm »
Ох, прибрах се! Днес сутринта направо тръгнах за Варна, че имах служебни задачи там на няколко места. И тъкмо си мислех като се прибера къде да отида на кръвен и пред мен изскача табелата на Ин-витро център Олимед и лаборатория в него!  8O Директно влязох и дадох кръв. Казаха ми два часа, които ще изтекат след 10 минути. Резултати още нямам, за сметка на това имам зацапване. Просто не знам къде се намирам в момента...

Едит, искала съм да напиша че са изтекли преди 10 мин. Така или иначе ги няма още...
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 13:30:43 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #508 -: Ноември 18, 2015, 13:28:37 pm »
Ади, споко!
Аз съм много близо до теб ;) - физически. А, морално силно стискам палциииииии

ПРАЩАМ ТИ ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ!

MM днес има рожден ден, тъй че получаваш малко и от неговото късметче, той няма да има нищо против ;)
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 13:33:50 pm от evelinapa »
*
« Отговор #509 -: Ноември 18, 2015, 13:37:17 pm »
Ади тук пръст има съдбата  :) сега остава да ни зарадваш с + тестче. Не минаха ли тези 10 минути???
Мира може твоята клиника да има друга практика и да прилагат спинална упойка. Аз лично имам страх от спиналните и предпочитам пълна - заспиваш си блажено и се събуждаш когато работата е свършена. При мен никога не е ставало дума за друг тип упойка и не мисля,че съм имала право на избор. Даже мисля,че анестезиолога след консултацията преценя каква упойка да сложи.

« Отговор #510 -: Ноември 18, 2015, 13:49:07 pm »
Благодаря ви, момичета, все още ги няма...

*
« Отговор #511 -: Ноември 18, 2015, 14:02:44 pm »
Лили, и мен много ме е страх от спинална, ама и от тази дето заспиваш блажено също ме е страх...Но наистина анестезиологът преценява. Някои операции не могат с някои упойки...

Ади, стиснати палци от мен!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #512 -: Ноември 18, 2015, 14:21:19 pm »
Аз пък истински се наслаждавам на момента, в който мозъка ми започва да се унася. Обикновено когато си легне човек вечер не усеща кога заспива и точно този момент го пропуска. А ми е толкова приятно - сякаш изчезвам далеч далеч от проблемите и предстои един хубав пълноценен сън  :lol: Сигурно затова алкохола и дрогата са така разпространени, аз пък го замествам с упойките явно. Никога не ме е било страх преди упойка, не знам защо толкова хора се страхуват

« Отговор #513 -: Ноември 18, 2015, 14:24:12 pm »
Абе, преди първата ме беше страх, защото бях чувала какви ли не ужасии.
Баща ми е на 53 и като му оперираха ставата му слагаха спинална. При по - възрастни пациенти гледат да не слагат пълна.
« Отговор #514 -: Ноември 18, 2015, 14:35:53 pm »
Ади, стискам палци и аз!

Mirracles, да се добавя и аз - с пълна упойка, без интубиране, нямах проблеми с нея, сравнително лесно се събудих и дойдох на себе си. Бях замаяна после, но според мен беше защото не бях яла цял ден заради хистерото и ми беше паднало кръвното. Със спинална упойка пък беше секциото ми преди 4 години - и с нея нямах проблеми, всичко беше наред, не съм имала никакви странични ефекти.

« Отговор #515 -: Ноември 18, 2015, 14:40:04 pm »

Благодаря ви за подкрепата и бързите отговори, момичета!
Не знам какво щях да правя без вас!  :cuddle:
*
« Отговор #516 -: Ноември 18, 2015, 14:40:19 pm »
Аз си мисля,че пълната упойка се избягва при определени заболявания и тъй като по-възрастните имат всякакви здравословни проблеми затова се избягва при тях такъв тип упойка. Ако сте забелязали най-много внимание се отделя именно на консултацията с анестезиолог - за него са повечето изследвания, аз всеки път попълвам анкета какви лекарства взимам, какви заболявания имам и т.н. А доколкото съм чела, неразположенията след упойка се дължат на самото вещество - и тъй като има различни упойващи вещества, ако клиниката работи с по-стари или анестезиолога е преценил да се сложи такова - ето ти неприятния ефект. Аз след упойките наблягам на течности и по-специално на чай с билки, които засилват дейността на черния дроб - да се изхвърлят колкото може по-бързо токсините и медикаментите.
Ади айде де, какво стана с тия изследвания, имам толкова работа пък не мога да я свърша докато чакам и аз с нетърпение  :)

« Отговор #517 -: Ноември 18, 2015, 14:43:06 pm »
Да притичам до Олимед да им се скарам ;)
Колко хора държат на нокти!!!
« Отговор #518 -: Ноември 18, 2015, 14:43:39 pm »
Мен питате ли ме? Няма и няма....

« Отговор #519 -: Ноември 18, 2015, 15:30:16 pm »
Ади, резултата в сайт ли го качват? Ако е така, можеш (предполагам) да им звъннеш по телефона и да питаш, няма да си първата  :P